השקעות במדדים מול מניות דיבידנד

refaelsh

Active Member
3 תשלומים ללא ריבית באשראי על סך 1666.66 שח לחודש שהם בהחלט מכוסים ע"י התזרים.
אבל אז 3 חודשים אני לא יכול ללכת לסופר ולקנות אוכל. לא טוב! בזמן פרישה, אני חייב להחזיק קרן חירום, כי אחרת 3 חודשים לא אוכל ללכת לסופר.

daat99

מייסד
מנהל
אבל אז 3 חודשים אני לא יכול ללכת לסופר ולקנות אוכל.
תניח שהיתה לך קרן חרום של 5000 שח ואז השתמשת בה בשל "מקרה חרום".
איך אתה ממלא אותה מחדש?
באותה הצורה שבה אתה ממלא אותה מחדש כך אתה "מחזיר את התשלומים" או "ההלוואה" או "ריבית החריגה בחשבון הבנק" או כל דבר אחר.
ההבדלים הם:
1. במקום קרן חירום בסך 5000 שנשחקה לאינפלציה, השקעת 5000 כך שצפוי להיות לך בתיק ההשקעות הרבה יותר מ-5000 אחרי דיבידנדים ורווחי הון (ובסבירות של 80% השוק צפוי להיות "בסביבת שיא" כך שאתה תוכל אפילו למכור מניות בסכום הזה ולהישאר עם עודף, ב-20% הנותרים עדיין יש הלוואות)
2. התזרים שמתקבל מתיק ההשקעות מכסה לפחות על חלק מההוצאה והוא לא היה מתקבל אם הקרן חירום לא היתה מושקעת כך שהצורך במכירה ו/או הלוואה קטן יותר במקרה והכסף היה מושקע מאשר במקרה שבו הוא נשמר כקרן חירום

בזמן פרישה, אני חייב להחזיק קרן חירום, כי אחרת 3 חודשים לא אוכל ללכת לסופר.
לפי הגישה הזו אתה צריך ביום הפרישה לוודא שיש לך קרן חירום שתכסה את כל מקרי החירום שיקרו לך עד ליום מותך.
יש לך דרך לגלות כמה כסף זה יצריך מראש?

refaelsh

Active Member
תניח שהיתה לך קרן חרום של 5000 שח ואז השתמשת בה בשל "מקרה חרום".
איך אתה ממלא אותה מחדש?
באותה הצורה שבה אתה ממלא אותה מחדש כך אתה "מחזיר את התשלומים" או "ההלוואה" או "ריבית החריגה בחשבון הבנק" או כל דבר אחר.
ההבדלים הם:
1. במקום קרן חירום בסך 5000 שנשחקה לאינפלציה, השקעת 5000 כך שצפוי להיות לך בתיק ההשקעות הרבה יותר מ-5000 אחרי דיבידנדים ורווחי הון (ובסבירות של 80% השוק צפוי להיות "בסביבת שיא" כך שאתה תוכל אפילו למכור מניות בסכום הזה ולהישאר עם עודף, ב-20% הנותרים עדיין יש הלוואות)
2. התזרים שמתקבל מתיק ההשקעות מכסה לפחות על חלק מההוצאה והוא לא היה מתקבל אם הקרן חירום לא היתה מושקעת כך שהצורך במכירה ו/או הלוואה קטן יותר במקרה והכסף היה מושקע מאשר במקרה שבו הוא נשמר כקרן חירום

לפי הגישה הזו אתה צריך ביום הפרישה לוודא שיש לך קרן חירום שתכסה את כל מקרי החירום שיקרו לך עד ליום מותך.
יש לך דרך לגלות כמה כסף זה יצריך מראש?
הבנתי. תודה רבה לך על התשובה :)

SIN

Well-Known Member
אני חושב שונה מדעת בנושא הזה, ,על אף חוסר היעילות הכלכלית משני טעמים:
1. אין מושלם בחיים. זה הכל בסוף איזונים, ניהול סיכונים והפסיכולוגיה האישית שלך - אני מרשה לעצמי להניח שגם דעת, לא פועל לפי האופטימום של האופטימום של תנאי המעבדה הסטריליים בהם בדיוק בשניה שיש לו הכנסה פנויה הוא מיד משקיע אותה, מכל מיני טעמים (זמינות, עצלנות, נוחות, חשק וכו')
כך, כל אחד לוקח את זה לאן שהוא מרגיש עם זה בנוח, על ציר האופטימום.
2. בתיאוריה, לקחת הלוואה שכולנו בריאים ומסוגלים להקליד, לא משקף לעניות דעתי מצב חירום מהותי, ובמחילה על דוגמת המזגן. בשביל שלא תהיה לך קרן חירום צריך לעשות היערכות משמעותית ויסודית, כולל זה שיש לך גיבוי לעצמך, בדמות מישהו אחר שעולם הפיננסיים לא זר לו, ויש לו/ה הוראות ברורות מה לעשות במצב חירום (גם פה יש מעין סתירה כי אני מניח שמישהו/י כזה הוא מישהו/י שיהיה קרוב אליך מאוד, ואז סביר שירצה לעסוק בנושאים מהותיים יותר/החלטות שקשורות לבריאותך מאשר באפליקציות/סוכני שיווק ממולחים ועיסוק בצד הבירוקרטי של הלוואות).

אם אתה מבין את השיקולים של שני צידי המטבע, המחירים, ובוחר לקחת את ההחלטה שהכי מתאימה לך, אז מעולה. היה נראה לי נכון גם להציג לך את הצד השני (אני בעצמי נוהג כך).

למעלה תחתית