החזר מס הכנסה לשכירים

לופטי

Well-Known Member
היי
הגשתי בקשה להחזר מס הכנסה באתר של רשות המיסים. מניסיונכם- תוך כמה זמן אני אמור לקבל תשובה?
תודה!

מומו

Well-Known Member
אין לי ניסיון יותר מדיי, אבל אני שומע מאחרים שזה מאוד תלוי בפקיד השומה...
יש כאלה שעושים את העבודה מהר, ויש אחרים שאפילו "יודעים" בדרך מאוד יצירתית לאבד את המסמכים וליבש אותך למעלה משנה ו3 חודשים... (והספירה עדיין ממשיכה)

לא לייאש אותך חס וחלילה התכוונתי רק תהיה עם היד על הדופק, תן להם חודש-חודשיים של חסד ואז תפנה אליהם

בהצלחה !

לופטי

Well-Known Member
תקציר:
1. הגשתי בקשה במהלך יולי עבורי בלבד (ללא זוגתי) - והבקשה נדחתה
2. לאחר התייעצות איתם- הגשתי בקשה נוספת בספטמבר כשהטופס עבור 2 בני הזוג
3. חיכיתי חודשיים (וכתבתי את ההודעה בפורום) פניתי אליהם, ומסתבר שהייתי צריך להגיש מכתב ובו אני מבקש לבצע הערכת שומה חדשה (לאור ההוספה של זוגתי). הגשתי בקשה בתחילת נובמבר כולל המכתב
4. פניתי אליהם שוב לברר מה הסטטוס. התשובה שקיבלתי היא שמשך הטיפול הוא בד"כ חודש... אז חודש כבר לא יהיה

תובנות:
1. להגיש מראש עבור 2 בני הזוג
2. לגשת פיזית לסניף, אחרת לא אקבל אף תשובה

כנראה שהכסף הזה ישמש לרכישות רק ב 2022...

מומו

Well-Known Member
אוסיף את ה2 סנט שלי ברשותך -
אם כבר הלכת לסניף, תדאג לקבל את האימייל של הפקיד/ה שמתקצר/ת את הנתונים.
אם הוא/היא גם אוהב/ת לעזור לנישום - אז הרווחת פעמיים
שצריך לשלוח להם עוד מסמך אתה תשלח ישר לאימייל. אצלי עבד מצוין וקיצר המון כאב ראש וזמן יקר. שילמתי בהגעה פיסית פעמיים כדי להכיר את הפקיד הכי שירותי בסניף

אין סיכוי להשיג אותם בטלפון, פנייה דרך המפל תמיד מקבלים תשובה אבל לוקח להם לענות 2-4 ימי עסקים.

מ2019 אפשר להגיש דוח שנתי ללא הגעה פיסית והכל נעשה דרך האתר כולל הוספת הצורפות. יחסית עובד מעולה, ללא פיספוסים ומסתבר שאם אתה מדווח דרך האתר אז מבחינת הפקידים זה נחשב שעשית להם חצי עבודה

בהצלחה לכולנו :)

למעלה תחתית