כמה ה ROI שלכם לשנה

moshe

Well-Known Member
היי

אני יודע שזה שאלה מוזרה אבל יצא לי לקרוא ברדיט אנשים שמשקיעים גם בדיבידנדים וזה ROI שלהם ממש גבוה. אני מבין שזה כמובן יותר מסוכן כמו שנאמר פה מלא אבל שלי מאוד נמוך לכן אם מישהו מסכים לשתף אני ממש אשמח

כמה ה ROI שנתי זאת אומרת כמה אחוז בשנה על סכום ההשקעה הכוללת?
וכמו כן כמה שנים אתם משקיעים כך?

תודה מראש

אולי מתאים שאני גם אגיד לפני שאני שואל
אז אני כמעט ב 2% ומשקיע קצת יותר משנתיים

סטרבו

Well-Known Member
הכוונה כמה סך דיבידנדים מסך ההשקעה ש׳הבאתי מהבית׳?

moshe

Well-Known Member
הכוונה כמה סך דיבידנדים מסך ההשקעה ש׳הבאתי מהבית׳?
כן.

אני בספק רב שזה מה שמודדים ברדיט אבל הוא לא צירף קישור
יש ממש מלא אבל אצרף עכשיו

רובם שם מתקרבים ל 10%

ברדיט רק אנשים שקולים והגיוניים.
במיוחד בתתי השקעות..
קשה לי להבין בכתיבה האם היית ציני או רציני

תודה

daat99

מייסד
מנהל
לגבי GPIX:
The Fund seeks to achieve its objective by investing primarily in a portfolio of stocks comprised significantly of those included in the Fund’s benchmark and selling call options with exposure to the benchmark.
לגבי QQQI:
The Fund seeks to distribute high monthly income generated from investing in the constituents of the Nasdaq-100® Index and implementing a data-driven call option strategy
בקישור השלישי לא ניתן לזהות את ההשקעות בכלל.

אף אחד מהתיקים הללו לא מציג דיבידנדים שמתקבלים מרווחי חברות ויש הבדל עצום בין תזרים שמתקבל ממכירת אופציות לבין תזרים שמתקבל מרווחי החברות.

אני לא מוכן להתקרב לדברים האלו בכלל אבל אם אתה ממש רוצה אז אתה יכול לעשות את אותו הדבר בעצמך באינטראקטיב בעלות זניחה ביותר:
אני ממליץ בחום להימנע מדברים שכאלו!!! הפירוט מתאר את דרכי הפעולה שמוצהרות ע"י מנהלי הקרנות ואני מקווה מאוד שאף אחד לא יישם זאת.
1. קנה קרן מחקה מדד (כגון SP500 או NASDAQ כמו בקרנות הנ"ל)
2. תמכור אופציות CALL
3. תספור את הפרמיה "כאילו היא תזרים" ותתעלם מהפסדי ההון ומהמיסוי המיותר שאתה משלם

נ.ב.
מקרה מוקצן של הגישה החולה הזו הוא MSTY.
תשווה את התוצאות של מהמרי MSTY למשקיעי MSTR (החברה שעליה הקרן מוכרת אופציות) ותראה שהקרן גורמת לנזק הון משמעותי למשקיע גם אם תניח שאין בכלל תשלומי מס (מה שבמציאות הוא הפוך לגמרי והקרן גוררת תשלומי מס עצומים שלא צריכים להיות משולמים בכלל).
697

קשה לי להבין בכתיבה האם היית ציני או רציני
בציניות.
רדיט ידוע כמקום שמרכז אליו מהמרים כרוניים שמתייחסים לשוק ההון כאל קזינו של אותיות ומספרים שעולים ויורדים במקום כמקום שמאפשר לאנשים להיות בעלים של חברות רווחיות.

moshe

Well-Known Member
תודה על התגובות.
כיף להיות בחוסר הבנה ולשאול פה והכל ברור כשמש עם התשובות שלכם.
חופשה נעימה לכם ושוב תודה

SIN

Well-Known Member
אני חושב שאולי יש בלבול בין ROI לYOC?

אם אתה מתכוון רק לדיבידנדים, זה אולי יותר מתאים למספר שכתבת (שים לב גם לברוטו/נטו- הבדל משמעותי).

אם אתה מתכוון לדיבידנדים + רווחי הון, זה משהו שאני באופן אישי לא בודק, אבל סביר שהוא מעל 2% (בהנחה שאתה לא משקיע לטווח הקצר).

הייתי מסתכל על זה מזווית אחרת, של מה מכסה את ההוצאות + אינפלציה. כל השאר זה בונוס.

נערך לאחרונה ב:

moshe

Well-Known Member
אם אתה מתכוון רק לדיבידנדים, זה אולי יותר מתאים למספר שכתבת (שים לב גם לברוטו/נטו- הבל משמעותי).
התכוונתי רק לדיבידנדים

הייתי מסתכל על זה מזווית אחרת, של מה מכסה את ההוצאות + אינפלציה. כל השאר זה בונוס
אבל הייתי משער שכל אחד רוצה להגדיל את הרווח של זה כדי שיכסה יותר הוצאות

daat99

מייסד
מנהל
אני חושב שאולי יש בלבול בין ROI לYOC?
במקרה המדובר יש בלבול בין דיבידנד שמקורו ברווח לבין דיבידנד שמקורו בהימורים על מחירי מניות.

התכוונתי רק לדיבידנדים
לא כל דבר שאנשים באינטרנט קוראים לו "דיבידנד" הוא הדיבידנדים שמדוברים בבלוג שמקורם ברווחי החברות מאספקת המוצרים והשירותים שלהם לציבור.

אבל הייתי משער שכל אחד רוצה להגדיל את הרווח של זה כדי שיכסה יותר הוצאות
יש הבדל גדול בין להגדיל את הרווח (של החברה - לא בשליטת המשקיע) לבין להמר על מחירי אופציות.

guesto

Well-Known Member
מעניין לחשב זאת.
אנסה ואעדכן
מה בדיוק אתה רוצה לחשב?
תשואה פנימית של התזרים זה בסך הכל להפעיל XIRR, אולי תוכל להיעזר בגיליון לחישוב תשואה והשוואה למדד שפיתחתי פעם

אם אתה רוצה לחשב תשואת דיבידנד (בהתעלמות מהשווי) על תזרים ההשקעה שלך, תוך התחשבות בצמיחה בעבר אבל לא בעתיד, אפשר לנסות את הדבר הבא: במקום להשתמש בסוף בתאריך הנוכחי עם השווי הנוכחי, לוקחים את ערך הדיבידנד השנתי הנוכחי ומדביקים אותו הרבה מאוד פעמים שנים קדימה (מתוך מטרה לקבל קירוב של מה קורה באינסוף). כלומר אני מוסיף תאריך שנה קדימה, שנתיים קדימה ועוד ועוד, ובכל אחד מהם מכניס בפלוס את אותו הערך של הדיבידנד השנתי הנוכחי.

סטרבו

Well-Known Member
חן חן לך!
לא כל כך מעניין אותי תשואה פנימית וכו. אולי בגלל שאף פעם לא התעמקתי מה בדיוק המשמעות של חישוב זה.
התכוונתי לחישוב תשואה על ההשקעה פשוט, צריך פשוט לסכום את הכל, וזו חפירה

guesto

Well-Known Member
לא כל כך מעניין אותי תשואה פנימית וכו. אולי בגלל שאף פעם לא התעמקתי מה בדיוק המשמעות של חישוב זה.
הדרך לפתרון זה עניין קצת מורכב, אבל ההיגיון מאחורי החישוב מאוד אינטואיטיבי ופשוט. נניח שהיה לי פיקדון בריבית קבועה P שאני יכול להפקיד ולמשוך ממנו כסף מתי שמתחשק לי (ללא מס). אז השאלה היא מהו הערך של P שמביא לאיזון, כלומר שתהיה התאמה לתוצאות שקיבלתי בפועל מההשקעה.

לדוגמה, נניח שהשקעתי בשוק ההון 100 אש"ח כל שנה למשך 10 שנים, ולאחר מכן, שנה אחרי ההפקדה האחרונה, ברשותי 2 מיליון ש"ח. אז רוצים לפתור את המשוואה
קוד:
100,000*(1+P)^10+100,000*(1+P)^9+...+100,000*(1+P)^1=2,000,000
כמובן שבפועל חוויתי בזמן הזה עליות ומורדות, אבל החישוב מתעלם מכך ומתייחס רק לתוצאה הסופית, כאשר הדגש הוא שלוקחים בחשבון את הזמנים השונים בהם הכסף הופקד (המעריך של כל הפקדה שונה לפי מס' השנים).

במקרה הזה תוצאת החישוב היא 12.3%, כלומר אם את ההפקדות במקום להפנות לשוק ההון הייתי מפנה לפיקדון בריבית 12.3%, הייתי מגיע בדיוק לאותה תוצאה סופית.

התכוונתי לחישוב תשואה על ההשקעה פשוט, צריך פשוט לסכום את הכל, וזו חפירה
לא לגמרי ברורה לי הכוונה שלך, אבל בכל מקרה, זמן שווה כסף וכסף היום שווה יותר מכסף מחר. התעלמות מכך עלולה לשנות משמעותית את התוצאה.

למעלה תחתית