סך צפי דיבידנדים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק.איזה נתונים אני צריך ומה החישוב
אני חושב שכדאי לציין, שאם אתה משלב בתיק ההשקעות אסטרטגיות אחרות (לא דיבידנדים) - תצטרך קצת לשנות את הנוסחה שדעת היקר הציע...סך צפי דיבידנדים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק.
כן - הסכום הכולל של כל הכספים שהכנסת לתיק ההשקעות בעצמך (בלי דיבדינדים שהתקבלו ורווחים ממכירת מניות וכו').כל הכספים שהפקדתי - כולל בשנים עברו?
כן - צפי הדיבידנדים הנוכחי.צפי דיבידנדים - הכוונה לצפי שנתי?
התוצאה של החישוב שהצעת היא מה הייתה התשואה על ההון בפועל בשנה הקודמת.האם בסוף השנה אפשר לחשב זאת ע"י חלוקה של כל הדיבידנדים שהתקבלו בשנה חלקי סך כל ההפקדות (מאז ועד עולם)?
הנוסחה היא אותה נוסחה.אם אתה משלב בתיק ההשקעות אסטרטגיות אחרות (לא דיבידנדים) - תצטרך קצת לשנות את הנוסחה שדעת היקר הציע...
התכוונתי למשל שאם אותו משקיע החליט ש-10% מהתיק ישמש למכירת אופציות (עדיין תזרים אבל לא דיבידנדים) לענ"ד הנוסחה קצת מעוותת את המציאות. ההפקדות צריכות להיות מנוטרלות באותם 10% או לחילופין להוסיף לדיבידנדים המתקבלים גם תזרים נוסף שהוא לא דיבידנד.הנוסחה היא אותה נוסחה.
אם נרצה ואם לא, יש לנו רק תיק השקעות אחד - כל ההפרדות המנטליות שאנחנו עושים הן בשביל הפסיכולוגיה ולא משנות את המתמטיקה (וחשוב לזכור שהפסיכולוגיה הרבה יותר חשובה מהמתמטיקה).
איך מחשבים צפי דיבידנדים לשנה העוקבת?צפי הדיבידנדים בשנה הבאה נכון להיום.
להיפך - היא ממחישה את המציאות ומעוותת את הדימיון.לענ"ד הנוסחה קצת מעוותת את המציאות.
פרמיות של מכירת אופציות הן יותר הימור מאשר תקבול ולכן אין מקומן בנוסחאות לחישוב תזרים צפוי עתידי."סך צפי דיבידנדים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק." אפשר לדייק ולכתוב "סך צפי התקבולים היום חלקי הסכום של כל הכספים שהפקדת לתיק. "
דיבידנד רגיל (לא מיוחד!) אחרון כפול כמות חלוקות דיבידנד בשנה.איך מחשבים צפי דיבידנדים לשנה העוקבת?
אין בעיה, אז נוכל נסכים שפרמיה מהאופציה היא כמו "דיבידנד מיוחד" שנכנס כבונוס לתיק?אם המשקיע בוחר להקצות 10% לאופציות אז התוצאה של הנוסחה צריכה לשקף את העובדה שהאופציות לא מחלקות דיבידנדים![]()
בתנאי שנסכים גם ש:נוכל נסכים שפרמיה מהאופציה היא כמו "דיבידנד מיוחד" שנכנס כבונוס לתיק?
ההנחה הזו התבררה כשגויה כל כך הרבה פעמים והיא מתחרה עם ההנחה שאנשים הם רציונליים ולכן לא מסכנים את החיים שלהם כשהם נוהגים ע"י שליחת וקריאת SMSים...אני מניח שמי שמשקיע באופציות עושה זאת בצורה מדודה ושקולה
מה בעצם ההבדל?נהוג בעולם הפיננסי שחישובי תשואה יסתכלו קדימה ויחשבו מה תהיה התשואה בשנה הבאה על סמך הנתונים היום ולכן לוקחים את סך ההפקדות שבוצעו עד היום ואת צפי הדיבידנדים בשנה הבאה נכון להיום.
עבר לא רלוונטי מול עתיד לא ידוע.מה בעצם ההבדל?
אז אתה טוען שצריך להתחשב בדיבידנד שקיבלת בינואר 2021 כתשואה על הכסף שהפקדת ביוני 2021?סך הדיבידנדים לאותה שנה, חלקי כל ההפקדות עד לסוף השנה.
עד יוני תקבל דיבידנדים נוספים, ולכן החישוב של הצפי השנתי יהיה לפי הדיבידנד האחרון.אז אתה טוען שצריך להתחשב בדיבידנד שקיבלת בינואר 2021 כתשואה על הכסף שהפקדת ביוני 2021?
בתחילת 2021 אני אחשב את הצפי של כל 2021 לפי סך ההפקדות שהיו עד תחילת 2021 והדיבידנד האחרון שהיה בסוף 2020.אבל בתחילת 2021 אתה תחשב לפי מה שקיבלת ב2020 (ככה אתה כתבת)
איך אתה מחשב את זה בקאסלים שלך?והדיבידנד האחרון שהיה בסוף 2020.
אני מפריד ביניהם.אין חלוקה אם זה דיבידנד מיוחד או לא
בהכרזת הדיבידנדים הרשמית של החברה היא מציינת אם זה דיבידנד רגיל (חודשי/רבעוני/חציוני/שנתי) או מיוחד.איפה רואים אם זהדיבידנד מיוחד או לא?
לא - הדו"ח של אינטראקטיב ברוקרס מתעד פעולות בלבד ולא את המידע המתלווה להן.זה מופיע בסטייטמנט שלinteractive brokers?
בהשקעה בחברות שמקפידות להגדיל את הדיבידנד בעקביות בכל שנה (כמו החברות שאני משקיע בהן בתיק דיבידעת) החישוב הוא פשוט:איך אני יכול לחשב בכל רגע נתון מהו צפי הדיבידנד השנתי לשנה הבאה?
תוכל אולי להדריך בבקשה איך אתה עושה את זה באקסל?דיבידנד רגיל אחרון כפול כמות חלוקות בשנה.
אם תתבונן באקסל של תיק דיבידעת אתה תראה בגיליון "מידע כללי" שיש לי עמודה שבה רשום הדיבידנד האחרון ובנוסף עמודה שבה אני רושם את כמות החלוקות בשנה.תוכל אולי להדריך בבקשה איך אתה עושה את זה באקסל?
אם אתה רוצה למשוך את המידע ידנית אז אתה צריך להתחיל לעבוד עם שאילתות וזה מאוד מסבך את האקסלים (אבל בהחלט אפשרי).(יש לי רשומות על כל תקבול דיבידנד לחשבון, ואני יכול להוסיף גם אם זה מיוחד או לא)