מיסוי בנק הפועלים דיבידנדים

mati_katz

Active Member
שלום,

אני משקיע דרך בנק הפועלים (ציינתי זאת בפורום אחר גם). לפני הכל הערה: אני שוקל , שקלתי ואשקול לעבור לברוקר רגיל - בינלאומי עם חלק מהתיק או עם כולו.
אתמול התקבל אצלי דיבידנד של BNS בנק קנדי אצלי בחשבון. כמובן עם אותה "טעות" שהסבירו בפוסט הזה : http://goo.gl/DaqlfC
לפי אמנות מס עם קנדה אמורים להוריד 15 אחוז מס בקנדה ולהשלים בישראל ל25 אחוז. משהו דומה עם מדינות אחרות בעולם : http://goo.gl/J5hhbO
כמובן שאני אנסה לטפל בזה דרך הבנק (נושא לא פשוט). בינתיים אני מעוניין לדעת על ניסיון של אחרים עם מיסוי של דיבידנדים ממניות מחוץ לארה''ב (מארה''ב המיסוי פועל בצורה תקינה בבנק הפועלים ). כמובן אם יש לכם ניסיון דרך בנק או ברוקר בארץ וגם אשמח לקבל מידע על מיסוי דרך ברוקר בינלאומי כמו IB.

חשוב לי מאוד משום שהפעולה הבאה שחשבתי לבצע היתה אמורה להיות חברה מצרפת ועכשיו אני חושש שתהיה אותה בעיה .

תודה מראש

daat99

מייסד
מנהל
בעניין: מיסוי בנק הפועלים דיבידנדים

ראשית אני רוצה להודות לך על השיתוף של הבעיה הזו וההצפה שלה גם בפורום הזה.

זו באמת בעיה רצינית והרבה אנשים מתעלמים ממנה ואפילו מתכחשים ווקלית להיותה קיימת בטענות כמו "לא יכול להיות" ו-"אם זה היה קורה אז היו תובעים אותם".

הבעיה הרבה יותר חמורה ממה שאתה מתאר.

מכיוון שאין גוף בארת שהוא חבר בבורסה האמריקאית אז הגופים בארץ לא יודעים להתמודד עם פעולות מורכבות שננקטות בחו"ל.

אני נתקלתי בבעיה כזו כשהיה לי חשבון במגדל.
באותה תקופה החזקתי מניות של חברת BBL גם בחשבון שלי באינטראקטיב וגם בחשבון שלי במגדל.

חברת BBL הכריזה על התפצלות החברה ע"י חלוקת דיבידנד מנייתי של חברה חדשה - SOUHY.

בחשבון שלי באינטראקטיב אני קיבלתי את המניות של SOUHY ב-19 למאי 2015 והמסחר במניה התחיל עם מחיר של 8.75 דולר למניה.

אני המתנתי בסבלנות שהמניות יגיעו בפועל לחשבון שלי במגדל.
רק אחרי חודשיים (כשמחיר המניה כבר ירד אל מתחת ל-7 דולר - ירידה של כ-20%!) שהיו רצופים בשיחות תכופות עם מגדל קיבלתי לבסוף את המניות של SOUHY שהיו מגיעות לי.

באותה התקופה חברה אחרת שהחזקתי מניות שלה באותו החשבון במגדל החליטה על פיצול המניות שלה בשביל להוריד את המחיר של מניה בודדת ולהגדיל את הסחירות במניה.
עד היום אני עדיין לא קיבלתי את המניות החדשות שהייתי אמור לקבל מאותו הפיצול (מאז סגרתי את החשבון והחלטתי לא לעבוד יותר עם גופים בארץ).

היום, כל החסכונות השוטפים שלי מוזרמים לחשבון מסחר באינטראקטיב ברוקרס (אחרי החניה קטנה בפיקדון יומי בשביל לצמצם את עמלות ההמרה והעברה).
כחבר בבורסה האמריקאית (וגם בבורסות אחרות ברחבי כדור הארץ) אינטראקטיב יודעים טוב מאוד איך להתמודד עם דברים כאלו ועד היום לא נתקלתי בתקלות בנושאים הללו.

אני אישית עובד דרך ביטריידר (החשבון שלי היה בקוואנטום והם התמזגו מאז) ואני מאוד מרוצה מהתמיכה שאני מקבל בעברית כאן בארץ ומהשירות והאמינות שאני מקבל מאינטראקטיב בתמורה לעמלות מינוריות על פעולות של 1.4 דולר לפעולה בלבד (0.9 סנט למניה).
כמו כן אין לי עלות חודשית בכלל כך שאם לא ביצעתי פעולות אז אני לא משלם אגורה שחוקה אחת לאף אחד אחר.

• אהבתי
Reactions: ziv

mati_katz

Active Member

נכתב ע"י daat99:
ראשית אני רוצה להודות לך על השיתוף של הבעיה הזו וההצפה שלה גם בפורום הזה.

זו באמת בעיה רצינית והרבה אנשים מתעלמים ממנה ואפילו מתכחשים ווקלית להיותה קיימת בטענות כמו "לא יכול להיות" ו-"אם זה היה קורה אז היו תובעים אותם".

הבעיה הרבה יותר חמורה ממה שאתה מתאר.

מכיוון שאין גוף בארת שהוא חבר בבורסה האמריקאית אז הגופים בארץ לא יודעים להתמודד עם פעולות מורכבות שננקטות בחו"ל.

אני נתקלתי בבעיה כזו כשהיה לי חשבון במגדל.
באותה תקופה החזקתי מניות של חברת BBL גם בחשבון שלי באינטראקטיב וגם בחשבון שלי במגדל.

חברת BBL הכריזה על התפצלות החברה ע"י חלוקת דיבידנד מנייתי של חברה חדשה - SOUHY.

בחשבון שלי באינטראקטיב אני קיבלתי את המניות של SOUHY ב-19 למאי 2015 והמסחר במניה התחיל עם מחיר של 8.75 דולר למניה.

אני המתנתי בסבלנות שהמניות יגיעו בפועל לחשבון שלי במגדל.
רק אחרי חודשיים (כשמחיר המניה כבר ירד אל מתחת ל-7 דולר - ירידה של כ-20%!) שהיו רצופים בשיחות תכופות עם מגדל קיבלתי לבסוף את המניות של SOUHY שהיו מגיעות לי.

באותה התקופה חברה אחרת שהחזקתי מניות שלה באותו החשבון במגדל החליטה על פיצול המניות שלה בשביל להוריד את המחיר של מניה בודדת ולהגדיל את הסחירות במניה.
עד היום אני עדיין לא קיבלתי את המניות החדשות שהייתי אמור לקבל מאותו הפיצול (מאז סגרתי את החשבון והחלטתי לא לעבוד יותר עם גופים בארץ).

היום, כל החסכונות השוטפים שלי מוזרמים לחשבון מסחר באינטראקטיב ברוקרס (אחרי החניה קטנה בפיקדון יומי בשביל לצמצם את עמלות ההמרה והעברה).
כחבר בבורסה האמריקאית (וגם בבורסות אחרות ברחבי כדור הארץ) אינטראקטיב יודעים טוב מאוד איך להתמודד עם דברים כאלו ועד היום לא נתקלתי בתקלות בנושאים הללו.

אני אישית עובד דרך ביטריידר (החשבון שלי היה בקוואנטום והם התמזגו מאז) ואני מאוד מרוצה מהתמיכה שאני מקבל בעברית כאן בארץ ומהשירות והאמינות שאני מקבל מאינטראקטיב בתמורה לעמלות מינוריות על פעולות של 1.4 דולר לפעולה בלבד (0.9 סנט למניה).
כמו כן אין לי עלות חודשית בכלל כך שאם לא ביצעתי פעולות אז אני לא משלם אגורה שחוקה אחת לאף אחד אחר.
תודה על התשובה המפורטת. לא ברור לי האם אתה מתעסק פעם בשנה בעניין המיסוי ? אני אברר מול המתווך של IB בארץ , איך מתייחסים לאמנות מס למדינות שהן לא ארה''ב.
אתה חייב להעביר את הכסף דרך המתווך הזה בארץ ?

daat99

מייסד
מנהל

חשוב לציין שכל התשובות הבאות רלוונטיות לתושבי ישראל שאינם אזרחי ארצות הברית!

נכתב ע"י mati_katz:
לא ברור לי האם אתה מתעסק פעם בשנה בעניין המיסוי ?
מכיוון שאין ניכוי מס במקור (עבור מס הכנסה הישראלי! - עדיין יש ניכוי מס על דיבידנדים אמריקאיים ל-IRS האמריקאי - מזה אי אפשר להימנע) אז אתה צריך להגיש דו"ח פשוט בכל שנה למס הכנסה.
היתרון בנושא הזה הוא שאין לך מיסוי במקור בכלל (למעט מיסוי שהולך ל-IRS) ולכן אתה לא משלם מס מיותר כמו שקורה הרבה פעמים בארץ.

נכתב ע"י mati_katz:
איך מתייחסים לאמנות מס למדינות שהן לא ארה''ב.
אינטראקטיב לא גובים מס בכלל (למעט מס דיבידנדים שהולך ל-IRS) ולכן מבחינתם אין התייחסות בכלל למיסוי בחו"ל.
יכול להיות שהם יגבו מס במקור של אותם ה-15% אבל הם לא יעשו השלמות מס בכלל כי מבחינתם זו החובה שלך כמשקיע לבצע את התיאומים הללו מול מס הכנסה הישראלי.
אתה תצטרך בדו"ח של סוף השנה לנצל את כל הפטורים ומגיני המס שלך מהחשבונות השונים ולשלם רק את חבות המס האמיתית שהיא השלמה של אותם ה-15% ל-25% כפי שנהוג בארץ.

תשים לב שמס דיבידנדים של 25% רלוונטי רק לחברות רגילות ולא לשותפויות.
במקרה ומדובר בשותפויות אז המיסוי הוא לפי המס השולי ולרוב יהיה גבוה משמעותית מ-25% (יכול להגיע גם ל-40% ומעלה!).

נכתב ע"י mati_katz:
ביטריידר לא מהווים חוליה בשרשרת הזו בכלל.
אתה מעביר את הכספים שלך ישירות לאינטראקטיב ברוקרס ורק אינטראקטיב ברוקרס יכולים להגיע אליהם.
מה שקורה זה שביטריידר מגדירים את עמלות הפעולה שלך בעצמם.
את הפער בין העמלות הרגילות של אינטראקטיב (0.5 סנט למניה - מינימום 1 דולר לפעולה) לבין העמלות שאתה משלם בפועל, אינטראקטיב מעבירים לביטריידר.

אתה מקבל מביטריידר סיוע בעברית אם יש לך בעיות (ועזרה במילוי טפסים) ובתמורה אתה משלם את העמלה הטיפה יותר גבוהה.

אפ תחליט להצטרף לביטריידר עם חשבון דרך הקבוצה של הבלוג שלי אז יש שם בחור נחמד בשם יניר שיוכל לענות לך על כל השאלות שלך.
נפגשתי איתו ביום חמישי שעבר והוא אמר שהוא יכול להסביר איך למלא את הדו"ח השנתי למס הכנסה לאנשים שמגיעים דרך הבלוג כחלק מההטבה שניתנת לחברי הקבוצה.
מבחינה חוקית חשוב לי לציין שההסבר שלו אינו מהווה תחליף להתייעצות עם בעל מקצוע (הוא מוכן גם לקשר את המעוניינים לבעל מקצוע) אלא הסבר כללי של מה צריך להיות בדו"ח ואיפה ניתן למצוא את המידע הרלוונטי.

mati_katz

Active Member

נכתב ע"י daat99:
חשוב לציין שכל התשובות הבאות רלוונטיות לתושבי ישראל שאינם אזרחי ארצות הברית!

נכתב ע"י mati_katz:
לא ברור לי האם אתה מתעסק פעם בשנה בעניין המיסוי ?
מכיוון שאין ניכוי מס במקור (עבור מס הכנסה הישראלי! - עדיין יש ניכוי מס על דיבידנדים אמריקאיים ל-IRS האמריקאי - מזה אי אפשר להימנע) אז אתה צריך להגיש דו"ח פשוט בכל שנה למס הכנסה.
היתרון בנושא הזה הוא שאין לך מיסוי במקור בכלל (למעט מיסוי שהולך ל-IRS) ולכן אתה לא משלם מס מיותר כמו שקורה הרבה פעמים בארץ.

נכתב ע"י mati_katz:
איך מתייחסים לאמנות מס למדינות שהן לא ארה''ב.
אינטראקטיב לא גובים מס בכלל (למעט מס דיבידנדים שהולך ל-IRS) ולכן מבחינתם אין התייחסות בכלל למיסוי בחו"ל.
יכול להיות שהם יגבו מס במקור של אותם ה-15% אבל הם לא יעשו השלמות מס בכלל כי מבחינתם זו החובה שלך כמשקיע לבצע את התיאומים הללו מול מס הכנסה הישראלי.
אתה תצטרך בדו"ח של סוף השנה לנצל את כל הפטורים ומגיני המס שלך מהחשבונות השונים ולשלם רק את חבות המס האמיתית שהיא השלמה של אותם ה-15% ל-25% כפי שנהוג בארץ.

תשים לב שמס דיבידנדים של 25% רלוונטי רק לחברות רגילות ולא לשותפויות.
במקרה ומדובר בשותפויות אז המיסוי הוא לפי המס השולי ולרוב יהיה גבוה משמעותית מ-25% (יכול להגיע גם ל-40% ומעלה!).

נכתב ע"י mati_katz:
ביטריידר לא מהווים חוליה בשרשרת הזו בכלל.
אתה מעביר את הכספים שלך ישירות לאינטראקטיב ברוקרס ורק אינטראקטיב ברוקרס יכולים להגיע אליהם.
מה שקורה זה שביטריידר מגדירים את עמלות הפעולה שלך בעצמם.
את הפער בין העמלות הרגילות של אינטראקטיב (0.5 סנט למניה - מינימום 1 דולר לפעולה) לבין העמלות שאתה משלם בפועל, אינטראקטיב מעבירים לביטריידר.

אתה מקבל מביטריידר סיוע בעברית אם יש לך בעיות (ועזרה במילוי טפסים) ובתמורה אתה משלם את העמלה הטיפה יותר גבוהה.

אפ תחליט להצטרף לביטריידר עם חשבון דרך הקבוצה של הבלוג שלי אז יש שם בחור נחמד בשם יניר שיוכל לענות לך על כל השאלות שלך.
נפגשתי איתו ביום חמישי שעבר והוא אמר שהוא יכול להסביר איך למלא את הדו"ח השנתי למס הכנסה לאנשים שמגיעים דרך הבלוג כחלק מההטבה שניתנת לחברי הקבוצה.
מבחינה חוקית חשוב לי לציין שההסבר שלו אינו מהווה תחליף להתייעצות עם בעל מקצוע (הוא מוכן גם לקשר את המעוניינים לבעל מקצוע) אלא הסבר כללי של מה צריך להיות בדו"ח ואיפה ניתן למצוא את המידע הרלוונטי.
ומה לגבי מניות מחוץ לארה''ב ? אין לך שום ניסיון עם IB על זה? מישהו אחר כאן בפורום?

עכשיו התקשרו מהבנק שיבדקו בתל אביב ויחזרו אליי אבל היא הכינה אותי שכנראה לא ניתן לטפל (כמובן בגלל שאני לא מחזיק בתיק כבד מספיק אז בטח הכל אפשר לטפל). מעניין אותי למה ואיפה הבעיה... הרי זה לא כסף שהולך לבנק אלא למדינת קנדה במקרה הזה.... לקחו 25 אחוז במקום 15 (אמנת מס) בקנדה וכאן הורידו עוד 10 כי כאילו רוצים להשלים ל25 אוטומטית...

daat99

מייסד
מנהל

נכתב ע"י mati_katz:
ומה לגבי מניות מחוץ לארה''ב ? אין לך שום ניסיון עם IB על זה? מישהו אחר כאן בפורום?

עכשיו התקשרו מהבנק שיבדקו בתל אביב ויחזרו אליי אבל היא הכינה אותי שכנראה לא ניתן לטפל (כמובן בגלל שאני לא מחזיק בתיק כבד מספיק אז בטח הכל אפשר לטפל). מעניין אותי למה ואיפה הבעיה... הרי זה לא כסף שהולך לבנק אלא למדינת קנדה במקרה הזה.... לקחו 25 אחוז במקום 15 (אמנת מס) בקנדה וכאן הורידו עוד 10 כי כאילו רוצים להשלים ל25 אוטומטית...
אני אישית מחזיק רק במניות שנסחרות בבורסה האמריקאית (עם כמות כזו של מניות ועמלות של דולר וחצי לפעולה אני לא רואה סיבה לחפש מניות בבורסות אחרות עם פינצטה ולשלם עמלות יותר גבוהות וגם עמלות המרה אחר כך בשביל להשתמש בדיבידנדים שלהן)..
למיטב זכרוני BNS נסחרת גם בבורסה האמריקאית אז אולי החזקה של המניה האמריקאית במקום הקנדית יכולה להתאים לך.

mati_katz

Active Member

נכתב ע"י daat99:
נכתב ע"י mati_katz:

אני אישית מחזיק רק במניות שנסחרות בבורסה האמריקאית (עם כמות כזו של מניות ועמלות של דולר וחצי לפעולה אני לא רואה סיבה לחפש מניות בבורסות אחרות עם פינצטה ולשלם עמלות יותר גבוהות וגם עמלות המרה אחר כך בשביל להשתמש בדיבידנדים שלהן)..
למיטב זכרוני BNS נסחרת גם בבורסה האמריקאית אז אולי החזקה של המניה האמריקאית במקום הקנדית יכולה להתאים לך.
אני מחזיק BNS דרך ארה''ב .
חשבתי שאולי אתה מכיר או התנסת בעבר עם IB לקנייה ומכירה מחוץ לארה''ב גם

daat99

מייסד
מנהל

אם אתה מחזיק אותם דרך הבורסה האמריקאית אז לא אמורה להיות עם זה בעיה באינטראקטיב.
אני החזקתי (ועדיין מחזיק) מספר חברות שאינן אמריקאיות שנסחרות גם בבורסה האמריקאית ולא גבו ממני מס דיבידנדים במקור עליהן.

mati_katz

Active Member

עידכון,
בבנק הפועלים כפי שידוע , אמרו לי שהם לא מטפלים בזה. שאני יכול להיעזר בעורך דין לבקש החזר מס מהמדינות הרלוונטיות (קנדה וחלק מאירופה).

מצאתי את הטופס החזר מס של קנדה, זה לא בעיה למלא את זה , השאלה האם אני יכול לבצע את זה כי המניות רשומות על שם הבנק בעיקרון....

daat99

מייסד
מנהל

נכתב ע"י mati_katz:
עידכון,
בבנק הפועלים כפי שידוע , אמרו לי שהם לא מטפלים בזה. שאני יכול להיעזר בעורך דין לבקש החזר מס מהמדינות הרלוונטיות (קנדה וחלק מאירופה).

מצאתי את הטופס החזר מס של קנדה, זה לא בעיה למלא את זה , השאלה האם אני יכול לבצע את זה כי המניות רשומות על שם הבנק בעיקרון....
מה שהם אמרו לך נשמע מאוד מוזר כי היה אמור להיות ניכוי מס במקור אבל לא היה אמור להיות ניכוי מס כפול בארץ על מס שכבר ניכו במקור.
אם כבר מישהו צריך להחזיר לך את הכסף אז הייתי משער שמדובר במס ההכנסה הישראלי ולא במדינות האחרות.
למיטב הבנתי הן גבו את המס כנדרש ורק בארץ התעלמו מאמנת המס וגבו מס כפול.

בכל אופן אני לא באמת יודע איך ניתן להתמודד עם בעיות כאלו אבל מאוד אשמח לשמוע איך זה מתפתח.

mati_katz

Active Member

תגובה שקיבלתי ממס הכנסה בארץ היום:

בהמשך לנושא פנייתך.
באם לדעתך נוכה מס יתר עליך להגיש בקשה להחזר מס במשרד
מס הכנסה במקום מגוריך.

שאלתי למה לא עומדים באמנת מס וענו לי תפנה בכתב למס הכנסה ירושלים.
מעניין אותי אם באמת אפשר לקבל החזר ע''י מילוי טופס פשוט...

daat99

מייסד
מנהל

תמיד ניתן לקבל החזר ע"י תיאום מס - זו המשמעות של תיאום מס :)

mati_katz

Active Member

נכתב ע"י daat99:
תמיד ניתן לקבל החזר ע"י תיאום מס - זו המשמעות של תיאום מס :)
למה אתה חושב שמדובר על תיאום ? אני מדבר ספציפית על החזר של מס על דיבידנד

daat99

מייסד
מנהל

הסיבה שמדובר בתיאום הוא שגבו ממך מס בארץ בנוסף למס דיבידנד שנגבה בחו"ל.
את המס בחו"ל היית צריך לשלם בכל מקרה והוא הלך למדינה אחרת ולכן עליו אין החזרים.
את המס בארץ לעומת לא היית אמור לשלם בגלל אמנת המס בין המדינות ולכן אתה אמור לקבל עליו החזר.

mati_katz

Active Member

אעדכן בהמשך..

ziv

Member
מז"א החניה קטנה בפיקדון יומי?
אני למשל בבנק לאומי. אם הבנתי נכון אז אני יכול להפקיד כסף אל חשבון בנק סיטיבנק ומשם הוא עובר לחשבון באינטראקטיב ישראל?

אם מצטרפים דרך הבלוג זה בא יחד עם ביטריידר? קצת התבלבלתי.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
מז"א החניה קטנה בפיקדון יומי?
כשההודעה הזו נכתבה ב-2015 לא הייתה יכולת להעביר שקלים לאינטראקטיב ברוקרס והדרך היחידה הייתה להעביר דולרים לבנק בארצות הברית דבר שגרר עלויות מצטברות של יותר מ-50 דולר להעברה.
בשביל לצמצם את העלויות הללו הייתי מפקיד את המשכורות שלי לפיקדון יומי רגיל (כמו שיש לך בלאומי) ואחרי שהצטבר לי סכום משמעותי הייתי מעביר אותו.

היום כשאני יכול להעביר שקלים בחינם אני הפסקתי עם ההחניות בפיקדונות ואני מעביר את כל הכספים שלי לאחר הוצאות לאינטראקטיב ברוקרס ומשאיר את חשבון הבנק ריק בכל חודש.

אני יכול להפקיד כסף אל חשבון בנק סיטיבנק
האפשרות הזו לא הייתה קיימת ב-2015.

משם הוא עובר לחשבון באינטראקטיב ישראל?
ממש לא!
הכסף שלך לעולם לא עובר לאינטראקיב ישראל!
החשבון בסיטי בנק בתל אביב שייך לאינטראקטיב ברוקרס עצמם והכסף שלך מגיע ישירות לאינטראקטיב ברוקרס בלי שום גוף שנכנס באמצע ויכול לשדוד אותך.
אם מצטרפים דרך הבלוג זה בא יחד עם ביטריידר? קצת התבלבלתי.
שוב - מידע ישן ולא רלוונטי.
היסטורית היו שתי חברות: בי טריידר וקוואנטום שוקי הון.
שתיהן התמזגו ביחד והפכו לאינטראקטיב ישראל (מותג של חברת MEXEM).
בכל מקרה הקבוצה של הבלוג סגורה למצטרפים חדשים אז היום אי אפשר להצטרף יותר.

• אהבתי
Reactions: ziv

ziv

Member
ממש לא!
הכסף שלך לעולם לא עובר לאינטראקיב ישראל!
החשבון בסיטי בנק בתל אביב שייך לאינטראקטיב ברוקרס עצמם והכסף שלך מגיע ישירות לאינטראקטיב ברוקרס בלי שום גוף שנכנס באמצע ויכול לשדוד אותך.
טוב לדעת!
בכל מקרה הקבוצה של הבלוג סגורה למצטרפים חדשים אז היום אי אפשר להצטרף יותר.
=\

למעלה תחתית