חמישונים, תשואה ומכפיל המדד

שלום לכולם,
כל פעם מחדש עולה השאלה לגבי גובה התשואה של דיבידנד כזה או אחר ביחס לדיבידנד המדד.
כל פעם מחדש, נשלפים הטיעונים לכאן ולכאן ומגיעים למחקר העצמאי של דעת, שבדק סביב משבר שנת 2008 וגילה כי מכפיל של מעל 1.5 מתשואת המדד, הובילה, בתקופת המשבר, לסיכון של פי 30, להפסקת או הקטנת גובה הדיבידנד. סיכון תזרימי, שלא מכיל לדוגמא, מה קרה לחברות 3 שנים אחרי, האם החזירו את ההקטנות פי 7 ? האם פשטו רגל ? האם אלו שלא הקטינו, חיפו כסל על המקטינות ? @daat99 תקן אותי בבקשה אם אני טועה.

בנוסף, אנחנו מסתמכים על מחקר של... ...שהראה כי החמישון הרביעי, בו התשואה היא לא הגבוהה ביותר, הובילה בטווח זמנים שנמדד לתוצאות טובות יותר מאשר החברות בחמישון עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר.

נכון להיום, אלו הנתונים שאני מכיר לדיונים.
לגבי זוכי פרס הנובל, עדיין לא הצלחתי לקשר.

אני מזמין אותנו בשרשור הזה, לאפיין יחד, את הנתונים שאנחנו רוצים לבדוק, לגבי גובה התשואות, השוואתם למדד, תקופות המדידה (משברים וכו) על מנת לנסות למצוא גרף שיראה לאורך ההיסטוריה, מכפיל על ציר x לעומת סיכון על ציר y

או כל הצעה אחרת שתוביל לסינונים טובים עבור כולנו.

יום נפלא

נערך לאחרונה ב:

סטרבו

Well-Known Member
זה מחקר שנראה לי גדול עלינו.
הנתונים של פאמה ופרנץ' לא מכילים רזולוציה ברמת החברה הבודדת.
מה שכן אפשר לעשות, זה לקחת את אותו קובץ ראשוני של 2008, ולהתחקות אחרי החברות שהקטינו.
אבל זו תהיה משימה סיזיפית ואולי בלתי אפשרית, לא בטוח שנצליח להתחקות - סימולים משתנים, חברות מתפרקות, מתאחדות.
הופתעתי מאוד שהמידע הזמין באינטרנט הוא די זניח וחבוי.
אפשר להתחיל מכמה חברות ספציפיות, לראות איך הולך ולהמשיך משם.

daat99

מייסד
מנהל
@daat99 תקן אותי בבקשה אם אני טועה.
אתה צודק.

בנוסף, אנחנו מסתמכים על מחקר של... ...שהראה כי החמישון הרביעי, בו התשואה היא לא הגבוהה ביותר, הובילה בטווח זמנים שנמדד לתוצאות טובות יותר מאשר החברות בחמישון עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר.
רק אל תשכח את קנת' פרנץ' ויוג'ין פאמה :)
שני זוכי פרס נובל בכלכלה.

אני מזמין אותנו בשרשור הזה, לאפיין יחד, את הנתונים שאנחנו רוצים לבדוק, לגבי גובה התשואות, השוואתם למדד, תקופות המדידה (משברים וכו) על מנת לנסות למצוא גרף שיראה לאורך ההיסטוריה, מכפיל על ציר x לעומת סיכון על ציר y
אני מקווה שאתה מבין שמחקר כזה הוא יותר גדול מהמחקרים שכבר זיכו את זוכי הנובל בכלכלה בפרסים הנכספים.
אני לא משוכנע שאתה באמת רוצה להשקיע את כמות המאמץ העצומה הנדרשת בשביל לחקור זאת בעצמך שלא במסגרת מחקר אקדמי שיכול לזכות גם אותך בפרס נובל בכלכלה.

מה שכן אפשר לעשות, זה לקחת את אותו קובץ ראשוני של 2008, ולהתחקות אחרי החברות שהקטינו.
אבל זו תהיה משימה סיזיפית ואולי בלתי אפשרית, לא בטוח שנצליח להתחקות - סימולים משתנים, חברות מתפרקות, מתאחדות.
או במלים אחרות: מחקר יותר גדול מהמחקרים שכבר זיכו את זוכי הנובל בכלכלה בפרסים הנכספים :)

אפשר להתחיל מכמה חברות ספציפיות, לראות איך הולך ולהמשיך משם.
אני איבדתי את הסבלנות ב-2008...

למעלה תחתית