הכנת קובץ כמו של דעת

Daniel

Member
היי דעת אני מעוניין ליצור קובץ בסגנון שלך, תוכל לכוון אותי איך? ואם כבר הכנת מדריך אז טשמח לקישור. תודה

daat99

מייסד
מנהל
אין כרגע מדריך אבל אתה יכול להתחיל לשאול שאלות בצעדים קטנים ולבנות אותו צעד אחר צעד.

רצוי להתחיל בגיליון הפעולות כי הוא גם הכרחי וגם הכי פשוט ולהמשיך משם.

מומו

Well-Known Member
@Daniel
לאחרונה היה עדכון בשרשור אחר באותו נושא.
אתה יכול לקחת רעיונות מדהימים מ@phoenix שהתפרסם כאן

רק הצעה קטנה ממני ברשותך, אם כבר פתחת שרשור חדש ואתה מתכוון ליצור קובץ דומה (או אפילו בסגנון אחר) עדיף להמשיך אותו כאן ולא להתערבב עם השרשור של @phoenix.
אשמח לענות ולעזור ככל האפשר

בהצלחה !

לופטי

Well-Known Member
היי דעת אני מעוניין ליצור קובץ בסגנון שלך, תוכל לכוון אותי איך? ואם כבר הכנת מדריך אז טשמח לקישור. תודה
אני הכנתי קובץ פשוט עם 3 גיליונות
1. מידע כללי (עלויות, מס' מניות, תקבולים נמשכים מגיליון היסטוריית פעולות)
2. היסטוריית פעולות
3. לוח דיבידנדים חודשי

Zuriel

Member
מחייה את השרשור - @לופטי , @daat99 , מישהו מכם יכול להסביר איך בנוי לוח הדיבידנדים החודשי?
ראיתי את הלוח של דעת, מודה שקצת גירדתי את הראש :)

daat99

מייסד
מנהל
מישהו מכם יכול להסביר איך בנוי לוח הדיבידנדים החודשי?
לוח שנה רגיל שבו כל שורה מייצגת חודש וכל עמודה מייצגת חברה (או להיפך).
בתוך הלוח אני ממלא ידנית את חלוקות הדיבידנד לפי סך המניות שהחזקתי בתאריך האקס וגובה הדיבידנד בדולרים.
בצדדים אני סוכם את המספרים שמעניינים אותי.
בראש הלוח אני מציג סיכום של "מצב עדכני" לצורך נוחות (כגון כמה מניות אני מחזיק היום).

אם יש לך שאלה ספציפית על תאים ספציפיים אני בטוח שנוכל להסביר זאת בצורה מספקת :)

מומו

Well-Known Member
מישהו מכם יכול להסביר איך בנוי לוח הדיבידנדים החודשי?
גיליתי שעבורי יותר מתאים היפוך של עמודות ושורות ממה ש@daat99 כתב - כלומר אצלי כל שורה מייצגת חברה, וכל עמודה היא חודש, כל 12 עמודות זה שנה.
אתה יכול להשתמש באפשרות של Group כדי להסתיר שורות\עמודות של חודשים שכבר עברו ולא מעניינים אותך כרגע כדי להקל על התצוגה. האפשרות הזו לענ"ד יותר קלה מ-Hide\Show של עמודות\שורות

בנוסף, בעזרת פונקציות של האקסל\גוגלשיט - אפשר לחשב מה סה"כ שאתה מצפה לקבל מול כמה קיבלת בפועל (מול גיליון הפעולות). במקרה שיש הפרשים אתה בודק יותר לעומק מי חילק לך מתנות שלא ציפית :)

מומו

Well-Known Member
בעזרת פונקציות של האקסל\גוגלשיט - אפשר לחשב מה סה"כ שאתה מצפה לקבל מול כמה קיבלת בפועל
עיצוב מותנה (Conditional Formatting) יכול לסייע לך באופן ויזואלי.
לאחרונה מצאתי מעקף איך לבצע עיצוב מותנה בין 2 גיליונות ב-Google Sheets ונראה שזה עובד די טוב.

אני מצרף צילום מסך לדוגמה כדי להמחיש, הגיליון מכיל עמודות לפי חודשים ושורות לפי רשימת החברות
  • סכומים ברקע אדום - צפי לסכום הדיבידנד שאמור להתקבל, צבע ברירת המחדל שנקבע בתא
  • סכומים ברקע ירוק - עיצוב מותנה שמשנה את הצבע לירוק כאשר יש התאמה בין הסכום המופיע בתא לבין הסה"כ דיבידנדים מגיליון "היסטוריית פעולות"
את היסטוריית פעולות אני ממלא ב"העתק הדבק" פשוט מהסטייטמנט
כפי שרואים, יש חברה אחת בחודש מרץ (סכום 29.36) שמופיעה באדום ואותה צריך לבדוק. באופן כזה מאוד קל לעקוב

289

מקווה שעזרתי ו"על הדרך" גם הוספתי מוטיבציה לאחרים לשתף ברעיונות שלהם :)

שאלת תם,
צריך באמת לעקוב ולבדוק שמה ששולם זה מה שמגיע ? אלו אמורות להיות חברות רציניות וסופר מפוקחות.
ואם כן,
איפה בודקים תאריכי תשלום וסכום צפוי ?
תודה

לופטי

Well-Known Member
שאלת תם,
צריך באמת לעקוב ולבדוק שמה ששולם זה מה שמגיע ? אלו אמורות להיות חברות רציניות וסופר מפוקחות.
ואם כן,
איפה בודקים תאריכי תשלום וסכום צפוי ?
תודה
תאריכי תשלום מופיעים בהכרזות
סכום צפוי אתה אמור לדעת לפי הצפי השנתי שלך

איפה מוצאים את ההכרזות ?
האם הן יכולות למצוא אותי ? במייל שנתתי לסיקינג אלפא קיבלתי כל יום עדכון מיותר ולא מעניין על המניות.

הצפי השנתי זה פשוט מספר מניות כפול דיבידנד למניה ?
ואם יגדילו ?

SIN

Well-Known Member
אם אתה רוצה משהו דינאמי שכל הזמן מתעדכן, לא יהיה מנוס מלבנות קובץ "נושם" שיודע לעדכן את הנתונים של עצמו.
דרך נוחה לעשות את זה היא דרך GOOGLE SHEETS, ולהתחיל לשאוב נתונים שונים דרך הנוסחאות שם (יש הרבה דוגמאות ברשת ולדעתי גם בשרשורים פה אבל צריך קצת לחפש).

את נתוני הדיבידנד העדכני (כולל תאריכים) אתה יכול למשוך מהקובץ של ג'סטין - לא רואה בעייתיות לעדכן את זה פעם בחודש (העלאה קורית ברוב המקרים פעם בשנה, ותאריכי חלוקה מוכרזים אחת לרבעון בגדול).

נערך לאחרונה ב:

לופטי

Well-Known Member
איפה מוצאים את ההכרזות ?
אם פתחת תיק וירטואלי שיש בו את האחזקות שלך תקבל גם הודעות על הכרזות
הן גם מפורסמות בעמודים של קשרי משקיעים באתרי החברות

ואם יגדילו ?
כפול מספר חלוקות בשנה בקיזוז מס
כשאני בונה את הצפי אני משתמש בדיבידנד הנוכחי ומעדכן אותו רק אחרי הכרזה

daat99

מייסד
מנהל
צריך באמת לעקוב ולבדוק שמה ששולם זה מה שמגיע ?
זו בחירה אישית - אני בוחר שלא.
אם אתה משקיע דרך גוף ישראלי אז תקח בחשבון שקרו לא מעט פעמים שמשקיעים לא קיבלו את מה שהם היו צריכים לקבל - כולל אני.

אלו אמורות להיות חברות רציניות וסופר מפוקחות.
אתה לא בודק אם החברה שילמה את הדיבידנד - אתה בודק אם הגוף שדרכו אתה משקיע העביר את הדיבידנד אליך ולא אליו.

איפה מוצאים את ההכרזות ?
באתר הרשמי של הבורסה (אדגר/מאיה).
באתר הרשמי של החברה.
באתרים פיננסיים שונים.

האם הן יכולות למצוא אותי ? במייל שנתתי לסיקינג אלפא קיבלתי כל יום עדכון מיותר ולא מעניין על המניות.
זה כולל גם הכרזות אבל הם לפעמים מפספסים.
תתמקד בחלק של החדשות של החברות ולא באנליזות.

כשמדובר בחברות שמגדילות את הדיבידנד בעקביות ומצפים שהן ימשיכו לעשות זאת אז התשובה היא כן.
זה לא נכון אם התנאי לא מתקיים.

ואם יגדילו ?
אז קיבלת אקסטרא :)

מומו

Well-Known Member
למדתי ש"המוציא מחברו עליו הראיה" ולכן אני משתדל כהתנהלות הפיננסית נכונה לוודא שקיבלתי את מה שהייתי אמור לקבל (למשל החזרי תשלום) וגם ששילמתי כמה שהייתי צריך ולא יותר (למשל חיובי כ.א)
מהניסיון שלי הדברים האלה לעיתים מזייפים.

מתוך הרגל טוב אני בודק גם את הדיבידנדים, הפקדות ובכלל את הדוחות. הטעויות שמצאתי עד כה באינטראקטיב היו בחישוב שלי ולא אצל הברוקר

M_Riske

New Member
עיצוב מותנה (Conditional Formatting) יכול לסייע לך באופן ויזואלי.
לאחרונה מצאתי מעקף איך לבצע עיצוב מותנה בין 2 גיליונות ב-Google Sheets ונראה שזה עובד די טוב.

אני מצרף צילום מסך לדוגמה כדי להמחיש, הגיליון מכיל עמודות לפי חודשים ושורות לפי רשימת החברות
  • סכומים ברקע אדום - צפי לסכום הדיבידנד שאמור להתקבל, צבע ברירת המחדל שנקבע בתא
  • סכומים ברקע ירוק - עיצוב מותנה שמשנה את הצבע לירוק כאשר יש התאמה בין הסכום המופיע בתא לבין הסה"כ דיבידנדים מגיליון "היסטוריית פעולות"
את היסטוריית פעולות אני ממלא ב"העתק הדבק" פשוט מהסטייטמנט
כפי שרואים, יש חברה אחת בחודש מרץ (סכום 29.36) שמופיעה באדום ואותה צריך לבדוק. באופן כזה מאוד קל לעקוב

צפה בקובץ המצורף 289

מקווה שעזרתי ו"על הדרך" גם הוספתי מוטיבציה לאחרים לשתף ברעיונות שלהם :)
היי, ממש אהבתי את הרעיון. אני מנסה לעשות משהו דומה אצלי אבל מסתבך עם הקוד. עם איזה פונקציות השתמשת?

מומו

Well-Known Member
היי, ממש אהבתי את הרעיון. אני מנסה לעשות משהו דומה אצלי אבל מסתבך עם הקוד. עם איזה פונקציות השתמשת?
במה שציינתי עם עיצוב מותנה לא נדרש לכתוב קוד (סקריפט/מאקרו)
בדוגמה שצירפתי השתמשתי בGoogle Sheets בגליונות שונים, העיצוב מותנה אחראי על שינוי צבע הרקע במידה והסכום מתאים לסכום המופיע בגיליון היסטוריית הפעולות.
זה מאוד תלוי איך אצלך אתה "מאחסן" את הנתונים בגיליון היסטוריית הפעולות אבל בעיקרון השתמשתי בכמה פונקציות להגיע למה שרציתי.
פונקציות שיוכלו לעזור לך הם:
SUMIF - חישוב סה"כ בתנאי אחד
SUMIFS- חישוב סה"כ לפי מספר תנאים
INDIRECT - כדי לייבא נתונים מגיליון אחר
ROUND - כדי "לעגל" פינות :) פעמים שסכום הדיבידנד כ"כ מדויק עם 4 ספרות אחרי הנקודה העשרונית ובזכות הדיוק הזה החישוב נופל ואתה עדיין מקבל צבע רקע לא מתאים
LEN - פונקציה לבדיקה כדי לבדוק אם התא לא ריק. נכון ניתן להחליף עם ISBLANK אבל LEN מחזיר מספר וניתן להוסיף אותו לנוסחה (להכפיל או לסכום)
TRIM - כדי לוודא השוואת טקסט בין תאים ללא רווחים לפני ואחרי

בכל מקרה, אם תרצה עזרה נוספת אתה מוזמן לשתף גיליון ואשמח לעזור, אפשרי גם בהודעה פרטית

Zuriel

Member
היי חברים,
הכנתי לוח דיבידנדים חודשי, תודה לכולם על העצות!

הזנתי את הדיבידנד השנתי הצפוי עבור כל חברה שאני מחזיק (הכפלתי דיבידנד רבעוני במספר רבעונים רלוונטי וקיזזתי 25%).
עכשיו רציתי להזין דיבידנדים שהתקבלו בפועל, ומספר שאלות צצו:

1. אני מייצר דוח סטנדרטי של IBKR ורואה שם טבלת Dividends וטבלת Witholding Taxes. כדי להזין את הדיבידנד זה פשוט החסרה של הדיבידנד מהמס שמופיע? איך אפשר לדעת בפועל שהמס ירד והדיבידנד אכן הועבר לעו״ש? (לא מצאתי דרך לראות את זה במערכת)

2. האם witholding tax לא מרמז שחסר מידע לגביי? (האם אני אזרח אמריקאי או לא)

3. איך אתם מתמודדים עם הכרזה על העלאה/הורדה של דיבידנד באמצע שנה? אתם משנים את הצפי השנתי בהתאם? (מניח שכן)

למעלה תחתית