חישוב תשואה על ההשקעה

אין כפית

Active Member
שלום,
בסיכומים החודשיים דעת כותב:
"סך הדיבידנדים מייצג תשואת דיבידנד על ההשקעה של 3.11% (תוך התעלמות מעליית ערך)"

אשמח לדעת איזה נתונים אני צריך ומה החישוב, כדי לחשב בעצמי את תשואת הדיבידנד על ההשקעה.
(בהינתן הפקדות במהלך השנה, במשך כמה שנים).

תודה!

אין כפית

Active Member
כל הכספים שהפקדתי - כולל בשנים עברו?

צפי דיבידנדים - הכוונה לצפי שנתי?

האם בסוף השנה אפשר לחשב זאת ע"י חלוקה של כל הדיבידנדים שהתקבלו בשנה חלקי סך כל ההפקדות (מאז ועד עולם)?

מומו

Well-Known Member
סך צפי דיבידנדים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק.
אני חושב שכדאי לציין, שאם אתה משלב בתיק ההשקעות אסטרטגיות אחרות (לא דיבידנדים) - תצטרך קצת לשנות את הנוסחה שדעת היקר הציע...

daat99

מייסד
מנהל
כל הכספים שהפקדתי - כולל בשנים עברו?
כן - הסכום הכולל של כל הכספים שהכנסת לתיק ההשקעות בעצמך (בלי דיבדינדים שהתקבלו ורווחים ממכירת מניות וכו').

צפי דיבידנדים - הכוונה לצפי שנתי?
כן - צפי הדיבידנדים הנוכחי.

האם בסוף השנה אפשר לחשב זאת ע"י חלוקה של כל הדיבידנדים שהתקבלו בשנה חלקי סך כל ההפקדות (מאז ועד עולם)?
התוצאה של החישוב שהצעת היא מה הייתה התשואה על ההון בפועל בשנה הקודמת.

נהוג בעולם הפיננסי שחישובי תשואה יסתכלו קדימה ויחשבו מה תהיה התשואה בשנה הבאה על סמך הנתונים היום ולכן לוקחים את סך ההפקדות שבוצעו עד היום ואת צפי הדיבידנדים בשנה הבאה נכון להיום.

אם אתה משלב בתיק ההשקעות אסטרטגיות אחרות (לא דיבידנדים) - תצטרך קצת לשנות את הנוסחה שדעת היקר הציע...
הנוסחה היא אותה נוסחה.
אם נרצה ואם לא, יש לנו רק תיק השקעות אחד - כל ההפרדות המנטליות שאנחנו עושים הן בשביל הפסיכולוגיה ולא משנות את המתמטיקה (וחשוב לזכור שהפסיכולוגיה הרבה יותר חשובה מהמתמטיקה).

מומו

Well-Known Member
הנוסחה היא אותה נוסחה.
אם נרצה ואם לא, יש לנו רק תיק השקעות אחד - כל ההפרדות המנטליות שאנחנו עושים הן בשביל הפסיכולוגיה ולא משנות את המתמטיקה (וחשוב לזכור שהפסיכולוגיה הרבה יותר חשובה מהמתמטיקה).
התכוונתי למשל שאם אותו משקיע החליט ש-10% מהתיק ישמש למכירת אופציות (עדיין תזרים אבל לא דיבידנדים) לענ"ד הנוסחה קצת מעוותת את המציאות. ההפקדות צריכות להיות מנוטרלות באותם 10% או לחילופין להוסיף לדיבידנדים המתקבלים גם תזרים נוסף שהוא לא דיבידנד.
במקום "סך צפי דיבידנדים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק." אפשר לדייק ולכתוב "סך צפי התקבולים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק. "

אלא אם כן למשקיע יש תיקים נפרדים לכל אחד מהאסטרטגיות אז במקרה כזה אין בעיה.

daat99

מייסד
מנהל
לענ"ד הנוסחה קצת מעוותת את המציאות.
להיפך - היא ממחישה את המציאות ומעוותת את הדימיון.
הנוסחה מציגה בדיוק כמה דיבידנד המשקיע צפוי לקבל ביחס לסכום שהוא משקיע בשוק ההון.
אם המשקיע בוחר להקצות 10% לאופציות אז התוצאה של הנוסחה צריכה לשקף את העובדה שהאופציות לא מחלקות דיבידנדים :)

"סך צפי דיבידנדים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק." אפשר לדייק ולכתוב "סך צפי התקבולים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק. "
פרמיות של מכירת אופציות הן יותר הימור מאשר תקבול ולכן אין מקומן בנוסחאות לחישוב תזרים צפוי עתידי.

איך מחשבים צפי דיבידנדים לשנה העוקבת?
דיבידנד רגיל (לא מיוחד!) אחרון כפול כמות חלוקות דיבידנד בשנה.

מומו

Well-Known Member
אם המשקיע בוחר להקצות 10% לאופציות אז התוצאה של הנוסחה צריכה לשקף את העובדה שהאופציות לא מחלקות דיבידנדים :)
אין בעיה, אז נוכל נסכים שפרמיה מהאופציה היא כמו "דיבידנד מיוחד" שנכנס כבונוס לתיק?
אני מניח שמי שמשקיע באופציות עושה זאת בצורה מדודה ושקולה, אז אפשר לאמר שההשקעה שלו היא "הימור מושכל" :)

daat99

מייסד
מנהל
נוכל נסכים שפרמיה מהאופציה היא כמו "דיבידנד מיוחד" שנכנס כבונוס לתיק?
בתנאי שנסכים גם ש:
1. אין דרך לדעת מה יהיה גובהו
2. אין דרך לדעת אם הוא באמת יגיע בעתיד
3. הסיכון המתלווה לאופציה יכול להתממש ולהשאיר לנו חור יותר גדול מכל הפרמיות שקיבלנו עד היום (קרה לי באופן אישי ולכל מי שאני מכיר שמכר אופציות)

אני מניח שמי שמשקיע באופציות עושה זאת בצורה מדודה ושקולה
ההנחה הזו התבררה כשגויה כל כך הרבה פעמים והיא מתחרה עם ההנחה שאנשים הם רציונליים ולכן לא מסכנים את החיים שלהם כשהם נוהגים ע"י שליחת וקריאת SMSים...

אין כפית

Active Member
נהוג בעולם הפיננסי שחישובי תשואה יסתכלו קדימה ויחשבו מה תהיה התשואה בשנה הבאה על סמך הנתונים היום ולכן לוקחים את סך ההפקדות שבוצעו עד היום ואת צפי הדיבידנדים בשנה הבאה נכון להיום.
מה בעצם ההבדל?

הרי החישוב לשנה שהיתה הוא:
סך הדיבידנדים לאותה שנה, חלקי כל ההפקדות עד לסוף השנה.

החישוב לצפי לשנה הבאה הוא:
סך הדיבידנדים לשנה שעברה (שאנחנו מניחים שהוא ישאר דומה בשנה הבאה) חלקי כל ההפקדות עד לתחילת השנה (שזה גם סוף שנה שעברה).

או שאני מפספס משהו, או שזה אותו חישוב בדיוק?

daat99

מייסד
מנהל

אין כפית

Active Member
אז אתה טוען שצריך להתחשב בדיבידנד שקיבלת בינואר 2021 כתשואה על הכסף שהפקדת ביוני 2021?
עד יוני תקבל דיבידנדים נוספים, ולכן החישוב של הצפי השנתי יהיה לפי הדיבידנד האחרון.
אבל בתחילת 2021 אתה תחשב לפי מה שקיבלת ב2020 (ככה אתה כתבת)

daat99

מייסד
מנהל
אבל בתחילת 2021 אתה תחשב לפי מה שקיבלת ב2020 (ככה אתה כתבת)
בתחילת 2021 אני אחשב את הצפי של כל 2021 לפי סך ההפקדות שהיו עד תחילת 2021 והדיבידנד האחרון שהיה בסוף 2020.
אני לא אחשב את הדיבידנד שקיבלתי בינואר 2020 כחלק מהתשואה "על ההון" שהשקעתי בדצמבר 2020.

אין כפית

Active Member
והדיבידנד האחרון שהיה בסוף 2020.
איך אתה מחשב את זה בקאסלים שלך?
יש לי אקסל שאני שומר בו כל דיבידנדשאני מקבל (אין חלוקה אם זה דיבידנד מיוחד או לא, איפה רואים אם זהדיבידנד מיוחד או לא? זה מופיע בסטייטמנט שלinteractive brokers?)
ואני שומר שם גם את כל פעולות הקניה שלי.

איך אני יכול לחשב בכל רגע נתון מהו צפי הדיבידנד השנתי לשנה הבאה? (או לצורך העניין ל12 החודשים העוקבים)?

daat99

מייסד
מנהל
אין חלוקה אם זה דיבידנד מיוחד או לא
אני מפריד ביניהם.
איפה רואים אם זהדיבידנד מיוחד או לא?
בהכרזת הדיבידנדים הרשמית של החברה היא מציינת אם זה דיבידנד רגיל (חודשי/רבעוני/חציוני/שנתי) או מיוחד.
זה מופיע בסטייטמנט שלinteractive brokers?
לא - הדו"ח של אינטראקטיב ברוקרס מתעד פעולות בלבד ולא את המידע המתלווה להן.

איך אני יכול לחשב בכל רגע נתון מהו צפי הדיבידנד השנתי לשנה הבאה?
בהשקעה בחברות שמקפידות להגדיל את הדיבידנד בעקביות בכל שנה (כמו החברות שאני משקיע בהן בתיק דיבידעת) החישוב הוא פשוט:
דיבידנד רגיל אחרון כפול כמות חלוקות בשנה.

בהשקעה בחברות שלא מקפידות להגדיל את הדיבידנד בעקביות בכל שנה (התעודות שעוקבות אחרי החברות שמגדילות את הדיבידנד בכל שנה לא מגדילות אותו בעקביות בעצמן בכל שנה) אין לחישוב הזה משמעות.

daat99

מייסד
מנהל
תוכל אולי להדריך בבקשה איך אתה עושה את זה באקסל?
אם תתבונן באקסל של תיק דיבידעת אתה תראה בגיליון "מידע כללי" שיש לי עמודה שבה רשום הדיבידנד האחרון ובנוסף עמודה שבה אני רושם את כמות החלוקות בשנה.
הכפלה של שני הנתונים הללו מספקת לי את "צפי הדיבידנדים השנתי" העדכני בכל רגע נתון.

(יש לי רשומות על כל תקבול דיבידנד לחשבון, ואני יכול להוסיף גם אם זה מיוחד או לא)
אם אתה רוצה למשוך את המידע ידנית אז אתה צריך להתחיל לעבוד עם שאילתות וזה מאוד מסבך את האקסלים (אבל בהחלט אפשרי).
לי באופן אישי הרבה יותר קל לנסח שאילתות כאלו בגיליונות של גוגל מאשר באקסל של מיקרוסופט ואם אתה רוצה סיוע בניסוח שאילתא כזו בגיליון של גוגל אז אני אוכל לסייע לך (עדיף בשרשור ייעודי שתפתח לצורך הנושא).

למעלה תחתית