הלוואה מאינטראקטיב

אין כפית

Active Member
שלום

יש לי כמה שאלות על הלוואה מאינטראקטיב:

1. מה תהליך לקיחת ההלוואה? איך זה עובד בפועל? (אני מתכוון להלוואה לכל מטרה, לא הלוואה עבור קניית מניות). פשוט מושכים מהחשבון כסף כמה שרוצים וזה הופך להיות הלוואה ?
2. כמה לדעתכם זה סכום ״בטוח״ למשוך, בלי שאינטראקטיב ימכרו את המניות כדי לכסות את ההלוואה? למשל נניח שיש לי 100 אלף דולר מושקע במניות בחשבון. כמה כסף לדעתכם בטוח ללוות בלי שיפגע בחשבון?

תודה!

daat99

מייסד
מנהל
מה תהליך לקיחת ההלוואה?
בסכומים שלנו אין תהליך :)
איך זה עובד בפועל?
1. אתה מושך מזומן
2. אתה משלם ריבית משתנה עד שאתה מחזיר את הכסף או עד ל-"מארג'ין קול" (מימוש נכסים בכפיה בשל חוסר בהון מספק לצורך שימור ההלוואה כפי שהוא מתעדכן מעת לעת ויש נטיה להחריף אותו בעת משבר)
3. מקווה (או שלא?) שמס הכנסה לא יגדירו אותך כ-"סוחר" בגלל שאתה משקיע כספים שהלווית ואז יתחילו לדרוש ממך מס שולי במקום מס רווחי הון

פשוט מושכים מהחשבון כסף כמה שרוצים וזה הופך להיות הלוואה ?
בתנאי ולא היה לך מספיק.

כמה לדעתכם זה סכום ״בטוח״ למשוך
אי אפשר לדעת מראש.
במשבר 1929 הבורסה ירדה ביותר מ-80% (שיא לשפל).
הרגולציה דורשת שיהיה לך לפחות דולר אחד משלך על כל דולר שהושאל שזה אומר שמי שלקח הלוואה על סך של כ-10% מהנכסים שלו בשיא לא עמד בתנאי הרגולציה הנוכחיים (היא לא הייתה קיימת אז) כך שזה בפני עצמו גורר מימוש בכפיה.
לגופים השונים יש נטיה לא להצליח להשיג מספיק מזומנים בשביל לממן את ההלוואות של כל הלקוחות במהלך משברים ובנוסף הסיכון מבחינתם שהמשקיעים לא יחזירו את הכסף עולה במהלך משבר כך שהם נוטים להחריף את התנאים שלהם מעבר לרגולציה כך שה-10% הרגולטורי זו הנחה מאוד אופטימית במידה ואתה לוקח את ההלוואה בדיוק בשיא שלפני משבר כמו 1929.

זה המקרה קיצון ההיסטורי המתועד שלעניות דעתי יתממש שוב בעתיד (אני לא בטוח שבימי חיינו...).

כמה כסף לדעתכם בטוח ללוות בלי שיפגע בחשבון?
כמה שפחות :)

moshe

Well-Known Member
הרגולציה דורשת שיהיה לך לפחות דולר אחד משלך על כל דולר שהושאל שזה אומר שמי שלקח הלוואה על סך של כ-10% מהנכסים שלו בשיא לא עמד בתנאי הרגולציה הנוכחיים
למה נשאר לו 20% ולכן יהיה לו דולר בדיוק על דולר שהושאלו?
או שהתכוונת שזה ירד ממש מעל 80%?

אחוז הירידה במשברים של 100 השנים האחרונות

1. The Wall Street Crash of 1929: ~89%
  2. Black Monday (1987): 22.6% (in one day)
  3. Dot-com Bubble Burst (2000-2002): ~78%
  4. Global Financial Crisis (2007-2008): ~57%
  5. Flash Crash (2010): ~9% (in minutes)
  6. Chinese Stock Market Crash (2015-2016): ~32% (short-term); ~50% (cumulative)
  7. COVID-19 Pandemic Crash (2020): ~34%

daat99

מייסד
מנהל
למה נשאר לו 20% ולכן יהיה לו דולר בדיוק על דולר שהושאלו?
המשקיע ההתחיל עם מיליון.
המשקיע משך 100 אלף שזה 10% מהמיליון (הלוואת מינוף).

מצב התחלתי:
100 אלף חוב לברוקר, שווי תיק של מיליון = 900 אלף של המשקיע.

התיק יורד ב-80% ל-200 אלף.

מצב לאחר הירידה:
100 אלף חוב לברוקר, שווי תיק של 200 אלף = 100 אלף של המשקיע.

או שהתכוונת שזה ירד ממש מעל 80%?
זה גם ירד מעל 80% אבל לא קשור לחישוב לעיל.
ירידה של 80% בלבד הופכת מינוף של 10% לגבולי כי:
1. מספיק ירידה של סנט בשביל מימוש בכפיה גם אם הברוקר לא שינה את יחס המינוף שהוא מאפשר ללקוחות
2. הברוקרים נוטים לשנות את יחס המינוף הרבה לפני שזה קורה כך שסביר מאוד שיהיה מימוש בכפיה הרבה קודם לכן

The Wall Street Crash of 1929: ~89%
זה לא נכון.
הירידה מהשיא לשפל הייתה טיפה מעל 80% - ממש לא קרוב ל-89%.

Dot-com Bubble Burst (2000-2002): ~78%
גם שגוי - הירידה מהשיא לשפל היתה של כ-44% בלבד, אפילו לא 50%.

Global Financial Crisis (2007-2008): ~57%
גם שגוי - הירידה מהשיא לשפל היתה של בין 50% ל-51% בלבד.

בהינתן השגיאות שזיהיתי מיידית אני נוטה לחשוב שגם שאר הנתונים שגויים.

אני מזכיר לך תמיד לאמת את מה שאתה מוצא באינטרנט כי רוב האנשים לא יודעים על מה הם מדברים ומה הם מצטטים.

דחילק

Active Member
כמו שזה מרגיש, כשכל יום מוכר אבטיחים מוסיף לשם העסק "AI" , כל ה AI הזה יתפוצץ כמו בועת הדוט.קום..
תבקש מ chatGPT בדיחה על יהודים וחכה לתשובה
עכשיו תעשה אותו דבר, רק שהפעם תבקש בדיחה על מוסלמים.

daat99

מייסד
מנהל
כמו שזה מרגיש, כשכל יום מוכר אבטיחים מוסיף לשם העסק "AI" , כל ה AI הזה יתפוצץ כמו בועת הדוט.קום..
זה באמת מרגיש כך.
כל כך הרבה אנשים שלא מבינים כלום בטכנולוגיה מדברים איתי על AI בתקופה האחרונה בלי להבין שמה שהם מתארים כ-AI זה בסך הכל תנאי "IF/ELSE" בסיסיים שקיימים כבר מהמחשבים הראשונים...

תבקש מ chatGPT בדיחה על יהודים וחכה לתשובה
עכשיו תעשה אותו דבר, רק שהפעם תבקש בדיחה על מוסלמים.
לא תודה...

דחילק

Active Member

Pink panther

Well-Known Member
נתקלתי לאחרונה במושג שנקרא box spread. להבנתי מדובר בהלוואה בתנאים יותר משתלמים דרך IB. אבל לא הצלחתי להבין איך זה באמת עובד.
אשמח להתייחסותכם.

מצ״ב קישור לנושא:
קישור נוסף:

daat99

מייסד
מנהל
נתקלתי לאחרונה במושג שנקרא box spread. להבנתי מדובר בהלוואה בתנאים יותר משתלמים דרך IB.
אני משתמש באתר הזה כשאני שוקל את האפשרות הזו.
במקרים הפרטיים שקרו בחיי, עדיין לא ראיתי צורך ליישם את הגישה הזו במקום סתם הלוואת מינוף רגילה דרך אינטראקטיב.

בקצרה:
זה סוג של הלוואת בלון שבה לא משלמים ריבית לאורך התקופה ובמקום תשלום ריבית ישנו "הפסד הון דולרי" שניתן לקיזוז מול רווחי הון אחרים בשביל לצמצם את חבות מס רווחי הון במידת הצורך.
מהצד השני של העסקה זה כמו סוג של פקדון לא נזיל שבו בסוף התקופה מקבלים את הסכום המקביל לריבית כרווח הון חייב במס רווחי הון דולריים.

עצה ידידותית:
אם אתה לא מומחה-על לאופציות, הסבירות לבצע טעות שיכולה להוביל להפסד הון בלתי-מוגבל היא עצומה.

נ.ב.
אני מעדיף מניות על פני "פיקדון קופסה" והלוואת מינוף רגילה על פני "הלוואת קופסה".

Pink panther

Well-Known Member
אני אדם פשוט. קונה מניות שמחלקות לי ולמשפחתי דיבידנד וזהו. מעולם לא נגעתי באופציות

למעלה תחתית