השקעות לילדים

phoenix

Active Member
אנחנו חוסכים לילדים סכום חודשי מרגע היוולדו של כל ילד, בתוספת כל מתנה שקיבלנו לכבודם אי פעם.
פתחנו להם שתי קופות גמל להשקעה בשתי חברות שונות, מסלול מניות. כל הכסף הזה שם בהתפלגות אחידה.

עלתה לי המחשבה, למה? למה להשקיע כך עבורם ולשלם סכום לא מבוטל כדמי ניהול?
חשבתי לפתוח עבורם תיק דיבידנדים ולהזרים לשם את החסכון החודשי, מתוך מחשבה להעניק להם אותו בעוד כ 30-40 שנה לאחר שיתבססו בחייהם.

יתרונות:
1. מאמינים באסטרטגיית ההשקעה הזו ולכן נתמיד בה. בניגוד לאלוהים יודע מה עושות חברות ההשקעה.
2. אין תשלום של דמי ניהול.
3. אמור לגדול משמעותית יותר מאשר בחברות ההשקעה, בזכות אפקט השקעת הדיבידנדים החוזרת והריבית המצטברת עליהם.
4. לתת להם יחד עם התיק גם doc מפורט שמתעד כל פעולה או מחשבות שיש לנו לגבי התיק שלהם, דבר שיאפשר להם לראות איך מה שקיבלו נוצר מהרגע הראשון וכיצד התהווה. כך בתקווה יהפכו למשקיעים טובים יותר שילמדו מההצלחות והכישלונות שלנו לאורך השנים.
5. במידה ונרצה להשתמש בתזרים דיבידנדים מהתיק שלנו, הרי שהמטרות שלנו (זוג פורשים, אולי דגש על yield גבוה יותר) יתנגשו עם המטרות הנכונות עבורם (צמיחה חזקה). זאת הנקודה הקריטית ביותר לדעתי.

חסרונות:
1. i. אם אקנה חברות שאין בתיק שלנו, הרי שפיזרתי מדי וזה נוגד את אסטרטגיית ההשקעה שלי.
1. ii. אם אקנה בדיוק את אותן החברות, הרי שלא עשיתי דבר ואפשר לחלק פשוט את התיק שלנו בעתיד.
2. החצי חושש מריכוז כל ההשקעות באפיק אחד.

באם נבחר להעביר את הכסף לבניית תיק דיבידנדים עבורם, הנימוק היחיד שלי לפיצול הינו פסיכולוגי (וזה מספיק לי). הנה חמודים, זה שלכם. תעשו חיים.
אני יודעת שזה לא מסורבל להעניק מניות במתנה מתוך התיק שלנו אבל נח לי לחלק זאת לתיק שלנו ותיק לילדים.

מחשבות והצעות יתקבלו בברכה!
איך אתם משקיעים לילדים שלכם?

סטרבו

Well-Known Member
מצטער שאני נתפס לנקודה ספציפית.
אבל
אני יודעת שזה לא מסורבל להעניק מניות במתנה מתוך התיק שלנו אבל נח לי לחלק זאת לתיק שלנו ותיק לילדים.
לא יודע כמה זה לא מסורבל. יש הגבלה על הענקת מניות במתנה לסכום מסוים בשנה. אשמח אם מישהו שיודע יותר , יפרט.

בכל אופן אנחנו כרגע במצב של תיק אחד גדול שאחרי 120 יתחלק. אולי ישתנה בעתיד, לא יודע.

SIN

Well-Known Member
לכל ילד נפתח חשבון ייעודי משלו, שהדבר היחידי שיש בו הוא תיק השקעות (אין דמי ניהול בחשבון וכו' כי זה על שמנו ).
אני חושב שמה שלא תבחרי, תצאי נשכרת, כי בסופו של דבר בעיני הכי חשוב זה הזמן בשוק ורק לאחריו, האסטרטגיה וזה כבר עניין של העדפות, סיכון , פסיכולוגיה וכו'.

אני באופן אישי, יצרתי הוראות קבע קבועות שמעבירות מדי חודש סכום קבוע שבו נרכש נייר ערך קבוע. זה "רובוטי" לגמרי ואני רוב הזמן שוכח מהקיום של הדבר הזה (אני אומר את זה כדבר חיובי כמובן).

תשימי לב, שקניית מניות דיבידנדים (אני מניח שהתכוונת לזרים ולא ישראליים) פותח זוויות נוספות כמו למשל היכרות של החמודים מול ה-IRS למשל. ישנן סיטואציות שזה חסר משמעות, וגם אם לא יש מגוון דרכים להתמודד עם זה, אבל זה משהו שיש ברקע ואת צריכה להחליט האם הוא מטריד אותך או לא.

אני חושב שיש סיכוי לא רע, שלאחר שאגיע לסכום שארגיש איתו בנוח, אעבור לרכוש גם מניות דיבידנד גדלות עבורם.
גם אנחנו השקענו כל שקל שקיבלו במתנות, עבורם.

phoenix

Active Member
הסתמכתי על השרשור הזה ב״סולידית״, אבל אבדוק מחר אם יש אסמכתא ממס הכנסה.
ברשתות חברתיות בארה״ב זה נושא נפוץ מאוד בקרב משקיעי דיבידנדים ושם קראתי שאין חבות מס בהענקת ניירות ערך במתנה. מקווה שפה מתנהלים בהגיון זהה.

אגב, כמשקיעים בבורסה האמריקאית וכדי להמנע ממס ירושה, למרות הסיכוי הקלוש, תכננו בגיל מבוגר מאוד להשאיר אצלנו חלק קטן מהתיק שלנו ואת החלק הארי להעביר על שם הילדים כמתנה.

phoenix

Active Member
אני מניח שהתכוונת לזרים ולא ישראליים
כמובן :)

פותח זוויות נוספות כמו למשל היכרות של החמודים מול ה-IRS למשל. ישנן סיטואציות שזה חסר משמעות, וגם אם לא יש מגוון דרכים להתמודד עם זה, אבל זה משהו שיש ברקע ואת צריכה להחליט האם הוא מטריד אותך או לא
מתנצלת אך לא הבנתי. על אילו זויות מול ה IRS אתה מדבר?

אז כרגע פתחת עוד x חשבונות (כש x הוא מספר הילדים) ובכל חשבון אתה רוכש בצורה זהה את אותם הניירות?
פחות מה שאני מחפשת האמת. רציתי:
א׳. להשקיע עבור כל הילדים יחד, ללא חלוקה לחשבונות נפרדים עבור כל אחד.
ב׳. למקסם את פוטנציאל הצמיחה עבורם כיוון שאני מייעדת להם את זה לעוד 30-40 שנים, חבל לי לפספס שנים כה רבות של צמיחה פוטנציאלית.

אני חושב שיש סיכוי לא רע, שלאחר שאגיע לסכום שארגיש איתו בנוח, אעבור לרכוש גם מניות דיבידנד גדלות עבורם.
אשמח להבין את הרציונל שלך, אם לא אכפת לך לשתף.

phoenix

Active Member
מ
אשמח אם מישהו שיודע יותר , יפרט
מצאתי! צירפתי לינק ל״פקודת מס הכנסה״.

תחת ״פטור ממס״ בעמוד 95, סעיף 97(א)(5) מציין: ״מתנה לקרוב וכן מתנה ליחיד אחר, אם שוכנע פקיד השומה כי המתנה ניתנה בתום-לב ובלבד שמקבל המתנה אינו תושב חוץ;״

daat99

מייסד
מנהל
אנחנו חוסכים לילדים סכום חודשי מרגע היוולדו של כל ילד, בתוספת כל מתנה שקיבלנו לכבודם אי פעם.
כל הכבוד!

פתחנו להם שתי קופות גמל להשקעה בשתי חברות שונות, מסלול מניות. כל הכסף הזה שם בהתפלגות אחידה.
טיפה פחות כבוד אבל עדיין עדיף מרוב האנשים :)

עלתה לי המחשבה, למה? למה להשקיע כך עבורם ולשלם סכום לא מבוטל כדמי ניהול?
מחשבה מעולה!

חשבתי לפתוח עבורם תיק דיבידנדים ולהזרים לשם את החסכון החודשי, מתוך מחשבה להעניק להם אותו בעוד כ 30-40 שנה לאחר שיתבססו בחייהם.
לא לשכוח גם "מתוך מחשבה שאם נציג להם את התיק בכל יום הולדת הם יוכלו לראות במו עיניהם איך הקסם של ריבית דריבית וגדילת דיבידנד אורגנית עובד" :)

אין שיעור טוב יותר לילדים מאשר דוגמה אישית ואין גיל מוקדם מדי שבו מתחילים להציג דוגמה אישית (יש אנשים שמתחילים בשיחות נפש עם העובר בתוך הרחם).

לאלוהים יודע מה עושות חברות ההשקעה.
גם אנחנו יכולים לדעת, רק צריך להתבונן ברשימת הנכסים העדכנית שמפורסמת בכל רבעון ולבדוק מה השינויים מהרבעון הקודם.

3. אמור לגדול משמעותית יותר מאשר בחברות ההשקעה, בזכות אפקט השקעת הדיבידנדים החוזרת והריבית המצטברת עליהם.
לא לשכוח גדילת דיבידנד אורגנית שהיא בנוסף לריבית דריבית.

4. לתת להם יחד עם התיק גם doc מפורט שמתעד כל פעולה או מחשבות שיש לנו לגבי התיק שלהם, דבר שיאפשר להם לראות איך מה שקיבלו נוצר מהרגע הראשון וכיצד התהווה. כך בתקווה יהפכו למשקיעים טובים יותר שילמדו מההצלחות והכישלונות שלנו לאורך השנים.
יעבוד מעולה אם תציגו להם את זה גם במהלך גדילתם במקום רק פעם אחת בסוף.

1. i. אם אקנה חברות שאין בתיק שלנו, הרי שפיזרתי מדי וזה נוגד את אסטרטגיית ההשקעה שלי.
אני לא חושב שרכישת חברה טובה זה צעד רע בלי קשר לכמה חברות יש לי בתיק.
פיזור יתר גורם נזק כשרוכשים מניות פחות טובות "רק בשביל הפיזור".

1. ii. אם אקנה בדיוק את אותן החברות, הרי שלא עשיתי דבר ואפשר לחלק פשוט את התיק שלנו בעתיד.
קשה להמחיש לילד את התיק "שלו" כחלק מהתיק "שלנו".
תמיד אפשר לקנות בתיק אחד למשל 50 מניות ולהעביר 2 לתיק שמייצג את ההשקעות של כל ילד (באינטראקטיב זו אותה עלות בדיוק ואין עלויות שוטפות נוספות).

הצד החושש תמיד צודק! (קרי: פסיכולוגיה מנצחת מתמטיקה)
יש שתי אפשרויות להתמודד עם החשש:
1. ללמד את החצי החושש עד שהוא ידע מספיק כי ידע מנטרל את "הפחד מהלא נודע"
2. להתיישר עם החצי החושש ולהמשיך את החיים בחיוך תוך ההבנה שניסיון לנצח את הפסיכולוגיה באמצעות מתמטיקה נועד לכישלון

באינטראקטיב ברוקרס אפשר לנהל כמה תיקים במקביל על שם אותו האדם כך שההפרדה בין התיקים היא יותר רעיונית ולצורך נוחות מאשר חוקית.
אני מאוד נגד הרעיון של "תיק השקעות על שם הילד" כי עם כל הכבוד להורים ולאיך שהם מחנכים את הילדים אין להם שמץ של מושג אם הילד ירצה להשתמש בכסף למטרות שההורה מתנגד להן נחרצות (מי אמר מסוממים ולא ראה כמה שהגיעו מבתים טובים?).
ניהול כמה תיקים באינטראקטיב ברוקרס תחת אותו החשבון (על שם ההורים) מאפשר את השליטה על ההון ועדיין מספק הפרדה מלאה (ואפילו דו"חות נפרדים).

יש הגבלה על הענקת מניות במתנה לסכום מסוים בשנה. אשמח אם מישהו שיודע יותר , יפרט.
אני חושב שמתנה לילד היא לא מאורע מס אבל אבדוק שוב - תזכיר לי לחזור אליך.
בכל מקרה גם אם ישנה הגבלה שכזו אז:
1. בתיק של 20 שנה לא צפוי להיות מאות מיליוני שקלים :)
2. אפשר לפצל את המתנה על פני תקופה של כמה שנים

אני באופן אישי, יצרתי הוראות קבע קבועות שמעבירות מדי חודש סכום קבוע שבו נרכש נייר ערך קבוע. זה "רובוטי" לגמרי ואני רוב הזמן שוכח מהקיום של הדבר הזה (אני אומר את זה כדבר חיובי כמובן).
אני אשמח מאוד אם תוכל לפרט (ברמת הפרטים) איך עשית זאת בצורה רובוטית לחלוטין.
הרבה אנשים שואלים אותי ואין לי פתרון "רובוטי מלא".

פותח זוויות נוספות כמו למשל היכרות של החמודים מול ה-IRS למשל.
רק אם החשבון הוא על שם הילד ובברוקר בחו"ל.
אני לא רואה סיבה טובה לעשות זאת (חשבון על שם הילד ניתן לפתוח בארץ ובברוקר בחו"ל אפשר להשאיר את החשבון על שם ההורים).

שם קראתי שאין חבות מס בהענקת ניירות ערך במתנה
למיטב הבנתי המוגבלת והלא מקצועית מתן ניירות ערך במתנה לקרוב מדרגה ראשונה אינה מאורע מס אבל חבות המס עוברת אל המקבל.
במלים אחרות אם רכשת נייר ב-10 דולר והיום מחירו הוא 100 דולר אז כשאת נותנת אותו מתנה אז כשהמקבל ימכור את הנייר הוא יצטרך לשלם מס רווחי הון לפי המחיר המקורי של ה-10 דולר ולא המחיר ביום שבו הוא קיבל את המתנה.

א׳. להשקיע עבור כל הילדים יחד, ללא חלוקה לחשבונות נפרדים עבור כל אחד.
באינטראקטיב ברוקרס את לא חייבת חשבונות נפרדים (שם משתמש נפרד) כי הם מאפשרים לנהל כמה תיקים במקביל עם אותו החשבון (אני מנהל כמה תיקים במקביל, התיק המלא שלי שמאפשר לי את הפרישה המוקדמת, תיק דיבידעת שמתועד בבלוג ועוד תיק שנועד להדגים עבור בני משפחה קרובה מה אפשר להשיג עם המתנות של הילד הראשון).
ההפרדה לחשבונות שונים מאוד פשוטה ועוזרת להמחיש לכל אחד איך ההשקעה מתנהלת במציאות.

ב׳. למקסם את פוטנציאל הצמיחה עבורם כיוון שאני מייעדת להם את זה לעוד 30-40 שנים, חבל לי לפספס שנים כה רבות של צמיחה פוטנציאלית.
אין הבדל בצמיחה בין תיק אחד לכמה תיקים.

djlt

Member
טיפה פחות כבוד אבל עדיין עדיף מרוב האנשים :)
דעת, אשמח ללמוד איזה חלופה יש כאשר משקיעים סכומים קטנים יחסית - כמה מאות שקלים בחודש עבור כל ילד.
לפתוח תיקים באינטראקטיב זה נחמד. אבל שמעבירים סכומים קטנים אני אוכל לקנות אולי פעם ברבעון.

Daniel

Member
דעת, אשמח ללמוד איזה חלופה יש כאשר משקיעים סכומים קטנים יחסית - כמה מאות שקלים בחודש עבור כל ילד.
לפתוח תיקים באינטראקטיב זה נחמד. אבל שמעבירים סכומים קטנים אני אוכל לקנות אולי פעם ברבעון.
זה לא בהכרח רע, זה מה שדעת עושה אם אני לא טועה

daat99

מייסד
מנהל
1. אין שום דבר רע ברכישה אחת פעם ברבעון ועם סכומים קטנים אפילו פעם בחצי שנה/שנה (בסכומים קטנים הפסד פוטנציאל התשואה על עיכוב ברכישה הוא כל כך קטן שזה לא משנה)
2. כמה מאות שקלים לכל ילד + חיסכון משפחתי זה לא רע בכלל

תזכור שהעלות באינטראקטיב היא סכום של כ-11 שח לכל הפקדה+המרה+רכישה (הפקדה בחינם, 10 שח המרה, כ-35 סנט רכישה).
הסבירות היא שדמי הניהול בקרנות של הילדים יהיו יותר גבוהים ובנוסף אי אפשר ללמד את הילדים איך להשקיע על סמך "הפקדנו כסף לקרן אבל אין לנו מושג מה עשו איתו".

אם ההפרדה "לכל ילד" חשובה אז אפשר תחת חשבון אחד באינטראקטיב לנהל כמה תיקים (תיק לכל ילד).
את פעולת הרכישה ניתן לעשות פעם אחת בחשבון המשפחתי ואז לבצע העברה פנימית בין התיקים של המניות עצמן.

djlt

Member
הדיבידנטים שמתקבלים ממניות שבחשבון של הילדים מגיעים לתיק של הילדים או לחשבון הראשי?

לופטי

Well-Known Member
ככה גם אנחנו התחלנו,
פתחנו להם שתי קופות גמל להשקעה.
והלבטים היו דומים לשלך.
בשורה התחתונה- החלטנו למכור את הקופג, ולהגדיל את התיק המשפחתי. אני דיי בטוח שבהמשך כן נעשה את ההפרדה, אבל כרגע זה עוד מוקדם.

1. מאמינים באסטרטגיית ההשקעה הזו ולכן נתמיד בה. בניגוד לאלוהים יודע מה עושות חברות ההשקעה.
מי יודע שהדרך הזו מתאימה להם? (דוגמא: דעת משקיע דיבידנדים, אביו משקיע נדל"ן)

אני מאמין שיש דרך שצריך לעבור. לומדים מהצלחות וכשלונות. לכן מאוד מסכים עם:
לא לשכוח גם "מתוך מחשבה שאם נציג להם את התיק בכל יום הולדת הם יוכלו לראות במו עיניהם איך הקסם של ריבית דריבית וגדילת דיבידנד אורגנית עובד" :)

החצי שלי חלק חשוב בתהליך. אני משתף אותה בשיקולי הרכישה, במאמרים, בפירסומים שכאן בבלוג. ובהחלט יש התקדמות. עד לאחרונה הגישה שלה הייתה ש"עדיף כסף בבנק כי הוא אצלי" והיום זה "אני רוצה שנמשיך להשקיע בעקביות אבל שישאר לנו X בעו"ש".

daat99

מייסד
מנהל
הדיבידנטים שמתקבלים ממניות שבחשבון של הילדים מגיעים לתיק של הילדים או לחשבון הראשי?
הדיבידנדים (עם ד' בסוף המילה כמו dividend) מגיעים לתיק שבו המניות היו בפתיחת המסחר ביום האקס.
תזכור שהעברת נכסים ומזומן בין תיקים באותו החשבון היא חינמית ומיידית באינטראקטיב ברוקרס.

אבי משקיע נדל"ן כי זה מה שהוא ידע כל חייו (תזכור שבתקופת חיי הורינו היה חוק שאסר על החזקת חשבון זר עם יותר מ-450 דולר לתושבי ישראל - חוק שגרם לרבין להתפטר מהמירוץ לראשות הממשלה בגלל שלאשתו היה חשבון שכזה).

אחרי שנים של שיחות והדגמת תיק מניות דיבידנד גם אבי מבין את היתרונות הרבים שתיק שכזה מציג לעומת הנדל"ן אבל עדיין קשה מאוד לשנות הרגלים של חיים שלמים.

הילדים ילמדו מהדוגמה האישית של ההורים אבל זה לא מבטיח שהם ימשיכו בדרך הזו - הם תמיד יוכלו למכור את התיק ולבצע השקעה אחרת (או אפילו לצרוך את הכסף לבילויים).

אני משתף אותה בשיקולי הרכישה, במאמרים, בפירסומים שכאן בבלוג. ובהחלט יש התקדמות. עד לאחרונה הגישה שלה הייתה ש"עדיף כסף בבנק כי הוא אצלי" והיום זה "אני רוצה שנמשיך להשקיע בעקביות אבל שישאר לנו X בעו"ש".
כל הכבוד לך ולחצי המשלים!
זהו תהליך לימוד שככל שמתקדמים בו כך ניתן להשיג תוצאות יותר טובות עבור העתיד שלנו ושל יקירינו.

SIN

Well-Known Member
1. אכן פתחתי חשבון נפרד בבנק על שמי לכל ילד. מה שנוח בזה שכל התנאים שלי חלים גם על החשבונות שלהם. בנוסף, מסכים מאוד עם דעת שבמצב הזה הכל בשליטתי עד שננהל זאת יחד ובסופו של דבר הוא יעבוור אליהם. לא רואה את היתרונות של לנהל הכל יחד ומסכים עם דעת לגבי הפיזור במחיר של רכישת חברות פחוץ טובות (הזנב מקשקש בכלב)
2. אני עושה זאת כך, כי זה מאוד נוח לי לנהל את זה ככה למרות שאולי אני משלם מעט יותר מהניהול באינטראקטיב.
3. אני לא קונה את אותו נייר ערך לכל אחד אלא את אותו העיקרון - פיזור רב על מספר רב של תחומים, יבשות , סקטורים, וכו וכו וכו. תשואת שוק ממוצעת עם תוחלת חיובית על פני שנים.
4. לשאלתו של דעת - מדובר בהליך מאוד פשוט של יצירת הוראת קבע עד אינסוף של העברת סכום x לחשבונות של הילדים. בהפרש של 5 ימים ממועד ההוראת קבע שתיארתי, יצרתי הוראת קבע נוספת קבועה שרוכשת מדי חודש את הנייר בצורה קבועה. זהו.
5. במה שכתבתי על חשיפה לirs , ישנם הרבה אירועים,, לפחות בניהול דרך הבנק , שנגבים מיסים שלא אמורים להיגבות מכל מיני דיבידנדים מיוחדים, ואז צריך לפעול אקטיבית מול הirs כדי לקבל החזר. כשקונים ניע ישראלים זה קורה פחות. כמו כן, מדי כמה זמן צריכים לחתום על הסכמי סחר בניע זרים/עדכון הרשאות ונהלים (אחרת אין אפשרות לבצע פעולות) שהשד יודע למי הם מגיעים.. כאמור אפשר להתמודד עם הכל אבל עם החשיפה לניע ערך זרים, מגיע גם המימד הזה שצריך לקחת בחשבון.
6. בגלל סעיף 5, בגלל הפשטות, ובגלל הרצון לשלב אסטרטגיות כי אינני יודע מה יתאים להם מבחינת השקעה והפסיכולוגיה שלהם, החלטתי קודם לרכוש בצורה קבועה ניע עם פיזור מקסימלי ולאחר מכן לשלב בו גם חלק של דיבידנדים גדלים, גם אם התשואה הכוללת של השילוב הזה, אמפירית, פחות מוצלחת מתיק דיבידנדים מלא. אני לוקח בחשבון כמובן, שתיק הדיבדנדים שלי יגיע גם אליהם בשלב כלשהו. פשוט ככה אני יותר שלם וישן טוב בלילה. עם התיק שלי זה כבר אירוע אחר עם סיכונים ופסיכולוגיה אחרת.

daat99

מייסד
מנהל
אני עושה זאת כך, כי זה מאוד נוח לי לנהל את זה ככה למרות שאולי אני משלם מעט יותר מהניהול באינטראקטיב.
נוחות (פסיכולוגיה) יותר חשובה מעלות!

4. לשאלתו של דעת - מדובר בהליך מאוד פשוט של יצירת הוראת קבע עד אינסוף של העברת סכום x לחשבונות של הילדים. בהפרש של 5 ימים ממועד ההוראת קבע שתיארתי, יצרתי הוראת קבע נוספת קבועה שרוכשת מדי חודש את הנייר בצורה קבועה. זהו.
תודה רבה!
אתה יודע איזה גוף מאפשר "הוראת קבע לרכישת ניירות ערך בבורסה"?
לא נתקלתי ביכולת הזו מעולם :(

במה שכתבתי על חשיפה לirs , ישנם הרבה אירועים,, לפחות בניהול דרך הבנק , שנגבים מיסים שלא אמורים להיגבות מכל מיני דיבידנדים מיוחדים, ואז צריך לפעול אקטיבית מול הirs כדי לקבל החזר. כשקונים ניע ישראלים זה קורה פחות
כשעובדים מול ברוקר זר זה לא קורה בכלל :)

שהשד יודע למי הם מגיעים
לחבר הבורסה שדרכו הבנק שלך מתנהל.

phoenix

Active Member
טיפה פחות כבוד אבל עדיין עדיף מרוב האנשים
זה בוצע לפני מספר שנים, לפני שלמדתי את נושא ההשקעות :)

יעבוד מעולה אם תציגו להם את זה גם במהלך גדילתם במקום רק פעם אחת בסוף.
תיק למידה/תצוגה יהיה תיק אחר עם סכומים צנועים בהרבה, שכל אחד מהם יפתח חגיגית בעצמו תחת הדרכתנו ועל שמנו כמובן, כשיגיעו לגילאי בת/בר מצווה.
בינתיים הם קטנים ולא רוצה לבזבז שנים טובות.

לא ציינתי זאת אבל האסטרטגיה הלימודית שלנו היא שיחות על חסכון, הפניית הפוקוס מ״אני רוצה שתקני לי״ ל״אקנה מהכסף שאני חוסך/ת כל שבוע״ ובשבוע שעבר אכן רכשו לראשונה לעצמם מתנות מכסף שחסכו במשך חודשיים.
בהמשך תהיה קופת צבירת ריבית בגין כסף שלא מבזבזים אבל ירדתי מזה כרגע כי לא הבינו מה אני רוצה מהם.
כשיגיעו לגיל מצוות, נתחיל ללמד אותם את מצוות ניהול תיק הדיבידנדים. הם יבחרו חברות שהם אוהבים וננתח אותן יחד, לבסוף נחליט באילו חברות משקיעים ואחת לחודש יבצעו רכישות. כך באמצע החיים שלהם, אחרי שצברו עשרות שנות נסיון, יקבלו תיק נאה להנות ממנו ונהיה שקטים שהם יודעים מה לעשות.

קשה להמחיש לילד את התיק "שלו" כחלק מהתיק "שלנו".
מסכימה ומחזק את נושא ההפרדה אצלי עוד יותר.

הצד החושש תמיד צודק! (קרי: פסיכולוגיה מנצחת מתמטיקה)
יש שתי אפשרויות להתמודד עם החשש:
1. ללמד את החצי החושש עד שהוא ידע מספיק כי ידע מנטרל את "הפחד מהלא נודע"
2. להתיישר עם החצי החושש ולהמשיך את החיים בחיוך תוך ההבנה שניסיון לנצח את הפסיכולוגיה באמצעות מתמטיקה נועד לכישלון
מסכימה לגמרי, עובדת על 1 וחיה בינתיים עם 2 :) החיים בנויים מפשרות.

למיטב הבנתי המוגבלת והלא מקצועית מתן ניירות ערך במתנה לקרוב מדרגה ראשונה אינה מאורע מס אבל חבות המס עוברת אל המקבל.
במלים אחרות אם רכשת נייר ב-10 דולר והיום מחירו הוא 100 דולר אז כשאת נותנת אותו מתנה אז כשהמקבל ימכור את הנייר הוא יצטרך לשלם מס רווחי הון לפי המחיר המקורי של ה-10 דולר ולא המחיר ביום שבו הוא קיבל את המתנה.
זה מה שאני זוכרת גם.

אין הבדל בצמיחה בין תיק אחד לכמה תיקים.
זה פונק׳ של זמן בחיים. כשנהיה מבוגרים יותר ואם דברים לא ילכו כמתוכנן, אולי נרצה את התזרים מהתיק שלנו ואז ללא ספק יהיה פוקוס גדול יותר על yield מאשר על growth.
כשהם יהיו צעירים סביב אמצע החיים שלהם, עם מקצועות מבוססים, לא יצטרכו (בתקווה) עדיין תזרים הכנסה חודשי ולכן יכולים לשים את הפוקוס על חברות צומחות יותר עם yield נמוך יותר וכמובן גם סיכון גדול יותר, כי יהיה להם יותר זמן לתקן הפסדים אם יהיו בהמשך.
בנקודת זמן של היום, שני התיקים, שלנו ושלהם, יהיו עם פוקוס צמיחה אך זה לא מעיד על ההמשך.

את פעולת הרכישה ניתן לעשות פעם אחת בחשבון המשפחתי ואז לבצע העברה פנימית בין התיקים של המניות עצמן.
למרות שזה הגיוני כשחושבים על זה, לא ידעתי. תודה, טוב לדעת!

בשורה התחתונה- החלטנו למכור את הקופג, ולהגדיל את התיק המשפחתי. אני דיי בטוח שבהמשך כן נעשה את ההפרדה, אבל כרגע זה עוד מוקדם.
אני חושבת שברגע שהחצי שלי on board, נמכור גם אך נפתח תיק עבורם ב IBKR, על שמנו.

אף אחד לא יודע. כשיגדלו ויקראו, יחקרו, יתנסו, יחשבו - יגיעו לתובנות שלהם וזה בסדר. אנחנו מנסים להקנות להם חינוך לערכים, השכלה וידע, תרבות, חינוך פיננסי ויציבות עתידית. אם נצליח, לא באמת אכפת לנו מה יעשו ובאיזו דרך. גם אנחנו לא תמיד הולכים בדרכי הורינו וזה בסדר גמור וטבעי בעיני. לא אשקיע בדרך שאני לא מאמינה בה רק כי אולי בעתיד דרך ההשקעה האישית שלי לא מתאימה לילדי.

phoenix

Active Member
5. במה שכתבתי על חשיפה לirs , ישנם הרבה אירועים,, לפחות בניהול דרך הבנק , שנגבים מיסים שלא אמורים להיגבות מכל מיני דיבידנדים מיוחדים, ואז צריך לפעול אקטיבית מול הirs כדי לקבל החזר. כשקונים ניע ישראלים זה קורה פחות. כמו כן, מדי כמה זמן צריכים לחתום על הסכמי סחר בניע זרים/עדכון הרשאות ונהלים (אחרת אין אפשרות לבצע פעולות) שהשד יודע למי הם מגיעים.. כאמור אפשר להתמודד עם הכל אבל עם החשיפה לניע ערך זרים, מגיע גם המימד הזה שצריך לקחת בחשבון.
הבנתי. אני עובדת מול IBKR והבנתי שאין כאלו עניינים מולם.

תודה רבה על השיתוף.

SIN

Well-Known Member
תודה רבה!
למיטב ידעתי כל בנק גדול בישראל. אני עושה את זה דרך האינטרנט ללא שום גורם מתווך בדרך. אני חושב שאם הדבר הזה לא מובנה באתר הבנק שלך, אתה בסבירות גבוהה תוכל לעשות זאת דרך הפקיד.

הבנתי. אני עובדת מול IBKR והבנתי שאין כאלו עניינים מולם.

תודה רבה על השיתוף.
אז העניין של להעביר דוח למס הכנסה הישראלי מדי שנה/להתנהל עם רואה חשבון, פחות נותן לי מוטיבציה בשלב הזה.
תודה רבה!

כשעובדים מול ברוקר זר זה לא קורה בכלל :)

לחבר הבורסה שדרכו הבנק שלך מתנהל.
וממנו לאן?

daat99

מייסד
מנהל
תיק למידה/תצוגה יהיה תיק אחר עם סכומים צנועים בהרבה, שכל אחד מהם יפתח חגיגית בעצמו תחת הדרכתנו ועל שמנו כמובן, כשיגיעו לגילאי בת/בר מצווה.
למה שני התיקים לא יכולים להיות לצורך למידה?
אחד יכול ללמד איך את מנהלת להם את הכסף ובשני הם יכולים לקבל החלטות שונות וללמוד דברים אחרים.

וממנו לאן?
לאף מקום.
הרגולציה דורשת שהברוקר יתחקר אותך פעם בשנה ואם צצים לו דגלים אדומים של הלבנת הון הוא צריך לתחקר אותך מעבר.

phoenix

Active Member
למה שני התיקים לא יכולים להיות לצורך למידה?
אחד יכול ללמד איך את מנהלת להם את הכסף ובשני הם יכולים לקבל החלטות שונות וללמוד דברים אחרים.
כי זאת הורות וחינוך לעצמאות כפי שאנחנו רואים אותה לנכון.
שניהם יהיו למידה רק שאחד יהיה בפועל למידה וניהול אקטיבי שלהם והשני יהיה עם דוק שיוגש כמו ספר טוב בגיל 35-40 שלהם. אני מאמינה שאנשים חכמים לומדים ומפיקים הרבה ערך גם מתובנות של אחרים.
Win win.

למעלה תחתית