בכל מקרה, עמלת המקסימום להעברת תיק היא 10 שקלים בלי הוצאות צד ג, וזה אכן גם לני"ע זרים! אבל לשון החוק היא רק למוסד פיננסי אחר בארץ - כללי הבנקאות (שירות ללקוח) (עמלות), תשס"ח-2008, תסתכל בתוספת הראשונה חלק ד סעיף 6.
ההפרדה היא בין "חשבון אותו לקוח בגוף פיננסי אחר" ו-"חשבון לקוח אחר". אין סעיף מפורש של העברה לברוקר זר ולא ברור לי לאן זה אמור להשתייך. אם זה סעיף נפרד שלא מצוין בתעריפון והבנק לא נתן לך מידע על העלות שלו זה גם בעיה, אבל אני עדיין לא בטוח שברוקר זר לא נופל תחת "גוף פיננסי אחר".
זה שיש הערה יותר ספציפית לא בהכרח סותר. לצורך העניין, ההערה לא מדברת רק על גוף פיננסי אחר בארץ, אלא ספציפית על
תאגיד בנקאי אחר בארץ. מה עם ברוקרים בארץ? אם הם היו מתכוונים במקור ל-"תאגיד בנקאי אחר בארץ" הם גם יכלו לכתוב את זה בניסוח המקורי במקום "גוף פיננסי אחר".
בשורה התחתונה אנחנו לא מומחים בתחום ולכן הגישה שלי היא להיות "ראש קטן" ולפנות לבנק בשאלה פשוטה למה לקחו לך עמלה גבוהה למרות שזה מפוקח (בלי להיכנס בפניה לבדיקות שעשית בנושא), זה לא לוקח הרבה זמן ומקסימום יגידו לך שזה לא תקף. בתור לקוח קטן שרק שולח תלונה/שאלה (ולא תובע) אין עליך שום חובת הוכחה וכניסה לעומק הפרטים, החובה למתן הסברים היא עליהם.
כמובן שבסופו של דבר מדובר בכסף ובזמן שלך אז תחליט לפי מה שנראה לך.