להשקיע במניות שמומלצות פה
בדף "מצב התיק" מהסרגל העליון של הבלוג אתה תוכל למצוא גיליון "היסטוריית פעולות" שמתעד את כל הפעולות שבוצעו בתיק דיבידעת מיות הקמתו - כולל הרכישות שבוצעו והמחיר שהיה באותו היום.רשימה של מחירי כניסה על מניות שנרכשו על ידי דיוידעת
אבל אי אפשר לראות כמה היא שווה היום.בדף "מצב התיק" מהסרגל העליון של הבלוג אתה תוכל למצוא גיליון "היסטוריית פעולות" שמתעד את כל הפעולות שבוצעו בתיק דיבידעת מיום הקמתו - כולל הרכישות שבוצעו והמחיר שהיה באותו היום.
יש מניות שדעת רכש בעבר והיום הוא לא מתקרב אליהן, קל לראות את זה בכל מאמר רכישה שמתפרסםאבל אי אפשר לראות כמה היא שווה היום.
יש לך את כל המידע הנדרש בשביל לחשב את זה לבד אם זה באמת חשוב לך.אבל אי אפשר לראות כמה היא שווה היום.
זו סיבה מעולה נוספת למה לא לפרסם את המידע הזה.זה מאוד חשוב למי שרוצה כעת לרכוש מניות שבחרת
הסבירות היא שהוא ימקסם את הנזק שיגרם לחשבון ההשקעות שלו.אלא שמעדיף לרכוש אותם אחרי הירידה הגדולה ביותר כך ימקסם את הפעולה.
יש מניות שדעת רכש בעבר והיום הוא לא מתקרב אליהן, קל לראות את זה בכל מאמר רכישה שמתפרסם
חוץ מזה שלכל אחד סיבולת סיכון שונה, ולעקוב אחרי בחירות של אדם אחר (אפילו כמו דעת שלנו) עלול להתאכזב
ברור לגמרי!!!יש לך את כל המידע הנדרש בשביל לחשב את זה לבד אם זה באמת חשוב לך.
זו סיבה מעולה נוספת למה לא לפרסם את המידע הזה.
מי שרוכש מניות רק כי מישהו אחר רכש אותן פעם צפוי לגרום לעצמו נזק משמעותי.
מניות הן הרבה יותר מסתם מחיר שעולה/יורד.
הסבירות היא שהוא ימקסם את הנזק שיגרם לחשבון ההשקעות שלו.
אני ממליץ בחום לקרוא את סדרת המאמרים תחת התגית "מידע למתחילים" (ניתן למצוא אותם בקישור בסרגל העליון של הבלוג) לפי סדר פרסומם לפני שמתחילים להשקיע כספים בצורה הזו.
אישית אני חושב שתחילת העבודה צריכה להיות לפי הסדר:יעניק לי מידע נוסף כחלק מסדרת השיקולים, זה יתן לי עדיפות. ובפרט שאני לא חושב לגמרי כמו אדון דבידעת, אלא אני לוקח את דעותיו והחלטותיו כעוד שיקול - מרכזי וחשוב - אבל לא רק. (אם אני יגיע למסקנה על 2 מניות שמתאימות לי, ואני יראה שאחת ירדה קצת, אבל הנתונים לא השתנו, ברור שאעדיף אותה על פני חברתה שכבר התייקרה משמעותית מה שיפגע לי בתשואה בכניסה במחיר יקר יותר. נורא פשוט)
הדבר היחיד שהמידע הזה מסייע בו זה לטרפד את היכולת להבין מה זו השקעה תזרימית.אבל זה מידע שמאוד מסייע ללמוד ולהבין
ההחלטה הטובה ביותר היא החלטה שמובילה את המשקיע להשקעה שמתאימה לאופי שלו ולא החלטה שמובילה את המשקיע להשקעה שתצליח לייצר לאנשים זרים רווחים נאים ולמשקיע עצמו הפסדים כבדים.לפי זה להגיע להחלטה טובה ביותר!
זו בדיוק הנקודה.יעניק לי מידע נוסף כחלק מסדרת השיקולים, זה יתן לי עדיפות.
אני מסכים לגמרי.אישית אני חושב שתחילת העבודה צריכה להיות לפי הסדר:
1. בחירת סוג ההשקעה - תזרים או ערך, או קביעת אחוזים לכל השקעה
2. הגדרת הקריטריונים לסוג ההשקעה שבחרת מהסעיף הקודם - אם למשל מדובר על השקעה תזרימית כמו בתיק דיבידעת אז נגדיר: מחלקת דיב. 20 שנה ומעלה, מכפיל 30 ומטה וכו'
3. הגדרת פעולת עבודה - הפקדה חודשית/ רבעונית, אופן הסינון שבחרת בסעיף 2, כמות רכישות וכו'