לומד מהר כשמסבירים לאט
Well-Known Member
הייתי שמח לשמוע את דעתכם הלא מחייבת.
אני מחזיק x הון, שכולו מופנה לרכישת מניות של חברות מחלקות ומגדילות.
חצי ממנו כבר מבוזר וחצי בדרך.
אבל
התזרים שאני מקבל בהתחשב בתכנית העבודה הזהירה, אינו מספיק עבור היעדים שהצבתי לעצמי.
אני קורא בבלוגים מקבילים על אנשים שקונים בלי פחד חברות עם תשואות של פי 4 וגם 5 מהמדד.
השקעה בחברות שמחלקות רק 5 שנים כש 10 שנים נחשב כבר סולידי מאד...
לא לשם אני הולך.
אבל
אני מנסה למצוא את האיזון העדין בין המכפיל של דעת, עד 2 מהמדד (בהתחשב בשאר התנאים כמו בקניית CINF)
לבין פי 3 מהמדד,
בין פי 2 ל 3, כתוספת לתיק, תזרימית מצבי מצויין.
ואז כמובן נכנס לסיפור גודל ההגדלות...
אני מבין שהסיכון הוא שאם מחר בבוקר, העולם נכנס לסחרור כזה או אחר, סביר יותר, שהחברות שמחלקות מעל מכפיל 2 יקטינו או יפסיקו לחלוטין את חלוקת הדיבידנד.
בהתחשב בזה שהן יהיו 50% מהתיק,
התזרים, אם כולן יפסיקו לחלק, ירד ב 50% (בהנחה שהן מפוזרות בשווי תזרימי זהה פחות או יותר).
לדוגמא NEE, RHI, PEP
אשמח לשמוע דעתכם.
אני מחזיק x הון, שכולו מופנה לרכישת מניות של חברות מחלקות ומגדילות.
חצי ממנו כבר מבוזר וחצי בדרך.
אבל
התזרים שאני מקבל בהתחשב בתכנית העבודה הזהירה, אינו מספיק עבור היעדים שהצבתי לעצמי.
אני קורא בבלוגים מקבילים על אנשים שקונים בלי פחד חברות עם תשואות של פי 4 וגם 5 מהמדד.
השקעה בחברות שמחלקות רק 5 שנים כש 10 שנים נחשב כבר סולידי מאד...
לא לשם אני הולך.
אבל
אני מנסה למצוא את האיזון העדין בין המכפיל של דעת, עד 2 מהמדד (בהתחשב בשאר התנאים כמו בקניית CINF)
לבין פי 3 מהמדד,
בין פי 2 ל 3, כתוספת לתיק, תזרימית מצבי מצויין.
ואז כמובן נכנס לסיפור גודל ההגדלות...
אני מבין שהסיכון הוא שאם מחר בבוקר, העולם נכנס לסחרור כזה או אחר, סביר יותר, שהחברות שמחלקות מעל מכפיל 2 יקטינו או יפסיקו לחלוטין את חלוקת הדיבידנד.
בהתחשב בזה שהן יהיו 50% מהתיק,
התזרים, אם כולן יפסיקו לחלק, ירד ב 50% (בהנחה שהן מפוזרות בשווי תזרימי זהה פחות או יותר).
לדוגמא NEE, RHI, PEP
אשמח לשמוע דעתכם.
נערך לאחרונה ב: