נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כן בהמחלט מאוד מעניין. אפשר אולי ללמוד נקודות שדיברנו עליהם בפוסטים אחרים על מיזוג\פירוק חברות, החזר בתור תשואה סה''כ ע''י הדיבידנדים למרות שחברה נעלמת ... למרות שבדוגמא הזאת החברה השניה של כימיקלים היא בעצם המשיכה את ההיסטוריה הטובה מבחינת מנייה של KODAK המקורית...נכתב ע"י daat99:ממש תודה על שיתוף המאמר.
אני רק באמצע המאמר אבל הטבלה של הדיבידנדים נראית מאוד מעניינת:
![]()
בטבלה אנחנו רואים שהחברה לא הקפידה להגדיל את הדיבידנדים בעקביות אבל גם אם היינו רוכשים אותה ומוכרים אחרי פגיעה בדיבידנד אז עדיין היינו יוצאים 10 שנים לפני פשיטת הרגל!
לפי המתואר במאמר גם הרווחים של החברה התרסקו ביותר מ-80% בתקופת התאוששות בשווקים (אחרי משבר 2000) והחברה חילקה דיבידנד שהוא כמעט פי-2 מהרווחים בפועל.
בהחלט קרן מעניינת. שווה להחזיק כמה מניות מהרשימה שלהם ...נכתב ע"י daat99:קשה מאוד למצוא חברות ענק שנעלמות לגמרי ללא שאריות.
אם נחזור לדבר על הקרן של VOYA שרכשה 30 חברות ב-1935 והתחייבה לא לרכוש מניות של חברות שלא קיימות אצלה בתיק אז נראה שרק שתי חברות שרדו כמות שהן (28 לא!) אבל הקרן עדיין מחזיקה היום ב-28 חברות שונות ולא רק בשתי החברות ששרדו.
במילים אחרות גם עם היעלמות של 93.33% מהחברות שהקרן רכשה היא עדיין מחזיקה ב-28 חברות ולא רק ב-2.
יש לך הפניה לאתר של הקרן ?בעניין: כתבה שקראתי KODAK
קשה מאוד למצוא חברות ענק שנעלמות לגמרי ללא שאריות.
אם נחזור לדבר על הקרן של VOYA שרכשה 30 חברות ב-1935 והתחייבה לא לרכוש מניות של חברות שלא קיימות אצלה בתיק אז נראה שרק שתי חברות שרדו כמות שהן (28 לא!) אבל הקרן עדיין מחזיקה היום ב-28 חברות שונות ולא רק בשתי החברות ששרדו.
במילים אחרות גם עם היעלמות של 93.33% מהחברות שהקרן רכשה היא עדיין מחזיקה ב-28 חברות ולא רק ב-2.
אתה יכול לקרוא עליה כאן:יש לך הפניה לאתר של הקרן ?
The Voya Corporate Leaders Trust Fund, now run by a unit of Voya Financial Inc bought equal amounts of stock in 30 major U.S. corporations in 1935 and hasn’t picked a new stock since.
זה בגלל שאתה משווה תשואה כוללת של ה-SP500 מול מחיר בלבד של הקרן ללא דיבידנדים.
איך מגיעים לגרף עם הדיבידנדים ? יש אתר שמייצר אותםזה בגלל שאתה משווה תשואה כוללת של ה-SP500 מול מחיר בלבד של הקרן ללא דיבידנדים.
כך זה נראה עם דיבידנדים:
![]()
למרות שאני מסכים עם החלק הראשון של המשפט אני חייב להודות שככל שאני חוקר יותר את ההיסטוריה אני מתחיל לחשוב יותר שהחלק השני שגוי.הקטנת הדיבידינד הוא סימן פונדמנטלי לא חיובי. נקודה טובה ליציאה מהשקעה.
האם ביטול אחזקה זה מכירה ?למרות שאני מסכים עם החלק הראשון של המשפט אני חייב להודות שככל שאני חוקר יותר את ההיסטוריה אני מתחיל לחשוב יותר שהחלק השני שגוי.
עדיין לא קיבלתי החלטה חד משמעית אבל אני נוטה יותר ויותר לכיוון ביטול כלל המכירה שלי בעת הקטנת דיבידנד (אני כנראה אחליט רק אחרי הקטנת הדיבידנד הראשונה בתיק דיבידעת).
למה אתה מתכוון במונח "ביטול אחזקה"?ביטול אחזקה
ציטוט לא מדוייק "ביטול כלל המכירה"למה אתה מתכוון במונח "ביטול אחזקה"?
הפוך - שאני לא אמכור את המניה."ביטול כלל המכירה"
מה זה אומר ? שאתה מוכר את המניה ?
כנראה שכבר כתבת על זה במקום אחר (מעבר לאנקדוטה שבדיון הנ"ל) אבל לא מצאתי, מה הגישה שלך היום בנוגע לסוגיה הזו?הפוך - שאני לא אמכור את המניה.
נכון להיום תכנית העבודה של תיק דיבידעת כוללת כלל מכירה יחיד: אם החברה פגעה בדיבידנד אז צריך למכור את האחזקה בה מיידית (בדיוק כמו שמחזיקי המדדים מוכרים יחידות מדד/אג"ח בשביל לאזן את התיק בשלב שבו ההפקדות אינן מספקות).
אני שוקל ברצינות לבטל את הכלל הזה ולהחליף את "חייבים למכור אם יש פגיעה בדיבידנד" ל-"אסור למכור בשום פנים ואופן".
ככל שאני קורא יותר על ההיסטוריה של חברות שנמחקו ממסחר אני משתכנע יותר שזה יהיה צעד נכון עבור הפסיכולוגיה שלי אבל החלטה סופית אני כנראה אקבל רק ברגע האמת (כרגע נוטה לכיוון "לא למכור בכלל").