מינוף באינטראקטיב ובחירת מניות

Speadball

New Member
שלום רב,
אני עוקב שקט ואדוק כבר זמן רב של הפורום ומחזיק תיק דומה מאוד לזה אשר מוצג כאן כבר מספר שנים. בעקבות ההצעה שניתנה כאן בפורום בזמנו על ידי אינטראקטיב ישראל פתחתי חשבון עימם דרכו סחרתי.
כאשר קראתי את אשר התרחש ואובדן האמון בחברה וכן היתרונות הגלומים בעבודה ישירה מול IB עצמם העברתי את אחזקותי לחשבון שם (תהליך פשוט מאוד דרך אגב שלא דרש ממני לדבר עם אף אחד, פתחתי חשבון חדש וישנה אפשרות להעברת האחזקות באתר שלהם).
עם המעבר לעבודה ישירה נפתחה בפני האפשרות למנף את ההון שלי בריבית מצחיקה של 1.57% כפי שמופיע באתר שלהם שזו ריבית אשר נמוכה יותר מאשר תשואת הדיבידנדים גם לאחר תשלום המס עבורם (גם אם לא בהרבה).
וכעת לשאלותי:
  1. האם ישנם חסרונות מהותיים שאני לא מודע להם במינוף מעין זה מעבר לסכנה של העלאת הריבית ברמה כזו שהדיבידנדים לא יכסו את התשלומים עבורה?
  2. בהנחה שהסיכון הנ״ל מקובל עלי, מה תהיה האסטרטגיה הטובה ביותר לבחירת המניות בהן כדאי להשקיע - תחת ההנחה שרק אחת או שתיים יעמדו בכל הקריטריונים מיד חודש ואינני מעוניין להמתין עם הההשקעה זמן ארוך מדי.
  3. מהו הסכום אותו אני יכול לנצל עבור המינוף _ האם זה ״כוח הקניה״ (Buying power) או הנזילות (ExLiq)?
  4. בנושא אחר - האם ישנו מקור מסודר לקבל את כל תשלומי הדיבידנדים של החברות השונות באמצעות API או דומה?
אני רוצה לסיום לציין כי אני מלא הערכה להשקעה באתר ובתיק ההשקעות, מעבר לתרומה הפיננסית עבורי זה גם לימד אותי רבות, תודה רבה!

daat99

מייסד
מנהל
האם ישנם חסרונות מהותיים שאני לא מודע להם במינוף מעין זה מעבר לסכנה של העלאת הריבית ברמה כזו שהדיבידנדים לא יכסו את התשלומים עבורה?
שינוי מנגנון חישוב ההון הנדרש לצורך שמירה על המינוף שמוביל לדרישה של הברוקר למכור מניות ברגע הלא נכון.

מה תהיה האסטרטגיה הטובה ביותר לבחירת המניות בהן כדאי להשקיע
אותה אסטרטגיה שאתה משתמש בה כבר היום.
כלל לחיים: העולם נותן את מה שמתחשק לו לתת ולא את מה שמתחשק לך לקבל.
מהו הסכום אותו אני יכול לנצל עבור המינוף _ האם זה ״כוח הקניה״ (Buying power) או הנזילות (ExLiq)?
כוח הקניה אבל ברגע שיתרת הנזילות מתאפסת אז אינטראקטיב ברוקרס ימכרו לך נכסים על דעם עצמם בלי לבקש ממך רשות.
חשוב להבין שהמספרים הללו משתנים במהלך המסחר הרציף כך שלנצל אותם עד הסוף אומר שירידה קלה בלבד בשווי הנכסים שלך תוביל למכירה כפויה של מניות.

האם ישנו מקור מסודר לקבל את כל תשלומי הדיבידנדים של החברות השונות באמצעות API או דומה?
לאינטראקטיב יש API אבל לא השתמשתי בו ואין לי מושג אם הוא יספק את מה שאתה רוצה.

Speadball

New Member
תודה על התשובה
מהיכן אתה מביא את רשימת הדיבידנדים שקיבלת? האם מלקט אותם באופן ידני?

תודה

Devops

Member
היי אני קופץ על השרשור הזה...
אני מתעניין במינוף דרך IB ויש לי מספר שאלות בנושא:
1. נניח יש לי סכום של 50K$ מושקע במניות. אני רוצה להתמנף ב-10K$ ולכן 10,000/0.75 = 13,333 ביטחונות שאני צריך
זה אומר שאם התיק שלי יורד מ-50K$ לפחות מ-13,333$ אני אחטוף margin call.
2. לפי המספרים ב-1 בשביל שmargin call יקרה התיק צריך לרדת ב73%. לפי חישוב (50,000-13,333)= 36,667 ו-36,667/5000 = 73%
3. לפי האתר של IB הריבית היא 1.58%. ראיתי כמה מקומות שונים בפורומים שכתבו שהריבית היא 3% וזה בלבל אותי. שורה תחתונה, על סכום של 10K$, כמה ריבית אשלם בשנה? כמה זה יוצא בדולר?

תודה רבה.

daat99

מייסד
מנהל
זה אומר שאם התיק שלי יורד מ-50K$ לפחות מ-13,333$ אני אחטוף margin call.
לא - זה אומר שאם יחסי המינוף לא ישתנו לרעה (דבר שקורה הרבה באינטראקטיב כשהשוק תנודתי ברמה קיצונית כגון מרץ 2020) אז כשהתיק שלך ירד ל-20 אלף דולר תתבצע מכירה אוטומטית בכפייה של נכסים בחשבון שלך.
אם יחסי המינוף ישתנו לרעה אז זה יקרה הרבה קודם לכן.

החישוב הוא לפי מינוף של 50% כי אתה מדבר על "החזקה לילית" (ארוך טווח) ולא "תוך יומית" (סגירה של המינוף ביום שבו הוא נלקח).

לפי האתר של IB הריבית היא 1.58%. ראיתי כמה מקומות שונים בפורומים שכתבו שהריבית היא 3% וזה בלבל אותי.
תלוי מאוד באיזה מטבע אתה ממונף.
נכון להיום הריבית הדולרית נמוכה באופן משמעותי מהריבית השקלית למשל.

שורה תחתונה, על סכום של 10K$, כמה ריבית אשלם בשנה?
אף אחד לא יודע - זו ריבית שמשתנה כל הזמן באופן דינמי ולא ריבית שמוגדרת מראש במעמד לקיחת הלוואה.
גם אם היום הריבית תהיה רק 0.1% מחר בבוקר היא יכולה להיות 20%...

daat99

מייסד
מנהל
ממשק תכנותי שמאפשר לאנשים שיודעים לתכנת לתקשר עם המערכות של IB ולבקש מידע/לשגר הוראות באמצעות תוכנה שהם כותבים בעצמם.

בהקשר של השרשור הוא שאל אם יש מקור מידע מסודר שיעזור לו לכתוב תכנה שתשלוף את נתוני הדיבידנדים ישירות מהחשבון שלו ב-IB בלי שהוא יצטרך להנפיק דו"חות ו/או להתחקות אחרי הדיבידנדים בעצמו.

מומו

Well-Known Member
כוח הקניה אבל ברגע שיתרת הנזילות מתאפסת אז אינטראקטיב ברוקרס ימכרו לך נכסים על דעם עצמם בלי לבקש ממך רשות.
חשוב להבין שהמספרים הללו משתנים במהלך המסחר הרציף כך שלנצל אותם עד הסוף אומר שירידה קלה בלבד בשווי הנכסים שלך תוביל למכירה כפויה של מניות.
דוגמה קטנה של הודעה מהברוקר שמחליט על דעת עצמו לשנות את דרישת המרווח על מניה X, בהמשך זה יכול להסתיים במכירה כפויה:
290

daat99

מייסד
מנהל
דוגמה קטנה של הודעה מהברוקר שמחליט על דעת עצמו לשנות את דרישת המרווח על מניה X, בהמשך זה יכול להסתיים במכירה כפויה
תשים לב שזה רלוונטי רק לחשבונות מבוססי "מינוף תיק" ולא "מינוף רגולטורי".
כמובן שהברוקרים יכולים להחמיר על דעת עצמם את דרישות המינוף מעבר למינוף רגולטורי וזה גם קורה במהלך משברים ולכן רצוי להיות מאוד רחוקים "מהקצה".
זו הסיבה שאני לא ממונף באופן קבוע אלא רק במקרה בסגנון "שימוש בקרן חירום".
קרן חירום בהגדרתה אמורה להיות סכום זניח ביחס לשווי התיק הכולל כך שמינוף על סכום שכזה נמצא מאוד "רחוק מהקצה" גם אם צריך להשתמש בכולה למרות שבפועל כמעט תמיד צריך להשתמש בחלק קטן ממנה.

daat99

מייסד
מנהל
מה זה מינוף תיק ומה זה מינוף רגולטורי?
סוגים שונים של חישוב רמת מינוף בחשבון באינטראקטיב ברוקרס.
מינוף רגולטורי - כשמו - מחשב את רמת המינוף בהתאם לרגולציה (מינוף תוך-יומי ומינוף ארוך).
מינוף תיק מחשב את רמת המינוף בצורה דינמית בהתאם לנכסים שמוחזקים בתיק.

לרוב מינוף תיק יאפשר רמת מינוף גבוהה יותר אבל בתנאי שוק מאתגרים הדרישות שלו יכולות לזנק בצורה לא צפויה לרמות יותר מחמירות ממינוף רגולטורי ולהוביל למימוש בכפייה מוקדם יותר.

חשוב להבין שבתנאי שוק קיצוניים גם הדרישות ממינוף רגולטורי מחמירות ולכן צריך להיות רחוקים מהקצה אבל בינתיים הן הוחמרו פחות מהדרישות של מינוף תיק.

למעלה תחתית