יעדים שונים - דרכים שונות

הייתי שמח לשמוע את דעתכם הלא מחייבת.
אני מחזיק x הון, שכולו מופנה לרכישת מניות של חברות מחלקות ומגדילות.
חצי ממנו כבר מבוזר וחצי בדרך.
אבל
התזרים שאני מקבל בהתחשב בתכנית העבודה הזהירה, אינו מספיק עבור היעדים שהצבתי לעצמי.
אני קורא בבלוגים מקבילים על אנשים שקונים בלי פחד חברות עם תשואות של פי 4 וגם 5 מהמדד.
השקעה בחברות שמחלקות רק 5 שנים כש 10 שנים נחשב כבר סולידי מאד...
לא לשם אני הולך.
אבל
אני מנסה למצוא את האיזון העדין בין המכפיל של דעת, עד 2 מהמדד (בהתחשב בשאר התנאים כמו בקניית CINF)
לבין פי 3 מהמדד,
בין פי 2 ל 3, כתוספת לתיק, תזרימית מצבי מצויין.
ואז כמובן נכנס לסיפור גודל ההגדלות...

אני מבין שהסיכון הוא שאם מחר בבוקר, העולם נכנס לסחרור כזה או אחר, סביר יותר, שהחברות שמחלקות מעל מכפיל 2 יקטינו או יפסיקו לחלוטין את חלוקת הדיבידנד.
בהתחשב בזה שהן יהיו 50% מהתיק,
התזרים, אם כולן יפסיקו לחלק, ירד ב 50% (בהנחה שהן מפוזרות בשווי תזרימי זהה פחות או יותר).

לדוגמא NEE, RHI, PEP

אשמח לשמוע דעתכם.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
התזרים שאני מקבל בהתחשב בתכנית העבודה הזהירה, אינו מספיק עבור היעדים שהצבתי לעצמי.
זו הבעיה עם יעדים.
השוק נותן את מה שמתחשק לו לתת ולא את מה שהציבור רוצה לקבל.

אני קורא בבלוגים מקבילים על אנשים שקונים בלי פחד חברות עם תשואות של פי 4 וגם 5 מהמדד.
השקעה בחברות שמחלקות רק 5 שנים כש 10 שנים נחשב כבר סולידי מאד...
יש המון כאלו וזה נובע מהשקפת עולם שונה (ולצערי בהרבה מאוד מקרים זה מבוסס על חוסר הבנה של מידע היסטורי).

אני מנסה למצוא את האיזון העדין בין המכפיל של דעת, עד 2 מהמדד (בהתחשב בשאר התנאים כמו בקניית CINF)
לבין פי 3 מהמדד,
אני לא הצלחתי למצוא אחד שכזה וחיפשתי המון.
אם תמצא אז אני מבקש שתחזור לשתף אותנו :)

אני מבין שהסיכון הוא שאם מחר בבוקר, העולם נכנס לסחרור כזה או אחר, סביר יותר, שהחברות שמחלקות מעל מכפיל 2 יקטינו או יפסיקו לחלוטין את חלוקת הדיבידנד.
חשוב ביחד עם זאת להבין גם שהעולם לא חווה סחרור שכזה כבר יותר מ-15 שנה.
רוב האנשים ש-"לומדים מהם" לא חוו זאת על בשרם במהלך חייהם הבוגרים בעולם ההשקעות ורובם היותר גדול גם לא טרחו ללמוד את ההיסטוריה.

דוגמאות למקרים של נזקים שהיה ניתן להימנע מהם:
* קורונה לא קרה אף פעם! ראו שפעת ספרדית ב-1917...
* לא היה אף פעם זינוק חד-יומי כל כך חד במדד הפחד (למי שזוכר את פברואר 2018 ואייל גולדשטיין כדוגמא ישראלית מייצגת)! ראו הפלאש קראש של 2011 ויום שני השחור של 1987...

זו הסיבה המרכזית שאני מתעקש ללמוד את ההיסטוריה הארוכה ולהתייחס אליה בחישובים שלי.
בטווח הארוך ההיסטוריה מתחרזת עם עצמה ומי שלמד מהעבר מסוגל להתמודד עם ההווה בצורה יותר טובה.
אני משקיע לטווח מאוד ארוך (עד גבול האינסופי) ולכן מאוד רלוונטי עבורי "מה קרה בשוק בסביבת ריבית עולה" למרות שמלפני שנולדתי ועד 2020 היינו בסביבת ריבית יורדת...

אשמח לשמוע דעתכם.
כשאני מתבונן בתזרים שאני מקבל מתיק ההשקעות שלי ומתכנן תקציב הוצאות שנתי שכולל בתוכו שכר דירה, מים, חשמל ואוכל אני לא יכול להרשות לעצמי שאפילו 10% מהתזרים ייעלם - קל וחומר כמעט חצי...

נ.ב.
החישוב שלך טיפה שגוי.
אם יש לך תיק השקעות בגובה X ואתה משקיע חצי X במניות עד דיבידנד בגובה Y שלא יפגעו בדיבידנד בכלל וחצי X במניות עם דיבידנד בגובה 2Y שצפויות לפגוע בדיבידנד בסבירות של מעל 35% אז אתה בפועל מאד דיבידנדים בגובה של Y שזה שליש מהתזרים שלך למרות שרק שישית מהחברות פגעו בדיבידנד.
אם כל החברות שמייצגות סיכון יתר יפגעו בדיבידנד אז אתה תאבד 2Y דיבידנדים כך שאיבדת 66.66% מהתזרים ולא 50% מהתזרים כמו שחישבת.

"מה קרה בשוק בסביבת ריבית עולה"
בדיוק סיימתי את The Psychology of Money
הוא מתאר איך אחרי מלחמת העולם השניה, ארה"ב הפכה את הכסף לזול על מנת להריץ את הכלכלה, אנשים וכל החיילים שחזרו, התחתנו מהר, קנו הכל מהכל, בתים, מכוניות, וכו וכו.
לכולם היה כסף וכולם פחות או יותר היו מעמד ביניים אחד גדול.
ואז. מה קרה בארה"ב בשנות ה 80, כשהריביות היו גבוהות, עלו מסוף שנות ה 60, והחוב של שנות ה 50 וה 60 פתאום הפך לעול. הפערים גדלו, ומעמד הביניים נשחק לאט לאט ונכנס לחובות, אבטלה, וכו וכו
ואז שוב ירדו...ועכשיו עולות. ואולי מתכוננים למלחמת עולם חדשה (זה הזמן לרכוש GD)
עוד סייקל.
אשמח לשמוע דעתך, מה ההיסטוריה מספרת על שנים בהן הריבית עולה ונשארת גבוהה.
ומה אפשר להסיק מזה על החברות שאנחנו רוצים להשקיע בהן.
החכם אותנו בבקשה

ואם כבר אנחנו פה
PEP מחלקת 51 שנה,
מה שאומר שהיא התחילה את הרצף הארוך בשנת 1973, כשהריביות התחילו לעוף לחלל.
ועברה עם הגדלות גם את שנות השמונים עם ריביות של 2 ספרות, וגם את שנות האלפיים עם ריביות על גבול השליליות.
לא יודע מה זה אומר.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אשמח לשמוע דעתך, מה ההיסטוריה מספרת על שנים בהן הריבית עולה ונשארת גבוהה.
1. תיק שמאזן אג"ח ומניות הניב תוצאות חסר משמעותיות לעומת תיק מנייתי (בתקופת ריבית יורדת התוצאות היו כמעט זהות וזה מקור התנועה לאיזון בין אג"ח למניות)
2. מה שאתה מתאר זה בדיוק הסייקלים שמתאר ריי דליו
אני ממליץ בחום לראות את הסרטונים שלו:

עוד פניני חכמה ניתן לראות בערוץ שלו:
ומה אפשר להסיק מזה על החברות שאנחנו רוצים להשקיע בהן.
לא יודע.
המסקנה שלי היא לא להשקיע באג"חים.

לא יודע.
המסקנה שלי היא לא להשקיע באג"חים
מכיר את דליו, הם עוברים תקופה לא קלה בברידג'ווטר ואכלו הרבה קש ב 2023.
היה להם עדיף להשקיע במדדים וללכת לים :)

אבל אנחנו לא משקיעים באג"חים.
. תיק שמאזן אג"ח ומניות הניב תוצאות חסר משמעותיות לעומת תיק מנייתי (בתקופת ריבית יורדת התוצאות היו כמעט זהות וזה מקור התנועה לאיזון בין אג"ח למניות)
לפי מה שאני מבין מדבריך, תיק מנייתי מצליח בסביבת ריבית עולה. ויורדת.
מה שאומר שזה לא ממש משנה, כל עוד החברות טובות.
ואז חזרנו שוב לנקודת ההתחלה.
קטונתי.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אבל אנחנו לא משקיעים באג"חים.
תתפלה כמה אנשים משקיעים באג"חים בלי לדעת בכלל :)

לפי מה שאני מבין מדבריך, תיק מנייתי מצליח בסביבת ריבית עולה. ויורדת.
נכון אבל הורדת ריבית מגדילה את ההצלחה והעלאת ריבית מכבידה על ההצלחה.

מה שאומר שזה לא ממש משנה, כל עוד החברות טובות.
זה מאוד משנה עבור האנשים שמשקיעים גם באג"ח וגם במניות כאשר הם במקביל מאזנים בשביל לשמר רמת חשיפה מנייתית רצויה.

אז אני באופן אישי ובלתי מבוסס מבין,
שלמשקיעים בחברות מחלקות ומגדילות, ששמים את הדגש על חברות שעברו את תקופת הריבית הגבוהה של שנות ה 70 וה 80,
צלחו את משבר 2000, את משבר 2008, את הריביות האפסיות על גבול השליליות של שנות ה 2000,
את טלטלות עוצר הקורונה, וכל שאר המכות הקלות בכנף, כמו מחירי נפט, סוכר, חיסונים, התחממות גלובלית,
מלחמות פה ושם, הקמת החומה, הפלת החומה, התחזקות סין, עליית יפן וסוני, נפילת יפן למרות PS5, ושליחת טילים למאדים,
אחרי כל זה, אני מבין באופן לא מושכל,
מכפיל תשואת הדיבידנד לא רלוונטי לחברות שמחלקות ומגדילות מעל 50 שנה,
מכיוון שצריך משהו יותר גרוע מכל הנ"ל על מנת שיקטינו, יפסיקו, או יפשטו רגל.
ומכיוון שאני בחור אופטימי,
אני מניח שהמקרה הכי גרוע שיגיע, בו העולם יתחרפן לגמרי, והכל יתרסק,
על מנת לגרום סוף סוף לפפסי וחבריה מותיקות רשימת הצ'מפיונס להפסיק :)
או אז הבעיה הכי קטנה שלי תהיה, כשלא יגיע תזרים...

נערך לאחרונה ב:

talco

Well-Known Member
לא חושב שפשיטת רגל היא באופק, אבל קיצוץ דיבידנד ב-50% בעשור הקרוב? בוודאי. ראה לדוגמה את אינטל הכל יכולה.
אני ממליץ בחום לראות את הסרטונים שלו:
הם נהדרים!
הסרטון על סדרי העולם המתחלפים מעט מדאיג בתור אזרח מדינת חסות של המעצמה הנוכחית ומשקיע של רוב הוני בכלכלה שלהם, לא?

סטרבו

Well-Known Member
ראה לדוגמה את אינטל הכל יכולה.
לא חושב שאפשר להשוות את אינטל לפפסי בשום צורה.
בעיקר ברמת ההנהלה והתרבות. לפפסי יש תרבות של חלוקת דיבידנד צומח בנוסף לעסק פשוט שכל ילד מבין.
לאינטל לא הייתה תרבות כזאת, והנהלה שרק חיפשה לבזבז כסף בכל מיני הרפתקאות.
ג.נ מחזיק אינטל.
אני מאמין בעסק של אינטל, במיוחד עם ההנהלה הנכונה. רכשתי מניות של החברה בעקבות החלפת ההנהלה בזמנו (קישור לבלוג שלי, ברשות בעל הבית).
מאז נחתך הדיבידנד, מחיר המנייה צנח ב50% (אמנם עלה קצת מאז). ממשיך להחזיק.

כל זה לא אומר שPEP לא יחתכו את הדיבידנד בעתיד בעקבות ביצועים עסקיים גרועים, אבל לפחות זה יהיה בניגוד לתרבות המושרשת שלהם.
שזה בעצם חלק מהסיבה להשקעה בחברות שמחלקות ומגדילות דיבידנד לאורך שנים.

daat99

מייסד
מנהל
מכפיל תשואת הדיבידנד לא רלוונטי לחברות שמחלקות ומגדילות מעל 50 שנה,
כן ולא.
לא רלוונטי כשמדובר בקבוצה בכללותה.
מאוד רלוונטי כשמדובר בחברה בודדת.

תזכור:
סופה של כל חברה הוא להיעלם מהעולם.
מהטרה של הסינון היא לנסות ולהימנע מרכישת חברות שכבר התחילו את הגסיסה כשאין לנו שום יכולת לדעת אם מדובר בגסיסה או סתם הצטננות.

אני מניח שהמקרה הכי גרוע שיגיע, בו העולם יתחרפן לגמרי, והכל יתרסק,
או אז הבעיה הכי קטנה שלי תהיה, כשלא יגיע תזרים...
בהנחה שאתה מושקע בכל החברות במשקל שווה (חיקוי מדד משקל שווה ולא משקל שוק!) אז אתה צודק.
אם ההנחה אינה מתקיימת אז תמיד קיים הסיכון שהעולם יהיה בסדר ורק החברות שאתה רכשת יעלמו.

הסרטון על סדרי העולם המתחלפים מעט מדאיג בתור אזרח מדינת חסות של המעצמה הנוכחית ומשקיע של רוב הוני בכלכלה שלהם, לא?
מדאיג בגלל החלק הראשון.
לא מדאיג בכלל בגלל החלק השני.

החלק הראשון יהפוך אותי לחסר מדינה וככל הנראה אני אמצא את עצמי נרצח בסביבת הבית הרבה לפני שאני אדע מה קרה לתיק ההשקעות באינטראקטיב...

החלק השני חסר משמעות כי החברות האמריקאיות מייצרות רווחים בכל העולם וגם אם ארצות הברית תפשוט רגל ותפסיד במלחמה זה לא אומר שקוקה קולה תפסיק להרוויח ממכירות באנגליה.

לאינטל לא הייתה תרבות כזאת
הייתה להם במשך 22 שנה עד 2014 למיטב זכרוני.
הרצף הופסק בגלל שהם איחרו בהגדלת הדיבידנד ברבעון בודד.

מאז הם פגעו בדיבידנד כך שזה לא רלוונטי אבל בהחלט שלא ניתן לומר שלא היתה להם תרבות של חלוקת והגדלת דיבידנדים ששרדה מלפני משבר 2000.

ג.נ מחזיק אינטל.
גם אני אבל המניות נרכשו בטעות ולא בכוונה.

כל עוד אתה ממשיך לפרסם מאמרים :)

מאז נחתך הדיבידנד, מחיר המנייה צנח ב50% (אמנם עלה קצת מאז). ממשיך להחזיק.
מאז שאני רכשתי (בלי לדעת מה אני עושה, מה זה דיבידנד ובכלל בטעות!) קיבלתי בדיבידנדים 71% מהמחיר ששילמתי על המניה והמחיר שלה עלה פי כמה למרות הירידות - רק שתבין כמה זה היה מזמן...

Time in the market beats timing the market...

בצורה די אירונית המניות של אינטל הניבו לי תשואה כוללת יותר גבוהה מהדירה שרכשתי בערך באותה התקופה.

למעלה תחתית