מה עושים כשאין מניות חדשות בסינון המניות?

אין כפית

Active Member
כרגע אני קונה מניות לפי הקריטריונים של דעת, עד שאגבש קריטריונים שיתאימו לי.( מעדיף להתחיל במשהו מאשר לשבת על הגדר בינתיים).
כבר כמה חודשים שאין מניות חדשות בסינון - אותן המניות מופיעות כל חודש מחדש אחרי הסינונים.

ניסיתי להרפות קצת את הקריטריונים:
- הורדתי market cap ל1 מיליארד במקום 2
- הורדתי growth rate ל4 במקום 5
- הורדתי את מספר הדנים ל18 במקום 20
- העלתי חוב/הון עצמי ל85
- העלתי יחס חלוקה ל7.5

קניתי גם מניות שעלו בסינונים, אבל עכשיו הגעתי למצב שאין בכלל מניות חדשות. יש לי כרגע 20 מניות בתיק - אני לא מרגיש שזה עדיין פיזור מספיק( גם מבחינת סקטורים אין לי פיזור מספיק לתחושתי).

מה דעתכם? מה אתם הייתם עושים?
אני יכול לקנות שוב את אותן המניות, אבל יש לי הרבה כסף להשקעה, והייתי רוצה להגדיל את היצע המניות.

סטרבו

Well-Known Member
אישית, הייתי ממתין.
יש יתרון במיצוע.
מעבר לזה, תנסה למצוא אולי מקורות אחרים למצוא חברות (או פשוט לראות אילו קריטריונים חשובים פחות ולהוריד אותם)-
למשל, אני לא מסנן בכלל שווי שוק וחוב.

אני מסכים שחברות חוזרות על עצמן (לי החודש עוד יש לרכוש, אבל חודש הבא כבר לא יהיה לי מהרשימה אם לא יהיה שינוי וזה אחרי 2-3 מניות שלא היו בסינון ורכשתי)

guesto

Well-Known Member
לדעתי צריכים תיק של לפחות 30-35 מניות בשביל מספיק פיזור. כמו @סטרבו גם אני חושב שאפשר לא לסנן יחס חוב/הון עצמי, אבל דווקא משווי שוק לא הייתי מתעלם, לי אישית זה חשוב להשקיע בחברות גדולות בלבד.
בסופו של דבר הקריטריון העיקרי הוא התנהגות החברה לאורך הרבה שנים ככה שזה הגיוני שלא יהיו תוספות משמעותיות מחודש לחודש, להפך, זה היה מוזר אם היו כאלו. השינוי העיקרי כנראה מגיע משינוי במחיר המניה שישפיע על תשואת דיבידנד ומכפיל רווח, אבל אני מניח שאין יותר מידי שינוי מחודש לחודש.

לדעתי האישית צריך קודם כל להתמקד בהתנהגות חלוקת דיבידנדים לאורך זמן, עם מכפיל רווח וקצב גדילת רווחים סבירים. כמובן שעם קצב גדילת רווחים טוב יותר אפשר להתפשר על מכפיל גרוע יותר, עד גבול מסוים. גם צריך לזכור שיש מניות עם מכפיל שעלה בגלל הקורונה וצפוי לו תיקון משמעותי. ואם יש חוסר בסקטור מסוים, יכול להיות שצריך להתפשר על הקריטריונים לטובת הפיזור. בסופו של יום כנראה שרוב החברות ברשימת האלופות הן חברות איכותיות ששווה להחזיק, לפחות זו דעתי.
אחרי הסינון הבסיסי אפשר להכניס עוד קריטריונים לפי טעם אישי, במטרה להגיע לרשימה בגודל שמתאים לך כרגע.

daat99

מייסד
מנהל
@guesto התנסח בצורה מאוד טובה ומשקף גם את דעתי.
אני לא יכול להתייחס מעבר ברגע זה כי אני מתכנן רכישה בתיק דיבידעת במהלך שבוע הבא ואני לא רוצה להיכנס לספק של "הרצת מניות" (לא רוצה לתת לרשויות פתח להציק לי).

אם אתה עדיין תרצה התייחסות יותר מפורטת ממני מעבר למה שאני אציג במאמר הרכישה של תיק דיבידעת אז תרגיש חופשי להציף את הנושא שוב (ו/או להחיות את השרשור הנוכחי) ואני אשמח לפרט יותר.

למעלה תחתית