העברת פוזיציות ל-IB העולמית

kobkob

New Member
9 דולר לכל פוזיצייה זרה ובנוסף עוד 50 דולר לקסטודיאן - אאוץ' :(
בהחלט מבאס :(

זה עדיין אמור להיות יותר זול מעמלת המכירה בבנקים
בגדול אתה צודק. אבל פתחתי חשבון באגוד דרך פלטפורמה שנקראת טרייד1, והיו לי תנאים לא רעים. קניה/מכירה עלה סנט למניה עם מינימום 5 דולר, כך שהיה יוצא לי זול יותר למכור ב-5 לפוזיציה ולקנות ב-IB בדולר בודד. 60 דולר במקום 140 ששילמתי. לא נורא, לפחות נפטרתי מהם.

daat99

מייסד
מנהל

kobkob

New Member
אתה בטוח? איפה זה כתוב?
אני נזכרתי בינתיים בשרשור בסולידית בו נראה שהצליחו לאחר מאמצים להעביר ני"ע מהבינלאומי ל-IBKR תמורת 5 ש"ח בלבד.
שרשור מעולה. חבל שהייתי צריך להעביר לפני שהוא פורסם, כי בנק אגוד מוזג עם מזרחי.

זה באמת מענין איך שהוא עשה את זה. בכל מקרה, עמלת המקסימום להעברת תיק היא 10 שקלים בלי הוצאות צד ג, וזה אכן גם לני"ע זרים! אבל לשון החוק היא רק למוסד פיננסי אחר בארץ - כללי הבנקאות (שירות ללקוח) (עמלות), תשס"ח-2008, תסתכל בתוספת הראשונה חלק ד סעיף 6.

קבצים מצורפים

kobkob

New Member
זה עדיין ממש מענין איך הבחור מהשרשור בסולידית הצליח לעשות את זה ב-5 שקלים ואם זה באמת תלוי בנק. עכשיו עוד יותר אני מרגיש שממש עשקו אותי.

daat99

מייסד
מנהל
זה עדיין ממש מענין איך הבחור מהשרשור בסולידית הצליח לעשות את זה ב-5 שקלים ואם זה באמת תלוי בנק. עכשיו עוד יותר אני מרגיש שממש עשקו אותי.
יכול להיות שהוא התווכח מספיק בשביל לבלבל את הפקידים ו/או יש לו מספיק נכסים/תזרים בשביל שהבנק ילך "לפנים משורת הדין" ויוותר לו.

guesto

Well-Known Member
בכל מקרה, עמלת המקסימום להעברת תיק היא 10 שקלים בלי הוצאות צד ג, וזה אכן גם לני"ע זרים! אבל לשון החוק היא רק למוסד פיננסי אחר בארץ - כללי הבנקאות (שירות ללקוח) (עמלות), תשס"ח-2008, תסתכל בתוספת הראשונה חלק ד סעיף 6.
ההפרדה היא בין "חשבון אותו לקוח בגוף פיננסי אחר" ו-"חשבון לקוח אחר". אין סעיף מפורש של העברה לברוקר זר ולא ברור לי לאן זה אמור להשתייך. אם זה סעיף נפרד שלא מצוין בתעריפון והבנק לא נתן לך מידע על העלות שלו זה גם בעיה, אבל אני עדיין לא בטוח שברוקר זר לא נופל תחת "גוף פיננסי אחר".
ובהערה 8 שם.
זה שיש הערה יותר ספציפית לא בהכרח סותר. לצורך העניין, ההערה לא מדברת רק על גוף פיננסי אחר בארץ, אלא ספציפית על תאגיד בנקאי אחר בארץ. מה עם ברוקרים בארץ? אם הם היו מתכוונים במקור ל-"תאגיד בנקאי אחר בארץ" הם גם יכלו לכתוב את זה בניסוח המקורי במקום "גוף פיננסי אחר".

בשורה התחתונה אנחנו לא מומחים בתחום ולכן הגישה שלי היא להיות "ראש קטן" ולפנות לבנק בשאלה פשוטה למה לקחו לך עמלה גבוהה למרות שזה מפוקח (בלי להיכנס בפניה לבדיקות שעשית בנושא), זה לא לוקח הרבה זמן ומקסימום יגידו לך שזה לא תקף. בתור לקוח קטן שרק שולח תלונה/שאלה (ולא תובע) אין עליך שום חובת הוכחה וכניסה לעומק הפרטים, החובה למתן הסברים היא עליהם.
כמובן שבסופו של דבר מדובר בכסף ובזמן שלך אז תחליט לפי מה שנראה לך.

kobkob

New Member
לצורך העניין, ההערה לא מדברת רק על גוף פיננסי אחר בארץ, אלא ספציפית על תאגיד בנקאי אחר בארץ
זה מסעיף ההגדרות לחוק הבנקאות (רישוי) תשמ"א-1981: 219

נראה שזה כל מוסד כספי. החוק רפטטיבי, כמו הרבה חוקים.

בשורה התחתונה אנחנו לא מומחים בתחום ולכן הגישה שלי היא להיות "ראש קטן" ולפנות לבנק בשאלה פשוטה למה לקחו לך עמלה גבוהה למרות שזה מפוקח (בלי להיכנס בפניה לבדיקות שעשית בנושא), זה לא לוקח הרבה זמן ומקסימום יגידו לך שזה לא תקף.
אתה צודק. אני אשלח להם בתלונות הציבור של הבנק.

kobkob

New Member
לסיכום השרשור הזה יש לי בשורה משמחת, בנק אגוד החזיר לי את העמלה שלקח, 313 ש''ח (לא כולל עמלת הקסטודיאן).

בעצתו של @guesto שלחתי להם מייל עם הפניה לתעריפון שלהם ולחוק, באותו יום התקשר הפקיד מהסניף שלי ובקש מסמכים שמעידים ששילמתי את העמלה הזאת (בקשה קצת תמוהה, אמנם סגרתי את החשבון שלי שם לפני חודשיים אבל אין להם את הפירוט הזה?). מזל שזכרתי להוריד את כל ההודעות שהם שולחים. אחרי כמה ימים הם העבירו את הכסף.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
לסיכום השרשור הזה יש לי בשורה משמחת, בנק אגוד החזיר לי את העמלה שלקח, 313 ש''ח (לא כולל עמלת הקסטודיאן).
מדהים ומאוד משמח לשמוע :)

בעצתו של @guesto שלחתי להם מייל עם הפניה לתעריפון שלהם ולחוק, באותו יום התקשר הפקיד מהסניף שלי ובקש מסמכים שמעידים ששילמתי את העמלה הזאת (בקשה קצת תמוהה, אמנם סגרתי את החשבון שלי שם לפני חודשיים אבל אין להם את הפירוט הזה?). מזל שזכרתי להוריד את כל ההודעות שהם שולחים. אחרי כמה ימים הם העבירו את הכסף.
מאוד חכם מצידך לשמור על המסמכים הללו גם לאחר סגירת החשבון.

מומו

Well-Known Member
@kobkob כל הכבוד על השיתוף !

למדנו מכאן דברים חשובים:
1. להתעקש על מה שמגיע לנו בחזרה, דין 1ש"ח כדין 313ש"ח
2. לשמור מסמכים גם אם באותו זמן נראה שלא נצטרך. בעידן הדיגיטלי של היום אין בעיה לשמור בנוסף גיבוי בענן
3. לשתף ברשת כמה שיותר (כמובן בלי פרטים מזהים) כדי לתת "רוח גבית" למיואשים שכבר ויתרו ל"שיטת מצליח"

למעלה תחתית