העברת מניות בין חשבונות IBKR

phoenix

Active Member
כדי לחסוך בעלויות כפי שהציע @daat99 בזמנו, ביצעתי את ההמרה ורכישת המניות יחד עבור שלושה חשבונות על שמנו, שלושתם ב IBKR. עכשיו כשאני רוצה להעביר את המניות מהחשבון הראשי לשניים האחרים, יש כמה וכמה אופציות העברה:
ACATS
ATON
Basic FOP Transfer
DRS
DWAC
FOP

מקריאה תמציתית אני חושבת שעלי לבחור באחרונה-
FOP (US) - free off payment transfer (US securities). Transfer of individual US equities and fixed income through DTC (depository trust company).

באיזו אופציה אתם משתמשים להעברות כאלה?

daat99

מייסד
מנהל
שלושה חשבונות על שמנו
1. שלושה חשבונות שונים עם שלושה שמות משתמשים וססמאות?
2. שלושה חשבונות תחת אותו שם משתמש יחיד וססמא אחת?
איזה? (אני עובד עם שם משתמש יחיד שבתוכו יש שלושה חשבונות כמו #2 והתייחסתי לאופציה הזו)

באיזו אופציה אתם משתמשים להעברות כאלה?
אף אחת!
אני עובד רק עם "העברה פנימית".

phoenix

Active Member
שני חשבונות תחת אותו יוזר ועוד אחד תחת יוזר אחר.
הפרדנו את התיק הלימודי לחשבון עם יוזר עצמאי.
רוצה להעביר מחשבון בצמד לשני האחרים (השני בצמד והנפרד). משום מה טרם קיבלתי תשובה בנושא מ IBKR.

איך מבצעים העברה פנימית?

daat99

מייסד
מנהל
הפרדנו את התיק הלימודי לחשבון עם יוזר עצמאי.
לא כל כך ברור לי למה אבל אם זה עוזר לכם אז תמשיכו כך :)

איך מבצעים העברה פנימית?
בכניסה לפורטל תלחצי על התפריט בצד ימין למעלה עם הכותרת "העברות ותשלומים".
בתפריט תבחרי "העברת פוזיציות".
בחלון שנפתח בצד ימין תבחרי את החשבון שממנו את רוצה להעביר את המניות ותלחצי על כפתור "המשך".
בחלון שנפתח בצד שמאל תבחרי את לשונית "פנימית".
כשתוכן החלון יתחלף את תוכלי לבחור את החשבון השני שייך לאותו שם משתמש.

אין לי מושג איך מבצעים העברה בין חשבונות תחת שמות משתמשים שונים.

*(באופן אישי אני הייתי פותח גם את החשבון הלימודי תחת אותו שם המשתמש - אני לא רואה סיבה להוציא אותו בעיקר לאור העובדה שההפרדה מייצרת קשיים תפעוליים בדרך מעבר לסתם העברות נכסים).

phoenix

Active Member
פספסתי את הטאב של internal. עבר חלק! תודה רבה!

מעדכנת לטובת אחרים - לא נתקלתי בשום בעיה להעביר פוזיציות לחשבון אחר שלנו שתחת יוזר אחר (אצלנו כל החשבונות תחת אותם בעלים). גם החשבון הלימודי שמופרד ליוזר אחר מופיע ב drop down list.

לגבי ההפרדה- לוגית, נח לי יותר שזה מופרד ליוזר אחר, מה גם שבעוד מספר שנים הם יהיו שותפים מלאים בניהול החשבון הזה (תחת הדרכתנו הצמודה והמבוקרת).
כיוון שאין בכוונתנו לחשוף את החשבונות העיקריים שלנו, שלהם ושלנו, הגיוני לנו יותר להפריד ליוזר אחר מלכתחילה.

כיוון שאין קשיים תפעוליים ברמת העברת פוזיציות, לאילו קשיים התכוונת?

daat99

מייסד
מנהל
עבר חלק! תודה רבה!

מעדכנת לטובת אחרים - לא נתקלתי בשום בעיה להעביר פוזיציות לחשבון אחר שלנו שתחת יוזר אחר (אצלנו כל החשבונות תחת אותם בעלים). גם החשבון הלימודי שמופרד ליוזר אחר מופיע ב drop down list.
אני שמח מאוד לשמוע שזה הסתדר ותודה רבה על העדכון לטובת הציבור :)

כיוון שאין קשיים תפעוליים ברמת העברת פוזיציות, לאילו קשיים התכוונת?
אי אפשר להנפיק דו"ח מרוכז אחד בשביל הדו"ח השנתי למס הכנסה דבר שמקשה על מילוי הדו"ח ועלול להוביל לטעויות (גם אצל אנשי מקצוע יש טעויות לפעמים).
אי אפשר לראות במערכת המסחר את כל הנכסים בכל החשבונות בו-זמנית ולעבור ביניהם בלחיצת כפתור דבר שמקשה על התחזוקה והרכישות השוטפות.

אני בטוח שיש עוד שאני אזכר בהם אח"כ אבל זה מה שעולה לי בראש כרגע.

כמובן שהיתרונות שהצגת הם גם מאוד חשובים אבל כל עוד את לא מתכננת לאפשר לילדים גישה לחשבון לבד (כלומר לתת להם את שם המשתמש והסיסמה) אז אפשר להציג רק את החשבון הלימודי בלי החשבונות האחרים בתוך המערכת ובכך לקבל את מה שרצית גם כן (אם כי בצורה פחות נוחה).

phoenix

Active Member
מבחינת החסרונות, login לוקח מספר שניות ולכן זה לא חיסרון לדעתי האישית :)
מבחינת הדו״ח, צודק לגמרי. מעניין אם יש דרך לרכז זאת כיוון שכולם על שמנו.
אשלח הודעה ל IBKR ואעדכן.

daat99

מייסד
מנהל
login לוקח מספר שניות ולכן זה לא חיסרון
החיסרון זו לא הפעולה עצמה אלא הצורך לבצע אותה בלי יכולת לראות בו-זמנית תמונה מלאה של כל ההון (כמו שניתן תחת חשבון אחד).

מבחינת הדו״ח, צודק לגמרי. מעניין אם יש דרך לרכז זאת כיוון שכולם על שמנו.
אשלח הודעה ל IBKR ואעדכן.
אשמח מאוד לדעת שיש דרך להוציא דו"ח מרוכז מלא שכולל כמה חשבונות על אותם המוטבים.

djlt

Member
בכניסה לפורטל תלחצי על התפריט בצד ימין למעלה עם הכותרת "העברות ותשלומים".
בתפריט תבחרי "העברת פוזיציות".
בחלון שנפתח בצד ימין תבחרי את החשבון שממנו את רוצה להעביר את המניות ותלחצי על כפתור "המשך".
בחלון שנפתח בצד שמאל תבחרי את לשונית "פנימית".
כשתוכן החלון יתחלף את תוכלי לבחור את החשבון השני שייך לאותו שם משתמש.
בחשבון שלי דרך אינטראקטיב ישראל הטאב זה כנראה חסום ולא מופיע. אין העברה פנימית ומופיעות רק האפשרויות ש @phoenix רשמה בפוסט הראשון.
פתחתי חשבון חדש לגמרי לבד והוא אושר כבר. שלחתי לאינטראקטיב מייל שיפתחו לי את זה או יגידו לי מה צריך לעשות כדי להעביר את הכספים והפוזיציות לחשבון החדש.

daat99

מייסד
מנהל
פתחתי חשבון חדש לגמרי לבד והוא אושר כבר
תחשוב טוב אם אתה באמת רוצה להמשיך ולאפשר לעובדים של חברה שממוקמת בקפריסין ואינה כפופה לרגולציה הישראלי ו/או האמריקאית גישה לחשבון שרשום על שמך ומחייב אותך משפטית גם אחרי שאתה מעביר את הנכסים שלך לחשבון החדש.

djlt

Member
תחשוב טוב אם אתה באמת רוצה להמשיך ולאפשר לעובדים של חברה שממוקמת בקפריסין ואינה כפופה לרגולציה הישראלי ו/או האמריקאית גישה לחשבון שרשום על שמך ומחייב אותך משפטית גם אחרי שאתה מעביר את הנכסים שלך לחשבון החדש.
לא הבנתי. לחשבון החדש אין להם גישה. אני פשוט סוגר את החשבון הישן אחרי שכל הנכסים עברו לא?

daat99

מייסד
מנהל

daat99

מייסד
מנהל
אז מה אמורים לעשות?
להתעקש על לנתק אותם מהחשבון עד שהם מתייאשים ומבצעים את הניתוק.
לצערי זו מלחמת התשה ואין דרך להימנע ממנה אם רוצים ביטחון.

djlt

Member
עדכון: אינטראקטיב תוך יום פתחו לי את האפשרות לעשות את ההעברה הפנימית.
ברגע שאני אעביר את כל הנכסים והמזומן החשבון יהיה שם מאופס.
אני אדבר עם אינטראקטיב ישראל ואגיד להם שינתקו עצמם מהחשבון.

זה באמת מוזר שיהיה להם אפשרות לפתוח את החשבון מחדש. גם מה הם יכולים לעשות עם חשבון ששווה 0?
אין להם חשבון בנק על שמי והם לא יכולים להעביר כסף לשם.

daat99

מייסד
מנהל
מה הם יכולים לעשות עם חשבון ששווה 0?
כשיש להם את ההרשאות עובד ממורמר יכול להכניס לבצע פעולות מסחר מתואמות שמכניסות אותך למינוס ומנפחות את החשבון שלו גם אם אין לך כסף בחשבון (היו מקרים כאלו במדינת ישראל בגופים שמפוקחים ע"י הרשות לניירות ערך ועדיין הם ינסו למכור לך שזה בלתי אפשרי בחברה שלא מפוקחת בארץ ובארה"ב ואינה כפופה לחוקים של מדינת ישראל...).

הם לא יכולים להעביר כסף לשם
לא מהחשבון שלך אבל בהחלט יש להם את האפשרות להכניס כספים לחשבון על שמך שמשוייך להם ללא ידיעתך (הם הרי הברוקר המקשר שאישרת לו לבצע פעולות בשמך).
קרה לך ששילמת עמלות מיותרות ואחרי שהתלוננת הם החזירו לך את העמלות?
הם לא צריכים אישור בשביל להפקיד כספים והם יכולים להשתמש במינוף המובנה של החשבון (עד 2:1) בשביל לבצע פעולות מסחר מתואמות ובכך כמעט ולהכפיל את הכסף שהם הפקידו אצלך בחשבון השקעות אחר ולהשאיר אותך חייב.
תזכור שהביטוח של ה-SIPC לא מכסה פעולות של "עובדים זרים" (אנשים שלא עובדים של אינטראקטיב ברוקרס) כך שבמקרה הזה הלך הכסף ובהצלחה להתמודד עם הרשויות בקפריסין בניסיון להוציא את הכסף מהעובד הממורמר.

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
לא כל כך ברור לי למה אבל אם זה עוזר לכם אז תמשיכו כך :)
האם פתיחת שתי חשבונות נפרדים (יוזר וסיסמא שונים) יכול להוות פתרון במקרה של חס וחלילה שאחד מבני הזוג נפטר?

נכון שאינטראקטיב לא מחובר למערכת של חברת קדישא בארץ הקודש ולא מקבלת עדכונים ממשרד הפנים (לפחות עד כמה שאני יודע מקריאה ברשת) אבל עדיין זוג שרוצה להבטיח שהנכסים ישארו לבן/בת הזוג/ליורשים ומעדיפים לא להיות מופתעים לרעה.

בדרך זו שיש שתי חשבונות, העברה תהיה הרבה יותר מהירה ופשוטה ואולי בדרך עקיפה למנוע גם מס ירושה

daat99

מייסד
מנהל
יכול להוות פתרון במקרה של חס וחלילה שאחד מבני הזוג נפטר?
פתרון של מה?
גם שני חשבונות לא יחזירו את הנפטר/ת לחיים :(

העברה תהיה הרבה יותר מהירה ופשוטה
זה לא יקל על המעבר.
אם שני החשבונות על אותו השם (שניהם משותפים) אז אין שינוי.
אם החשבונות על שמות שונים (נפרדים או אחד נפרד ואחד משותף) אז למיטב ידיעתי אי אפשר לבצע העברת נכסים פנימית ביניהם כך שזה לא עוזר.

למנוע גם מס ירושה
בסבירות האפסית שהוא יאכף ביוזמת הרשויות (דבר שעדיין לא מצאתי תיעוד לכך שהוא קרה במציאות) זה לא יעזור.
בשאר המקרים זה לא רלוונטי.

מומו

Well-Known Member
אם החשבונות על שמות שונים (נפרדים או אחד נפרד ואחד משותף) אז למיטב ידיעתי אי אפשר לבצע העברת נכסים פנימית ביניהם כך שזה לא עוזר.
התכוונתי שניקח לדוגמא 2 אנשים זרים שיש לכל אחד מהם חשבון באינטראקטיב. האם העברת מניות בין 2 החשבונות לא תהיה מהירה וקלה?!
לפי מה שכתבת אין אפשרות כזו בכלל. מוזר...

בסבירות האפסית שהוא יאכף ביוזמת הרשויות
לכן כתבתי "גם" :)
החשש המרכזי הוא לא ממס ירושה אלא מהפתעה לא צפויה. יכול להיות בתחפושת של מס ירושה ויכול להיות בתחפושת אחרת. בהינתן מצב של 2 חשבונות נפרדים אולי יוכל להוות פתרון ל"בעיה הפסיכולוגית" שמציקה לאנשים מסוימים שיוכלו לישון יותר טוב בלילה

דבר שעדיין לא מצאתי תיעוד לכך שהוא קרה במציאות
אולי הנפטר לא הצליח לחזור כדי לספר לנו על כך? אולי היורשים החליטו לא לשתף אותנו ולכן אין תיעוד?

איך בכל זאת היית מציע לזוג/משפחה להתנהל עם החשבון בחו"ל, אולי לרשום את החשבון כחשבון משותף? או כחשבון רגיל ולהשאיר יוזר, סיסמא ופרטי הגישה לחשבון במקום מבטחים? לתומי חשבתי שאם מחזיקים 2 חשבונות במקביל לכל אחד זה מאוד יקל ויפתור הרבה כאב ראש...

למעלה תחתית