חישוב תשואה שנתית מצטברת

אין כפית

Active Member
לצורך סימולציה שאני עושה, אני רוצה לחשב תשואה על ההשקעות שלי לאורך השנה.

נניח שבתאריך ה1 לחודש 4 בשנה רכשתי 10 מניות ממניה A בשווי 1000 דולר.
המניה מחלקת 2 דולר (שנתי) למניה (ז"א תשואת דיבידנד של 2% אאל"ט), אך מכיוון שקקניתי באיחור קיבלתי רק 3 חלוקות דיבידנד ולכן קיבלתי 1.5 דולר על כל מניה ממניות A שברשותי להשנה.

בנוסף בתאריך ה5 לחודש 11 קניתי 5 מניות נוספות ממניה B, בשווי 1000 דולר.
המניה מחלקת דיבידנד של 3 דולר למניה כל שנה, ז"א תשואת דיבידנד של 1.5%. קיבלתי השנה רק חלוקה אחת, ולכן קיבלתי סה"כ 0.375 דולר עבור כל מניה.

1. מהי תשואת הדיבידנד של תיק ההשקעות שלי לשנה א'?

שאלת המשך:
לאחר מכן בשנה הבאה רכשתי 10 מניות של חברה C בשווי 1000 דולר, ולחברה דיבידנד שנתי של 2 דולר (כמו חברה A). רכשתי בתחילת השנה, ולכן קיבלתי את כל הדיבידנדים.
בנוסף קיבלתי את הדיבידנדים של חברה A וB משנה שעברה. נניח שחברה B העלתה את הדיבידנד ל3.5 דולר למניה.

2. מה תשואת הדיבידנד לשנה ב'?
3. מני תשואת הדיבידנד הממוצעת של התיק שלי לכל שנה, לאורך השנתיים?

סליחה על החפירה - אני מנסה להבין איך אמורים לחשב דברים כאלה (בדרך כלל בחישובים באינטרנט מראים חישוב של שנה יחידה ושלמה. מעניין אותי איך מתייחסים לחלקי שנה, ולדיבידנד מצטבר של שנה שעברה)

תודה רבה!!

daat99

מייסד
מנהל
אני מתקשה להבין מה אתה שואל (ולאיזה סוג של סימולציה זה יכול להיות רלוונטי).
יש הרבה מאוד דרכים שונות לחישוב תשואות וכולן נכונות עם תוצאות שונות כתלות במטרה שאתה מנסה להשיג.

באופן כללי "תשואת דיבידנד לחלק מהשנה" זה נתון מאוד חסר משמעות וזו הסיבה שכל האתרים תמיד משתמשים בתשואת דיבידנד לשנה שלמה (בין אם זה צפי תשואה שמסתכל קדימה ובין אם זה תשואה בפועל שמסתכלת אחורה).

אין כפית

Active Member
אני רוצה לחשב כמה תשואה (שנתית) עשה ההון המושקע. איזה דרכים יש לחשב את זה?
בחישוב שנתי פשוט, אני יודע שאם קניתי מניה ב100 שקל וקיבלתי עבורה 2 דולר במשך כל השנה, אז חישוב התשואה הינו:
2 דולר,
לחלק ל100 (מחיר המניה)
כפול 100(כדי להציג את התוצאה באחוזים)

יוצא שקיבלתי 2 אחוז תשואה על ההשקעה. כנל אם קניתי 10 מניות כאלו (ב1000 דולר) וקיבלתי 20 דולר - המספרים נראים אותו הדבר.
*לשנה זו, התיק שלי עשה 2% תשואה.*

מה שאני לא יודע לחשב זה מה קורה אם אני מקבל דיבידנד חצי שנתי למשל, או אם קניתי מאוחר את המניות, או אם יש לי עוד דיבידנדים שאני מקבל משנה שעברה (כמו שפירטתי בתחילת השרשור). מהי התשואה של התיק שלי במקרים הנ"ל?
תודה

daat99

מייסד
מנהל
אני רוצה לחשב כמה תשואה (שנתית) עשה ההון המושקע. איזה דרכים יש לחשב את זה?
תשואה שנתית מחושבת ע"י פונקציית XIRR באקסל ואין לה קשר לדיבידנדים:
1. בעמודה A תזין את התאריכים שבהם ביצעת הפקדות של כספים חדשים (בלי קשר למתי קנית ומה קנית)
2. בעמודה B תזין את הסכומים שהפקדת בכל פעם
אחרי שתזין את כל הנתונים של ההפקדות תבדוק מה שווי התיק הכולל שלך.
תוסיף שורה נוספת עם התאריך הנוכחי של היום ובסכום ההפקדה תרשום כמספר שלילי את השווי התיק הכולל שלך (כאילו משכת את כסף)

באחד התאים בעמודות אחרות תשתמש בפונקציית XIRR של אקסל ותגדיר לה שעמודה A היא התאריכים ועמודה B היא הסכומים.

בחישוב שנתי פשוט, אני יודע שאם קניתי מניה ב100 שקל וקיבלתי עבורה 2 דולר במשך כל השנה, אז חישוב התשואה הינו:
2 דולר,
לחלק ל100 (מחיר המניה)
כפול 100(כדי להציג את התוצאה באחוזים)
תשואה כוללת גם את ההון שלך, אל תשכח לבדוק את שווי התיק ולהוסיף אותו לחישוב.

*לשנה זו, התיק שלי עשה 2% תשואה.*
אין לנתון הזה משמעות (כפי שחישבת אותו).
אני עדיין לא מצליח להבין מה אתה מנסה להשיג מהנתון שאתה מחפש.

חישובי תשואה לרוב עושים בשביל להשוות לאלטרנטיבות ולא ברור לי למה אתה יכול להשוות את התוצאה שאתה מנסה להשיג.

אולי אם תוכל להסביר לי מה המטרה שלך מהחישובים הללו (מה אתה מתכנן לעשות עם התוצאה) אני אוכל לנסות להבין איך לחשב את זה.

אין כפית

Active Member
אין לנתון הזה משמעות (כפי שחישבת אותו).
אני עדיין לא מצליח להבין מה אתה מנסה להשיג מהנתון שאתה מחפש.

חישובי תשואה לרוב עושים בשביל להשוות לאלטרנטיבות ולא ברור לי למה אתה יכול להשוות את התוצאה שאתה מנסה להשיג.

אולי אם תוכל להסביר לי מה המטרה שלך מהחישובים הללו (מה אתה מתכנן לעשות עם התוצאה) אני אוכל לנסות להבין איך לחשב את זה.
אני בונה backtest לאסטרטגיית דיבידנדים, כדי לבדוק
1. שהיא בכלל עובדת ועונה על המטרה שלה (זאת כמובן הטענה של הבלוג הזה, אבל מישהו חכם אמר לי פעם לא לסמוך על מה שאנשים אומרים ולבדוק בעצמי דברים כאלה ;))
2. לבדוק כל מיני פרמטרים וסינונים של מניות דיבידנד, תיעדופים וכד'. (לנקודה הזאת יש השלכה לא חד משמעית, שכן מה שהיה בעבר לאו דווקא יעיד על מה שיהיה בעתיד. אבל אני מקווה שזה יתן לי nsights ויעזור לי לגבש את הקריטריונים לסינון המניות שמתאימים לי)

התכנית זה לעבור על האקסלים של דיויד פיש ז"ל, ולכל תקופה לחשב אילו מניות הייתי קונה, ולסמלץ כאיו קניתי אתן, ואז בסוף התקופה לראות מהי התשואה שהתיק שלי השיג.
אני מתכנן להתעלם מעלייך ערך מניות, גם כי הנתונים האלה קשים יותר להשגה, וגם כי זאת לא המטרה של תיק דיבידנדים.

בסוף הסימולציה אני רוצה להציג סיכום של הטסט: מהו הממוצע השני ל תשואת הדיבידנד על ההון המושקע, יציבות הדיבידנדים ועוד סטטיסטיקות מעניינות.
לשם כך, אני רוצה להיות מסוגל להשוות בין התוצאות של תיקים שונים (למשל לפי סינוני מניות שונים)

מקווה שהצלחתי להסביר טוב :)

daat99

מייסד
מנהל
אני חושב שהסברת טוב למרות שאני לא הבנתי טוב :(

אם אתה רוצה לספור רק את הדיבידנדים ולחשב לפי זמנים אתה עדיין יכול להשתמש בפונקציית XIRR.
כל מה שאתה צריך זה לא לעדכן את מחירי המניות המקוריים כשאתה מוכר (המחיר תמיד מייצג את מחיר הרכישה המקורי).

kkfir13

New Member
תחשוב כמה כסף אתה צריך, נוסחה כללית היא ש4% מהתיק אמור לכסות לך הוצאות לשנה. זאת אומרת 1,000,000 ל40,000 הוצאות שנתיות. ותשתמש במחשבון תשואה מניות כדי לראות כמה תצטרך להשקיע כל חודש כדי להגיע למטרה.

daat99

מייסד
מנהל
נוסחה כללית היא ש4% מהתיק אמור לכסות לך הוצאות לשנה
תזהר מאוד מהנוסחה הזו.
היא עבדה בהיסטוריה בערך כמו שאפשר לשחוט תרנגולת ולצפות שהיא תמשיך להטיל ביצים.

המספר הזה התקבל תחת הנחות שהקשר ביניהן למציאות יותר רופף מהקשר בין העולם הסינמטי של מארוול למציאות...

למעלה תחתית