הורשה של תיק DGI

Zuriel

Member
ברכיבה בדרך לעבודה חשבתי מחשבות ארוכות טווח - הורשה של תיק מניות דיבידנד לילדיי, אי שם בעתיד הלא ידוע.
הגישה מעט נאיבית שלי היא כזו (בהינתן שני ילדים):

אם אחזיק בתיק אחד בלבד, זה יהיה מאתגר לפצל את התיק לשניים והפיתרון הקל הוא פשוט למכור את האחזקות ולחלק שווה בשווה.
אפשרות נוספת היא להקים קרן נאמנות עם כללים מוגדרים של איך הדיבידנדים מתחלקים ובאיזה אופן מתבצעות הרכישות (בעיניי פתח לריבים משפחתיים ומורכב להקים דבר כזה).
אפשרות שלישית היא הקמה של תיק השקעות נוסף (למשל על שם אשתי) ולאזן רכישות בין שני התיקים.
הבעיה עם האפשרות הזו - לפי מה מאזנים את התיקים, לפי גובה הדיבידנדים? (זה אומר ששווי התיקים יכול להיות שונה ולהיתפס כ״לא שיוויני״ בעיניי היורשים).

האם מישהו מדרי הפורום חשב על הנושא הזה?

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
אם אחזיק בתיק אחד בלבד, זה יהיה מאתגר לפצל את התיק לשניים והפיתרון הקל הוא פשוט למכור את האחזקות ולחלק שווה בשווה.
דווקא נראה לי פשוט מאוד אם זה משהו שהם יהיו מעוניינים בו, לכל החזקה אם מספר המניות זוגי פשוט מחלקים ל-2 ואם אי-זוגי אז קודם מוכרים מניה אחת. (או שאחד קונה מהשני את חצי המניה שלו, לפעמים אחד קונה ולפעמים השני, בסוף זה יוצא די מאוזן ואת ההפרש הקטן יכולים לסגור במזומן למרות שנראה לי זניח מספיק כדי שיוותרו על זה...)

אם הם לא באמת רוצים להחזיק תיק DGI אז הם ימכרו ואף פתרון שמסבך לא יעשה להם טוב.

Zuriel

Member
תודה על המענה @guesto !
נאמר והם מעוניינים בתיק מהסוג הזה (תיק אישי לכל אחד) - איך מתבצעת חלוקה של מניות לשתיים? אני מצפה שבמקרה פטירה התיק כולו עובר ליורשים - נאמר לשני הילדים ביחד.

daat99

מייסד
מנהל
אפשרות נוספת היא להקים קרן נאמנות עם כללים מוגדרים של איך הדיבידנדים מתחלקים ובאיזה אופן מתבצעות הרכישות (בעיניי פתח לריבים משפחתיים ומורכב להקים דבר כזה).
זה סידר לרוטשילד שימור הון בינדורי בעוד שאנשים עשירים ממנו לא הצליחו לעשות זאת :)

האם מישהו מדרי הפורום חשב על הנושא הזה?
בוודאי:
1. הקמת קרן עם תנאים ברורים (בדומה לצוואה של רוטשילד המקורי)
2. נתינת הידע ליורשים (בעיקר בעודם ילדים) תוביל אותם למצב פיננסי שבו הם לא יצטרכו את הירושה שלך וכנראה יפנו אותה לצדקה בלי קשר אליך :)
3. היסטורית הסטטיסטיקה הראתה שרוב האנשים שירשו הון משמעותי (ביחס להון שהם בעצמם צברו) הגיעו למצב "בעייתי" בלשון המעטה כך שאם הם לא "לומדים" אז הירושה יותר תזיק להם מאשר תועיל להם

אני מצפה שבמקרה פטירה התיק כולו עובר ליורשים
התיק עובר למי שממונה על הירושה (לא חייב להיות אחד היורשים - בעיקר אם יש סכסוכים סביב ירושות גדולות).
תפקידו של הממונה על הירושה לחלק את הנכסים בין היורשים והוא כבר יכול לבצע את ההעברות ש @guesto תיאר.

Zuriel

Member
תודה @daat99 !
כיצד מתבצעת ההעברה המדוברת ליורשים? האם ניתן להעביר בעלות על מניות ללא פעולות קניה/מכירה?
בנוגע לקרן נאמנות - יש לי חבר שהוא דור שני לקרן כזו והוא נהנה מהכנסה חודשית מכובדת מאוד (לא נראה שיש בעיות משפחתיות בנושא הזה למיטב ידיעתי). האם מישהו מכיר מקורות טובים לתחום של קרנות נאמנות? (בדגש על ספרים ומאמרים, ברור שיועץ הכרחי לדבר כזה).

daat99

מייסד
מנהל
האם ניתן להעביר בעלות על מניות ללא פעולות קניה/מכירה?
למיטב ידיעתי התיק עובר ליורשים כמו שהוא ומיסוי הון מתבצע רק במכירה.

יש לי חבר שהוא דור שני לקרן כזו והוא נהנה מהכנסה חודשית מכובדת מאוד
האם הוא קיבל "ידע הולם" לפני שהוא קיבל את חלקו בקרן?

האם מישהו מכיר מקורות טובים לתחום של קרנות נאמנות?
רק גוגל, אין לי משהו קונקרטי.

Zuriel

Member
למיטב ידיעתי לא התקבל חינוך הולם לילדים, הם פשוט התחילו לקבל סכום חודשי מגיל מסויים.
לאחרונה החבר התחיל ללמוד השקעות בשוק ההון ונדלן, עד כה ההתנהלות שלו אחראית, אולי הוא יוצא מן הכלל :)

נערך לאחרונה ב:

mraines

Active Member
מישהו יודע מה העלויות של הקמת קרן נאמנות מאיזו צבירה העלות משתלמת בכלל?

daat99

מייסד
מנהל
מישהו יודע מה העלויות של הקמת קרן נאמנות מאיזו צבירה העלות משתלמת בכלל?
רצוי שיהיה חשבון השקעות בשווי של כמה מיליונים טובים לפני שחושבים על כך.

נ.ב.
עם תיק השקעות מנייתי ארוך טווח אנשים בוגרים מגיעים לסכומים הללו לפני הפרישה.

למעלה תחתית