הדרך הארוכה והקצרה או הקצרה והארוכה

שלום לכולם,
לאחר מספר שנים של שיטוט סביב הנושא, הגיע היום בו קופצים למים.
אחרי המון התנגדויות, פחד להפסיד, שאלות וחיפושים, אני מבין כי ההשקעה במניות דיבידנד (לעומת הסולידיות שבמדדים...) היא הבחירה הנכונה עבור מה שאני מחפש.

אז מה אני מחפש ?
הפחד הגדול תמיד הוא להפסיד את הקרן, והדוגמא שאני משתמש בה היא של הנאסדק משנת 2000 עד 2015.
מצד שני, הכסף נשחק אינפלציונית והריבית בבנק אמנם גבוהה היום אבל הקרן נשחקת ריאלית.
המסקנה להיום, להשקיע חלק קטן בתור התחלה, ולהגדיל ככל שעובר הזמן (בשאיפה תוך כמה חודשים)
בערוץ שיפיק הכנסה שוטפת ולאורך זמן ישמור (ואולי יעלה) את הערך של הקרן.
פתחתי חשבון ב IB, אני לומד איך מבצעים טכנית פעולות (אני הכי חסר ידע בתחום שאפשר) ובמקביל קורא כל מה שיכול כדי לקבל מושג מה לקנות.

מספר שאלות שעולות לאחר קריאה פה ובבלוגים נוספים (Dividend growth investor וכו)

1. אם החברות ב Kings list רצות כבר מעל 50 שנה, מחלקות דיבידנד, ונחשבות סטטיסטית לבטוחות ביותר שיש,
מדוע פשוט לא לבחור את ה 15 עם הדיבידנד הגבוה ביותר (VFC, UVV, MO) וכו, הרי לפי המספרים, הם מנצחות בחלוקה כבר 50 שנה ? מה הסיכון ?

2. בהתחשב בגילי, 50 פלוס, אין לי את הפריבילגיה של בני ה 30 (שלא לדבר על 20) להפסיד את הקרן, מתישהו בגיל 70 אצטרך לממש את ההשקעה כדי שבטעות לא אמות והאמריקאים יקחו לילדי אחוזים ניכרים מזיעת אפי. כיצד מגדרים בטווח הארוך את הקרן ? ממה שהבנתי,פשוט לא ? מקווים לטוב שביום בו נצטרך חלילה את הקרן, היא תהיה שם ?

3. איך יודעים והאם זה בכלל משנה, מה חברה יודעת או תדע לעשות ? האם חברה היא UnderValue, בדרך להמראה או קריסה וכו ?
לדוגמא 3M,
החברה מחלקת דיבידנד כבר 64 שנה, הגדילה דיבידנד ב 9.71% בעשר השנים האחרונות ומחלקת 4.97% דיבידנד בשנה.
על פניו, השקעה בטוחה עם הכנסה רבעונית יפה.
מצד שני צפי לירידה בהכנסות בשנים הקרובות, צנחה ב 50% מהשיא (טוב לנו להכנס היום ? לא משנה לנו ?) והאינפלציה יחד עם עליית הריבית והחוב של החברה, לא מסמנים לה שנים קלות בקרוב.
מכיוון שגדולים וחכמים ממני מנתחים אותה מכל הכיוונים האפשריים, ולי אין אפילו מידע, מה אני לא יודע....
האם כל זה משנה בכלל ? מה החברה עושה ולמה ? או שזאת רק אינפורמציה כדי למלא את החלק של "למדתי מספיק כדי לישון בשקט" ?

4. האם בכל זאת כדאי לתזמן את השוק בהתחשב בכך ש 2023 הולכת להיות שנה קשה (הפד מעלה ריבית ושאר ספקולציות וירקות)

5. אשמח להפניה למידע כיצד טכנית להפעיל את IB (קניה, מכירה וכו), למה לשים לב וממה להזהר
6. אשמח למידע, בענייני מיסוי תחת הפטור ממס על דיבידנדים לתושבי פורטוגל. והאם האמריקאים יקחו את חלקם בכל מקרה.

תודה רבה על הסבלנות,
אני מניח שאחפור קצת בשבועות הקרובים, מקווה שזה מקובל.

נערך לאחרונה ב:

לופטי

Well-Known Member
1. אם החברות ב Kings list רצות כבר מעל 50 שנה, מחלקות דיבידנד, ונחשבות סטטיסטית לבטוחות ביותר שיש,
מדוע פשוט לא לבחור את ה 15 עם הדיבידנד הגבוה ביותר (VFC, UVV, MO) וכו, הרי לפי המספרים, הם מנצחות בחלוקה כבר 50 שנה ? מה הסיכון ?
זה תלוי מה אתה מחפש. אני מחפש חלוקה והגדלה. יש קינגס שתומכות בזה ויש כאלו שפחות (mmm שציינת). גם t התהדרה בדיבידנד שמן וכתר על הראש, היום הוא מאוחסן במרתף

3. איך יודעים והאם זה בכלל משנה, מה חברה יודעת או תדע לעשות ? האם חברה היא UnderValue, בדרך להמראה או קריסה וכו ?
לדוגמא 3M,
החברה מחלקת דיבידנד כבר 64 שנה, הגדילה דיבידנד ב 9.71% בעשר השנים האחרונות ומחלקת 4.97% דיבידנד בשנה.
על פניו, השקעה בטוחה עם הכנסה רבעונית יפה.
מצד שני צפי לירידה בהכנסות בשנים הקרובות, צנחה ב 50% מהשיא (טוב לנו להכנס היום ? לא משנה לנו ?) והאינפלציה יחד עם עליית הריבית והחוב של החברה, לא מסמנים לה שנים קלות בקרוב.
מכיוון שגדולים וחכמים ממני מנתחים אותה מכל הכיוונים האפשריים, ולי אין אפילו מידע, מה אני לא יודע....
האם כל זה משנה בכלל ? מה החברה עושה ולמה ? או שזאת רק אינפורמציה כדי למלא את החלק של "למדתי מספיק כדי לישון בשקט" ?
תשואת הדיבידנד בפני עצמה היא נורת אזהרה. אם אותם אנשים גדולים וחכמים מאיתנו היו רוצים לרכוש אותה, המחיר שלה היה צונח ובהתאם תשואת הדיבידנד
ובאופן כללי, לא השקעת בה אגורה, וזיהית בעצמך שיש לה סימנים מחשידים

4. האם בכל זאת כדאי לתזמן את השוק בהתחשב בכך ש 2023 הולכת להיות שנה קשה (הפד מעלה ריבית ושאר ספקולציות וירקות)
במקרה כזה אתה לא תקנה היום כלום, תפסיד את חלוקות הדיבידנד עד שתחשוב שכדאי להכנס, וגם כשתכנס, יש סבירות גבוהה שתמשיך לחכות ״עד ש״
אצל @daat99 יש פקודת קנייה בתיק הגדול על jnj שעדיין לא מומשה… תבדוק בכמה גדל הדיבידנד של jnj בכל שנה בעשור האחרון, וכמה דיבידנדים יכל לקבל, לרכוש איתן חברות נוספות שמחלקות ומגדילות, ועם הדיבידנדים שקיבל מהן יכל לרכוש חברות נוספות שמחלקות ומגדילות, ועם…. ההמשך ידוע

בסופו של דבר זה כסף שלך שעבדת קשה כדי להרוויח אותו, ואתה צריך להיות שלם עם כל פעולה שאתה עושה. לדעתי זה לא נורא להתחיל בקטן (מאוד) בשביל התחושה, ולעבור מהתיאוריה למציאות

תשואת הדיבידנד בפני עצמה היא נורת אזהרה. אם אותם אנשים גדולים וחכמים מאיתנו היו רוצים לרכוש אותה, המחיר שלה היה צונח ובהתאם תשואת הדיבידנד
ובאופן כללי, לא השקעת בה אגורה, וזיהית בעצמך שיש לה סימנים מחשידים
אבל הם עושים את זה מעל 50 שנה...
זה לא אומר שהם יודעים מה הם עושים ?

Div123

Well-Known Member
@לומד מהר כשמסבירים לאט

ברוך הבא ובהצלחה בדרכך.
אני ממליץ לך להמשיך לקרוא, ואף לחפש שרשורים רלוונטים לפי נושאים, על מנת לחזק את ידיעותיך וביטחונך בהשקעה זו.
חשוב להיות אופטימיים בטווח הרחוק, וספקנים בטווח הקצר (בעת סינון ורכישת חברות).

התואר Dividend King מהווה דוגמא לניסיון מוכח בעבר.
לחברות אלו מוניטין רב, אך לך, בתור משקיע דיבידנד, חשוב מצב החברה ברגע נתון.
לחברת דיבולד היה רצף הגדלות של 60 שנים ב2013. ב2014 התחילה הספירה מחדש, וב2016 הדיבידנד נחתך.
הכתובת הייתה על הקיר, ולכן חשוב לבדוק את הלך הרוח הנוכחי.
חשוב להבין את הקריטריונים לבחירת האחזקות בתיק!

אני צעיר ממך, וגם אני איני יכול להפסיד כסף.
אתה רוצה לבנות לך ערוץ תזרימי יציב וגדל, וקיצורי דרך יפגעו לך במטרה זו. (תתבדל לחיים ארוכים וטובים)
בהמשך לדבריי בסעיפים הקודמים, תבדוק את הגדלות הדיבידנד של MMM בשנים האחרונות.

בקשר לגידור תוכל למצוא מידע כאן.
לגבי מיסוי, יש להסתמך על אנשי מקצוע בתחום

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
הפחד הגדול תמיד הוא להפסיד את הקרן, והדוגמא שאני משתמש בה היא של הנאסדק משנת 2000 עד 2015.
שמת לב שבנאסדק כמעט ואין חברות שהצליחו לחלק דיבידנד יציב וגדל מלפני משבר 2000?
אולי זה קשור?

מדוע פשוט לא לבחור את ה 15 עם הדיבידנד הגבוה ביותר
ככל שהדיבידנד גבוה יותר כך הסבירות שהוא לא יחולק בשנה הבאה גדלה.
גם חברות עם רצף של 50 שנה בשלב מסויים יכולות להפסיק לחלק דיבידנדים וכבר היו מקרים כאלו.

הרי לפי המספרים, הם מנצחות בחלוקה כבר 50 שנה ?
איפה ראית שהן "מנצחות"?
לפי המחקרים של יוג'ין פאמה/קנת' פרנץ' ושל נד דייויס החברות עם הדיבידנד הכי גבוה דווקא "מפסידות" לאורך זמן (הן חולקות עם קבוצת הלא מחלקות את שני המקומות האחרונים מבחינת תשואה היסטורית ארוכת טווח).

מתישהו בגיל 70 אצטרך לממש את ההשקעה
תרשה לי לחשוב אחרת?
מניסיוני האישי, ככל שתיק ההשקעות גדל כך הסבירות לממש את ההשקעה קטנה.

בטעות לא אמות והאמריקאים יקחו לילדי אחוזים ניכרים מזיעת אפי
אתה מודע לכך שגביית מס הירושה מאזרחים זרים לא נאכפת ע"י ה-IRS במציאות, נכון?
התיעוד היחיד של אנשים ששילמו אותו אלו אנשים ש"התנדבו" לשלם אותו (כגון בעלי נכסי נדל"ן, בעל מניות מהותי, אנשים שהגישו דו"חות ל-IRS לצורך החזרי מס וכו').

מקווים לטוב שביום בו נצטרך חלילה את הקרן, היא תהיה שם ?
או לחלופין מבינים שאנחנו ככל הנראה לעולם לא נצטרך את הקרן עצמה.
תחשוב על הדירה שאתה גר בה - האם אתה באמת חושב שאתה תמכור אותה בחייך? מה עם המיליונים שבתוך הקירות?

מבחינתי זה לא משנה - יש אחרים שחושבים שזה משנה ולכן הם חוקרים לעומק.
אני לא יודע אם אני צודק אבל אני יודע שאני ישן טוב עם ההחלטה שלי.

מחלקת 4.97% דיבידנד בשנה.
על פניו נשמע רע :(

בוודאי שיש לך מידע: כדבריך "גדולים וחכמים מנתחים אותה מכל הכיוונים האפשריים".
אותם "גדולים וחכמים" הגיעו למסקנה שהם לא מוכנים לרכוש את המניות אפילו עם 4.97% תשואת דיבידנד אבל אין להם בעיה לרכוש את המתחרות/מדד עם 1.59%.
זה לא אומר לך המון על עד כמה הם לא רוצים את החברה הזו בתנאי השוק הנוכחיים?

זאת רק אינפורמציה כדי למלא את החלק של "למדתי מספיק כדי לישון בשקט" ?
מבחינתי כל עוד יש לי ביסוס אז הדבר החשוב הוא לישון טוב בלילה.
בהקשר של 3M אם "הגדולים והחכמים" לא רוצים להתקרב אז גם אני לא אקצה לה כספים חדשים.

האם בכל זאת כדאי לתזמן את השוק
שאלת כל הזמנים והתשובה אליה ניתנה לאותם האנשים שניתנה להם הנבואה.

2023 הולכת להיות שנה קשה
אולי כן, אולי לא - לי אין את רוח הנבואה.
ב-2021 לא ידעו שתהיה מלחמה.
ב-2019 לא ידעו שתהיה קורונה.
האם אתה יודע מה אנחנו לא יודעים היום על 2023?
אולי זו השנה של השלום העולמי והתרופה לסרטן?

5. אשמח להפניה למידע כיצד טכנית להפעיל את IB (קניה, מכירה וכו), למה לשים לב וממה להזהר
לא כל כך ברור מה אתה שואל אבל יש סרטוני הדרכה ביוטיוב על המערכת של אינטראקטיב ברוקרס (גם בעברית וגם באנגלית).

6. אשמח למידע, בענייני מיסוי תחת הפטור ממס על דיבידנדים לתושבי פורטוגל. והאם האמריקאים יקחו את חלקם בכל מקרה.
צריך לבדוק מה אומרת אמנת המס בין ארצות הברית לפורטוגל.
הניחוש שלי הוא שגם כאן יהיה מיסוי של 25% ל-IRS.

אני מניח שאחפור קצת בשבועות הקרובים, מקווה שזה מקובל.
אי אפשר למצוא אוצרות בלי לחפור במיקום ה-X שעל המפה.

אצל @daat99 יש פקודת קנייה בתיק הגדול על jnj שעדיין לא מומשה…
הייתה פקודת רכישה על 95 דולר כשמחיר המניה היה 98 דולר (בערך).
בסוף נשברתי ורכשתי ב-134.01 במקום ב-98 ולא קיבלתי דיבידנדים כל זמן ההמתנה כי המניה לא ביקרה ב-95 מאז... (היום היא מעל 170 אחרי הירידות).

איפה ימי ניבוי העתידות הלא מוצלח שלי...

אבל הם עושים את זה מעל 50 שנה...
אז מה?
היו לפניהם חברות אחרות "שעשו זאת מעל 50 שנה" ואז פתאום הפסיקו.

העבר לא מנבא את העתיד - הוא רק עוזר לנו הסתברותית.

זה לא אומר שהם יודעים מה הם עושים ?
לא.
זה אומר שהם ידעו מה הם עושים.
האם אתה חושב שהמנכ"ל של החברה מלפני 50 שנה הוא עדיין המנכ"ל של החברה?
מה עם הסמנכ"ל?
ראש מחלקת פיתוח?
ראש מחלקת שיווק?
מנהלי מפעלי הייצור?

איפה ראית שהן "מנצחות"?
לפי המחקרים של יוג'ין פאמה/קנת' פרנץ' ושל נד דייויס החברות עם הדיבידנד הכי גבוה דווקא "מפסידות" לאורך זמן (הן חולקות עם קבוצת הלא מחלקות את שני המקומות האחרונים מבחינת תשואה היסטורית ארוכת טווח).
אז מה הופך אותן לקינגז ?
אשמח ללינק למידע על התשואה ההיסטורית ארוכת הטווח

תרשה לי לחשוב אחרת?
מניסיוני האישי, ככל שתיק ההשקעות גדל כך הסבירות לממש את ההשקעה קטנה.
לממש כדי להעביר לאשה ולילדים ? איך עובר התיק ליורשים כשאני עובר הלאה ? שם וסיסמא ל IB לילדים ?
אולי זו השנה של השלום העולמי והתרופה לסרטן?
הלוואי :)

הניחוש שלי הוא שגם כאן יהיה מיסוי של 25% ל-IRS.
ניכוי במקור ?

אשמח אם תוכלו לציין או להפנות למידע, מה הסיבות לא לקנות את 3M ואולי כמה סיבות כן ?

תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
אז מה הופך אותן לקינגז ?
אתה מבלבל בין עבר לבין עתיד.
יש לך את הנתונים של העבר אבל אתה משקיע בעתיד.

אשמח ללינק למידע על התשואה ההיסטורית ארוכת הטווח
יש את האתר הרשמי של קנת' פרנץ' שבו מפורסם המידע שעליו מבוסס המחקר שהוא ויוג'ין פאמה אספו וקיבלו עבורו פרס נובל בכלכלה ומתחיל ב-1929/1927 כמדומני (לפני התפוצצות משבר הייאוש הגדול).
אם תחפש בגוגל את המחקרים של נד דייויס על השוואת תשואות לפי מדיניות דיבידנד אתה תגיע בקלות גם אליהם.

לממש כדי להעביר לאשה ולילדים ?
אתה יכול לתת להם את הנכסים עצמם - לא חייבים למכור כלום.

ניכוי במקור ?
זה מה שהאמריקאים אוהבים :)
למיטב ידיעתי רק שתי מדינות בעולם קיבלו "הנחה" על מיסוי דיבידנדים, אירלנד וקנדה.
אשמח מאוד לגלות שאני טועה ולשמוע על מדינות נוספות.

מה הסיבות לא לקנות את 3M
גדולים וחכמים ממני החליטו שהם לא מוכנים לקנות (אם הם היו מחליטים לקנות אז המחיר היה עולה ותשואת הדיבידנד הנוכחית הייתה יורדת).
אני לא צריך אף סיבה חוץ מזו בשביל לא להפנות עוד מהכסף שלי לחברה הזו.

Cashflow

Member
בדרך שלך מרוב זהירות יוצא שאתה תמיד קונה במחירים הגבוהים ומפחית את התשוא. פרדוקסלי אבל מבחינה מסוימת זה תזמון השוק רק לרעה.

daat99

מייסד
מנהל
בדרך שלך מרוב זהירות יוצא שאתה תמיד קונה במחירים הגבוהים ומפחית את התשוא. פרדוקסלי אבל מבחינה מסוימת זה תזמון השוק רק לרעה.
יכול להיות אבל גם יוצא שאני תמיד מקבל דיבידנדים :)
מי שהצליח לתזמן את השפל מתחילת שנות ה-199X גילה שהוא לא רכש כלום עד מרץ 2002.
כמה לדעתך הוא הפסיד בגלל ההמתנה? - וזה כשהוא בפועל הצליח לנבא את העתיד...

Cashflow

Member
אתה נכנס לקיצוניות אחרת.
אפשר לקנות בדיוק הפוך, כשהתשואה יותר גבוה.
כמו למשל עם הMMM.
(שם יש סיכונים שקשה לצפות אבל באופן כללי)

Cashflow

Member
תסתכל על JNJ ותראה שהדיבדנד יילד נע בטווח מסוים.
אתה קונה כשהוא ברף הנמוך ואני מציע להפוך את השיטה ולקנות כשהוא גבוה

daat99

מייסד
מנהל
אפשר לקנות בדיוק הפוך, כשהתשואה יותר גבוה.
התשואה יותר גבוהה כשהשוק חושב שיש סיכון יתר.
אני מעדיף לא להמר נגד השוק.

אתה קונה כשהוא ברף הנמוך ואני מציע להפוך את השיטה ולקנות כשהוא גבוה
לקנות כשהוא גבוה עובד רק אם הסיכון שהשוק מזהה לא מתממש.
אני מעדיף לקנות כשהוא נמוך והסיכון נמוך בהתאם :)

Cashflow

Member
התשואה יותר גבוהה כשהשוק חושב שיש סיכון יתר.
אני מעדיף לא להמר נגד השוק.

לקנות כשהוא גבוה עובד רק אם הסיכון שהשוק מזהה לא מתממש.
אני מעדיף לקנות כשהוא נמוך והסיכון נמוך בהתאם :)
אילו זה היה מצב שמחליטים מכאן עד סוף ימיה של החברה היית צודק.
אבל על פי רוב זה ציפיות לשנה שנתיים הקרובות ו עוד כמה שנים החברה תצמח שוב.

Gily

New Member
בעניין מס ירושה - אני מניח שפות"ש התכוון למס עיזבון למי שמחזיק בקרן אמריקאית.
גם אני אשמח לדעת מה קורה עם תיק ההשקעות הפרטי של מי שהלך לעולמו - האם היורשים מחוייבים במס עיזבון? איך הדבר מדווח לרשויות בארה"ב, אם בכלל? האם ע"י העו"ד המקיים את הצוואה או ע"י הברוקר שצריך להעביר/לשייך את המניות ליורש?
אם אין כל אכיפה כדברי דעת - למה נכתבו הררי הסברים בין ההבדלים בין קרנות איריות לאמריקאיות בדגש על מיסוי (לדוג' כאן https://www.simplifynance.co.il/blog/irish-funds)?

guesto

Well-Known Member
אם אין כל אכיפה כדברי דעת - למה נכתבו הררי הסברים בין ההבדלים בין קרנות איריות לאמריקאיות בדגש על מיסוי (לדוג' כאן https://www.simplifynance.co.il/blog/irish-funds)?
לא יודע, למה נכתבו הררי חישובים על זה שאיריות מנצחות אמריקאיות בכמה נקודות בסיס שנתיות וגם זה רק אחרי עשרות שנים? תשאל את מי שכתב.

daat99

מייסד
מנהל
גם אני אשמח לדעת מה קורה עם תיק ההשקעות הפרטי של מי שהלך לעולמו
אין צפי שמה שיקרה מחר יהיה שונה מהותית ממה שקרה מלפני שנולדתי (מס העזבון האמריקאי על אזרחים זרים קיים הרבה לפני שנולדתי).
למה נכתבו הררי הסברים בין ההבדלים בין קרנות איריות לאמריקאיות בדגש על מיסוי (לדוג' כאן https://www.simplifynance.co.il/blog/irish-funds)?
אולי כי יש אנשים אינטרסנטים בעולם?
אולי כי יש אנשים שלא טורחים לבדוק את המציאות לפני שהם כותבים מאמרים?
אני מאתגר אותך למצוא מישהו ששילם מס ירושה לארצות הברית ולא התקיים עבור הנפטר (או היורש) לפחות אחד מהתנאים הבאים:
1. אזרח אמריקאי
2. היה בעל מניות מהותי בחברה אמריקאית
3. החזיק בנכסי נדל"ן בארצות הברית
4. החזיק בנכסים בחשבון בנק (בית השקעות וברוקר אינם בנקים) שנתפס מסייע להעלמת מס של אזרחי ארצות הברית
5. הגיש דו"חות ל-IRS מיוזמתו ללא דרישה של ה-IRS (כמו למשל לצורך קבלת החזרי מס)

בהינתן כמות האנשים בעולם שמשקיעים במניות אמריקאיות ונפטרו מאז שנולדתי (כולל במהלך הקורונה) אני בטוח שתוכל למצוא לפחות אחד כזה אם זה באמת קיים.

עד שתאתר אדם בודד שעונה לדרישות הללו אני ממליץ לך לקרוא דיונים פוליטיים על ניסיונות לבטל את מס הירושה באופן כללי.

נ.ב.
אני ממליץ לך להפנות את השאלה למי שהפחיד אותך ממס ירושה ולבקש ממנו שגם אם הוא מוצא מישהו ששילם מס ירושה אז שיוכיח שלנפטר ו/או ליורש לא התקיים אף אחד מהתנאים הללו.

לפי הדיווחים של ה-IRS הם לא אוכפים את הנושא ועל התשלום (המזערי יחסית) של מס ירושה ע"י אזרחים זרים מתנכז בעיקר למשקיעי נדל"ן ובעלי מניות מהותיים.

Cashflow

Member
לפי הדיווחים של ה-IRS הם לא אוכפים את הנושא ועל התשלום (המזערי יחסית) של מס ירושה ע"י אזרחים זרים מתנכז בעיקר למשקיעי נדל"ן ובעלי מניות מהותיים.
ואיך IBKR יתיחס לשינוי חשבון המקבל?

למעלה תחתית