כל חברה יש מחירי שוק והשווי האמיתי - "fair value" - נק' ה"אפס"
היא מסבירה שהיא מעדיפה לרכוש מניות מתחת לנק' האפס ולהימנע כאשר מעל המחיר מעל.
זו סתירה להנחת המוצא של הבלוג שלה - תאורית השוק היעיל - כל המידע ידוע לציבור והנכסים מתומחרים בצורה נכונה בכל רגע נתון.
או שהיא מאמינה שהכל ידוע ומתומחר ואז היא רק גורמת לעצמה נזק פיננסי מכוון או שהיא לא מאמינה בכך ואז אין לה בסיס להמשיך להיות משקיעה מחקת מדד עם רוב התיק שלה.
המאמר שלה מלא בסתירות עצמיות שהיא לא הצליחה ליישב (תעבור על התגובות למאמר ותראה כמה אנשים לא מצליחים להבין איך זה מסתדר עם שאר המאמרים שלה).
וסה"כ גישה נכונה עבור מישהי שמציגה את עצמה כמישהי שתמיד מחפשת למקסם
הפוך - אם היא מחפשת למקסם אז היא התרחקה מכך כי היא טוענת ש-"המקסימום זה הממוצע והוא מיוצג על ידי המדד וכל ניסיון להכות אותו נועד לכישלון".
אני באופן אישי חושב שהשוק מתומחר נכון במידה גבוהה ושאין לי יכולת לזהות "זול/יקר" ולכן אני לא מנסה לעשות זאת.
במקום לחפש "זול/יקר" אני מחפש "בטוח/מסוכן".
גם תשואת דיבידנד של 1.8% יכולה להיות מתחת לנק' האפס
מה זו "נקודת האפס"?
העיניים נישאות ליחס החלוקה
אם כוונתך לכך שמניה עם תשואת דיבידנד של 1.8% יכולה להיות עם יחס חלוקה של מעל 100% אז זה לא באמת קורה במציאות עם חברות בעלות היסטוריית חלוקת והגדלת דיבדנדים עקביים מהסיבה הפשוטה שהרבה מאוד משקיעים יברחו מהן ובכך יגרמו לכוחות ההיצע/ביקוש ליקר את מחיר המניה ולהרים את התשואה אל מעל הממוצע של השוק.
המצב בהחלט אפשרי במניות ללא היסטוריה של חלוקה והגדלת דיבידנדים כי אין מספיק משקיעי תזרים שרכשו את המניות הללו ושירצו למכור אותן בכל מחיר ולכן ההיצע והביקוש לא יושפעו במיוחד מהנושא.
זה עומד מול משקיע ערך המקווה שערכן של הקרנות הפסיביות שמושקע בהם יעלה ויצטרך בסוף לשלם את המס.
גם משקיע ערך משלם את המס כל הדרך - אם מאכילים אותך כשאתה ישן זה לא אומר שלא אכלת.
כל קרן מחקה מדד SP500 משלמת את המס על הדיבידנדים בצורה כזו או אחרת (ולעתים אף גוררת תשלום מס
כפול על אותו הדיבידנד בדמות מס רווחי הון
נוסף מעבר למס הדיבידנדים המקורי).
אין לך דרך במציאות לחקות את מדד ה-SP500 בלי לספוג מס דיבידנדים
במקור.
מה המיסוי של משקיע דיבידנדים לאורך חיי התיק, ומה המיסוי של משקיע קרנות לאורך חיי התיק?
מתמטית (רובוט חסר רגשות):
בתקופת הצבירה שניהם משלמים מס דיבידנדים במקור אבל למשקיע המדדים יש
בנוסף תשלום דמי ניהול שלא חלים על משקיע הדיבידנדים.
בתקופת המשיכה שניהם ממשיכים לשלם מס דיבידנדים במקור כרגיל בעוד משקיע מדדים משלם מס רווחי הון
בנוסף.
מציאותית (בן אדם):
משקיע המדדים בהיותו ממוקד שווי אינו מסוגל להתמודד עם תנודתיות של תיק 100% מניות ולכן הוא מקצה חלק מהונו לנכסים עם תוחלת תשואה נמוכה יותר כגון אג"ח, נדל"ן, מזומן, קרן חירום וכו'.
משקיע הדיבידנדים בהיותו ממוקד תזרים יציב וגדל מסוגל להסתמך על צפי הדיבידנדים שלו בשביל לממן את הוצאותיו גם בתקופות משבר (ראה קורונה - הדיבידנדים עולים כשהמדד יורד בשליש בתוך חודש) ולכן מסוגל להקצות הון גדול בהרבה למניות.
מסיבות אלו במהלך הצבירה:
משקיע המדדים:
* סובל מאובדן תשואה בשל ההשקעה בנכסים עם תוחלת התשואה הנמוכה יותר
* משלם מס דיבידנדים במקור על מדד המניות
* משלם מס ריביות על הריבית של האג"חים
* משלם מס רווחי הון במהלך איזונים שוטפים
משקיע הדיבידנדים:
* לא סובל מאובדן תשואה בשל השקעה בנכסים עם תוחלת תשואה נמוכה יותר
* משלם אך ורק מס דיבידנדים במקור
* לא משלם בכלל מס רווחי הון
במהלך המשיכה:
משקיע המדדים:
* בשל אובדן התשואה כל השנים צפוי להיות עם תיק יותר קטן באופן משמעותי
* ממשיך לסבול מאובדן תשואה בשל ההשקעה בנכסים עם תוחלת התשואה הנמוכה יותר
* ממשיך לשלם מס דיבידנדים במקור על מדד המניות
* ממשיך לשלם מס ריביות על הריביות של האג"חים
* ממשיך לשלם מס רווחי הון במהלך איזונים שוטפים
* מתחיל לשלם מס רווחי הון גם עבור משיכות מעבר לאיזונים
משקיע הדיבידנדים:
* מכיוון שהוא לא סבל מאובדן תשואה כל השנים הוא צפוי להיות עם תיק יותר גדול באופן משמעותי
* ממשיך לשלם אך ורק מס דיבידנדים במקור
* ממשיך לא לשלם בכלל מס רווחי הון
**נ.ב.
כל זה גם אם אני מתעלם לחלוטין מהמחקרים של פאמה/פרנץ ושל נד דייויס שהוכיחו שבהשקעות ארוכות החברות שמחלקות ומגדילות דיבידנדים הניבו תשואת יתר משמעותית מול המדד מלכתחילה.
ניתן לראות זאת בקלות על סמך המידע שקנת' פרנץ' מפרסם באתר שלו ברמה חודשית ולראות שאין אפילו חודש אחד מיולי 1927 שבו השקעה ל-28 שנה (ומעלה) במדד הניבה תשואות יתר מול השקעה רק בחברות שמחלקות דיבידנדים.
בכל מקרה אנחנו נכנסים כאן יותר מדי לנתונים אמפיריים אבל במציאות הנתונים האמפיריים חסרי משמעות כי המשקיעים צריכים לבחור את ההשקעה שהם יוכלו להיצמד אליה לפי הפסיכולוגיה שלהם.
אני לא שמעתי על אף אחד שהצליח לשכנע את אשתו למכור את הבית ולקנות מניות רק כי רשום בקובץ אקסל שזה יותר משתלם כלכלית...