הבנת עלויות העברת מטח מib לבנק בישראל.

shlomi171

New Member
שלום לכולם,
אני מנסה להבין העמלות הנלקחות מהעברת כספים מib בחזרה לארץ והיכן ניתן לצמצם אותם:

לצורך העניין ביצעתי העברה של 1,600 דולר מאינטראקטיב לבנק בישראל, על פי תנאי החוזה עם אינטראקטיב פעם בחודש אני יכול להעביר כספים ללא עמלות מהצד של אינטראקטיב. בבנק בישראל הגיע אלי לחשבון בסופו של דבר 1,592.50 דולר ובנוסף על כך בבנק נלקחה ממני עמלת מט"ח ע"ס 107.67 ש"ח- שזה ככל הנראה העברת מט"ח חד פעמית של מינימום 30$.
לפני שאני מתקשר שבוע הבא לבנק, אם אני צודק לאן נעלמו 7.5 דולר נוספים? מי בשרשרת נגס עוד עמלות?

מומו

Well-Known Member
לא בטוח שפקיד הבנק יוכל להסביר לך מי בדיוק "נגס" לך את הסכום שחסר
אבל אני שואל אחרת - מדוע שתרצה למשוך דולרים לחשבון הבנק בישראל? עד כמה שידוע לי אין אפשרות לקנות לחם וחלב בסופר\מכולת עם דולרים

אם השאלה לא היתה ברורה, הכוונה היא שאתה יכול למשוך שקלים מ-IB ישירות לבנק בישראל ולחסוך לך את כל העמלות הנסתרות של הבנק

daat99

מייסד
מנהל
אני מנסה להבין העמלות הנלקחות מהעברת כספים מib בחזרה לארץ והיכן ניתן לצמצם אותם
פעם בחודש העברת שקלים אחת חינם ללא עמלות בכלל (בתנאי שהבנק שלך לא גובה עמלה על קבלת שקלים - מה שלרוב נכון בבנקים בארץ).

לצורך העניין ביצעתי העברה של 1,600 דולר מאינטראקטיב לבנק בישראל
למה אתה מעביר דולרים?
אתה אוהב להתנדב לשלם עמלות שוד מיותרות כשאתה יכול להימנע מהן בקלות?

לפני שאני מתקשר שבוע הבא לבנק, אם אני צודק לאן נעלמו 7.5 דולר נוספים? מי בשרשרת נגס עוד עמלות?
1. הבנק שלך
2. [אולי] בנק כתב
3. אל תעביר מטבעות שונים בין מדינות דרך בנקים

shlomi171

New Member
אם השאלה לא היתה ברורה, הכוונה היא שאתה יכול למשוך שקלים מ-IB ישירות לבנק בישראל ולחסוך לך את כל העמלות הנסתרות של הבנק
למדתי משהו חדש, לא חשבתי בכלל להמיר באינטראקטיב יעלה פחות עמלות...

3. אל תעביר מטבעות שונים בין מדינות דרך בנקים
[/QUOTE]

לקחתי את 3 לתשומת ליבי

daat99

מייסד
מנהל
אפשר הסבר ? לא ירדתי לסוף דעתך
כפי ש @rugh78 ציין - העברת מטבעות שונים בין מדינות דרך בנקים כרוכה בעמלות גבוהות בצורה קיצונית.
במידה וצריך להעביר כספים במטבעות שונים אז יש גופים צד-ג' שמבצעים את אותה פעולה עם עלות נמוכה בהרבה כגון WISE ועוד.
במקרה שבו יש כספים באינטראקטיב ואנחנו רוצים אותם בארץ אז עלות ההמרה לשקלים בתוך אינטראקטיב היא זניחה ביותר וההעברה לחשבון הבנק בארץ היא חינם (העברה ראשונה בכל חודש קלנדרי - העברות נוספות הן בתשלום).

Moshe1

New Member
תודה על ההסבר .
שאלה נוספת לגבי העמלות , בהעברה של דולרים (יש לי דולרים בחשבון בארץ) ל-IB . האם יש דרך יותר זולה מאשר לבצע את העברה לחשבון IB בסיטי בנק ניו יורק ? לקחו עמלה של 20$ !!

מומו

Well-Known Member
תודה על ההסבר .
שאלה נוספת לגבי העמלות , בהעברה של דולרים (יש לי דולרים בחשבון בארץ) ל-IB . האם יש דרך יותר זולה מאשר לבצע את העברה לחשבון IB בסיטי בנק ניו יורק ? לקחו עמלה של 20$ !!
לא מכיר דרך זולה, אבל אם מצאת - נשמח שתספר לנו :)
אפשרות ששמעתי עליה למשוך את הדולרים פיסית ולהמיר ב-CHANGE, וכך לחסוך עמלות של הבנק

rugh78

Active Member
תודה על ההסבר .
תבדוק להמיר אותם חזרה לשקלים ולשלוח דרך ib בחינם ואז שוב להמיר לדולרים.

למעלה תחתית