מאחורי הקלעים

• פותח הנושא Dali
  • פורסם בתאריך

Dali

Active Member
כבר בערך כחודש ימים אני מוצא את עצמי משוטט לא מעט בפורום הנהדר הזה.
תודות לפורום, ולדעת במיוחד, אני מרגיש שלמדתי לא מעט, אף על פי שיש עוד המון ללמוד בדרך, אך בטוח שמצאתי
את דרכי לעצמאות כלכלית, או לפחות בשאיפה לשם
כיום, אני כבר מחזיק בתיק ב-IB עם כמה מניות דיבידנד, בונה אט אט אסטרטגיה לטווח ארוך, ובאמת לראשונה ממשיך הלאה בביטחון גדול.
אני מאוד נהנה מהחלפת הידע, מהרצון של אנשי הפורום לעזור ולסייע, לתת בטחון וזה לא מובן מאליו כלל. (חוויתי חוויות שונות במקומות אחרים ברשת)
הפורום מאוד נקי, ענייני, מקצועי ומפרגן. אני באמת מרגיש שאני לומד ומתקדם בעזרתכם, וכמובן בעזרת דעת.
רציתי לומר קודם כל תודה.
יתרה מזאת, רציתי לבקש מדעת כדי לעורר קצת השראה בי, או בנו,(כמו אותו בלוגר שחשף אותך אל עולם הדיבידנדים) שתשתף קצת בסיפור שלך, ומה הוביל אותך לאיפה שאתה
נמצא היום (אדם שכלל לא עובד בשוק ההון, אך קנה ידע עצום והצליח להגיע למצב שהוא חי אך ורק מדיבידנדים), מצב שלפחות אני מאוד שואף אליו, ולו רק בשביל
תחושת ה"חופש" ואי התלות במעסיק.
דבר נוסף ולא פחות חשוב, אני מוכרח לומר שיש לך ידע פיננסי בלתי נדלה, ואף עצום. לו הייתי רוצה בקלות יכולת להיות יו"ר ועדת השקעות. (בתור אחד שעבד בבית השקעות בעבר)
אולי תוכל להתוות לנו את הדרך בקניית הידע. איפה להתחיל? ולאן להמשיך?
אילו מקורות מידע עיקריים היית ממליץ לקרוא? איך מגיעים לרמה כזו של ידע? ועוד אדם שכלל לא למד פיננסים(במוסד) או עבד בפיננסים בעבר.
איך מגיעים למצב של כזו עמדה מגובשת ומוצקה? של ירידה לפרטי פרטים בכלל המכשירים הפיננסים? של יכולת ניתוח והשוואה בין מוצרים/מכשירים?
דרוש הרבה רצון (זה יש), אך גם אוריינטציה נכונה, מה שיש לך לגמרי
אני מוצא את עצמי מלא צימאון לידע, אך לא תמיד יודע מהם המקומות הנכונים למצוא אותו.
הייתי מאוד שמח לו תוכל לתת כיוון כללי, טיפים עיקריים, דגשים איך למנוע טעויות, וכו'.
כמו בתואר, שיש סילבוס, והחומר הנלמד מחולק לפי שנים.
האם תוכל לתת סוג של "שיטה" שתוכל להיות לעזר וסיוע?
תודה ושבוע טוב

daat99

מייסד
מנהל
כבר בערך כחודש ימים אני מוצא את עצמי משוטט לא מעט בפורום הנהדר הזה.
תודות לפורום, ולדעת במיוחד, אני מרגיש שלמדתי לא מעט, אף על פי שיש עוד המון ללמוד בדרך, אך בטוח שמצאתי
את דרכי לעצמאות כלכלית, או לפחות בשאיפה לשם
כיום, אני כבר מחזיק בתיק ב-IB עם כמה מניות דיבידנד, בונה אט אט אסטרטגיה לטווח ארוך, ובאמת לראשונה ממשיך הלאה בביטחון גדול.
אני מאוד נהנה מהחלפת הידע, מהרצון של אנשי הפורום לעזור ולסייע, לתת בטחון וזה לא מובן מאליו כלל. (חוויתי חוויות שונות במקומות אחרים ברשת)
הפורום מאוד נקי, ענייני, מקצועי ומפרגן. אני באמת מרגיש שאני לומד ומתקדם בעזרתכם, וכמובן בעזרת דעת.
רציתי לומר קודם כל תודה.
תודה רבה על המילים החמות.
מטרתי היא שאנשים ילמדו דברים שהם לא ידעו קודם ואני מאוד שמח לשמוע שאתה לומד ומחכים.

תשתף קצת בסיפור שלך, ומה הוביל אותך לאיפה שאתה
הסיפור שלי לא מעורר השראה במיוחד.
אני סתם עובד הייטק פשוט שלא ידע אם תהיה לו עבודה מעבר לגיל 40 (ולא בגלל "פרישה מוקדמת") וכחסכן מלידה הצטבר לי סכום משמעותי בעו"ש שלא ייצר כלום ודחף אותי "לעשות משהו".
התחלתי בהימורים, נכוויתי ועברתי להשקעות ארוכות טווח (דיבידנדים) שפיצו על כל ההפסדים עם בונוסים נאים.

אולי תוכל להתוות לנו את הדרך בקניית הידע. איפה להתחיל? ולאן להמשיך?
לשאול בלי הפסקה גם אם אתה בטוח ב-100% שלא יענו לך.
אני באופן אישי שלחתי יותר ממייל אחד לקנת' פרנץ' בהקשר למידע שהוא אסף בציפייה שהוא יתעלם ממני לחלוטין אבל הוא הפתיע וענה לי בתוך פחות מ-24 שעות.

אילו מקורות מידע עיקריים היית ממליץ לקרוא?
אני לא מאמין בקריאה - אני מאמין בעשייה.

איך מגיעים לרמה כזו של ידע?
מנסים ומנסים ומנסים.
לומדים מטעויות, מנתחים כישלונות ומנסים עוד.

איך מגיעים למצב של כזו עמדה מגובשת ומוצקה?
וחזרנו לפסיכולוגיה :)
צריך אופי של אדם שלא מנסה לקבל את האישור של החברה שבה הוא נמצא בשביל ההחלטות שלו.
צריך להיות אדם שלא מהסס לתת לעדר לדהור (לכיוון המינוס בבנק) וללכת לבד לכיוון ההפוך גם אם האנשים היקרים לו אומרים לו שהוא טועה.

של ירידה לפרטי פרטים בכלל המכשירים הפיננסים?
ההבנה שהפרטים הקטנים יכולים להפוך את התוצאות הכריחה אותי לחקור לעומק בלי לעגל פינות.
נפלתי בעצמי יותר מפעם אחת כי הנחתי הנחות שהתבררו כשגויות (למרות שרוב האנשים עדיין מסתמכים על ההנחות הללו כאילו הן עובדות).
הדבר הכי בולט שהפיל אותי מהכיסא כשבדקתי אותו זה כדאיות קרן השתלמות.
בתחילת דרכי הייתי בטוח שקרן השתלמות זה הדבר הכי טוב עלי אדמות ושכל מי שמוותר עליה עושה את טעות חייו (אתה יכול למצוא תגובות שלי מתבטא בצורה הזו בתחילתו של פורום הסולידית).
רק אחרי שאיתגרתי את הנחות המוצא והתחלתי לבדוק דברים לעמקם הבנתי את גודל הטעות שלי.

יכולת ניתוח והשוואה בין מוצרים/מכשירים?
עם הפעילות מגיעה הידיעה.
ככל שתבדוק יותר דברים כך יהיה לך יותר קל לבדוק עוד יותר דברים :)

דרוש הרבה רצון (זה יש), אך גם אוריינטציה נכונה
לא רצון ולא אוריינטציה - דרוש דחף פנימי שדוחף אותך לעשייה.

אני מוצא את עצמי מלא צימאון לידע, אך לא תמיד יודע מהם המקומות הנכונים למצוא אותו.
לומדים מכולם ולפעמים זורקים חלק לפח ומגלים שביזבזנו כמה שעות - לא נורא.

איך למנוע טעויות
בדיקה חוזרת ואיתגור הנחות המוצא (למה ההנחה הזו נכונה?).

האם תוכל לתת סוג של "שיטה" שתוכל להיות לעזר וסיוע?
אין לי "שיטה" לשתף.
אני פשוט קורא הרבה ובכל פעם שאני קורא "טענות" אני מחפש את המקור לטענה ומנסה להפריך אותה (בלי קשר למהות הטענה).

למעלה תחתית