לא, תסביר?לקחת בחשבון ש T חותכת את הדיבידנד?
הסיבות שהובילו אותי לבחור, בהשראתךכמו כל תיק אחר - תלוי בסיבות שהובילו אותך לבחור בכל חברה וחברה.
* יש בו חברות שיש לי
* יש בו חברות שאין לי
* יש בו חברות שאני לא מתכנן לרכוש בעתיד הנראה לעין
* יש בו חברות שאין לי בעיה לרכוש בעתיד הנראה לעין
אבל כל זה לא משנה כלום כי אני זה לא אתה![]()
במצב השוק של העשור האחרון אין שום סיכוי שאני מתקרב לחברות עם תשואת דיבידנד שכזו במועד הרכישה.תשואה שנתית של 4% עד 8%
הסבירות להגיע לכך כשמשקיעים במניות עם תשואת דיבידנד התחלתית כל כך גבוהה היא מאוד נמוכה.במטרה לבנות את ״ביצת הזהב״ ולהנות ממשכורת נוספת
עם יעדים מדוייקים וברורים שהגדרתי
תוכל לקרוא קצת בסיקינג אלפא על כך, אחד הכתבות מיני רבים תוכל למצוא כאןלא, תסביר?
מתנצל, אולי כבר נשאל בעבר - האם יש מחקר שבדק פורטפוליו של חברות שחילקו בעבר תשואת דיבידנד גבוה (לדוגמה פי2 מהמדד) מול פורטפוליו של חברות עם תשואת מדד כמו בתיק דיבידעת? האם בהכרח הסיכויים יהיו ממש לרעתינו בסופו של דבר?רק לצורך ההמחשה: הרכישה הכי גרועה בתיק דיבידעת הייתה של MDP עם תשואת דיבידנד של טיפה מעל 3%.
קרעת אותי מצחוקאדם פשוט שהגיע בטעות לרחוב דיבי פינת דנד![]()
אני בדקתי את החברות שהיו ברשימת האלופות של ינואר 2008 לעומת החברות שהצליחו להגדיל את הדיבידנד במהלך 2008 והיה שם פער עצום.האם יש מחקר שבדק פורטפוליו של חברות שחילקו בעבר תשואת דיבידנד גבוה (לדוגמה פי2 מהמדד) מול פורטפוליו של חברות עם תשואת מדד כמו בתיק דיבידעת?
לא קטסטרופה אבל זה לא מה שאני מחפש ולכן מבחינתי זו הייתה השקעה כושלת.אפילו בMDP ראינו שזה לא היה קטסטרופה לתיק
בלי הדיבידנד = מטרה לא הושגה = כישלון.תיק דיבידעת יצא ברווח מכל הסיפור
מצוין, אז בטוח שלא ייקחו את העצות שלי ברצינות מעכשיוקרעת אותי מצחוק![]()
מדהים, תודה רבה על המידע !אני בדקתי את החברות שהיו ברשימת האלופות של ינואר 2008....
בדקתי את זה לפני שהתחלתי להשקיע בפועל כך שאני ממש לא זוכר למה השתמשתי דווקא ב-5% לפני כל כך הרבה שנים.מדוע דווקא 5%?
אכן מטריד מאוד..קרעת אותי מצחוק
אני בדקתי את החברות שהיו ברשימת האלופות של ינואר 2008 לעומת החברות שהצליחו להגדיל את הדיבידנד במהלך 2008 והיה שם פער עצום.
בינואר 2008 היו ברשימת האלופות סך של 138 חברות.
* 41 חברות עם תשואת דיבידנד של מתחת ל-2% כאשר מתוכן רק 2 יצאו מהרשימה ו-0 פגעו בדיבידנד = הסתברות לפגיעה בדיבידנד של 0%
ENSI הגדילה את הדיבידנד ביוני ונרכשה ע"י חברה אחרת באוקטובר כך שהמשקיע יצא עם יותר מ-7% רווח.
WWY הגדילה את הדיבידנד באפריל ונרכשה ע"י חברה אחרת באוקטובר כך שהמשקיע יצא עם יותר מ-42% רווח.
* 74 חברות עם תשואת דיבידנד של עד 5% כאשר מתוכן רק 5 יצאו מהרשימה ו-2 פגעו בדיבידנד = הסתברות לפגיעה בדיבידנד של 2.70%
BUD נרכשה ע"י חברה אחרת
WFSL - פגעה בדיבידנד
HB - התמזגה עם חברה אחרת
LNC - פגעה בדיבידנד
MO - הוצאה מהרשימה בגלל ההתפצלות של פיליפ מוריס (לא פגעה בדיבידנד)
* 23 חברות עם תשואת דיבידנד של מעל 5% כאשר מתוכן 12 יצאו מהרשימה (2 לא הגדילו את הדיבידנד ו-10 פגעו בדיבידנד) = הסתברות לפגיעה בדיבידנד ו/או אי-הגדלתו של 52.17%
HNBC - לא הגדילה את הדיבידנד
MI - פגעה בדיבידנד
BAC - פגעה בדיבידנד
SNV - פגעה בדיבידנד
RF - פגעה בדיבידנד
KEY - פגעה בדיבידנד
FITB - פגעה בדיבידנד
CMA - פגעה בדיבידנד
FMER - לא הגדילה את הדיבידנד
PFE - פגעה בדיבידנד
PGR - פגעה בדיבידנד
LZB - פגעה בדיבידנד
אם נסכם אז מבין 115 החברות שלפני המשבר היו עם תשואת דיבידנד של מתחת ל-5% רק 2 פגעו בדיבידנד = סיכון מצרפי של 1.7%.
לעומת זאת מבין 23 החברות שלפני המשבר היו עם תשואת דיבידנד של מעל ל-5% אנחנו ספגנו פגיעה בדיבידנד מ-10 ואי-הגדלה של 2 נוספות= סיכון מצרפי של 52.17%.
לפי נתונים היסטוריים אלו הסיכון המצרפי לבעיות עם החברות שהיו עם תשואה מעל 5% היה פי-30 מהסיכון המצרפי של החברות עם תשואה מתחת ל-5%.
אני לא יודע מה איתך אבל אני לא רוצה להגדיל את הסיכון שלי לבעיות תזרימיות בפי-30.
לא קטסטרופה אבל זה לא מה שאני מחפש ולכן מבחינתי זו הייתה השקעה כושלת.
אני רוצה דיבידנד יציב וגדל - לא דיבידנד שנעלם.
בלי הדיבידנד = מטרה לא הושגה = כישלון.
רווח הון לא מעניין אותי, תזרים יציב וגדל זה מה שאני מחפש.
כשהכנתי את הפרוטפוליו, לקחתי בחשבון מניות שיפסיקו לחלק או יקטינו,במצב השוק של העשור האחרון אין שום סיכוי שאני מתקרב לחברות עם תשואת דיבידנד שכזו במועד הרכישה.
זו מלכודת תשואת דיבידנד קלאסית - מתחילים עם דיבידנד גבוה וסבירות גבוהה לקבל בפועל כלום בריבוע...
הסבירות להגיע לכך כשמשקיעים במניות עם תשואת דיבידנד התחלתית כל כך גבוהה היא מאוד נמוכה.
רק לצורך ההמחשה: הרכישה הכי גרועה בתיק דיבידעת הייתה של MDP עם תשואת דיבידנד של טיפה מעל 3%.
חחחח אהבתי את ההסתייגות לנושא ההמלצהתוכל לקרוא קצת בסיקינג אלפא על כך, אחד הכתבות מיני רבים תוכל למצוא כאן
שים לב שנכתב שם שהדיבידנד השנתי יהיה 1.11 במקום 2.08 דולר
לפי הכתבה עדיין זה נותן תשואת דיבידנד מעל 4 אחוז...ימים יגידו אם החברה תוכל לעמוד בזה לאורך זמן
לענ"ד, מי שכבר מחזיק לא ימכור. מי שלא מחזיק כנראה יעדיף לרכוש חברות עם נתונים טובים יותר.
כמובן - לא ממליץ, לא מייעץ, סתם אדם פשוט שהגיע בטעות לרחוב דיבי פינת דנד![]()
אוסיף, בגלל הפיצול שצפוי לקרות במניית Tחחחח אהבתי את ההסתייגות לנושא ההמלצה
T אכן חותכת, תודה על הקישור שצירפת.
ובכל זאת ימשיכו להניב 4.4% תשואה
ובכל זאת ימשיכו להניב 4.4% תשואה
זאת בדיוק הבעיה, ולכן ערך החברה יורד ובהתאם שער המניה (כנראה) גם בירידהאוסיף, בגלל הפיצול שצפוי לקרות במניית T
החברה איבדה את מעמד ה"דיבידנד אריסטוקרט״.
בהצלחה רבה, מאחל שלא תצטרך להגיע לשלב של מכירהאם החברה תפסיק לחלק דיבידנד או יורידו את הדיבידנד לכיוון 3%,
אמכור וארכוש אריסטוקרט אחרת שנתונת 5% ומעלה.
זה חלק מהכללים שהגדרתי.
אני גם מאחל לעצמי לא למכור מניות דיבידנדזאת בדיוק הבעיה, ולכן ערך החברה יורד ובהתאם שער המניה (כנראה) גם בירידה
שער המניה יורד -> תשואת דיבידנד גבוהה (4.4)
בהצלחה רבה, מאחל שלא תצטרך להגיע לשלב של מכירה
ואם כן - אז מאחל שלפחות לא תפסיד את הקרן שהשקעת
זה לא צריך להטריד אבל זה בהחלט צריך להוות שיקול בתהליך קבלת ההחלטות שלנו כמשקיעים.אכן מטריד מאוד..
תשואת דיבידנד גבוהה ביחס לשוק מרמזת על כך שהשוק חושב שבחברות הללו "החוסן נפגע/נעלם".החשוב בהם הוא שהחברות יהיו עם חוסן.
רק אם הם לא יחתכו שוב...בכל זאת ימשיכו להניב 4.4% תשואה
אם זה יקרה אז מחיר המניה צפוי לרדת באופי משמעותי ולכן במכירה אתה צפוי לקבע הפסד הון משמעותי.אם החברה תפסיק לחלק דיבידנד או יורידו את הדיבידנד לכיוון 3%,
אמכור
עם סבירות של יותר מ-50% לפגוע בדיבידנד במהלך המשבר הבא ואז שוב להתחיל את גלגל הפסדי ההון המשמעותיים.ארכוש אריסטוקרט אחרת שנתונת 5% ומעלה.
השילוב של שני הכללים הללו היסטורית הניב להרבה מאוד משקיעים הרבה מאוד הפסדי הון משמעותיים.זה חלק מהכללים שהגדרתי.
גישה מעולה, אני רק חושב שאתה מיישם אותה בשלב הלא נכון.אבל חלק מהאסט׳ שלי היא לבדוק האם זה משרת את המטרות שלשמה הוקם התיק גם במחיר של הפסד.
בשנתיים האחרונות הייתה עליית ערך מאוד משמעותית של המדד.בשנתיים האחרונות הייתה עליית ערך מאוד משמעותית של הקרן.
תודה רבה על התשובה המפורטת והמלמדת,זה לא צריך להטריד אבל זה בהחלט צריך להוות שיקול בתהליך קבלת ההחלטות שלנו כמשקיעים.
תשואת דיבידנד גבוהה ביחס לשוק מרמזת על כך שהשוק חושב שבחברות הללו "החוסן נפגע/נעלם".
רק אם הם לא יחתכו שוב...
ברגע שחברה פגעה בדיבידנד ואיבדה את סטטוס "אצילת דיבידנדים" (או "יקירת משקיעי הדיבידנדים") היא איבדה את האינטרס הכי משמעותי להמשך שימור הדיבידנד ולכן הסבירות לפגיעה נוספת עתידית עולה.
אין לי מושג מה יקרה עם החברה הזו אבל זו נקודה מאוד חשובה שרצוי להתחשב בה.
אם זה יקרה אז מחיר המניה צפוי לרדת באופי משמעותי ולכן במכירה אתה צפוי לקבע הפסד הון משמעותי.
עם סבירות של יותר מ-50% לפגוע בדיבידנד במהלך המשבר הבא ואז שוב להתחיל את גלגל הפסדי ההון המשמעותיים.
השילוב של שני הכללים הללו היסטורית הניב להרבה מאוד משקיעים הרבה מאוד הפסדי הון משמעותיים.
אם זו מטרתך אז נשמע שאתה בדרך הנכונה
גישה מעולה, אני רק חושב שאתה מיישם אותה בשלב הלא נכון.
לעניות דעתי הבדיקה הזו צריכה להתבצע לפני הרכישה ולא אחרי שההפסדים המשמעותיים הגיעו.
בשנתיים האחרונות הייתה עליית ערך מאוד משמעותית של המדד.
מכיוון שאתה מתמקד בעליית ערך אז שאלה חשובה היא מה הפער בין עליית הערך של הקרן שלך לבין עליית הערך של המדד.
שאלה אפילו יותר חשובה היא מה הייתה עליית הערך של הקרן שלך אם היית מתמקד רק בחברות עם תשואת דיבידנד סבירה ונמנע מהחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה.
ואם אתה כמוני ומתמקד בתזרים אז אתה יכול לחזור על אותן שתי שאלות רק בהשוואה תזרימית.
ראה למשל כאן (מבוסס על הנתונים של קנת' פרנץ' זוכה פרס נובל בכלכלה):
![]()
תשים לב איך החמישון החמישי (החברות שאתה רוכש נמצאות בו היום) הניבה את התשואה הכי גרועה מבין כל החמישונים.
כמו כן החמישונים השלישי והרביעי (תשואת המדד עד פי 2 לערך) הניבו את התשואה הכוללת הטובה ביותר.
יש גרפים נוספים באינטרנט עם נתונים שמתחילים לפני שנות ה-2000 אם אתה רוצה לראות תוצאות יותר ארוכות טווח (הנתונים הגולמיים שמפרסם קנת' פרנץ' באתר הרשמי שלו מתחילים מלפני משבר 1929).
ועדיין לא התנסה במשבר רציני.בנתיים התיק בן 4
זה מאוד חשובאני די מרוצה ממה שאני מקבל לעו״ש,
אני באופן אישי מעדיף את הרביעי אבל גם השלישי טובייתכן ואקנה עוד מניות מסוג החמישונים השלישי