התייעצות בנוגע להצעת עבודה

לופטי

Well-Known Member
שלום לכם
קיבלתי הצעת עבודה ואשמח להתייעץ אתכם
1. האם נהוג להוסיף בהסכם עבודה מהבית? (בראיונות נאמר שנהוג לעבוד לפחות יומיים מהבית)
2. שכר- השכר מורכב משכר 'רגיל' ו 40 שעות נוספות, כשבפועל הברוטו ממנו מחשבים את ההפרשות הוא גלובלי וחיבור של שני המרכיבים.
א. למה בכלל יש את ההפרדה הזאת?
ב. האם במקומות העבודה שלכם יש משמעות ל x השעות הנוספות בהסכם?
ג. האם לדעתכם יש ציפייה שאתקרב לכמות שעות כזאת?
3. בונוס - מחושב לפי מכפלות של ביצועים, עמידה ביעדים, וממונח שנקרא בונוס מטרה. שזו בעצם מכפלה של אחוז מהשכר. יש אחוז מקובל? האם זה מספר להתמקח עליו או שהוא כנראה גורף בחברה?
4. כללי - האם יש סעיפים נוספים שכדאי לשים לב אליהם?
תודה!

אין כפית

Active Member
2. א. שאל את המעסיק. אבל להבנתי זה מראש כדי שהוא לאיתעסק בשעות נוספות, אלא יתן לך מראש את הכל.
ב. אצלי מראש הגדירו שהציפיה זה לעבוד 9 שעות ביום. בלי להתחשב בשעות הנוספות (לדעתי 9 שעות זה יוצא יותר מהרגיל, אבל פחות ממה שהם כתבו).
ג. שאל ישירות את המעסיק מה הציפייה.

daat99

מייסד
מנהל
אני מדבר רק מהניסיון המוגבל שלי:

האם נהוג להוסיף בהסכם עבודה מהבית? (בראיונות נאמר שנהוג לעבוד לפחות יומיים מהבית)
לא שידוע לי אבל אני לא עובד מתחילת הקורונה אז אני ממש לא מעודכן עם השינויים שהיא החילה בתעשיית ההייטק.

תבדוק אם "נהוג" לעבוד לפחות יומיים מהבית או ש-"מצפים ממך" לעבוד לפחות יומיים מהבית - ישנו פער מהותי בין השניים.

שכר- השכר מורכב משכר 'רגיל' ו 40 שעות נוספות, כשבפועל הברוטו ממנו מחשבים את ההפרשות הוא גלובלי וחיבור של שני המרכיבים.
נוהל נפוץ מאוד בהייטק.

למה בכלל יש את ההפרדה הזאת?
נוחות למעסיק (ובתכלס גם למועסק כי הוא יודע מה השכר שהוא יקבל בלי הפתעות חריגות).

ב. האם במקומות העבודה שלכם יש משמעות ל x השעות הנוספות בהסכם?
בכל מקומות העבודה שעבדתי ציפו ממני לסיים את המשימות בזמן.
אם זה דרש שעות נוספות או לא זה היה תלוי בעיקר בי ובכמה זמן ביזבזתי במהלך היום על שיחות חולין.

אתה יכול לשאול את המנהל שאליו אתה תשוייך כמה שעות עובדים בפועל בממוצע העובדים שאיתו בצוות בשביל לקבל סדר גודל של ציפיות המעסיק הספציפי הזה.
ישנם מעסיקים שמצפים ליותר.

האם לדעתכם יש ציפייה שאתקרב לכמות שעות כזאת?
תלוי מעסיק.
המעסיקים הפחות טובים יצפו לנוכחות יתר.
המעסיקים היותר טובים יצפו לתוצאות איכותיות בזמן ללא קשר לנוכחות יתר.

3. בונוס - מחושב לפי מכפלות של ביצועים, עמידה ביעדים, וממונח שנקרא בונוס מטרה. שזו בעצם מכפלה של אחוז מהשכר. יש אחוז מקובל?
לא שידוע לי, השתדלתי לעבוד בחברות ללא בונוס מוגדר כי מהניסיון המועט שלי לרוב בחברות הללו הדרישות מהעובדים פחות מחמירות.

האם זה מספר להתמקח עליו או שהוא כנראה גורף בחברה?
לרוב כשמוגדר בונוס ברמת חברה אין מקום למיקוח.

4. כללי - האם יש סעיפים נוספים שכדאי לשים לב אליהם?
ניסיון החיים שלי לימד אותי שמנהל טוב מכפר על המון בעיות אצל המעסיק בעוד מנהל רע מנטרל המון הטבות.
תנסה לשים לב מי האדם שהולך לנהל אותך.
תבדוק מדיניות חברה לגבי ציוד עבודה/ארגונומי.
לדוגמא: חברה שמתקמצנת על רכישת כרטיס זיכרון למחשב שעולה פחות מהשכר השעתי של העובד ושבלעדיו מתבזבזים לעובד כמה שעות עבודה בשבוע אינה חברה רצויה מבחינתי.
כנ"ל לגבי חברה שלא מעריכה את חשיבות הציוד הארגונומי בצמצום ימי המחלה של העובדים שלה.
עובד שיוצא מהעבודה לבדיקות אצל רופא תעסוקה ומנצל ימי מחלה בשל כאבים ביד/גב/צוואר עולה הרבה יותר מהציוד הארגונומי שמונע את הבעיות הנ"ל.

daat99

מייסד
מנהל
בשמחה :)
באילו שפות עובדים אצלם?

daat99

מייסד
מנהל
אם אתה מחפש עבודה אתה מוזמן אלינו
אני לא בדיוק מחפש אבל אני גם לא שולל על הסף :)
עדיין לא החלטתי מה אני הולך לעשות במהלך הפרישה המוקדמת ואם אני הולך להתחיל קריירה ב' או לא.
כרגע אני מתמקד בייצור זכרונות שלפי חוקי הטבע לא בטוח תהיה לי אפשרות לייצר אח"כ.

מומו

Well-Known Member
@daat99 ניסית לבחור לעצמך את העבודות? למשל כמו אתר פרילנסרים כאלה שמפרסמים עבודות מזדמנות? יכול להיות מעניין ולא ממש מחייב לתקופה ארוכה של קריירה ב

daat99

מייסד
מנהל
ביצעתי בעבר עבודות כפרילנסר וזה לא משהו שאני מעוניין בו.
אם אני אחזור לשוק העבודה זה ככל הנראה יהיה במשרה חלקית כלשהי עם עבודה במשרדי החברה (אני לא מאמין גדול בעבודה מהבית).

תודה על ההצעה בכל זאת :)

מומו

Well-Known Member
חשבתי כפרילסנר אתה יותר אדון לעצמך ומחליט על השעות והעומס שאתה רוצה לקחת...

דווקא בעבודות שיושבים במשרדי החברה - אתה מחוייב יותר ללו"ז וגם לא ממש יכול להחליט אם אתה מעוניין בעבודה הזו או אחרת...

אולי אלו רק מחשבות שלי (מישהו שלא חווה עד היום את העבודה כפרלינסר)

אין כפית

Active Member
@מומו מבחינת בחירת השעות זה נשמע נכון. אבל יש אספקטים נוספים לשקול - למשל חברתית, או שייכות לחברה, או אתגרים שאיתם מתמודדים

daat99

מייסד
מנהל
חשבתי כפרילסנר אתה יותר אדון לעצמך ומחליט על השעות והעומס שאתה רוצה לקחת...

דווקא בעבודות שיושבים במשרדי החברה - אתה מחוייב יותר ללו"ז וגם לא ממש יכול להחליט אם אתה מעוניין בעבודה הזו או אחרת...

אולי אלו רק מחשבות שלי (מישהו שלא חווה עד היום את העבודה כפרלינסר)
המחשבות שלך באמת נכונות אבל כפי ש@אין כפית ציין כפרילנסר יש את האלמנט שאתה עובד לבד בעוד שבעבודה במשרד אתה עובד עם אנשים קבועים ויוצר קשרים בינאישיים.
כעצמאי כלכלית שלא באמת צריך משכורת אני יותר מתעניין בצד החברתי מאשר ב-"עבודה לצורך עבודה".

מומו

Well-Known Member
אמת, קשרים בינאישיים בעבודה הם מאוד חיוביים אולם לצערנו בתקופה של הקורונה הרבה מקומות עבודה מכניסים תקנות שמקשות על כך. אם זה בהקצאה של חצי שבוע או יותר בעבודה מהבית ואם בתקנות שאין לשבת יותר מX עובדים בחדר.

נקווה שהתקופה תסתיים מהר, נחזור בע"ה לשגרה המבורכת ואולי נזכה לפגוש את @daat99 במשרדים החדשים ;)

לופטי

Well-Known Member
כרגע אני מתמקד בייצור זכרונות שלפי חוקי הטבע לא בטוח תהיה לי אפשרות לייצר אח"כ.
מאחל לך שתהנה מזה כמה שיותר!

אם אני אחזור לשוק העבודה זה ככל הנראה יהיה במשרה חלקית כלשהי עם עבודה במשרדי החברה (אני לא מאמין גדול בעבודה מהבית).
אני הייתי מנחש שפרק ב' שלך יהיה בעולם השיעורים הפרטיים :)

סטרבו

Well-Known Member
לא יודע, לא קריטי לי עניין הקשרים האישיים.
מבחינתי לעבוד מהבית קבוע.
עם כמה שנחמד להכיר ולהנות עם אנשים במשרד.

daat99

מייסד
מנהל
מאחל לך שתהנה מזה כמה שיותר!
תודה רבה :)

אני הייתי מנחש שפרק ב' שלך יהיה בעולם השיעורים הפרטיים
לא סביר, לפחות לא סביר שזה יכלול תשלום גם אם זה יקרה.

לא יודע, לא קריטי לי עניין הקשרים האישיים.
יש אנשים שהכרתי בעבודות שונות שאני לא יכול לדמיין את החיים שלי בלעדיהם ולא הייתי מכיר אותם ללא העבודה במקום המשותף.

אתה לא הכרת בעבודה מעולם מישהו/י ששינו לך את החיים ללא היכר?

tala

Member
אתה לא הכרת בעבודה מעולם מישהו/י ששינו לך את החיים ללא היכר?
יכול להיות שכן
אבל כשנסיעה לעבודה לוקחת שעה בשעות מתות ובגל חמישי כשהכבישים ריקים
ואם הולכים על תח"צ זה שעתיים לכל צד
אז יש מטרות יותר חשובות בחיים
אני מקסימום יומיים בשבוע במשרד כשאין גלי קורונה למיניהם
ודווקא העבודה מהבית מאפשרת לי להגיע למקומות שלא חלמתי עליהם בעבר בגלל המרחק

daat99

מייסד
מנהל
אבל כשנסיעה לעבודה לוקחת שעה בשעות מתות ובגל חמישי כשהכבישים ריקים
ואם הולכים על תח"צ זה שעתיים לכל צד
אז יש מטרות יותר חשובות בחיים
מסכים לגמרי אבל נסיעה שכזו אינה הכרח של עבודה במשרד.
ניתן לעבוד יותר קרוב לבית ואולי אפילו לעבור לגור ליד עבודת החלומות.
לא תמיד הפתרונות הללו קלים ליישום אבל אם זה ממש חשוב אז ניתן לעשות זאת.

ודווקא העבודה מהבית מאפשרת לי להגיע למקומות שלא חלמתי עליהם בעבר בגלל המרחק
מי שאוהב את זה יכול להשתמש בזה כפתרון מעולה.
אני באופן אישי מעדיף את החברה האנושית במשרדים עם הנסיעות מאשר את הבדידות בבית ללא נסיעות.

למעלה תחתית