החלפת מטבע ב IB לוקחת יומיים ?

היי לכולם,
אני רוצה להחליף מטבע מ USD ל EUR ב IB,
משום מה לוקח להם יומיים לבצע את ההמרה (Today+2) ? הגיוני ?
והשער של הרגע ? של יום ודקת הפעולה בפועל ?

תודה רבה

כן. זה מופיע בתנאים שלהם. אתה יכול לבחור למשוך את הכסף באופן מיידי לאחר ההמרה ובכך להיכנס למינוס שייסגר תוך יומיים
זה מה שעשיתי, אבל לא הבנתי אם שער ההמרה הוא השער ברגע שאני לוחץ, או אחרי יומיים...
נתתי הוראת משיכה, אבל הסכום נשלח רק אחרי יומיים.
אין לי בעיה עם המינוס, אני פשוט לא מבין את הרציונל של כל התהליך.
ממיר, שולח, קחו עמלה, ביי :)

זה אחד הדברים המוזרים שקראתי, מחזיקים את הכסף יומיים, כדי שהכל יהיה בטוח יותר...
אני חושב שהם מדברים בעיקר על מסחר ו securities, ומזומן פשוט נפל על הדרך
The impact of a move towards T+1 needs to be seriously and comprehensively analyzed and coordinated by global regulators as it could lead to an increase in late or failed trades. This could result in significantly greater costs for market makers due to buy-in costs or late settlement penalties under CSDR

וגם
. For example, firms doing short sales late in the trading day will have little time to locate the securities needed to cover their positions

לא ברור איך זה משפיע על 100 אירו שאני מחזיק ורוצה לשלוח לעצמי בבנק אחר, בשביל זה הם צריכים יומיים לחשוב...

למי שמחזיק חשבון אירופאי של Revolut, בנק לכל דבר, המרות נעשות מהרגע להרגע, בשערים טובים יותר מכל בנק שנתקלתי בו,
והסכום יכול להשלח לכל מקבל, תוך מספר שניות.
מוזר.

daat99

מייסד
מנהל
למי שמחזיק חשבון אירופאי של Revolut, בנק לכל דבר, המרות נעשות מהרגע להרגע, בשערים טובים יותר מכל בנק שנתקלתי בו,
אל תבלבל בין "לא מראים לי שזה נעשה אחרי יומיים" לבין "נעשה באופן מיידי".
בנוסף, אל תבלבל בין "קניתי מט"ח מהבנק" לבין "קניתי מט"ח במסחר ישיר".

daat99

מייסד
מנהל
מה ההבדל ?
כללי המסחר הרציף מכתיבים "סליקה ב-T+1 (או T+2)" שזה אומר שמבחינת הבורסה (או שוק המט"ח), העסקה צריכה להיות מושלמת עד לחלוף הזמן הזה.

1. רוב הגופים בעולם מסתירים את המידע הזה מהלקוחות הפרטיים וסומכים על כך שלא יהיו בעיות בסליקה אבל ביום שבו יהיו בעיות אתה יכול להיות רגוע - סביר שהם יגלגלו את הנזק ללקוח הקצה ;)
*("לא קראת את המשפט ה-15 בעמוד ה-18 שרשום בפונט בגודל 0.01 במסמך שחתמת עליו לפני כמה שנים טובות כשפתחת את החשבון")

תחשוב למשל על כך שרוב הגופים מסתירים מהלקוחות את העובדה שכששולחים הוראה "שמוסיפה נזילות" לבורסה, הבורסה משלמת על ההוראה הזו. (ב-IB לא רק שמספרים לך על כך, אלא אפילו מאפשרים לך לקבל חלק מהכסף, אם אתה במסלול עמלות המתאים)

2. אם אתה רוכש מניות מהבנק ולא משוק המט"ח ישירות אז הבנק יכול להשלים את העסקה באופן מיידי כי אתה לקוח שלו והעסקה לא נרשמת בשוק המט"ח (וזה כמובן כרוך במחיר פחות אטרקטיבי מהמחיר של המסחר הרציף).

למעלה תחתית