לומד לבנות אקסל

19yoboy

Well-Known Member
להגדיר את שתי הנוסחאות ביחד
אבל:

קוד:
1) row()=H$2
הוא השיוויון.
אז אם יש שתי משוואות שאחת מהן היא ROW והשנייה היא H$2, אז אני משתמש בשתי משתנים. בT וגם בZ.
אז איך בדיוק זו נוסחה אחת?

בכל צד יש רק נוסחה שמורכבת ממשתנה אחד בלבד.
אז כתבתי - T,Z.
שתי משתנים לשתי נוסחאות.

daat99

מייסד
מנהל
הוא השיוויון.
נכון וכשוויון הוא מכיל שתי נוסחאות כאשר:
אז אם יש שתי משוואות שאחת מהן היא ROW והשנייה היא H$2, אז אני משתמש בשתי משתנים. בT וגם בZ.
עשית זאת גם כשבנית את הנוסחאות הפנימיות שנמצאות בעמודה B (הנוסחה של "היום") ועמודה C (הנוסחאות של ההפקדה הראשונה ושל ההפקדה החודשית).
זה אותו הדבר.

אז איך בדיוק זו נוסחה אחת?
נוסחה מורכבת מ:
[אות הנוסחה] = [משתנים פנימיים, פעולות חשבון ומספרים קבועים]

במה שאתה עשית יש:
[משתנה פנימי] = [משתנה פנימי]

ובמלים אחרות אתה מערבב בין המשתנים הפנימיים לנוסחאות עצמן (זה ערבוב שחוזר על עצמו די הרבה פעמים והוא מאוד מבלבל אותך לדעתי).

שתי משתנים לשתי נוסחאות.
כתבת שני משתנים וכל אחד בצד אחר של סימן השוויון וזה ערבוביה של דברים אבל ממש לא נוסחה.

19yoboy

Well-Known Member
נכון וכשוויון הוא מכיל שתי נוסחאות כאשר:

עשית זאת גם כשבנית את הנוסחאות הפנימיות שנמצאות בעמודה B (הנוסחה של "היום") ועמודה C (הנוסחאות של ההפקדה הראשונה ושל ההפקדה החודשית).
זה אותו הדבר.

נוסחה מורכבת מ:
[אות הנוסחה] = [משתנים פנימיים, פעולות חשבון ומספרים קבועים]

במה שאתה עשית יש:
[משתנה פנימי] = [משתנה פנימי]

ובמלים אחרות אתה מערבב בין המשתנים הפנימיים לנוסחאות עצמן (זה ערבוב שחוזר על עצמו די הרבה פעמים והוא מאוד מבלבל אותך לדעתי).

כתבת שני משתנים וכל אחד בצד אחר של סימן השוויון וזה ערבוביה של דברים אבל ממש לא נוסחה.
אז אולי:

T:

קוד:
1) row() = T
- T מייצג את מספר השורה הנוכחית.

Z:

קוד:
2) H$2 = Z
- Z מייצג את מספר השורה שתיים ללא תלות בעמודה.

(אין לי טעם ליצור משתנה שלישי כמו W בדוגמה הקודמת).

daat99

מייסד
מנהל
אתה זוכר את ההבדל בין נוסחאות לבין משוואות?
אתה יכול לחזור על הסיכום המלא שעשית לכל הנוסחאות שבהן השתמשת בעמודה B?

אני מרגיש שאתה עדיין מערבב בין דברים וזה מאוד מבלבל אותך.
אולי מה שמבלבל אותך זה שאתה מנסה לכתוב רק פיסת מידע בודדת ולא לחזור על כל המידע הרלוונטי בכל פעם (בשם הקצרנות?)?

תזכור:
כל נוסחה (כאן יש לנו נוסחה בכל צד אז זה לפחות שתי נוסחאות פנימיות עוד לפני שדיברנו על הנוסחה החיצונית שמחברת ביניהן) מורכבת מכל המידע הזה:
1. משוואה שמייצגת את מה שאנחנו רוצים להציג (בצד אחד של השוויון יש אות שמייצגת את התוצאה שמיוצגת ע"י אות בודדת (כגון P) ובצד השני יש את כל המשתנים שמיוצגים ע"י אותיות ואולי ממוספרות כגון P1\P2, מספרים קבועים וסימני החשבון).
2. תיאור מילולי של התוצאה עצמה ואינו כולל התייחסות למספרים/משתנים כלשהם
3. תיאור מילולי של כל המשתנים שכלולים במשוואה
4. את הנוסחה האקסלית עצמה (סימן שוויון שמשמאלו אין כלום ומימינו יש נוסחאות אקסליות, מספרים קבועים, מפתחות של תאים, סימני חשבון ומחרוזות טקסט - כל מה שאקסל יודע לעבד בשביל לספק תוצאה)
5. את התא שבו הנוסחה רשומה בשביל שיהיה לנו ייחוס להבנת התוצאה במידה ומפתחות התאים דורשים זאת

בכל פעם שאתה מדלג על חלק מהשלבים אתה מבלבל את עצמך עוד ועוד.
קח לדוגמא את מה שרשמת:
קוד:
row() = T
H$2 = Z
* אלו אינן נוסחאות אקסלית כי יש דברים משני צדדי סימן השוויון ובנוסחאות אקסליות אין כלום משמאל לסימן השוויון
* אלו אינן משוואות כי "()row" ו-"H$2" אלו לא משתנים, אלו לא מספרים קבועים ואלו אינם סימני חשבון

אז אם הבנו שאלו אינן נוסחאות ואינן משוואות - מה נשאר?

19yoboy

Well-Known Member
נוסחאות לבין משוואות?
אני מקשר את זה כך:
נוסחאות = מה שמוצג לי באקסל, כמו לדוגמה H$2, משהו שהאדם הפשוט אם אפשר לקרוא לזה כך לא מכיר.
משוואות = מה שמלמדים בחטיבה.

(בשם הקצרנות?)?
כן.. :(
אתה לא טועה.
קשה לי פסיכולוגית ומנטלית לחזור אחורה. אני חושב שאתה הבנת את זה מזמן. אני לא אבקש ממך לעזור לי בזה..
חוסר הרצון שלי לחפור אחורה וללקט מידע הוא לפי דעתי מה שמכריע ובנוסף הרצון ואולי האגו שלי להתקדם מקשה עלי.

קח לדוגמא את מה שרשמת:
אני מבין חלקית למה מה שכתבתי הוא לא נכון. אבל הוא כן נראה נכון.
כנראה שהוא לא מדויק?

*(נוסחאות מתא שעדיין לא קיים):

T:

קוד:
1) row()
2) = T

Z:

קוד:
1) =H$2
2) = Z

האם גם כאן אתה מבקש תוצאה? (P בשימוש דוגמה קודמת לצורך העניין).
בסוף התוצאה אמורה להיות 2=2 ואם זה נכון אז תהיה הפקדה של 10,000.
אצטרך להוסיף עוד משתנה?

daat99

מייסד
מנהל
אני מקשר את זה כך:
נוסחאות = מה שמוצג לי באקסל, כמו לדוגמה H$2, משהו שהאדם הפשוט אם אפשר לקרוא לזה כך לא מכיר.
משוואות = מה שמלמדים בחטיבה.
נכון.
מה המכנה המשותף לכל הנוסחאות באקסל? יש סימן שוויון בלי שום דבר מצד שמאל ועם משתנים, נוסחאות אקסליות, מספרים, סימני חשבון ומחרוזות טקסט מצד ימין.
מה משותף למשוואות? יש תוצאה בצד אחד של השוויון (אנחנו מייצגים תוצאה ע"י אות בודדת) ובצד השני יש את המשתנים (הנעלמים XYZ מבי"ס למשל), מספרים קבועים וסימני חשבון.

קשה לי פסיכולוגית ומנטלית לחזור אחורה
אני בהחלט שותף להרגשה הזו באופן אישי אבל בלי לחזור ולתרגל את מה שעשיתי בעבר אני לא מצליח ללמוד אותו וחוזר על טעויות בעתיד.
בניגוד לשיעורי בי"ס, כאן אין לך שיעורי בית בשביל לתרגל כי זה סתם פורום באינטרנט שבו שני אנשים אנונימיים מתקשרים.
תהליך הלימוד כאן הרבה יותר קשה ומצריך מהאינדיבידואל ללמד את עצמו (לתרגל "בכוח") ולחזור על הדברים שוב ושוב למרות הקושי הפסיכולוגי.

אנחנו כבר כמה עמודים חוזרים שוב ושוב על משהו שהצלחת לעשות בעמודה קודמת בהצלחה ולעניות דעתי היה לך הרבה יותר קל אם היה לך כל המידע מול העיניים.

אפילו בבי"ס כשנתנו לך שיעורי בית אני בטוח שלפעמים היית צריך להסתכל מה רשמת במחברת לפני כמה ימים.
כאן אין לך שיעורי בית כך שאתה צריך ליזום את ההתבוננות במחברת בעצמך.

תחשוב על זה כמו תהליך לימוד שבו מישהו מציג את החומר פעם אחת ואחרי כמה שבועות/חודשים יש מבחן ואם נכשלת אז זו בעיה שלך... (נ.ב. זה בערך תהליך הלימוד באוניברסיטה הפתוחה).

ההבדל כאן הוא שאין לי התנגדות להציג את החומר מספר פעמים אבל אתה עדיין צריך לחזור עליו בשביל להבין אותו כי לספק את כל ההסברים מחדש בכל תגובה זה לא ריאלי (יש מגבלה של 20 אלף תוים לכל תגובה וכבר יצא לי לעבור אותה כמה וכמה פעמים).

אני לא אבקש ממך לעזור לי בזה..
אני לא יכול לעזור לך בזה - אני יכול לעזור לך רק בהצגת המידע שקיים ברשותי.
מעבר לכך זה בשליטתך.

*(נוסחאות מתא שעדיין לא קיים):
בוא ונתמקד במה שהצגת כ-T ונעבור על הרשימה של הדברים שצריכים להיות:
1. משוואה שמייצגת את מה שאנחנו רוצים להציג (בצד אחד של השוויון יש אות שמייצגת את התוצאה שמיוצגת ע"י אות בודדת (כגון P) ובצד השני יש את כל המשתנים שמיוצגים ע"י אותיות ואולי ממוספרות כגון P1\P2, מספרים קבועים וסימני החשבון).
1. ניסית לייצג משוואה בצורה הזו:
קוד:
2) = T
תשים לב שזה לא עונה להגדרה של תצוגת משוואה.
יש לך את "האות שמייצגת את התוצאה" מצד אחד של סימן השוויון אבל מהצד השני של סימן השוויון אין משתנים, אין מספרים קבועים ואין סימני חשבון.
בצד השני של סימן השוויון צריך להיות לכל הפחות משתנה בודד או מספר בודד וכבר סיפרתי לך ש:
אז אני מנחש שברור לך מה חסר בשביל שהמשוואה תהיה נכונה.

2. התיאור המילולי של התוצאה הוצג בצורה ברורה ומדוייקת:
3. מכיוון שלא כללת משתנים במשוואה אז ברור שלא יהיה לך גם תיאור מילולי של אותם המשתנים אבל בהחלט צריך להיות תיאור שכזה

4. את הנוסחה האקסלית עצמה (סימן שוויון שמשמאלו אין כלום ומימינו יש נוסחאות אקסליות, מספרים קבועים, מפתחות של תאים, סימני חשבון ומחרוזות טקסט - כל מה שאקסל יודע לעבד בשביל לספק תוצאה)
4. את הנוסחה האקסלית ייצגת בצורה ברורה במקרה הזה אבל לא בהכרח ברורה במקרים אחרים (השמטת את סימן השוויון ורק מכיוון שבנוסחה כלולה פקודה של אקסל ROW אז ברור שמדובר בנוסחה. אם היה שם משהו אחר כגון מספרים קבועים וסימני חשבון אז לא היה ניתן להבין שמדובר בנוסחה אקסלית)

5. את התא שבו הנוסחה רשומה בשביל שיהיה לנו ייחוס להבנת התוצאה במידה ומפתחות התאים דורשים זאת
5. כשעובדים על נוסחאות תמיד צריך תא שעליו מתבססים.
כל עוד אף אחד לא הכתיב לך מה התא שבו אתה צריך לרשום את הנוסחה אז אתה יכול לבחור כל תא פנוי שאתה רוצה ולהשתמש בו.

גם כאן נעבור על הרשימה לפי הסדר:
אותה הטעות שביצעת ב-T חזרה גם כאן ולכן ההערות מתאימות גם כאן.

2. אין כל כך קשר בין התיאור המילולי שהצגת לבין הנוסחה עצמה
אני מזכיר שבנוסחה רשום: H$2=
אין בנוסחה הזו שום אזכור לשורות או למספר הקבוע 2.

3. גם כאן כמו ב-T, לא כללת משתנים במשוואה אז לא סיפקת תיאור מילולי שלהם.

4. הנוסחה האקסלית יוצגה בצורה מדוייקת - ממש העתק/הדבק מהאקסל כמו שצריך להיות כולל סימן השוויון ומה שרשום מימינו

5. כמו ב-T, גם כאן אתה יכול לבחור תא כרצונך ולהשתמש בו

בסוף התוצאה אמורה להיות 2=2 ואם זה נכון אז תהיה הפקדה של 10,000.
אצטרך להוסיף עוד משתנה?
כאן אתה כבר קופץ לנוסחה החיצונית שמשתמשת בשתי הנוסחאות הפנימיות.
כשנצליח להגדיר את שתי הנוסחאות הפנימיות בצורה נכונה אנחנו נוכל להרכיב אותן בתוך הנוסחה החיצונית כמו שעשית כבר כשהרכבת את הנוסחאה החיצונית של DATE עם הנוסחאות הפנימיות של YEAR MONTH DAY.

19yoboy

Well-Known Member
מה המכנה המשותף לכל הנוסחאות באקסל? יש סימן שוויון בלי שום דבר מצד שמאל ועם משתנים, נוסחאות אקסליות, מספרים, סימני חשבון ומחרוזות טקסט מצד ימין.
מה משותף למשוואות? יש תוצאה בצד אחד של השוויון (אנחנו מייצגים תוצאה ע"י אות בודדת) ובצד השני יש את המשתנים (הנעלמים XYZ מבי"ס למשל), מספרים קבועים וסימני חשבון.
מקבל.

אז אני מנחש שברור לך מה חסר בשביל שהמשוואה תהיה נכונה.
אז:

קוד:
1) row()
2) 2 = T
אבל אין לנו מושג ל-מה השורה שווה. אני לא יכול לכתוב 2. לא עולה לי משהו אחר בראש מלבד המספר 2..

3. מכיוון שלא כללת משתנים במשוואה אז ברור שלא יהיה לך גם תיאור מילולי של אותם המשתנים אבל בהחלט צריך להיות תיאור שכזה
אילו משתנים עוד אפשר להוסיף? 2? הוא איננו משתנה.
אולי נוסיף עוד משתנה שהוא T1 ולו אני אקרא השורה הנוכחית או משהו בסגנון?
אנסה:

קוד:
1) = row()
2) T1 = T
-T1 מייצג את מספר השורה הנוכחית.

רגע..
קשה לי להפריד את ההגדרות המילוליות בין השניים כי הם מאוד דומים.
יש לי חלק אחד שבודק אם השיוויון מתקיים שהוא T, אני רוצה לתאר מילולית את T1 שיהיה משתנה שיהיה שווה ל2 (במידת הצורך).

אולי:

מתא G2:

- T1 מייצג את ספרת השורה הנוכחית?
ממש קשוח.

(השמטת את סימן השוויון
אזכור להבא תודה על הטיפ.

מתא G2:

קוד:
1) =H$2
2) Z1 = Z
- Z1 מייצג את ....
- Z מייצג את מספר השורה הנוכחית.
אני לא מצליח. הכל כל כך דומה.

כאן אתה כבר קופץ לנוסחה החיצונית שמשתמשת בשתי הנוסחאות הפנימיות.
אחכה שהפנימיות יהיו מוכנות.

daat99

מייסד
מנהל
אבל אין לנו מושג ל-מה השורה שווה. אני לא יכול לכתוב 2. לא עולה לי משהו אחר בראש מלבד המספר 2..
תחזור לרשימה של הדברים שהגדרנו שיכולים להופיע במשוואות:
בצד אחד של השוויון יש את התוצאה שמיוצגת ע"י אות בודדת ואתה בחרת את האות T.
בצד השני של השוויון יכולים להופיע:
1. משתנים שמיוצגים ע"י אותיות (ואולי ממוספרות כגון P1\P2)
2. מספרים קבועים
3. סימני חשבון

כבר החלטת שהמספר 2 לא הגיוני.
האם יש מספר אחר קבוע שהוא הגיוני עבורך?
אם התשובה היא לא אז #2 לא עוזר לך.
מה לגבי #3? האם יש "סימן חשבון" שיכול לעזור לנו?
מה לגבי #1?

נכון מאוד!

רגע..
קשה לי להפריד את ההגדרות המילוליות בין השניים כי הם מאוד דומים.
לא רק שהן מאוד דומות - הן זהות לחלוטין - וזה תקין לחלוטין.
ברוב המקרים שבהן המשוואות מורכבות ממשתנה בודד התיאור המילולי של המשתנה ושל התוצאה יהיה מאוד דומה - אם לא זהה לחלוטין.

יש לי חלק אחד שבודק אם השיוויון מתקיים שהוא T
אתה זוכר שסימן השוויון יכול לקבל שתי משמעויות? (השמה או בדיקת שוויון)
במקרה של המשוואה הזו סימן השוויון מתאר השמה ולא בדיקת שוויון.

T1 מייצג את ספרת השורה הנוכחית?
האם ROW מחזיר "ספרה" או "מספר שורה"?
מה קורה אם רושמים את הנוסחה ROW בתא G24?
האם נקבל את הספרה "2", הספרה "4" או משהו אחר?

רצוי שהנוסחאות יוגדרו בתאים שונים בשביל שתוכל לבדוק את נכונותן.

קוד:
1) =H$2
2) Z1 = Z
הגדרת את הנוסחה ואת המשוואה בצורה נכונה.

- Z1 מייצג את ....
- Z מייצג את מספר השורה הנוכחית.
איפה בנוסחה אתה רואה התייחסות למספר שורה?
מה זה Z1?
תשים לב שכאן צריך להיות הבדל מילולי בין הגדרת המשתנה לבין הגדרת התוצאה.
בנוסף כבר הגדרת משתנה שכזה בעבר (כמה פעמים!) אז אתה יכול להעתיק את ההגדרה הקודמת שהשתמשת בה ולבצע התאמות איפה שנדרש.

הכל כל כך דומה.
מה הדימיון בין ROW לבין H$2?

19yoboy

Well-Known Member
ברוב המקרים שבהן המשוואות מורכבות ממשתנה בודד
אבל אלו כבר שתי משתנים ולא משתנה בודד, גם T וגם T1.

ז"א שמה שיושווה זה מספר רנדומלי?
אני לא הכי זוכר, אני מבין שזה מלשון לשים, כלומר להציב, לא זוכר במדויק.

האם ROW מחזיר "ספרה" או "מספר שורה"?
מספר שורה.
מה ההבדל בין מספר לספרה כאשר שניהם בהקשר של השורה הנוכחית?

האם נקבל את הספרה "2", הספרה "4" או משהו אחר?
פשוט נקבל את הספרה 24..?

אוף עכשיו אני קצת מבולבל.
למה כיניתי את ROW בתור T1 ואז אותו השוותי למשתנה יותר כללי כמו T.

רצוי שהנוסחאות יוגדרו בתאים שונים בשביל שתוכל לבדוק את נכונותן.
אבל זו נוסחה אחת.
למה שאני אכתוב אותה בעוד תא?
בינתיים אעשה זאת:

הנוסחה מתא H2.

הגדרת את הנוסחה ואת המשוואה בצורה נכונה.
גם כאן אני לא זוכר למה השוותי את Z1 ל H$2 ואז את כל זה לZ.

איפה בנוסחה אתה רואה התייחסות למספר שורה?
אני יודע שאני צריך מהנוסחה האקסלית H$2 את המספר 2 בסופו של דבר.

אז אתה יכול להעתיק
לא אוהב להעתיק בלי להבין.

-אולי במקרה שלי Z1 מייצג את הערך בתא H$2?

-או אולי Z1 מייצג את הספרה 2? לא.. חושב שהמקרה הראשון מוגדר בצורה טובה יותר.

מה הדימיון בין ROW לבין H$2?
צודק :confused:

daat99

מייסד
מנהל
אבל אלו כבר שתי משתנים ולא משתנה בודד, גם T וגם T1.
בשביל משוואה אתה צריך בצד אחד של סימן השוויון תוצאה ובצד השני של סימן את מה שמייצר את התוצאה (משתנים, מספרים קבועים וסימני חשבון):
אם אתה חושב ששניהם "משתנים" אז שניהם צריכים להיות באותו צד של סימן השוויון ותהיה חסרה לך התוצאה בצד השני של סימן השוויון.

איך אתה רוצה להציג את המשוואה עם שני משתנים ובלי תוצאה?

ז"א שמה שיושווה זה מספר רנדומלי?
בהשמה אין פעולת השוואה בכלל (למרות שקוראים לזה משוואה... מבלבל, אני יודע).

בהשמה לוקחים את מה שמייצרת פעולת החשבון שמתוארת בצד של המשתנים, המספרים וסימני החשבון ושמים אותה בתוך התוצאה שנמצאת בצד השני של סימן השוויון.
תחזור למשל למשוואה שכתבת בעמודה A ואיך הגדרת אותה.

אני לא הכי זוכר
בשביל זה צריך לחזור לחומר הקודם :)

אני מבין שזה מלשון לשים, כלומר להציב
נכון.

מה ההבדל בין מספר לספרה כאשר שניהם בהקשר של השורה הנוכחית?
ספרה זו ספרה בודדת: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.
מספר זה משהו שמורכב מלפחות ספרה אחת ויכול להכיל נקודה עשרונית כגון 1234.56.

זה כמו ההבדל בין אבן בטון (ספרה) לבין קיר שעשוי מאבני בטון (כמה ספרות ביחד ואולי עם תוספת מלט).

פשוט נקבל את הספרה 24..?
ספרה - מלשון יחיד - 0, 1, 2, 3, 4 ,5 ,6 ,7 ,8 ,9
אין ספרה "24" במתמטיקה העברית.

אבל זו נוסחה אחת.
אלו 3 נוסחאות שונות:
1. הנוסחה של מספר השורה (נוסחה פנימית)
2. הנוסחה של התא שבו נמצא המספר שאנחנו רוצים לבדוק (נוסחה פנימית)
3. הנוסחה שמשווה בין התוצאה של נוסחה #1 לתוצאה של נוסחה #2 (נוסחה חיצונית)

למה שאני אכתוב אותה בעוד תא?
מכיוון שעדיין לא העלת על כתב את הנוסחאות הנכונות עם המשוואות הנכונות והתיאורים הנכונים אז אין לך יכולת לדעת אם הנוסחאות הפנימיות נכונות או לא.
בשביל לבדוק את נכונותן רצוי לסגל את ההרגל של בדיקת כל אחת מהן לחוד בתאים נפרדים (אפילו בעמודות נפרדות ו/או בגיליון נפרד).
בנוסחאות פשוטות אתה יכול להגיע לתוצאה נכונה גם בלי (או להגיע לתוצאה שגויה בלי לדעת כמו שקרה לך בנוסחאות של התאריך די הרבה פעמים!) אבל ככל שהנוסחאות יסתבכו כך הסבירות שתצליח לייצר את הנוסחה החיצונית בצורה נכונה ובלי טעויות מתחילה לשאוף ל-0.

כשאני בעצמי בא לבנות נוסחאות מורכבות (נוסחה חיצונית שמורכבת מנוסחאות פנימיות), אני בונה את הנוסחאות הפנימיות בצד לפני שאני מנסה בכלל לבנות את הנוסחה החיצונית.

אני יודע שאני צריך מהנוסחה האקסלית H$2 את המספר 2 בסופו של דבר.
טעות.
מה שאתה יודע זה שאתה לא יודע מה המספר שתקבל שם.
* זה יכול להיות 2.
* זה יכול להיות 3 (ראה לפני כמה עמודים השתמשנו ב-3).
* זה יכול להיות כל מספר חיובי אחר.

לא אוהב להעתיק בלי להבין.
הבעיה היא לא שאתה מעתיק בלי להבין.
הבעיה היא שאתה לא מתבונן במה שכבר כתבת אז אתה כותב מחדש דברים שאינם נכונים במקום להתבסס על הנכון ולהתאים אותו למקרה הנוכחי.

באופן כללי בחיים אני מציע לך תמיד להתחיל ממשהו מוכן ולהתאים אותו לצרכיך במקום להתחיל מ-0 בכל פעם מחדש.

אתה גם עושה זאת ברוב תחומי החיים גם היום:
* האם כשאתה לובש מכנסיים אתה "מתחיל מ-0 ומנסה להבין איך לובשים מכנסיים" או "מעתיק מאיך שלבשת את המכנסיים אתמול"?
* מה לגבי הכנת חביתה? האם בכל פעם אתה מנסה "להבין מחדש" איך מכינים חביתה או שאתה "מעתיק" מהפעם הקודמת שעשית זאת?
* מה לגבי שטיפת צלחות? האם עבור כל גודל צלחת אתה מנסה ללמוד מחדש איך שוטפים צלחת או שאתה "מעתיק" מאיך שלמדת לשטוף צלחת פעם ופשוט מבצע התאמות לגודל הצלחת שאתה שוטף עכשיו?

תדמיין לעצמך שוטף כלים חדש במסעדה שמראים לו איך לשטוף צלוחית קטנה של קינוחים משהו בסגנון הזה:
1. תקח את הספוג
2. תטבול אותו בסבון
3. תעשה תנועות עיגוליות קטנות (הרי זו צלחת קטנה) על הצלחת
4. תשטוף את הצלחת במים
5. תניח את הצלחת במתקן הייבוש הקטן (הרי זו צלחת קטנה)
שוטף הכלים הצעיר מאשר שהוא הבין ומדגים איך הוא מצליח לשטוף צלוחית קינוח קטנה בהצלחה!

כעבור שעה שמים לו בכיור צלחת ענקית של דגים.
מה לדעתך הוא צריך לעשות?
לשאול את הבוס איך שוטפים צלחת ענקים "כי הוא לא רוצה להעתיק"?
לשטוף את הצלחת הענקית לפי אותן ההנחיות שהוא קיבל לשטיפת צלחת קינוח קטנה? (לעשות תנועות מעגליות קטנות??? לשים במתקן הייבוש הקטן???).

או שמא אתה מצפה מאותו בחור אינטליגנט לבצע התאמות לתהליך שטיפת צלחת דגים גדולה כך:
1. תקח את הספוג
2. תטבול אותו בסבון
3. תעשה תנועות עיגוליות גדולות (הרי זו צלחת גדולה) על הצלחת
4. תשטוף את הצלחת במים
5. תניח את הצלחת במתקן הייבוש הגדול (הרי זו צלחת גדולה)

מה דעתך?

-אולי במקרה שלי Z1 מייצג את הערך בתא H$2?

-או אולי Z1 מייצג את הספרה 2? לא.. חושב שהמקרה הראשון מוגדר בצורה טובה יותר.
אני חושב שתתחיל בלהעתיק לכאן את מה שעשית כבר בצורה נכונה בעבר ואז תחפש מה דומה ומה שונה.
תעשה משהו דומה כמו מה שהצגתי עם תהליך שטיפת הכלים.

19yoboy

Well-Known Member
אז T זו התוצאה, הדבר הכללי - סופי.

ובצד השני של סימן את מה שמייצר את התוצאה
T1.

אם אתה חושב ששניהם "משתנים" אז שניהם צריכים להיות באותו צד של סימן השוויון ותהיה חסרה לך התוצאה בצד השני של סימן השוויון.
משתנה אחד יכול להוביל לתוצאה? אני חושב שהתשובה יכולה להיות חיובית. לדוגמה X=10.

ובלי תוצאה?
אני חושב שהקושי שלי היה (ואולי עדיין מעט) הוא להבין שהתוצאה היא בעצם אות שאותה כיניתי בתור משתנה. תודה על החידוד.

תחזור למשל למשוואה שכתבת בעמודה A ואיך הגדרת אותה.
קוד:
=INT((ROW()-2)/12)
איזו מן השמה יש פה?

אפשר דוגמה פשוטה להשמה ואז אני אנסה להבין בעצמי?

ספרה זו ספרה בודדת: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.
מספר זה משהו שמורכב מלפחות ספרה אחת ויכול להכיל נקודה עשרונית כגון 1234.56.
תודה.

אין ספרה "24" במתמטיקה העברית.
למה? 24 זה מספר שלם.

שאני מסכים ואני צריך לשנות את ההרגלים האלה..
ולכן אני אבקש את עזרתך כי אני צריך לצאת מאזור הנוחות:

להעתיק לכאן את מה שעשית כבר בצורה נכונה
מה להעתיק בדיוק? מאיפה (נוסחה?)
מכיוון שמנוע החיפוש בפורום לא מדויק ולא תמיד עובד אז זה מאוד מקשה עלי פסיכולוגית אפילו להתחיל לחזור אחורה. כלומר לא מספיק שחשבתי שאני מתקדם, אני חוזר, נובר בכל מה שכתבתי בעבר בשרשור הנוכחי וצריך לעבד את זה מחדש. אז זה מאוד יציאה מאזור הנוחות בשבילי.
בבקשה אם תוכל להיות כמה שיותר מדויק, (אם זה לא בקשה מוגזמת) שאתחיל בקטן, לאט לאט אנסה לעשות את זה עצמאית.

daat99

מייסד
מנהל
משתנה אחד יכול להוביל לתוצאה? אני חושב שהתשובה יכולה להיות חיובית. לדוגמה X=10.
נכון מאוד וכבר היו לנו כמה דוגמאות כאלו כולל בעמודה של התאריכים (בנוסחה שמחשבת את היום).

אני חושב שהקושי שלי היה (ואולי עדיין מעט) הוא להבין שהתוצאה היא בעצם אות שאותה כיניתי בתור משתנה. תודה על החידוד.
אני מסכים.
תשים לב שהתייחסתי לכך כאן:
איזו מן השמה יש פה?
איפה המשוואה?
איפה הגדרת המשתנית המילולית?

העתקת רק את הנוסחה ולכן אתה לא רואה את המשוואה והמשתנים.

אני שוב ממליץ לך לרכז את הכל ביחד ולשים לב בעיקר למשפט המסכם:
כל נוסחה (כאן יש לנו נוסחה בכל צד אז זה לפחות שתי נוסחאות פנימיות עוד לפני שדיברנו על הנוסחה החיצונית שמחברת ביניהן) מורכבת מכל המידע הזה:

אפשר דוגמה פשוטה להשמה ואז אני אנסה להבין בעצמי?
הדוגמא הכי פשוטה שעשינו עד כה היא בנוסחה של היום שהשתמשנו בה בעמודה B.
אני ממליץ לך בחום לחזור אליה שוב ולהתבונן בתמונה המלאה (הנוסחה, המשוואה והגדרת המשתנים).

למה? 24 זה מספר שלם.
25 זה מספר שלם - קיר של בניין שבנוי מאבנים זה קיר אבנים שלם.
מספר
זה לא ספרה בדיוק כמו שקיר אבנים זה לא אבן.
מספר מורכב מספרה אחת או יותר בדיוק כמו שקיר (אבנים) מורכב מאבן אחת או יותר.

שאני מסכים ואני צריך לשנות את ההרגלים האלה..
ולכן אני אבקש את עזרתך כי אני צריך לצאת מאזור הנוחות:
אני לא יכול לעזור לך לשנות את ההרגלים שלך.
אני יכול להפנות אותך למקומות המתאימים ולהמליץ לך על פעולות מתאימות אבל רק אתה מחליט אם אתה מעוניין ליישם אותן או לא.

לצורך הדוגמא, המלצתי לך מספר פעמים לחזור לדוגמאות הקודמות ולרכז את כל המידע ביחד בשביל שהוא יהיה זמין לך אבל עדיין בחרת שלא ליישם את ההמלצה הזו ולראיה אפילו בתגובה הזו ציטטת את הנוסחה של עמודה A לבדה בלי המשוואה והמשתנים ושאלת למה אני חושב שזה דומה למשוואה שיש בה השמה.

את ההמלצות אני נותן לך אבל אין לי שום יכולת (או רצון) להכריח אותך ליישם אותן.
בחייך הבוגרים יותר (בשוק העבודה/עסקים) אתה תתקל בהרבה מאוד אנשים שיעדיפו להתעלם ממך כשתפול אחרי שלא הקשבת לעצתם מאשר לעזור לך לרוץ קדימה.
כולנו נופלים בשלב כלשהו בחיים - והרבה יותר מפעם אחת.
בלי הסיוע של הסביבה לא תמיד נצליח לקום בחזרה.

מה להעתיק בדיוק? מאיפה (נוסחה?)
את כל מה שמפורט כאן:

מכיוון שמנוע החיפוש בפורום לא מדויק
אין קשר למנוע החיפוש - הוא לא היה עוזר לך גם אם הוא היה מדוייק.
אתה יכול למצוא את הדברים בדיוק כמו שאני מוצא אותם - מעבר מחדש עם העמודים הקודמים.

תשים לב שבזמן שבו עבדת על הנוסחאות הקודמות ובכל פעם שבו סיימת בהצלחה נוסחה כלשהי הצעתי לך לרכז את המידע הזה ביחס ולשמור לך בצד קישור להודעה הרלוונטית.
אני מבין שבחרת שלא לעשות זאת ולכן אני ממליץ לך לעבור שוב על השרשור, לאתר את הסיכומים שביצעת ולשמור את הקישורים אליהם בצד.
אם זה יותר נוח לך אז אתה יכול להעתיק את הסיכומים למסמך של גוגל/וורד/אימייל או לכל כלי אחר שבאמצעותו אתה יכול לרכז מידע טקסטואלי עם מספרים, נוסחאות ומשוואות.

לא מספיק שחשבתי שאני מתקדם, אני חוזר, נובר בכל מה שכתבתי בעבר בשרשור הנוכחי וצריך לעבד את זה מחדש
אם אתה מרגיש צורך לעבד את זה מחדש זה רק מגלה שלא למדת את מה שכבר עשית (זוכר שבבי"ס נתנו לך שיעורי בית בשביל לתרגל? כאן אין שיעורי בית - זו בחירה שלך אם לתרגל לבד או לא).
אם וכאשר תגיע לאקדמיה ו/או תנסה ללמוד קורסים מתקדמים (אקדמאים או מקצועיים) אף אחד לא ירדוף אחריך בשביל לתרגל והסבירות שתצליח לסיים בהצלחה את הלימודים ללא חזרה אחורה לחומר שנלמד בתחילת הסמסטר/הקורס היא נמוכה ביותר.
גם אם נתעלם מלימודים אקדמאים/מקצועיים אז אפילו בשוק העבודה מצפים ממך ללמוד דברים באופן עצאי כמעט בכל משרה שיש לה פוטנציאל רווח מעבר לשכר מינימום וגם שם לא תהיה לך ברירה אלא לחזור לדברים שלמדת בעבר.

תחשוב למשל מה יעשה הבוס של אותו שוטף כלים אם הוא יענה לשאלה: "מדוע לא שטפת את הצלחת הגדולה?" עם תשובה בסגנון: "קשה לי לחזור אחורה להסבר שנתת לי על איך לשתוף צלחת קטנה וזו צלחת גדולה אז זה לא אותו דבר".

אני לא הבוס שלך ואני לא אעשה לך שום דבר רע.
כל עוד אתה תרצה ללמוד אני ככל הנראה אסכים לשתף את הידע שלי.
אתה היחיד שמכתיב כמה ואיך אתה רוצה ללמוד.

אם תוכל להיות כמה שיותר מדויק, (אם זה לא בקשה מוגזמת) שאתחיל בקטן, לאט לאט אנסה לעשות את זה עצמאית.
אתה לא חייב לקרוא את הכל בצורה מלאה.
מה שאתה באמת צריך לאתר זה את הסיכומים הסופיים שעליהם הגבתי לך ש"ביצעת אותם בצורה נכונה" ולא את כל הדיונים בדרך.
דרך פשוטה יחסית היא לקרוא את התגובה הראשונה שלך בכל עמוד ולראות באיזה נושא היא עוסקת (עמודה D המקורית, סימני ה-$ וכו').
בכל פעם ש-"מתחלף נושא" אתה יודע שבעמוד הקודם סיימת עם הנושא הקודם אז צריך להיות בו סיכום (עד כדי הדרך שבה בחרת לסכם, לצערי בחרת לא מעט פעמים לבצע סיכום חלקי במקום מלא כפי שהצעתי וזה יקשה עליך יותר).
אני ממליץ לך להגיע למצב שבו יש לך את כל הסיכומים המלאים הנכונים במקום מרכזי אחד.

אולי תבחר להגיב עם הסיכומים הללו בתגובה ספציפית ומרכזת כך שתוכל לשמור קישור אליה ולא תצטרך לעשות זאת שוב? ואולי לא :(

אני לא יודע מה תבחר לעשות.
מה שאני כן יודע זה שקצרנות בהווה מובילה לקשיים בעתיד ולכן אני באופן אישי מעדיף לפרט בהווה.

19yoboy

Well-Known Member
אולי תבחר להגיב עם הסיכומים הללו
סיכומון

25 זה מספר שלם - קיר של בניין שבנוי מאבנים זה קיר אבנים שלם.
הבנתי. ספרה זה מספר שלם, מ1-9. השאר זה מספרים.

איפה המשוואה?
איפה הגדרת המשתנית המילולית?
קוד:
1) MOD(ROW()-2, 12) + 1 = Y
2) 1 + (Y1-2)%12 = Y
* Y1 הוא מספר השורה הנוכחית.
* Y מייצג את מספר החודש הרלוונטי לשורה הנוכחית.

-(איפה יש כאן Y1)?
-לא מבין את ההשמה עדיין.

אחרי חזרה אחורה להסבר שסיפקת לי, אני אנסה להחיל את אותו על הדוגמה הזו:
זה אומר שקודם כל נבדוק האם T1 שווה ל2 ואם כן אז אפשר להגיד ש2 = T.

בנוסף כבר הגדרת משתנה שכזה בעבר (כמה פעמים!) אז אתה יכול להעתיק את ההגדרה הקודמת שהשתמשת בה ולבצע התאמות איפה שנדרש.
574
-P1 מייצג את מספר השורה.
-P2 מייצג את השורה מספר שתיים.

איך המקרה הזה דומה למה שאני מתאר?
כאן יש לי שתי משתנים (P1 & P2) לעומת משתנה בודד שהוא Z1.
בנוסף, אם כבר, זה זהה להגדרת T ולא Z.

אולי:
קוד:
1)=H$2
2)Z1=Z
-Z1 מייצג את מספר השורה.
-Z מייצג את השורה מספר 2.

שזה קצת יותר הגיוני בשבילי. אבל ממש לא עד הסוף.

קשה לי לחזור אחורה
סיימתי אחרי 40 דקות של כתיבת ההודעה הזאת. מקווה שזה יתן לי קצת מוטיבציה להמשיך.

daat99

מייסד
מנהל
התחלה מעולה - תמשיך כך!
אני ממליץ לך להוסיף את המתכון לבניית נוסחאות ומשוואות:
תזכור:

בתקווה שלא תדלג על שלבים כשתשתמש בו ולא תתבלבל יותר מדי שלא לצורך.

נכתב ע"י מסמך סיכומון:
מתא (תא כבר לא קיים) D2:
קוד:
1) $Q$1 + $A2
2) X + Y = Z
-X הוא הערך שמוזן בתא שמפתחו הוא עמודה Q ושורה 1.
-Y הוא הערך המתקבל בתא שמפתחו הוא עמודה A ואותה השורה.
-Z היא שנת ההשקעה באותה השורה.
הסידור של השורות של הקוד מימין לשמאל ערבב את סימני הדולרים ולא ניתן להבין בהגדרת הנוסחאות האקסליות מה מהמפתח של התאים הוא עם דולר ומה בלי.
אני ממליץ לך בחום לסדר את זה כך שיהיה לך ברור מה מיוצג ע"י $ במפתח ומה לא (אחרת אתה לא תבין את זה גם כשתחזור לעניין בנוסחאות).

נכתב ע"י מסמך סיכומון:
(חסר לי התא כי הוא כבר לא קיים) קוד:
1)Q$1 + $A2 = X
2)X1 + X2 = X
* המשתנה X1 הוא הערך שמוזן בתא שמפתחו הוא עמודה Q ושורה 1.
* המשתנה X2 הוא הערך המתקבל בתא שמפתחו הוא עמודה A ואותה השורה.
* התוצאה X היא שנת ההשקעה באותה השורה.
החלק הזה מיותר (והוא גם שגוי).

נכתב ע"י מסמך סיכומון:
בעמודה B שמייצגת את ה-DATE היו לנו 3 נוסחאות פנימיות ונוסחה חיצונית אחת (בסה"כ 4 נוסחאות ומשוואות עם תיאורים מילוליים מתאימים).
אני לא רואה את הפירוט הזה אצלך אלא רק את הנוסחה החיצונית עם הסבר שאני לא כל כך מצליח להבין בעצמי (אבל מה שחשוב זה שאתה תבין אותו)

חוסרים בסיכומון:
1. חסר החלק של הגדרת הנוסחאות שעשית בהם שימוש בעמודה A (ואת הפירוט של כל 4 הנוסחאות מעמודה B).

2. בהקשר לסימני ה-$ חסרה לך ההערה שאנחנו רוצים כמה שיותר סימני ה-$ כל עוד הנוסחה עדיין נכונה גם אם נבצע העתקה/הדבקה (מיוחדת של נוסחאות!) לתא שנמצא גם בעמודה אחרת וגם בשורה אחרת.

הבנתי. ספרה זה מספר שלם, מ1-9. השאר זה מספרים.
0-9 זה גם מספר וגם ספרה - תלוי הקשר.
מספר הוא למעשה ספרה אחת או יותר שיש לו משמעות כלשהו (סופרים משהו).
למשל כשסופרים אצבעות על יד אחת אז מקבלים את המספר 5 שהוא מספר שמורכב מהספרה 5 לבדה.

ספרה מייצגת את אחת הספרות 0-9 (גם 0 זו ספרה) אבל אינה מייצגת משמעות כלשהי בפני עצמה.
לדוגמא: "לעברית הקש (על הספרה) 1".

קוד:
1) MOD(ROW()-2, 12) + 1 = Y
אתה זוכר שבנוסחה יש דברים רק מצד אחד של סימן השוויון ולא משני הצדדים?
ראה #4 במתכון לבניית נוסחאות ומשוואות:
-(איפה יש כאן Y1)?
העתקת את הנוסחה והמשוואה - איפה אתה רואה Y1 במה שהעתקת?
-לא מבין את ההשמה עדיין.
תחשוב על זה כמו "לשים" את מה שמתקבל ממה שיש בצד אחד של סימן השוויון בתוך התוצאה שמיוצגת ע"י אות בצד השני של סימן השוויון.

למשל: שוקולד + סוכריות + אזני המן + בקבוקון יין = משלוח מנות
לוקחים את השוקולד, את הסוכריות, את אזני המן ואת בקבוקון היין ושמים אותם בתוך משלוח מנות.

אחרי חזרה אחורה להסבר שסיפקת לי, אני אנסה להחיל את אותו על הדוגמה הזו:
זה אומר שקודם כל נבדוק האם T1 שווה ל2 ואם כן אז אפשר להגיד ש2 = T.
אני לא רואה את המשוואה בדוגמא שלך ואני לא רואה את 2 במשוואה בתגובה הקודמת אז אני לא יודע מאיפה הגיע המספר 2.
במשוואה מההודעה הקודמת שאני ראיתי אין בדיקת שוויון אלא רק השמה.

אתה מוזמן להציג את המשוואה שאליה אתה מתייחס אם אתה חושב אחרת כי לא ברור לי על מה אתה מסתכל בלי שתרשום את זה.

-P1 מייצג את מספר השורה.
-P2 מייצג את השורה מספר שתיים.
תשים לב שפה אתה מתייחס לנוסחה החיצונית שמייצגת בדיקת שוויון ואנחנו עדיין מנסים לעבוד על שתי הנוסחאות הפנימיות (הנוסחה הימנית בנפרד והנוסחה השמאלית בנפרד) שמייצרות את התוצאות שאותן אנחנו רוצים לבדוק בנוסחה החיצונית.

איך המקרה הזה דומה למה שאני מתאר?
האם אתה לא מזהה דמיון כלשהו בין הנוסחאות?
ו:
קוד:
1) row()=H$2
כאן יש לי שתי משתנים (P1 & P2) לעומת משתנה בודד שהוא Z1.
הסיבה שאתה חושב שיש לך 2 משתנים היא כי אתה מתייחס לנוסחה החיצונית.
ברגע שתפרק את הנוסחה החיצונית לשתי נוסחאות פנימיות (כפי שעשינו כאן) שכל אחת מהן מורכבת ממשתנה בודד אתה תראה דימיון רב ביניהן.

בנוסף, אם כבר, זה זהה להגדרת T ולא Z.
זו הנוסחה הפנימית הימנית.
-Z1 מייצג את מספר השורה.
איפה יש התייחסות למספר השורה בנוסחה ו/או במשוואה?
-Z מייצג את השורה מספר 2.
איפה יש התייחסות לשורה או למספר 2 בנוסחה ו/או במשוואה?

19yoboy

Well-Known Member
אני ממליץ לך להוסיף את המתכון לבניית נוסחאות ומשוואות:
הוספתי.

אני ממליץ לך בחום לסדר את זה
סידרתי עד כמה שאפשר.

לינק

(בסה"כ 4 נוסחאות ומשוואות עם תיאורים מילוליים מתאימים).
אני לא רואה את הפירוט הזה אצלך אלא רק את הנוסחה החיצונית עם הסבר שאני לא כל כך מצליח להבין בעצמי (אבל מה שחשוב זה שאתה תבין אותו)
הוא נמצא בעמוד מס' 2.
הצלחתי להבין אותו.
תרצה שאוסיף עוד משהו בקשר לזה?

חוסרים בסיכומון:
הושלמו.

אתה זוכר שבנוסחה יש דברים רק מצד אחד של סימן השוויון ולא משני הצדדים?
זוכר.

העתקת את הנוסחה והמשוואה - איפה אתה רואה Y1 במה שהעתקת?
איפה אתה רואה Y1 במה שהעתקת?
ממש כאן, בתיאור המילולי:
575

אבל כעת שמתי לב שהוא מחליף את ROW. אז חוסר תשומת לב מצידי, אפשר להתקדם.

למשל: שוקולד + סוכריות + אזני המן + בקבוקון יין = משלוח מנות
לוקחים את השוקולד, את הסוכריות, את אזני המן ואת בקבוקון היין ושמים אותם בתוך משלוח מנות.
ואת כל זה אתה תוכל להקביל לי רגע למשוואה?
נגיד:
משלוח מנות = 20 שקלים

זה אומר:
(שוקולד + סוכריות + אזני המן + בקבוקון יין) = 20 שקלים

זה יותר ידידותי לי אם זה נכון בניגוד לאיך שאנחנו משתמשים עם זה במשתנים..

אני לא רואה את המשוואה בדוגמא שלך ואני לא רואה את 2 במשוואה בתגובה הקודמת אז אני לא יודע מאיפה הגיע המספר 2.
הבאתי את המספר 2 מעצם היותו מייצג את השורה השניה כביכול, של הנוסחה H$2.

אתה מוזמן להציג את המשוואה שאליה אתה מתייחס אם אתה חושב אחרת כי לא ברור לי על מה אתה מסתכל בלי שתרשום את זה.
קוד:
1) = row()
2) T1 = T
איזו מן השמה יש כאן?

ויתרה מכך,
איזו השמה יש כאן?
(נוסחה מתא A2)
קוד:
=INT((ROW()-2)/12)
תשים לב שפה אתה מתייחס לנוסחה החיצונית שמייצגת בדיקת שוויון ואנחנו עדיין מנסים לעבוד על שתי הנוסחאות הפנימיות (הנוסחה הימנית בנפרד והנוסחה השמאלית בנפרד) שמייצרות את התוצאות שאותן אנחנו רוצים לבדוק בנוסחה החיצונית.
קשה לי לראות את זה עדיין.

זה כמו לבנות את P1 וP2 בנפרד?
עדיין מסתבך לי קצת בראש.

האם אתה לא מזהה דמיון כלשהו בין הנוסחאות?
יש דימיון.

אבל זה דימיון בין הנוסחה החיצונית של P לבין החיצונית של Z, לא ככה?
אני חושב שאני יותר מבין!
כי הנוסחה בכללותה היא (מתא G2):

קוד:
row()=H$2
איפה יש התייחסות למספר השורה בנוסחה ו/או במשוואה?
אין.
אז אתה רוצה שאני אקרא לזה:
-Z1 הוא הערך המתקבל מתא G2 או משהו בסגנון?

איפה יש התייחסות לשורה או למספר 2 בנוסחה ו/או במשוואה?
כנל אותה הגדרה מתאימה גם לפה.
אולי בגלל שאני עדיין לא מבין את ההשמה, גם של Z1 וZ.

daat99

מייסד
מנהל
מעולה!

סידרתי עד כמה שאפשר.
בדרך כלל כותבים נוסחאות ומשוואות שכאלו בשורות שמיושרות לשמאל במקום לימין וכך התוכנה יודעת להבין לבד איך לכתוב את הדברים.
כשמנסים "לסדר את זה לבד" אז:
* או שמשתמשים בתמונה ואז זה לא עריך ולא ניתן לבצע העתק/הדבק.
* או שמנסים לסדר את הסדר של האותיות לבד כך שעדיין לא ניתן לבצע העתק/הדבק ובנוסף כשגוגל יחליטו "לתקן את המעוות" בצד שלהם, המסמך שלך ישתבש בלי שתשנה אותו בכלל.

הוא נמצא בעמוד מס' 2.
הצלחתי להבין אותו.
תרצה שאוסיף עוד משהו בקשר לזה?
אני באופן אישי מתקשה להבין את ארבעת הנוסחאות השונות שמשוייכות לעמודה B מקריאת העמודים #2 ו-#3 אבל אתה זה שצריך להבין ולא אני.

הדרך שבה אני מעדיף לנקוט בה היא אחידות בהצגה.
זה אומר שאני אציג את כל 4 הנוסחאות על כל 5 סעיפי כל אחת מהן באותה הצורה ובאותו הסדר.
אם נלך לפי "המתכון" שלנו אז זה יראה משהו בסגנון הזה:

======================
1. משוואה (מיושר לשמאל, רשום באנגלית, עם סימן שוויון ונתונים משני צדדיו)
2. תיאור התוצאה המילולי בעברית
3. תיאור המשתנים המילולי בעברית
4. הנוסחה עצמה (מיושר לשמאל, רשום באנגלית, עם סימן השוויון ובלי שום דבר מצד שמאל שלו)
5. התא שבו הנוסחה רשומה (יכול להיות מיושר לשמאל, לא חובה כי יש כאן רק סימון תא ללא סימנים מיוחדים כגון $)
======================

דוגמא להמחשה שמתבססת על הנוסחה הפשוטה של Z:
======================
1. Z=1
2. Z מייצג את מספר היום הראשון בחודש
3. אין משתנים בנוסחה זו
4. 1=
5. B2
======================

כפי שציינתי - בעמודה B יש 4 נוסחאות שונות כך שישנה ציפיה לראות 4 הגדרות שלמות כאלו.

נ.ב.
אם מתחשק לך שהנוסחה והמשוואה יהיו סעיפים צמודים אז אתה יכול לשנות את הסדר של הסעיפים אבל תקפיד לשנות את הסדר גם במתכון בראש המסמך בשביל האחידות.

מעולה!

אבל כעת שמתי לב שהוא מחליף את ROW.
הוא מייצג את התוצאה שמתקבלת מהנוסחה האקסלית בשם ROW :)
הוא לא יכול "להחליף" כי נוסחה ומשוואה אלו דברים שונים שהם לא ברי החלפה/השוואה.

ואת כל זה אתה תוכל להקביל לי רגע למשוואה?
רק למשוואת השמה - לא למשוואת שוויון.

כפי שציינתי - ישנו צורך להבחין בין משוואת השמה לבין משוואת שוויון לפי ההקשר כי הן נראות אותו הדבר בדיוק.

לצורך הדוגמא יש את המלה "אמה" - מה משמעותה?
אמה: חלק מהיד
אמה: יחידת מידה
אמה: אמא שלה
איך אתה מבחין בין המשמעויות השונות בלי לדעת מה ההקשר?

הדרך היחידה להבדיל בין המשמעויות השונות של המילה היא ההקשר וגם במשוואות הדרך היחידה להבחין בין משוואת השמה למשוואת שוויון היא ההקשר.

נגיד:
משלוח מנות = 20 שקלים
לא ניתן לזהות הקשר של המשוואה הזו כי:

1. זו לא יכולה להיות השוואה מכיוון שאין בסיס משותף בין שני צדי השוויון (בצד שמאל יש חפץ ובצד השני יש סכום כספי)
ניתן להפוך זאת למשוואת שוויון כך: "מחיר משלוח מנות = 20 שקלים" (משלוח המנות עולה 20 שקלים)

2. זו לא יכולה להיות השמה מכיוון שבצד השמאלי (20 שקלים) אין "כלי" שיכול להכיל את מה שיש בצד הימני (משלוח מנות)
ניתן להפוך זאת לשוואת השמה כך: "20 שקלים = משלוח מנות" (משלוח המנות מכיל 20 שקלים)

זה אומר:
(שוקולד + סוכריות + אזני המן + בקבוקון יין) = 20 שקלים
אם תהפוך את המשוואה למשוואת שוויון אז נקבל:
המחיר של (שוקולד + סוכריות + אזני המן + בקבוק יין) = 20 שקלים.

לא ניתן להפוך משוואה שכזו למשוואת השמה כי אין לנו "כלי שיכול להכיל את הערכים" באף אחד מהצדדים.

זה יותר ידידותי לי
אתה מנסה ללמוד כרגע דרך חשיבה מעט יותר מתקדמת שלא לימדו אותך בבי"ס וזה לא תהליך "ידידותי" בלשון המעטה.
אולי תצטרך את דרך החשיבה הזו בחייך המקצועיים בעתיד (למשל בהייטק) ואולי לא - אני לא יודע.

מה שאני כן יודע זה שדרך החשיבה הזו תעזור לך להבין לבד איך אתה מצליח לפרק דג טונה שלם לקופסאות של 160 גרם בעצמך.
אתה צריך להחליט אם זה חשוב לך מספיק בשביל להשקיע בזה זמן ומאמצים או לא כי אתה מכתיב את מה שאתה רוצה ללמוד (תחת מגבלות הידע שלי).

הבאתי את המספר 2 מעצם היותו מייצג את השורה השניה כביכול, של הנוסחה H$2.
אבל מי אמר שזה המספר 2?
תזכור שההגדרה צריכה להיות נכונה תמיד.
האם המספר 2 יהיה נכון תמיד?
האם הוא יהיה נכון אם נבחר להוסיף עוד 5 שורות של כותרות והטבלה תתחיל משורה 7?

מה באמת רשום בנוסחה?
האם יש בנוסחה מספר קבוע או משהו אחר?
האם נתקלת בעבר במשהו דומה למה שרשום בנוסחה (למשל בעמודה B או A)?
איך הגדרת אותו שם?

איזו מן השמה יש כאן?
T1 (המשתנה) מוכנס לתוך T (הכלי שמכיל את התוצאה).
איזו השמה יש כאן?
(נוסחה מתא A2)
נוסחה זו לא משוואה.
בנוסחה אין כלום מהצד השמאלי של סימן השוויון.
בשביל שתהיה היתכנות ל-"השמה" צריך לכל הפחות משהו מהצד השמאלי של סימן השוויון ובשביל זה יש משוואות.
גם במשוואות צריך להבין מההקשר אם מדובר במשוואת שוויון או משוואת השמה (כפי שהמחשנו עם משלוח המנות ו-20 השקלים).

זה כמו לבנות את P1 וP2 בנפרד?
זה כמו לבנות את X, Y ו-Z בנפרד ואז לאחד אותם ביחד ל-W בדיוק כמו שעשית בעמודה B.

אבל זה דימיון בין הנוסחה החיצונית של P לבין החיצונית של Z, לא ככה?
תפרק את שתיהן לשתי נוסחאות פנימיות כל אחת.
האם יש דימיון בין לפחות זוג אחד של הנוסחאות הפנימיות?
כי הנוסחה בכללותה היא (מתא G2):
זו נוסחת שוויון שמשווה בין התוצאות של שתי נוסחאות פנימיות.
* הנוסחה הימנית מביאה תוצאה מתא H$2
* הנוסחה השמאלית מביאה תוצאה מפונקציית אקסל שבודקת מה מספר השורה הנוכחית
הנוסחה החיצונית משווה בין שתי התוצאות ומחזירה תשובה אם הן זהות או לא.

-Z1 הוא הערך המתקבל מתא G2 או משהו בסגנון?
אני משער שתכוונת ל-H2 ולא G2 אבל בהחלט משהו בסגנון ;)
כבר יש לך תיאור מילולי יותר מדוייק לזה בנוסחאות הקודמות שעבדת עליהן ואתה יכול להתבסס עליו (ולשנות את הניסוח איפה שנדרש בהתאם לסימני ה-$).

אולי בגלל שאני עדיין לא מבין את ההשמה, גם של Z1 וZ.
לוקחים את Z1 ומכניסים אותו לתוך הכלי Z.

19yoboy

Well-Known Member
מיושרות לשמאל
ניסיתי וזה עדיין לא הכי ברור(הסוגר לא בצד הנכון).
דוגמה:
מתוך עמוד 2,
576
אבל,
אתה זה שצריך להבין ולא אני.
אני מצליח להבין.

כשמנסים "לסדר את זה לבד" אז:
אז מה לעשות?

(מיושר לשמאל, רשום באנגלית, עם סימן שוויון ונתונים משני צדדיו)
מיישר לשמאל את כולן.

תיאור התוצאה המילולי בעברית
3. תיאור המשתנים המילולי בעברית
4. הנוסחה עצמה (מיושר לשמאל, רשום באנגלית, עם סימן השוויון ובלי שום דבר מצד שמאל שלו)
קיים.

5. התא שבו הנוסחה רשומה (יכול להיות מיושר לשמאל, לא חובה כי יש כאן רק סימון תא ללא סימנים מיוחדים כגון $)
כרגע כל נוסחה היא חלק מDATE (W) שכתובה בעמודה B.
אז אין לי ככ אופציה לכתוב מאיזה תא היא כי את התאים של הנוסחאות הפנימיות כבר מחקנו.

הוא מייצג את התוצאה שמתקבלת מהנוסחה האקסלית בשם ROW :)
הוא לא יכול "להחליף" כי נוסחה ומשוואה אלו דברים שונים שהם לא ברי החלפה/השוואה.
זאת הכוונה :p

אז את ההקשר אני צריך לתרגל.. איך בדיוק?

ניתן להפוך זאת לשוואת השמה כך: "20 שקלים = משלוח מנות" (משלוח המנות מכיל 20 שקלים)
האם
אוזני המן = משלוח מנות
נחשב משוואות השמה? (בהינתן אותם הנתונים ובדגש על כך שאוזני ההמן הן רק חלק ממשלוח המנות)

"כלי שיכול להכיל את הערכים"
מה שאני כן יודע זה שדרך החשיבה הזו תעזור לך להבין לבד איך אתה מצליח לפרק דג טונה שלם לקופסאות של 160 גרם בעצמך.
עדיין לא מבין.

אתה צריך להחליט אם זה חשוב לך מספיק
נראה שזה דבר משמעותי שכן שווה להתעכב עליו.. (נושא משוואת ההשמה)

T1 (המשתנה) מוכנס לתוך T (הכלי שמכיל את התוצאה).
אז זה לא בדיוק T1=T. אלא יותר T1 חץ לכיוון T.
אני עדיין לא מבין.

כנל ל
לא מבין. אני חייב עוד הסבר בנוגע לזה.

נוסחה זו לא משוואה.
המילים התבלבלו.. אני מבין את ההבדל בין השניים.

מה זה : זה? :(

אני מצליח להבין ומרגיש שהציטוט הזה קריטי.
איך אפשר להתקדם ממנו?

תפרק את שתיהן לשתי נוסחאות פנימיות כל אחת.
אבל P כבר מפורקת,
איך אפשר לפרק אותה ליותר מכך:

קוד:
1) (row() = 2
2) P1 =2
כנל Z מפורקת, שאני בכלל מתוסכל שאני לא זוכר מדוע כתבתי (שמסתבר שזה נכון אבל פשוט לא מעניין אותי שזה נכון כי אני לא מבין למה כתבתי)
שZ1=Z, והפירוק שלה:
קוד:
1)=H$2
2)Z1=Z
אני משער שתכוונת ל-H2 ולא G2 אבל בהחלט משהו בסגנון ;)
מקבל.
ולא. כרגע אין שום נוסחה בתא H2 אלא בG2.

איזו מן השמה יש כאן?

ויתרה מכך,
איזו השמה יש כאן?
(נוסחה מתא A2)
ואשמח לתגובה על איך ההשמה מתקיימת בדוגמאות האלו + הדוגמה עם הZים.

תודה רבה על התגובות.

daat99

מייסד
מנהל
ניסיתי וזה עדיין לא הכי ברור(הסוגר לא בצד הנכון).
צריך לסמן את כל השורה ואז להגדיר שני דברים ביחד:
1. יישור לשמאל
2. שפה אנגלית

איפה שהשתבש לך הסוגריים אני מנחש שהסוגריים עצמם מוגדרים כתו בשפה העברית ולכן מקבלים יישור לימין במקום לשמאל למרות ששאר השורה מיושרת לשמאל.

זה כמובן רק ניחוש אבל הוא ניחוש מושכל מניסיון אישי בעבר :)

אני מצליח להבין.
זה הדבר החשוב במסמך.

אז מה לעשות?
1. יישור לשמאל של כל השורה
2. הגדרת השפה כאנגלית בכל השורה (כולל התו הראשון והתו האחרון בשורה)

אז אין לי ככ אופציה לכתוב מאיזה תא היא כי את התאים של הנוסחאות הפנימיות כבר מחקנו.
במקרה כזה כל הנוסחאות כתובות באותו התא (B2) ולכן אתה יכול לציין את התא (B2) בכל אחת מהן :)

אין איסור שיהיה תא משותף לנוסחאות שונות במסמך.

במהלך התכנון והיישום אנחנו כמובן נשתמש בתאים שונים עבור כל נוסחה לחוד בשביל להימנע מטעויות.

זאת הכוונה :p
כשיוצאים מהסופר *בלי לשלם* אז גם אם היתה "כוונה לשלם", זה לא אומר שלא גנבנו ;)

אם לא נדייק במעשינו (ובכתבנו) אז נגיע לתוצאות ולמסקנות הלא נכונות.

אז את ההקשר אני צריך לתרגל.. איך בדיוק?
זה מגיע עם הניסיון.
מכיוון שאתה מגדיר את המשוואות ואת הנוסחאות אז אתה זה שמחליט אם מדובר במשוואה שמבצעת "השמה" (שומרים את הערך של צד אחד בתוך התוצאה שבצד השני) או השוואה (משווים בין הערך שמתקבל בצד אחד לערך שמתקבל בצד השני).

תשים לב שגם בבי"ס עשו לך את זה פשוט לא הגדירו לך את זה:
דוגמא להשמה מבי"ס X=1
דוגמא להשוואה מבי"ס X+1=2

האם
אוזני המן = משלוח מנות
נחשב משוואות השמה?
אכן: שמים "אוזני המן" בתוך כלי "משלוח מנות".
בהינתן אותם הנתונים ובדגש על כך שאוזני ההמן הן רק חלק ממשלוח המנות
בהינתן המשוואה הזו, משלוח המנות מכיל אך ורק אוזני המן (הרי לא שמת שום דבר אחר בפנים: אין שוקולד, אין סוכריות ואין יין).

עדיין לא מבין.
אם היית מבין את זה כל כך מהר אז לא היינו צריכים לדון בנושא כבר 19 עמודים :)
זה נושא מורכב גם כשמנסים ללמוד אותו בשיעור מול מרצה באקדמיה עם סיכום תמידי וחזרה על החומר, קל וחומר דרך דיון אינטרנטי שברובו לא סוכם וכמעט ללא חזרה על החומר.

זה בסדר שאתה לא מבין את הדברים הללו בקלות כי הם ממש לא פשוטים להבנה.
מה שחשוב זה שאתה תחליט (עם עצמך) אם אתה באמת רוצה להבין את זה (לא חובה!) וכמה זמן ומאמץ אתה רוצה להשקיע בתהליך.

אז זה לא בדיוק T1=T. אלא יותר T1 חץ לכיוון T.
אתה יכול לרשום זאת עם חץ אבל האם בשיעור בבי"ס רשמו חץ במשוואת ההשמה:
X=1?
מה לגבי משוואת השוויון X+Y=3?
ואיך אתה עונה על השאלה "כמה שווה Y" בלי להשתמש במשוואת ההשמה:
?=Y?

אין כאן משהו שלא למדת כבר בבי"ס - הם פשוט לא השתמשו במונחים שמאפשרים לך להבדיל בין המשוואות (זה יותר מתקדם).

תזכיר לי בבקשה: האם למדת לתכנת כחלק מלימודיך בעבר? ואם כן, איזו שפת תכנות לימדו אותך?

מה זה : זה? :(
המילה "זה" בפני עצמה מופיעה יותר מדי פעמים בשביל שאני אדע על מה אתה שואל אז אין לי יכולת לפרט.

איך אפשר להתקדם ממנו?
אני מזכיר לך שרצית לשדרג את הנוסחה מעמודה C שבודקת אם אנחנו בשורה השניה לנוסחה שבודקת אם אנחנו בשורה הראשונה של הנתונים.
אתה צריך קודם לבחור תא שבו אתה רוצה לכתוב את הנוסחה הזו ואז לעבוד לפי המתכון ולהגדיר את כל חמשת הסעיפים שלו.
התחלת זאת בתא G2 אבל עם כל הדיונים הכל כבר התבלבל אז אין לי מושג איך אתה מגדיר את הסעיפים הללו כרגע ולכן עדיף שתחזור על ההגדרה הזו שוב.

כרגע אין שום נוסחה בתא H2 אלא בG2.
אתה צודק.
התוכן של הנוסחה מפנה ל=H2 וזה בלבל אותי לרגע, אני מתנצל על הבלבול.

אבל P כבר מפורקת,
אני לא זוכר שראיתי אותה מפורקת.
אשמח לקישור לפירוק שלה שכולל את כל חמשת הסעיפים של המתכון שלנו.

איך אפשר לפרק אותה ליותר מכך:
תשים לב שהנוסחה שהגדרת זו עדיין הנוסחה החיצונית שמורכבת משתי נוסחאות פנימיות.
אנחנו רוצים להגדיר את הנוסחאות הפנימיות בנפרד.
כנל Z מפורקת
ב-Z, ניסית לפרק את הנוסחה השמאלית הפנימית אבל לא הצלחת עדיין כי היו לך טעויות בהגדרות של המשתנים.
בכל מקרה זה לא רלוונטי כי אתה קודם צריך להגדיר את הנוסחה של תא G2 בצורה נכונה ומלאה.

אשמח לתגובה על איך ההשמה מתקיימת בדוגמאות האלו
איזה דוגמאות?
הדוגמה עם הZים.
כך:
אל תחפש משהו יותר מורכב מזה - זה עד כדי כך טריויאלי כשהמשוואה מוגדרת עם משתנה/ערך בודד שמוכנס לתוך "כלי" התוצאה.

19yoboy

Well-Known Member

קוד:
=ROW(H$2)
צריך לסמן את כל השורה ואז להגדיר שני דברים ביחד:
1. יישור לשמאל
2. שפה אנגלית
סידרתי מה שהסתדר..

במקרה כזה כל הנוסחאות כתובות באותו התא (B2) ולכן אתה יכול לציין את התא (B2) בכל אחת מהן :)
גם אם הן כתובות אבל לא מייצגות את כלל הנוסחה. אוקיי, בוצע.

תשים לב שגם בבי"ס עשו לך את זה פשוט לא הגדירו לך את זה:
דוגמא להשמה מבי"ס X=1
דוגמא להשוואה מבי"ס X+1=2
הדוגמה הזו בניגוד לדוגמה עם הZים מובנת לי. מה השוני?

מה שחשוב זה שאתה תחליט (עם עצמך) אם אתה באמת רוצה להבין את זה (לא חובה!) וכמה זמן ומאמץ אתה רוצה להשקיע בתהליך.
אני רוצה להבין.

תזכיר לי בבקשה: האם למדת לתכנת כחלק מלימודיך בעבר? ואם כן, איזו שפת תכנות לימדו אותך?
למדתי עצמאית את הבסיס של שפה C, הזנחתי את הלימודים כחלק ממסע החיפושים שלי מעצמי..

אתה צריך קודם לבחור תא שבו אתה רוצה לכתוב את הנוסחה הזו ואז לעבוד לפי המתכון ולהגדיר את כל חמשת הסעיפים שלו.
התחלת זאת בתא G2 אבל עם כל הדיונים הכל כבר התבלבל אז אין לי מושג איך אתה מגדיר את הסעיפים הללו כרגע ולכן עדיף שתחזור על ההגדרה הזו שוב.
אני מגיע למצב שבו אני מציב את הנוסחה מתא G2 בתא C2, יוצא דבר כזה:

קוד:
=IF(row()=(H$2), $O$1, $O$2)
ואני מקבל 1000 כתוצאה. דבר שהוא לא נכון כי אני אמור לקבל 10,000.

אני לא זוכר שראיתי אותה מפורקת.
כיצד אפשר לפרק אותה למשהו שהוא יותר ספציפי מ-זה?
577

בכל מקרה זה לא רלוונטי כי אתה קודם צריך להגדיר את הנוסחה של תא G2 בצורה נכונה ומלאה.
אם אני אתעלם לרגע מענייני משוואות ההשמה, ההגדרה של הנוסחה מתא G2:

קוד:
1) = row()
2) T1 = T

קוד:
1) =H$2
2) Z1 = Z
-Z1 מייצג את הערך המתקבל מתא שמפתח השורה שלו הוא שתיים.
- = = =

אני לא מבין את ההבדלים בין Z1 לZ מה שמבחינתי, ההגדרה המילולית אמורה להיות זהה בדיוק כמו במקרה של T.

איזה דוגמאות?
אמרת שהנוסחה מתא A2 היא משוואת השמה.
איך?

אל תחפש משהו יותר מורכב מזה - זה עד כדי כך טריויאלי
מה אני צריך לעשות כדי להצליח להבין את זה?

daat99

מייסד
מנהל
נכון.
גם אם הן כתובות אבל לא מייצגות את כלל הנוסחה. אוקיי, בוצע.
אכן.
תשים לב שבתהליך בניית הנוסחאות הפנימיות הן לרוב ייבנו בתאים נפרדים אז לרוב אתה תרשום תאים אחרים.
בשלב איחוד הנוסחאות ביחד לתוך הנוסחה החיצונית הם יאוחדו לאותו התא עם ההתאמות הנדרשות בנוסחאות הפנימיות.
הדוגמה הזו בניגוד לדוגמה עם הZים מובנת לי. מה השוני?
אין שוני.
X=1
או
X=Y
מבי"ס זה בדיוק:
Z=Z1
רק החלפנו את האותיות כי יש לנו יותר מדי משוואות שונות בשביל תמיד להשתמש ב-X ו-Y.

למדתי עצמאית את הבסיס של שפה C, הזנחתי את הלימודים כחלק ממסע החיפושים שלי מעצמי..
מעולה.
בשפת C הבחינו בין משוואת שוויון למשוואת השמה ע"י שימוש בשני סימני שוויון במשוואות שוויון ושימוש בסימן שוויון אחד במשוואת השמה
למשל אם כתוב בשפת C:
;x = 1
אז אתה יודע שמדובר בהשמה "שמים 1 בתוך x".
אם לעומת זאת כתוב:
;x == 1
אז אתה יודע שמדובר בשוויון "בודקים אם הערך של x הוא 1".

אם זה יקל עליך אז אתה יכול להשתמש במשוואות בשני סימני שווין בשביל לייצג משוואת שוויון ובסימן שווה בודד בשביל לייצג משוואת השמה.

תשים לב שעדיין בנוסחאות יהיה לך סימן שוויון בודד בהתחלה בלי שום דבר משמאלו ואת כל הנוסחה מימינו.

אני מגיע למצב שבו אני מציב את הנוסחה מתא G2 בתא C2, יוצא דבר כזה:
1. מי אמר שהנוסחה מ-G2 נכונה?
לא זכור לי שראיתי הגדרה מלאה ונכונה שלה (עם כל 5 הסעיפים לפי המתכון).

2. לא הכנסת את הנוסחה המלאה בצורה נכונה אבל מכיוון שעדיין לא הגדרת בצורה מלאה גם את שאר הנוסחאות (הפנימיות והחיצונית) שבעמודה C אז זה מאוד צפוי.
אחרי שתגדיר את כל הנוסחאות (כולל זו שבעמודה G) בצורה מלאה, אני מצפה שיהיה לך יותר קל לזהות מה הטעות שביצעת כאן.
אני ממליץ לך לשמור בצד את מה שעשית ולהשוות אותו לשילוב הנכון שתגיע אליו בעתיד בשביל שתוכל ללמוד מהטעות הזו.

כיצד אפשר לפרק אותה למשהו שהוא יותר ספציפי מ-זה?
התייחסנו לכך הרבה מאוד פעמים.
ראה למשל:
כשיש משתנה בודד בכל נוסחה אז אין שום יכולת "לבצע בדיקה" ו/או לדבר על שני ערכים בו זמנית "שורה נוכחית" ו-"שורה שנייה".
הסיבה שאתה שוב ושוב מתבלבל לדעתי היא כי השמטת את סימן השוויון הראשון שמגדיר את הנוסחה (זה שמשמאלו אין כלום) ואז זה נראה יותר כמו משוואה מבלבלת.
תזכור איך נוסחה אקסלית צריכה להראות (סעיף #4 במתכון):
נכתב ע"י מתכון:
4. את הנוסחה האקסלית עצמה (סימן שוויון שמשמאלו אין כלום ומימינו יש נוסחאות אקסליות, מספרים קבועים, מפתחות של תאים, סימני חשבון ומחרוזות טקסט - כל מה שאקסל יודע לעבד בשביל לספק תוצאה).
בנוסחה הקטנה הזו מתחבאות 3 נוסחאות שונות.
1. הנוסחה החיצונית
2. הנוסחה הפנימית הימנית
3. הנוסחה הפנימית השמאלית

3 נוסחאות
שונות אומר שצריך להגדיר את המתכון עם כל 5 סעיפיו 3 פעמים.
אתה מנסה לקצר תהליכים ולהגדיר את המתכון רק פעם אחת וזה מבלבל אותך גם כן.

אם אני אתעלם לרגע מענייני משוואות ההשמה, ההגדרה של הנוסחה מתא G2:
הנוסחה שרשמת כאן זו אינה הנוסחה שרשומה בתא G2.

קוד:
2) T1 = T
אני אתעלם מכך שרשמת את הנוסחה הלא נכונה בחלק הבא של תגובתי ואתייחס אל הנוסחה הלא נכונה כאילו היא כן נכונה:
1. אני מנחש שהסדר של המשוואה התבלבל לך (התוצאה T צריכה להיות בצד שמאל של סימן השוויון וכל מה שמוביל אליה בצד ימין - במקרה הזה רק T1)
2. ההגדרות המילוליות נכונות (תשים לב שבמקרה הפשוט הזה ההגדרה המילולית של המשתנה שבמשוואה זהה לחלוטין להגדרה המילולית של התוצאה וזה בסדר גמור).

תשים לב שבדוגמא הזו הערך (מספר השורה הנוכחית) מייצג גם את המשמעות של הערך (מספר השורה הנוכחית).

-Z1 מייצג את הערך המתקבל מתא שמפתח השורה שלו הוא שתיים.
לא תיאור מדויק.
תזכור שמפתח של תא מורכב גם מעמודה וגם משורה.
בנוסף הגדרנו נוסח אחיד להגדרת מפתחות ואני ממליץ להשתמש בו.

אני לא מבין את ההבדלים בין Z1 לZ מה שמבחינתי, ההגדרה המילולית אמורה להיות זהה בדיוק כמו במקרה של T.
דווקא כאן יש הבדל.
Z1 באמת מייצג את הערך שהמשתמש הזין בתא שמפתחו הוא...
Z לעומת זאת לא מייצג את הערך שהמשתמש הזין אלא את המשמעות של הערך שהמשתמש הזין.
במקרה שלנו המשמעות של הערך היא מספר השורה הראשונה של הנתונים בטבלה.

Z1 מתאר את הערך שהוזן בתא בעוד Z מתאר את המשמעות של הערך שהוזן בתא ובניגוד לנוסחה של T כאן ישנו הבדל ביניהם.

אמרת שהנוסחה מתא A2 היא משוואת השמה.
נוסחה לא יכולה להיות משוואה ולכן אני לא חושב שאמרתי זאת.
אשמח לציטוט בשביל שאני אבין על מה מדובר ואוכל לראות אם טעיתי או שמא הדברים לא הובנו ומצריכים ביאור.

מה אני צריך לעשות כדי להצליח להבין את זה?
להבין שכבר הבנת כי אתה באמת כבר הבנת את זה.
תחשוב על שפת C:
קוד:
int z,z1;
z1 = 5;
z = z1;
איך מתארים את מה שרשום בשורה האחרונה?
משוואת השמה: Z = Z1

למעלה תחתית