הוצאת פיצויים מהפנסיה

refaelsh

Active Member
אני לא אוהב את הפנסית חובה כפי שהיא ממומשת בארץ:
1. בגיל 67, אני אתחיל לקבל קיצבה חודשית. נניח הלכתי לעולמי בגיל 87, נניח אישתי כבר נפתרה. הכסף שעדיין יש בקרן הפנסיה לא עובר לילדים. זה שוד. המדינה שדדה לי.
2. בפסיכולוגיה שלי אני מעדיף השקעה במניות דיבידנד, אבל המדינה אוסרת את זה עלי.
3. אני במסלול S&P500, אבל הם משקרים ועושים מלא שטויות ברקע, ראה סדרת סרטונים של micha.stocks בנושא:
4. כל מיני עמלות מוסתרות וסודיות שאין דרך לדעת אותם, מוסיף למקדם העיצבון. אני מעוצבן. זה שוד.
5. דוחפים לי גם בכוח מוצרים שאני לא בהכרח רוצה: ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוח שארים. אובדן כושר עבודה אולי אני ארצה לקנות לבד בשוק הפתוח? אולי לא? למה לדחוף לי בכח? וביטוח שארים, אולי אני רוצה ביטוח חיים במקום זה? אולי משהו אחר? אולי כלום? למה לדחוף לי בכוח? זה שוד.
6. לעבור לקרן פנסיה IRA לא באמת פותר את הבעיה עד הסוף, רק חלקית.
7. עוד סרטון של micha.stocks שגיליתי עכשיו, הם מעבירים מסלולים בהפתעה בלי להודיע. ביקשתי S&P500 והם מעבירים למשהו אחר. שודדים. לינק:

אני בטח אזכר תוך כדי השרשור בעוד סעיפים.

הפתרון לכל הנ"ל, שחלקית יעזור קצת ממש, זה להוציא את כספי הפיצויים ולהשקיע אותם במניות דיבידנד.
אשמח בבקשה לשמוע דעות בעד ו/או נגד המהלך הזה.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אני לא אוהב את הפנסית חובה כפי שהיא ממומשת בארץ
עדיף בהרבה מכלום ועדיף גם מהמצב הקודם לדעתי.

. בגיל 67, אני אתחיל לקבל קיצבה חודשית. נניח הלכתי לעולמי בגיל 87, נניח אישתי כבר נפתרה. הכסף שעדיין יש בקרן הפנסיה לא עובר לילדים. זה שוד. המדינה שדדה לי.
זו בחירה אישית של הפורש וממש לא נכון באופן גורף.

2. בפסיכולוגיה שלי אני מעדיף השקעה במניות דיבידנד, אבל המדינה אוסרת את זה עלי.
מסכים.

אני במסלול S&P500, אבל הם משקרים ועושים מלא שטויות ברקע
אני חולק על הדעה הזו.
ראה סדרת סרטונים של micha.stocks
הבחור מדבר שטויות בכמויות מסחריות.
אני ממליץ לך בחום להימנע מהתוכן שהוא מפיץ כמו שנמנעים מרעל (רעל מנטלי הרבה יותר גרוע מרעל פיזי, ברעל מנטלי לא מזהים את הנזק ולכן גם לא מטפלים בו ולא מפסיקים לצרוך אותו).

כל מיני עמלות מוסתרות וסודיות שאין דרך לדעת אותם
לא כל כך מסתורי וממש לא סודי (פשוט לא ידוע מראש בדיוק כמו שהעמלות שאתה תשלם במהלך השנה בתיק ההשקעות שלך לא ידועות לך מראש).

אני מעוצבן
בילדותי אמרו לי ביטוי שאהבתי:
להתעצבן פירושו להעניש את עצמך על טפשותם של אחרים.

אני חולק גם על הדעה הזו.

דוחפים לי גם בכוח מוצרים שאני לא בהכרח רוצה: ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוח שארים
בשביל זה המציאו את קופות הגמל.
אם אדם מתעקש להפקיד בקרן פנסיה במקום בקופת הגמל זה לא אומר ש-"דחפו לו בכח את הביטוחים", זה אומר ש-*הוא בחר במוצר שכולל ביטוחים במקום במוצר שלא כולל ביטוחים*.
אם אדם לא מעוניין בביטוחים אז שיבחר במוצר שלא מכיל אותם :)

אובדן כושר עבודה אולי אני ארצה לקנות לבד בשוק הפתוח?
אף אחד לא עוצר את הציבור מלעשות זאת.

למה לדחוף לי בכח?
ראה תגובה לעיל: אף אחד לא דוחף X ללקוח שמתעקש לבחור מוצר שכולל X כשיש לו אפשרות לבחור במוצר שלא כולל X.

ביטוח שארים, אולי אני רוצה ביטוח חיים במקום זה?
גם כאן אף אחד לא מכריח אותנו.

למה לדחוף לי בכוח?
כנ"ל.

אני לא מבין איך זה שוד אם האדם מתעקש לבחור לרכוש מוצר שכולל שירותים שהוא לא רוצה במקום את המוצר שלא כולל אותם.

לעבור לקרן פנסיה IRA לא באמת פותר את הבעיה עד הסוף, רק חלקית.
אין IRA בקרנות הפנסיה בכלל, רק בקופות הגמל ועם כל כך הרבה אותיות קטנות שזה לדעתי יותר גרוע ממוצרי המדף (שאני חושב שהם סבירים בהחלט).

עוד סרטון של micha.stocks שגיליתי עכשיו, הם מעבירים מסלולים בהפתעה בלי להודיע
הם בהחלט מודיעים מראש.
מי שבוחר להתעלם מהתקשורת של הגוף שמנהל את הכספים שלו כמובן שלא שומע על כך...

שוב: הודיעו מראש ולכל אחד ניתנה יכולת לעבור לחברה מתחרה שמספקת את המוצר שהוא רוצה.
איך זה שוד אם אדם בוחר להתעלם מההודעות ולהמשיך ולהיצמד למוצר שהוא לא רוצה?

הפתרון לכל הנ"ל, שחלקית יעזור קצת ממש, זה להוציא את כספי הפיצויים ולהשקיע אותם במניות דיבידנד.
אני, באופן אישי, חושב שזה רעיון רע מאוד אבל זו כמובן בחירה אישית של כל אדם.

אשמח בבקשה לשמוע דעות בעד ו/או נגד המהלך הזה.
1. רוב הנחות המוצא שלך שגויות ומתבססות על אדם שמומחה בלפרסם דברים שאין להם קשר למציאות
2. צעד שכזה גורר לנזק מס בלתי הפיך שצפוי להישאר עם מי שבוחר בו עד ליום מותו תוך כדי התעצמות הנזק ככל שחייו מתארכים

refaelsh

Active Member
1. רוב הנחות המוצא שלך שגויות ומתבססות על אדם שמומחה בלפרסם דברים שאין להם קשר למציאות
לדעתי אני אפתח שישרשור נפרד כדי לדון בטיעונים שלו. לי הם נשמעים נכונים. אבל שירשור נפרד.

refaelsh

Active Member
צעד שכזה גורר לנזק מס בלתי הפיך שצפוי להישאר עם מי שבוחר בו עד ליום מותו תוך כדי התעצמות הנזק ככל שחייו מתארכים
נזק מס? למה? החלק של הפיצויים מוציאים בלי מס.

daat99

מייסד
מנהל
לא הבנתי את זה. אתה יכול בבקשה לפרט?
במועד "קיבוע הקצבה" יושב עם הפורש איש מקצוע ומציג לו אלטרנטיבות שכוללות מגוון אפשרויות בין מקסימום קצבה וללא שארים לבין מקסימום שארים וקצבה מינימלית.
כל פורש מחליט עבור עצמו *איך לחלק את הצבירה שלו* בין קצבאות לבין הבטחת הכנסה לשארים.

תזכור שיהיה מאוד קשה (לדעתי גובל בבלתי אפשרי) להשיג משוק ההון תשואה *אחרי מס* שמתקרבת לקצבה שצפויה להתקבל מתיק השקעות פנסיוני מקביל בגודלו.
רק לצורך ההמחשה, אפילו מקדם קצבה של 200 (גבוה ביחס להיום) אומר שעל כל מיליון של צבירה ניתן לקבל קצבה חודשית של 5000 שח שזה יוצא תזרים בגובה של 6% בשנה שאינו תלוי בתנודתיות השוק.
תוסיף לכך את העובדה שקצבת הפרישה מקבלת הטבות מס כך שעבור המיליונים הראשונים אין תשלום מס בכלל.
אם תנסה להשיג קצבה שכזו מדיבידנדים אז אתה תאלץ לשלם 25% מס דיבידנדים במקור וזה אומר שבשביל להישאר עם אותם 5000 שח בחודש אתה תצטרך 6666.67 שח בחודש בדיבידנדים וזה יוצא תשואה תזרימית של 8%.

אני מתקשה לזהות השקעות שמאפשרות להשיג תשואה תזרימית ארוכת טווח של 8% שבעיקרה מובטחת על ידי גופי ענק (עם גיבוי מהמדינה, כמו שראינו בפנסיות הותיקות).

נזק מס? למה?
כל שקל פיצויים שנמשך מקטין את "תקרת הפטור ממס בפרישה" וזה אומר שמהפרישה ואילך, בכל שנה האדם שמשך פיצויים בצעירותו צפוי לשלם מס גדול יותר מאדם אחר שלא משך פיצויים בצעירותו למרות שלשניהם יהיו הכנסות זהות.

החלק של הפיצויים מוציאים בלי מס.
מוציאים בלי לשלם מס כשצעירים, מאבדים הטבת מס בגלל שמוציאים כשפורשים.
זה למה הנזק גדל בכל שנה שבה חיי הפורש מתארכים.

מומו

Well-Known Member
מיכה באמת בחור נפלא מביא חדשות מעניינות בשפה שרק אנחנו מבינים, חדשות שבלעדיו כנראה לא הייתי שומע עליהם
כמו בכל דבר, צריך לסנן ולברר את הדברים לפני שמחליטים לנקוט בפעולה כשלהיא

refaelsh

Active Member
למעלה תחתית