חברת NLY לקראת יום הX, מישהו מחזיק? האם כדאי לקנות או שיש מלכודת? התשואה גבוהה

keren

New Member

לופטי

Well-Known Member
לא מכיר ולא בדקתי אבל תשואה גבוהה מצביעה על סיכון

keren

New Member
מדובר בקרן ריט אמריקאית, כמובן, יש סיכון.
שוקלת במקומה לקנות את PMT, גם ריט, קשורה למשכנתאות.
כשהמטרה שלי היא דיבידנד קבוע, ויש לPMT היסטורית חלוקת דיבידנד של תקופה, האם כדאי להוסיף לתיק? מישהו מחזיק?
הכוונה שקרן אחת תהיה עם סיכון ועוד כמה קרנות אחרות עם תשואות סבירות וסיכון נמוך יותר. תודה!

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אני מייחס חשיבות רבה ליציבות וגדילת התזרים ואני לא בטוח שזה יקרה עם הקרנות הללו בעשורים הבאים.
בשל החשיבות הנ"ל אני מתמקד רק בדברים היציבים ולא מקצה הון לסיכונים מיותרים שגם אם הם יצליחו הם לא באמת ישפיעו על חיי.

חשוב לזכור שעל התזרים שמתקבל מרי"טים לעתים נגבה מיסוי שולי מקסימלי (כ-37% נכון להיום) במקום מס דיבידנדים (25% בלבד).

ללא קשר לנאמר לעיל אם החלטת שאת רוצה לרכוש חברה X אז לתזמן אותה לפי תאריך ה-X היסטורית התברר כרעיון רע.

לופטי

Well-Known Member
כשהמטרה שלי היא דיבידנד קבוע, ויש לPMT היסטורית חלוקת דיבידנד של תקופה, האם כדאי להוסיף לתיק? מישהו מחזיק?
הכוונה שקרן אחת תהיה עם סיכון ועוד כמה קרנות אחרות עם תשואות סבירות וסיכון נמוך יותר. תודה!
אני לא מחזיק אף אחת מהחברות שציינת ובאופן כללי נמנע מלרכוש חברות שאין להן מדיניות עקבית של הגדלה

מומו

Well-Known Member
נדמה שלא תמצאי כאן בפורום את הגיבוי או החיזוק שאת מחפשת, ייתכן שהסיבה (לצערנו) שאין כאן בפורום מגוון דעות.
רוב הדעות כאן הם באותו כיוון - התמקדות בהשקעה תזרימית יציבה וגדלה... חלקם עם יותר סיכון וחלקם פחות
המציאות הוכיחה לי מספר פעמים שהשקעה בדרך זו מרגיעה את הנפש, מספקת סיפוק רב ושיעמום אינסופי כדי שנוכל לישון טוב בלילה. ובכך מפנה לי זמן לעסוק בדברים החשובים בחיים.
אם חייבים ריגושים (אחרי הכל אנחנו בני-אדם) - אפשר לנסות את "שיטת הארדנלין" של @daat99 היקר, אבל זה חייב להגיע אחרי שביססנו את ההשקעה ולענ"ד גם באחוזים מאוד נמוכים מהתיק.

המניות שהזכרת לא מופיעות בקובץ האלופות מה שאומר שאין להם היסטוריה הגדלות של דיבידנדים. יש המון חברות שמפרסמות "דיביזבנג וגמרנו" ולכן התגובה של אחד החברים כאן למעלה ש"את משחקת באש" צריך לקחת אותה בהבנה ולא מתוך חס וחלילה פגיעה או התנשאות.

אני לא חכם גדול, וגם אני ניסיתי ל"עשות מכה" עם המניה של צים שהודיעה לפני כחודש על חלוקת דיבידנד של 40% (!!!), וכדי לא להפסיד הגדלתי להתחכם ולנסות לתמרן עם אופציות... שורה תחתונה - הרבה אדרנלין, ים של בעיות, סיכון עצום ומריטת עצבים בלי שניה של שינה ביום הפקיעה... מי צריך את זה?!

אולי כדאי בכל זאת שתקראי עוד קצת בבלוג ובפורום על ההשקעה המוצעת כפי ש@Div123 הציע?

ובכל מקרה, אם החלטת לרכוש וגם אם לא - נשמח להמשך שיתוף על המחשבות, המסקנות והתוצאות...

daat99

מייסד
מנהל
ייתכן שהסיבה (לצערנו) שאין כאן בפורום מגוון דעות.
אני חושב שיש כאן קוראים שמשקיעים בחברות עם תשואה גבוהה כמו שהיא מחפשת.

המציאות הוכיחה לי מספר פעמים שהשקעה בדרך זו מרגיעה את הנפש, מספקת סיפוק רב ושיעמום אינסופי כדי שנוכל לישון טוב בלילה. ובכך מפנה לי זמן לעסוק בדברים החשובים בחיים.
גם לי :)

אפשר לנסות את "שיטת הארדנלין" של @daat99 היקר, אבל זה חייב להגיע אחרי שביססנו את ההשקעה ולענ"ד גם באחוזים מאוד נמוכים מהתיק.
בשביל שזה לא יגרום לנזק רצוי להקצות לזה "תקציב חודשי" (כמו ש-T. Harv Eker ממליץ על "Play Account").

אני לא חכם גדול, וגם אני ניסיתי ל"עשות מכה"
+1
זה עלה לי ביוקר (לא ניסיתי עם צים כי כבר למדתי את הלקח שלי).

keren

New Member
תודה רבה על התגובות,
אני בונה תיק דיבידנדים להחזיק לטווח ארוך, ולומדת עדיין את הסינון, נעזרת בין השאר ב:
NYSE - Best Value Stocks to Buy - Best Stocks to Invest - Best Dividend Stocks
וגם בINVESTING.
אבחר לי 3-4 חברות בצמיחה עם דיבידנד "שקט" ואחת עם יותר סיכון שזה הכי מאתגר, עדיין לא החלטתי איזו חברה תהיה בסיכון הגבוה,
ועזרתם לי מאוד. אעדכן לבסוף על החברות שבחרתי לתיק. שנה טובה!

daat99

מייסד
מנהל
אין שם את שני הנתונים הכי קריטיים בהשקעה מבוססת תזרים יציב וגדל:
1. רצף ההגדלות (האם זה באמת עבד בעבר?)
2. יחס חלוקת הרווחים (האם יש סיכוי שזה יעבוד בעתיד הנראה לעין?)

מה רע ברשימת האלופות שמפרסם ג'סטין לאו?

אבחר לי 3-4 חברות בצמיחה עם דיבידנד "שקט" ואחת עם יותר סיכון שזה הכי מאתגר
שיהיה המון בהצלחה!
אחרי כמה ניסיונות כושלים ולימוד על ההיסטוריה אני באופן אישי ויתרתי על החלק "היותר מסוכן" בתיק שלי.
אני באופן אישי הגעתי למסקנה שלסכן חלק כל כך משמעותי מההון שלי (בין 20% ל-25% לפי המספרים שהצגת) צפוי לפגוע בהגנה הפסיכולוגית שלי ובעך לגרום לי נזק משמעותי בטווח הרחוק.
זה כמובן לא אומר שאני צודק ושאנשים שחושבים אחרת טועים :)

Daniel

Member
אם את מחפשת קרן נדלן איכותית יש מספר שאפשר לבחון, adc , vici, O.

Div123

Well-Known Member
אם מטרתך היא דיבידנד קבוע, וגדל עם הזמן ביציבות, למה לא לחפש השקעה בחברות מוכחות?
למה להתפשר על חברות שלא רק שלא הוכיחו שהן מסוגלות לזה, הן הוכיחו שהן לא...

אני תמיד ממליץ להחליף את השאלה "האם מניה X כדאית?",
בשאלה "האם מניה X ראויה להשקעת כספי וסיכונו על מנת להשיג את יעדיי ומטרותיי?".

לי אין קרן ריט בתיק ההשקעות. לדעתי מעניין לבחון את ESS. DLR ו-O.

האתר Simply Safe Dividends עוזר מאוד בהבנת הנתונים הנחוצים להשקעה בדיבידנדים
ממליץ בחום! (כן דעת, הם משלמים לי אחוזים:cool:)

בהצלחה ושנה טובה

למעלה תחתית