הטבה IB

• פותח הנושא 3lm
  • פורסם בתאריך

אין כפית

Active Member
שלום,

אני רוצה לערוך חישוב גס של דמי הניהול שאותם אני אטרך לשלם לאינטראקטיב ישראל, אל מול דמי הניהול אותם אני אצטרך לשלם בברוקר ישראלי.
לשם הפשטות נניח ואני נצמד למדיניות דיבידעת, עם הפקדה של 2000-3000 שקל בחודש.
כמה דמי ניהול יהיה עלי לשלם? אשמח אם מישהו יוכל לפרט את החישוב.

בנוסךף, אשמח לשמוע דעות על אינטראקטיב למול ברוקרים ישראלים, מהחוויה שלכם. אינטראקטיב מנצחים בכל קנה מידה, מלבד העובדה שצריך להגיש את הדיווח למס הכנסה - שעלול לעלות יותר מכל דמי הניהול שנחסכו. לכן ההתלבטות.

(בהזדמנות זו - אולי אפשר למצוא איזה רו"ח שיסכים לעשות הטבת-דיבידעת לחברי הפורום, ויגיש לכולם את הדוח למס הכנסה במחיר מוזל?)

בנוסף, הנציג של אינטראקטיב טען בתוקף שגם בברוקר ישראללי צריך להגיש דיווח למס הכנסה בכל שנה בכל מקרה, ולכן אין הבדל. האם זה נכון? הנציגים של הברוקרים הישראלים טוענים שהם מסדרים את עניין המס. מה דעתכם?

daat99

מייסד
מנהל
כמה דמי ניהול יהיה עלי לשלם?
אין דמי ניהול בכלל דרך ההטבה של קוראי הבלוג באינטראקטיב ישראל.
העלויות היחידות שאני משלם בשביל לתחזק את תיק דיבידעת:
  1. 10 שח המרת שקלים לדולרים בכל פעם שאני רוצה להמיר - בפועל אני מבצע המרות פעם ברבעון ולא כל הפקדה שזה מסתכם בכ-40 שח שנתי
  2. 1.4 דולר לכל פעולת קניה - תיק דיבידעת מבצע בין 6 ל-7 פעולות רכישה בשנה שזה יוצא עוד 8.4-9.8 דולר שנתי
בסיכום שנתי לתחזק תיק עם פעולות כמו דיבידעת עולה פחות מ: 40 שח ו-10 דולר.

אשמח לשמוע דעות על אינטראקטיב למול ברוקרים ישראלים
לי יש התנסות רעה מאוד עם כמה גופים ישראלים בדמות אי קבלת חלק מהדיבידנדים, אי קבלת מניות שהתקבלו בעקבות התפצלויות ועוד.
הם מאוד לא שקופים בעלויות שלהם - בעיקר בנושא המרות מט"ח (הם גובים מרווח המרה של בין 0.5% ל-1% בלי לקרוא לזה עמלה ובלי לספר על זה ללקוח).

הנציג של אינטראקטיב טען בתוקף שגם בברוקר ישראללי צריך להגיש דיווח למס הכנסה בכל שנה בכל מקרה, ולכן אין הבדל. האם זה נכון?
תלוי מאוד מה אתה עושה.
ברמה העקרונית אתה לא צריך להגיש את הדו"ח אבל ישנה סבירות גבוהה שמגיע לך החזר מס כך שהגשת הדו"ח יכולה להכניס לך יותר מהעלות של הדו"ח - כל מקרה לגופו וממש אין כאן אחידות.

הנציגים של הברוקרים הישראלים טוענים שהם מסדרים את עניין המס
זה נכון - הם גובים מס מקסימלי גם אם אתה לא צריך לשלם אותו ולכן "זה מסודר" (מס הכנסה לא יתלונן ששילמת 10 שח מס במקום 5 שח שהיית חייב).

אולי אפשר למצוא איזה רו"ח שיסכים לעשות הטבת-דיבידעת לחברי הפורום
לא הצלחתי לאתר כזה עדיין אבל אם אחד הקוראים מכיר רו"ח לא יקר במיוחד שאולי יהיה פתוח להסדר שכזה אז אני אשמח לרכז את הקבוצה ולסייע לקוראים האחרים.

אין כפית

Active Member
בסיכום שנתי לתחזק תיק עם פעולות כמו דיבידעת עולה פחות מ: 40 שח ו-10 דולר.
המרכיב המשמעותי ביותר בעלות היא כ600-1000 ש"ח של תשלום שנתי לרו"ח.
לשם השוואה, עמלת המרה שקיבלתי מגוף ישראלי היא 0.1% מהסכום, ומינימום 7 דולר להשקעה - זה אומר (בהנחה שממירים 3000*12=36000 שח בשנה לדולרים) 36 שקל לשנה. (לדבריהם אין להם מרווח המרה כלל). 7 פעולות בשנה זה אומר 49 דולר.
בסך הכל - 36 שקל ו49 דולר.

אינטראקטיב זולים יותר - אבל לא ב600 שקל. לכן ההתלבטות.

לא הצלחתי לאתר כזה עדיין אבל אם אחד הקוראים מכיר רו"ח לא יקר במיוחד שאולי יהיה פתוח להסדר שכזה אז אני אשמח לרכז את הקבוצה ולסייע לקוראים האחרים.
אני אנסה לחפש מישהו מתאים. יש לך פירוט על מה בדיוק השירות הדרוש ממנו?

daat99

מייסד
מנהל
המרכיב המשמעותי ביותר בעלות היא כ600-1000 ש"ח של תשלום שנתי לרו"ח.
זה ממש לא קשור לקיום החשבון באינטראקטיב ברוקרס אלא יותר למהות ההשקעה שלך.
יש אנשים שלא מגישים דו"ח כי אין להם פעילות שמצריכה אותו.

בכל מקרה הדו"ח השנתי בעלויות שאתה מתאר כולל בתוכו מרכיב של תיאום-מס שזה לרוב גורם למס הכנסה להחזיר לך מס עודף ששילמת.
אני אנסה לחפש מישהו מתאים. יש לך פירוט על מה בדיוק השירות הדרוש ממנו?
יש שני סוגים של שירותים ואתה צריך לבחור איזה מהם אתה רוצה:
  1. הגשת דו"ח מקוצר שבו אתה מצהיר רק על הכנסות בחו"ל
    העלות של דו"ח שכזה היא בסביבות 200 שח אבל אתה לא יכול לבצע תיאום מס ולדרוש החזרים על מס עודף ו/או לדווח על מגן מס
  2. הגשת דו"ח שנתי מלא שכולל את כל ההכנסות של האדם כולל הכנסות כשכיר וההכנסות משוק ההון ומהבנקים
    העלות של הדו"ח המלא הרבה יותר גבוהה אבל בגלל שהיא כוללת בתוכה מרכיב של תיאום מס ובגלל שהיא "הוצאה מוכרת למס" אתה מקבל את המס השולי שלך בחזרה בשנה העוקבת עוד לפני שהתחלת לספור את החזרי המס המיותר ששילמת

אני מגיש דו"ח מלא כשכיר עם תיק השקעות ועד היום קיבלתי החזר מס בכל שנה על מס עודף שנגבה ממני - לא יודע מה המקרה אצלך.

• אהבתי
Reactions: ziv

אין כפית

Active Member
יש אנשים שלא מגישים דו"ח כי אין להם פעילות שמצריכה אותו.
האם הפעילות השגרתית של תיק דיבידעת מצריכה דו"ח?

אני מגיש דו"ח מלא כשכיר עם תיק השקעות ועד היום קיבלתי החזר מס בכל שנה על מס עודף שנגבה ממני - לא יודע מה המקרה אצלך.
עשיתי בדיקה עם רו"ח שמבצע תיאום מס - אבל הוא אמר ששילמתי מס כחוק ואין לי אפשרות לקבל החזר. האם זה אומר שמבחינת מס הכנסה אני לא צריך לדווח? או שבכל מקרה, בגלל שהכסף מושקע בחו"ל, יש צורך לדווח - גם אם אין החזרים?

אני מבין מדבריך שיש 2 "סוגים" של דו"חות -
1. דוח שמוריד את מס הכנסה מהגב שלי, אבל לא מזכה אותי בכלום
2. דוח שעלול לזכות אותי בהחזר מס.

האם אני מבין נכון? האם בכל מקרה המדינה דורשת שאגיש את אחד מהם בכל שנה? או שבמידה ואין מה להחזיר - אז המדינה לא דורשת דוח כלל?

daat99

מייסד
מנהל
האם הפעילות השגרתית של תיק דיבידעת מצריכה דו"ח?
אני לא איש מקצוע אז כדאי לוודא את הדברים הללו מול איש מקצוע רלוונטי.

כתלות בחברות שאתה רוכש ישנה סבירות שיהיו לך דיבידנדים שלא שולם בגינם מס מלא במקור ולכן תצטרך להגיש לכל הפחות את הדו"ח המקוצר.
תיק מחקה מדד לעומת זאת שלא מבצע מכירות/איזונים ומחזיק רק בנכסים שנגבה מהם מס דיבידנדים מלא במקור לא צפוי להצטרך להגיש דו"ח שנתי.

בכל מקרה, בגלל שהכסף מושקע בחו"ל, יש צורך לדווח - גם אם אין החזרים?
אין קשר להחזרים ובמלים של פקיד שומה ששוחחתי איתו "אנחנו לא מחפשים שתייצר לנו עבודה מיותרת אם אתה לא צריך לשלם לנו כלום".

ומצד ההיגיון: מס הכנסה לא קונס אנשים כי הם לא מספרים לו שהם שילמו לו יותר ממה שהם היו צריכים.

1. דוח שמוריד את מס הכנסה מהגב שלי, אבל לא מזכה אותי בכלום
2. דוח שעלול לזכות אותי בהחזר מס.
לא ברורה לי החלוקה הזו (מה המשעות של "מוריד את מס הכנסה מהגב שלי?")
יש דו"ח מקוצר ויש דו"ח מלא.
בדו"ח מקוצר אתה צריך להצהיר על הכנסות בחו"ל ואתה צריך לשלם עליהם מס בלי יכולת להתקזז עם מס מיותר ששולם.
בדו"ח מלא מתחשבים בכל הנתונים שלך במהלך השנה ובכל תשלומי המס ששילמת בפועל מול חבות המס האמתית שלך וזיכויי המס שמגיעים לך.

האם בכל מקרה המדינה דורשת שאגיש את אחד מהם בכל שנה?
לא.

אין כפית

Active Member
יש דו"ח מקוצר ויש דו"ח מלא.
מה שאני לא מבין, זה מה החובה האזרחית שלי מבחינת המדינה. האם יש דוח כלשהו שאני חייב למלא, ובזה פטרתי את עצמי מעול המיסים? בשלב הראשון אני לא רוצה *להעלים מס* ולקבל קנסות. בשלב השני אני גם רוצה לקבל החזרים - אבל את הדוח הזה אפשר לעשות אחת ל6 שנים לפי מה שאני מבין, וזה אמור לתפוס.

daat99

מייסד
מנהל
מה שאני לא מבין, זה מה החובה האזרחית שלי מבחינת המדינה
גם פקידי השומה לא מבינים את זה - אתה בחברה טובה (או שלא).

אני לא רוצה *להעלים מס*
העלמת מס בהגדרתה היא החובה לשלם מסים והסתרת החובה הזו מהרשויות תוך כדי אי-תשלום המס.

בשני הדו"חות אתה לא מעלים מסים כי בשניהם אתה מדווח לרשות המסים על חבות המס שלך.
חבות תשלום המס היא על רווחים ונופלת תחת האמנה למניעת כפל מס כך שבמקרים בהם שילמת מס בחו"ל שהוא זהה או גבוה יותר מהמס שאתה צריך לשלם בארץ אז אין צורך לשלם מס בארץ כלל.

האם יש דוח כלשהו שאני חייב למלא
אל תבלבל בין "חובת דיווח" לבין "חובת תשלום".
יש תנאים שלפיהם יכולה לחול עליך חובת דיווח בין אם יש לך תיק השקעות ובין אם לא ורק איש מקצוע יוכל לעזור לך להבין את המקרה האישי שלך.

לגבי חובת התשלום היא רק במידה וישנה חבות מס שלא שולם בגינה מס במקור למדינה זרה תחת האמנה למניעת כפל מס.
במקרה של תיק השקעות הדיבידנדים ברובם ממוסים במקור בגובה שזהה או גבוה מחבות המס בארץ כך שברוב המקרים קבלת דיבידנד זר לא תיצור חבות מס בארץ ולכן לא תהיה חבות תשלום.
במידה ואתה מתכנן לרכוש מניות בודדות (כמו דיבידעת) אז אתה יכול להיתקל בחברות שיחלקו לך דיבידנד שלא ימוסה במלואו במקור וכאן תחול עליך חובת התשלום.

אני גם רוצה לקבל החזרים
בשביל זה אתה חייב דו"ח מלא.

אבל את הדוח הזה אפשר לעשות אחת ל6 שנים
נכון אבל אם אתה כבר רוצה להגיש דו"ח שנתי אז אין סיבה אמתית לא להגיש אותו בכל שנה.

daat99

מייסד
מנהל
מחיר.. או שהקיזוז מס מחפה על זה?
קיזוז המס בסך הכל מחזיר לך את המס השולי ששילמת על אותו הסכום כך שהוא לא "מחפה על זה".
מבחינתי כח ההרגל והיכולת לקבל מחיר שנתי קבוע מרו"ח שמכיר אותי ועובד איתי שנים מחפה על הרבה יותר (מחיר זה ממש לא הדבר הכי חשוב בחיים בכלל ובהשקעות בפרט).

megimix

New Member
נרשמתי ב9 למרץ, ועדיין ממתין לאישור של הפתיחת חשבון. האם עוד אנשים נתקלו בתופעה הזו?
כמובן שהתקשרתי כבר מספר פעמים, ואמרו לי שזה בטיפול.

daat99

מייסד
מנהל
בגלל הקורונה רוב החברות עובדות לאט מאוד.
האם אמרו לך שאתה רשום דרך הקבוצה או שלא?

megimix

New Member
בטלפון אמרו שכן, איך אני יכול לדווא שזה נכון?

אין כפית

Active Member
מבחינתי כח ההרגל והיכולת לקבל מחיר שנתי קבוע מרו"ח שמכיר אותי ועובד איתי שנים מחפה על הרבה יותר (מחיר זה ממש לא הדבר הכי חשוב בחיים בכלל ובהשקעות בפרט).
מהי העלות השנתית הממוצעת של ניהול תיק "דיבידעת" המוצג באתר, מבחינת תשלום לIB? (עמלות, עמלות המרה, שכר רו"ח וכד')?

daat99

מייסד
מנהל
בטלפון אמרו שכן, איך אני יכול לדווא שזה נכון?
אם אמרו שכן אז הם יודעים על מה הם מדברים.
אל תשכח כשאתה מבצע את הפעולה הראשונה לוודא מולם שהעמלות שלך הן העמלות של הקבוצה ולא העמלות הרגילות שלהם (לפעמים לוקח לזה זמן להתעדכן אבל הם דואגים לזכות על הפער כשזה קורה).

מהי העלות השנתית הממוצעת של ניהול תיק "דיבידעת" המוצג באתר, מבחינת תשלום לIB? (עמלות, עמלות המרה, שכר רו"ח וכד')?
אם אתה היית מנהל תיק בסגנון דיבידעת עם כ-8 פעולות רכישה בשנה אז זה גורר עלות של 10 שח לכל המרה ו-1.4 דולר לכל רכישה (במצטבר 80 שח ו-12 דולר).
ככל שתבצע פחות פעולות בשנה (למשל פעולה אחת כל רבעון) אז העלות תרד אבל גם התזרים שלך ירד כי אתה תהיה עם יותר מזומן מחוץ לשוק.

עלות רו"ח זה ממש תלוי בדרך שבה אתה מדווח ולמי אתה משלם כך שאין כאן מספר ספציפי שאני יכול להצביע עליו.

העלויות שלי ברמה האישית יותר נמוכות כי אני מממן את תיק דיבידעת באמצעות תזרים הדיבידנדים שאני מקבל מתיק ההשקעות המלא שלי כך שבפועל אני מבצע רק 4 המרות בשנה ולא 8 ואין לי צורך בתשלום נפרד לרו"ח כי אני משלם לאחד כזה בלי קשר לתיק ההשקעות.

אין כפית

Active Member
עלות רו"ח זה ממש תלוי בדרך שבה אתה מדווח ולמי אתה משלם כך שאין כאן מספר ספציפי שאני יכול להצביע עליו.
ממוצע? מה הטווח של המחירים? דיברתי עם כמה רו"חים והם אמרו בסביבות 1000 שקל + מע"מ, פעם בשנה. זה הגיוני?

העלויות שלי ברמה האישית יותר נמוכות כי אני מממן את תיק דיבידעת באמצעות תזרים הדיבידנדים שאני מקבל מתיק ההשקעות המלא שלי כך שבפועל אני מבצע רק 4 המרות בשנה ולא 8 ואין לי צורך בתשלום נפרד לרו"ח כי אני משלם לאחד כזה בלי קשר לתיק ההשקעות.
כן, אני שואל במידה והיה לך רק את תיק דיבידעת.
אגב במה שונה התיק המלא שלך מתיק דיבידעת?

daat99

מייסד
מנהל
? מה הטווח של המחירים?
תלוי מאוד מה אתה רוצה ממנו.
אם אתה רוצה מילוי טפסים בלבד כשאתה מגיש אותם בעצמך אז יש אנשים שמשלמים על זה 300 שח.
עלות רו"ח שממלא את הטפסים ומייצג אותך מול הרשויות יכולה להגיע לכמה אלפי שקלים.

אני שואל במידה והיה לך רק את תיק דיבידעת.
בתיק מבוצעות כ-8 פעולות בשנה ולכן החישוב הוא לפי 8 פעמים לשלם עמלות בשנה אבל אף אחד לא מכריח אותך לבצע 8 פעולות בשנה.

אגב במה שונה התיק המלא שלך מתיק דיבידעת?
לתיק דיבידעת מופקדים בכל חודש 2000 שח כשבסך הכל הופקדו בו פחות מ-40 אלף דולר.
בתיק המלא ההפקדה גבוהה בהרבה והפקדתי אליו את כל ההון שלי עלי האדמות.

אדם

New Member
הי הי,
חדש פה. הצלחתי למצוא את הדף רישום להטבה של IB (טיפ - להיכנס לאתר שהציע daat, ללכת בערך לשנת 2018, ובעמוד הראשי בThumb line יש את הקישור).
מישהו בזמן האחרון השתמש בו וקיבל מהם טלפון? אין לי מושג כמה זמן לחכות, או שעדיף לי לנסות להתקשר אליהם לבד ולהגיד להם שהגעתי מפה.

למעלה תחתית