המטרות הבאות שלי - V וBLK

Divido

New Member
שלום כולם, כתבתי פוסט ראשון פה לא מזמן. אני משקיע בבורסה כבר שנתיים והחלטתי לאחרונה שהשקעה במניות דיבידנד זו האסטרטגיה המתאימה לי. אני חושב שהדרך הטובה ביותר ללמוד היא "סכין בירך חברתה" אז בינתיים אשמח לשתף את המחשבות שלי לגבי אופציות השקעה שונות, מקווה שתאהבו:

1. לאחרונה הוספתי TROW כי לדעתי נסחרת במחיר מצוין - כבר דובר עליה בפורום.
2. BLK - חברה מצוינת, מרוויחה וצומחת עם מודל עסקי נהדר. מנהלת נכסים בגובה טריליונים - חפיר רחב. גם מבחינת אנליזה שטחית: יחס חלוקת רווחים של 40%, תשואת דיבידנד כעת של 2.8%, מגדילה דיבידנד כבר 13 שנים עם הגדלה ממוצעת של 13% בשנה ב5 השנים האחרונות, משלמת חובות. אני רואה את בלאקרוק נשארת איתנו גם ב20 השנים הקרובות, ולדעתי מדובר בהשקעה טובה לטווח ארוך עם תשואה טובה לסיכון כעת. מה דעתכם?
2. V - גם כן חברה עם מודל עסקי מצוין, קשה לי לחשוב על חברה שיש לה מודל עסקי כל כך אלגנטי ופשוט. נסחרת כעת במחיר של 200 דולר למניה, עם ירידה לאחרונה גם בגלל ציפיות משקיעים לירידה בהיקפי הקניות באשראי. מגדילה דיבידנד 23.7% 10 year CAGR, תשואה כעת של 0.75%, צמיחה טובה. לדעתי נסחרת עכשיו במחיר טוב ועתידה להגדיל את רווחיה, שוויה ואת הדיבידנד שלה לטווח הרחוק.

זאת פעם ראשונה, אני מבטיח להשתפר, ואם צריך ניתוח יותר טכני אני אוסיף.
מה אתם חושבים על החברות הללו? האם אתם רואים סיכונים או אתגרים שלא התייחסתי אליהם?

תודה :) מבטיח להשקיע

daat99

מייסד
מנהל
אני רואה את בלאקרוק נשארת איתנו גם ב20 השנים הקרובות, ולדעתי מדובר בהשקעה טובה לטווח ארוך עם תשואה טובה לסיכון כעת. מה דעתכם?
יכול להיות שהיא תישאר איתנו בטווח הארוך אבל היא כבר הוכיחה שאין לה יכולת להגדיל את הדיבידנד בעיתות משבר (ב-13 השנים האחרונות לא היה משבר).

2. V - גם כן חברה עם מודל עסקי מצוין,
וגם כמו חברתה מלמעלה לא הצליחה להגדיל את הדיבידנדים במהלך משבר 2008.

אם החברות הנ"ל יפגעו בדיבדינד שלהן גם במהלך המשבר הבא, האם לדעתך תוכל להתמודד עם כך ובכל זאת לצלוח את המשבר עם תזרים יציב וגדל?
אני שם דגש על יציבות הדיבידנד גם במהלך משברים ואני מתקשה לזהות זאת כאן.

Revenue

Active Member
שלום כולם, כתבתי פוסט ראשון פה לא מזמן. אני משקיע בבורסה כבר שנתיים והחלטתי לאחרונה שהשקעה במניות דיבידנד זו האסטרטגיה המתאימה לי. אני חושב שהדרך הטובה ביותר ללמוד היא "סכין בירך חברתה" אז בינתיים אשמח לשתף את המחשבות שלי לגבי אופציות השקעה שונות, מקווה שתאהבו:

1. לאחרונה הוספתי TROW כי לדעתי נסחרת במחיר מצוין - כבר דובר עליה בפורום.
2. BLK - חברה מצוינת, מרוויחה וצומחת עם מודל עסקי נהדר. מנהלת נכסים בגובה טריליונים - חפיר רחב. גם מבחינת אנליזה שטחית: יחס חלוקת רווחים של 40%, תשואת דיבידנד כעת של 2.8%, מגדילה דיבידנד כבר 13 שנים עם הגדלה ממוצעת של 13% בשנה ב5 השנים האחרונות, משלמת חובות. אני רואה את בלאקרוק נשארת איתנו גם ב20 השנים הקרובות, ולדעתי מדובר בהשקעה טובה לטווח ארוך עם תשואה טובה לסיכון כעת. מה דעתכם?
2. V - גם כן חברה עם מודל עסקי מצוין, קשה לי לחשוב על חברה שיש לה מודל עסקי כל כך אלגנטי ופשוט. נסחרת כעת במחיר של 200 דולר למניה, עם ירידה לאחרונה גם בגלל ציפיות משקיעים לירידה בהיקפי הקניות באשראי. מגדילה דיבידנד 23.7% 10 year CAGR, תשואה כעת של 0.75%, צמיחה טובה. לדעתי נסחרת עכשיו במחיר טוב ועתידה להגדיל את רווחיה, שוויה ואת הדיבידנד שלה לטווח הרחוק.

זאת פעם ראשונה, אני מבטיח להשתפר, ואם צריך ניתוח יותר טכני אני אוסיף.
מה אתם חושבים על החברות הללו? האם אתם רואים סיכונים או אתגרים שלא התייחסתי אליהם?

תודה :) מבטיח להשקיע
האם אתה בונה על המניות האלו שימשיכו לחלק דיבידנד כאשר יש משברים בדומה ל2008?
אם התשובה שלך כן - ההיסטוריה הוכיחה אחרת ולכן קח בחשבון את התרחיש הזה
אם התשובה שלך לא - אני רואה יותר יתרונות על פני חסרונות, אם כי לי אישית חשוב יותר שהמניות שלי לא יפסיקו לחלק דיבידנד וימשיכו להתעלם ממצב השוק, ותהיה לי הגנה מאינפלציה.

בהצלחה!

לופטי

Well-Known Member
יכול להיות שהיא תישאר איתנו בטווח הארוך אבל היא כבר הוכיחה שאין לה יכולת להגדיל את הדיבידנד בעיתות משבר (ב-13 השנים האחרונות לא היה משבר).
האם לדעתך יש תוקף ליכולת הזאת? הרי האיתנות הפיננסית יכולה להשתנות, חברי הנהלה מתחלפים

אדם

New Member
האם לדעתך יש תוקף ליכולת הזאת? הרי האיתנות הפיננסית יכולה להשתנות, חברי הנהלה מתחלפים
תוקף זה מילה חזקה, אבל הנהלה זה לא הכל בחברה, יש עוד מלא משתנים.
פסיכולוגית בראש שלי אם חברה הצליחה להתגבר על משבר(או 2) בעבר, יש לה סיכוי יותר גבוהה להתגבר על המשבר הבא מאשר חברה שקיצצה בדיבידנד.

זה יותר התוכנית לטווח הארוך של החברה מאשר איזה קבוצת אנשים יושבת שם. (וכמובן שהכל יכול להשתנות בכל חברה)

Divido

New Member
האם אתה בונה על המניות האלו שימשיכו לחלק דיבידנד כאשר יש משברים בדומה ל2008?
אם התשובה שלך כן - ההיסטוריה הוכיחה אחרת ולכן קח בחשבון את התרחיש הזה
אם התשובה שלך לא - אני רואה יותר יתרונות על פני חסרונות, אם כי לי אישית חשוב יותר שהמניות שלי לא יפסיקו לחלק דיבידנד וימשיכו להתעלם ממצב השוק, ותהיה לי הגנה מאינפלציה.

בהצלחה!

אם החברות הנ"ל יפגעו בדיבדינד שלהן גם במהלך המשבר הבא, האם לדעתך תוכל להתמודד עם כך ובכל זאת לצלוח את המשבר עם תזרים יציב וגדל?
אני שם דגש על יציבות הדיבידנד גם במהלך משברים ואני מתקשה לזהות זאת כאן.

בדקתי את זה - ויזה לא הגדילה דיבידנד במהלך המשבר (שפגע בעסקים כמו ויזה ישירות). בלקרוק העלתה את הדיבידנד שלה.
פספסתי משהו? למה זה לא בסדר? כמו כן - אתם לא מחשיבים את הקורונה כמשבר?

לופטי

Well-Known Member
בלקרוק העלתה את הדיבידנד שלה.
פספסתי משהו? למה זה לא בסדר? כמו כן - אתם לא מחשיבים את הקורונה כמשבר?
קישור לאתר קשרי משקיעים של החברה
לכל משבר המאפיינים שלו. למשל שים לב כמה גופים פיננסיים פגעו בדיבידנד במשבר הסאב פריים, וכמה מתוכם הפסיקו לחלק מאז 2020

daat99

מייסד
מנהל
האם לדעתך יש תוקף ליכולת הזאת? הרי האיתנות הפיננסית יכולה להשתנות
האיתנות בהחלט יכולה להשתנות אבל כשנותנים לי לבחור בין "הצליחה בעבר" לבין "נכשלה בעבר" אני תמיד אעדיף את מי שהצליחה.

נניח ונותנים לך להשקיע באצן כאשר ההשקעה תהיה רווחית אם הוא יצליח לסיים ריצת מרתון ומציגים בפניך שני אצנים:
* אחד שלא הצליח לסיים מרתון בעבר אבל מסוגל לבצע ספרינטים
* אחד שגם הצליח לסיים מרתון בעבר וגם מסוגל לבצע ספרינטים
במי תבחר?

אם נזכר שכל אחד מהם יכול לשבור את הרגל, האם זה ישנה את הבחירה שלך?

אתם לא מחשיבים את הקורונה כמשבר?
ממש לא!
1. הקורונה עדיין פה
2. הירידות שכן היו בגלל הקורונה ארכו פחות מחודש בודד
3. הבורסות לא בדיוק "התרסקו" גם כשהן ירדו

בהשוואה למשברים כגון 2008, 2000, 1929 וכו' הקורונה זה בקושי גיהוק.

בלקרוק העלתה את הדיבידנד שלה
היא השאירה את הדיבידנד בלי להעלות אותו במשך שנתיים.

פספסתי משהו?
לא בהכרח.
אני פשוט מעדיף לא להשקיע במי שלא הצליח לספק את המשכורת הגדלה כשיש המון אלטרנטיבות להשקעה שכן הצליחו לספק את המשכורת הגדלה.

guesto

Well-Known Member
אם אתה רק מתחיל לבנות כמה מניות ראשונות בתיק אז הייתי מתמקד בפיזור של חברות מאוד שונות. אם כבר יש לך TROW בשביל מה גם BLK? שניהם באותו Industry. אמנם V כבר שונה יותר ורק נמצאת באותו סקטור, אבל עדיין הייתי מעדיף להתחיל מסקטורים שונים.
לגבי V, אני אישית בדרך כלל לא מסתכל על חברות עם מכפיל מעל 40. אמנם לאחרונה הם ירדו ועכשיו הם טיפה מתחת, אבל זה לא הסגנון שלי.

ג"נ מחזיק BLK

19yoboy

Well-Known Member

517

החברה נמצאת ברשימת המתמודדות עם 16 שנות הגדלה רצופות לפי האקסל.
ז"א שהיא התחילה לחלק מ2008 ולא פגעה.

רק כדי לוודא:
-האם אתה מדבר על הטווח האדום? כי אפשר לראות שהיא כן הגדילה לאחר 5 רבעונים זהים.
-האם אתה מדבר על הטווח הירוק? אולי הטווח הירוק הוא לא באמת הצהרת כוונות של החברה - גם אני מחלקת דיבידנד, אלא סתם דיבידנדים מיוחדים?

daat99

מייסד
מנהל
-האם אתה מדבר על הטווח האדום? כי אפשר לראות שהיא כן הגדילה לאחר 5 רבעונים זהים.
אחרי שהיא הפסיקה לחלק דיבידנדים לגמרי במשך יותר משנה עוד לפני שהמשבר התפוצץ?
היא לא הצליחה לשמר את הדיבידנדים עוד לפני שהתחילו הבעיות האמתיות - עוד סיבה בשבילי להתרחק ממנה.

לופטי

Well-Known Member
אחרי שהיא הפסיקה לחלק דיבידנדים לגמרי במשך יותר משנה עוד לפני שהמשבר התפוצץ?
היא לא הצליחה לשמר את הדיבידנדים עוד לפני שהתחילו הבעיות האמתיות - עוד סיבה בשבילי להתרחק ממנה.
+אינפלציה….:rolleyes:

סטרבו

Well-Known Member
רק כדי ליישר את המידע עליו מדברים-
ויזה הונפקה ב2008. היא התחילה לחלק כבר באותה שנה והגדילה מאז בכל שנה.

סטרבו

Well-Known Member
מה הכוונה הונפקה ב2008?
היא לא הייתה קיימת לפני? מה אלו כל הדיבידנדים לפני 2008?
הייתה פרטית. הונפקה לציבור (למסחר בבורסה) רק ב2008.
תוכל לצרף קישור לרשימה שהעלת לפה?

19yoboy

Well-Known Member
הייתה פרטית.
אז הטיעון של דעת:
"אחרי שהיא הפסיקה לחלק דיבידנדים לגמרי במשך יותר משנה עוד לפני שהמשבר התפוצץ?
היא לא הצליחה לשמר את הדיבידנדים עוד לפני שהתחילו הבעיות האמתיות"
פחות תופס חשיבות מפני שבתקופת הזמן ההיא היא עדיין לא הונפקה?

תוכל לצרף קישור לרשימה שהעלת לפה?
https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/v/dividend-history

daat99

מייסד
מנהל
מה הכוונה הונפקה ב2008?
זו הפעם הראשונה שבה המניות של החברה נסחרו בבורסה.

היא לא הייתה קיימת לפני?
הייתה קיימת לפני אבל לא הייתה נסחרת בבורסה.

אז הטיעון של דעת:
"אחרי שהיא הפסיקה לחלק דיבידנדים לגמרי במשך יותר משנה עוד לפני שהמשבר התפוצץ?
היא לא הצליחה לשמר את הדיבידנדים עוד לפני שהתחילו הבעיות האמתיות"
פחות תופס חשיבות מפני שבתקופת הזמן ההיא היא עדיין לא הונפקה?

https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/v/dividend-history
בהנחה ואלו באמת נתונים של "לפני ההנפקה" אז הם באמת חסרי משמעות.
מבחינתינו כמשקיעים בבורסה הנתונים הרלוונטיים מתחילים אחרי ההנפקה.

למעלה תחתית