ממצאי המחקר של יוג'ין פאמה וקנת' פרנץ לגבי חברות דיבידנד

• פותח הנושא Dali
  • פורסם בתאריך

daat99

מייסד
מנהל
להבנתי המחקר התבצע ללא התחשבות במס, ועם השקעה מחדש של הדיבידנדים.
נכון.
איך ניתן להתחשב בזה
זה מה יש.
כל המחקרים על שוק ההון מניחים עולם ללא מיסוי ועמלות.
ולמה אתם חושבים שלאחר הורדת מס תהיה תשואה עודפת למחלקות?
הפער גדול מדי בשביל להיסגר ע"י מיסוי.

koko

Member
הפער גדול מדי בשביל להיסגר ע"י מיסוי.
תוכל להסביר איך אתה קובע את זה?
אינטואיטיבית אני חושב שהשקעה מחדש של 75% מהדיבידנד פוגעת משמעותית בתשואה הסופית, עם פגיעה מצטברת לאורך זמן.

daat99

מייסד
מנהל
תוכל להסביר איך אתה קובע את זה?
בוא ונתחיל בכך שתבדוק כמה הרוויחה השקעה "בחברות ללא דיבידנד" לעומת השקעה "בחמישון הרביעי" בעולם ללא מיסוי דיבידנדים.
אחרי שתראה את המספרים, תחשוב אם לדעתך הפער יכול להימחק ע"י מיסוי של 25% מהדיבידנדים.

אינטואיטיבית אני חושב
בהינתן שאתה מקבל החלטות שמשפיעות באופן משמעותי על העתיד הפיננסי שלך ושל היקרים לך מכל, אני חושב שעדיף לבדוק מה בפועל קרה בהיסטוריה במקום לסמוך על אינטואיציה מוטעית.
מה אתה חושב?
עבור החלטות משמעותיות שכאלו, האם "אינטואיציה" זה מספיק?

koko

Member
בוא ונתחיל בכך שתבדוק כמה הרוויחה השקעה "בחברות ללא דיבידנד" לעומת השקעה "בחמישון הרביעי" בעולם ללא מיסוי דיבידנדים.
לא מבין את התשובה. קראתי את השרשור, ראיתי את החישובים.
עבור החלטות משמעותיות שכאלו, האם "אינטואיציה" זה מספיק?
ברור שלא.
מה אתה מציע, בהינתן שלשנינו אין דרך לחשב תוצאה אמיתית?

חוזר לשאלה שלי - למה אתה חושב שהפער גדול מדי?

daat99

מייסד
מנהל
לא מבין את התשובה
זו הייתה הכוונה ע"י שאלת שתי שאלות שאתה צריך לספק עליהן תשובה בשביל לקבל תשובה לשאלה שלך.

קראתי את השרשור, ראיתי את החישובים
אז או שיש לך תשובה על שתי השאלות או שאתה יכול להגיע אליה.
מה התשובה שלך לשתי השאלות?

מה אתה מציע
תבדוק כמה הרוויחה השקעה "בחברות ללא דיבידנד" לעומת השקעה "בחמישון הרביעי" בעולם ללא מיסוי דיבידנדים.
בהינתן שלשנינו אין דרך לחשב תוצאה אמיתית?
תתחיל בלחשב תוצאה שמתבססת על נתוני אמת ללא מיסוי ונמשיך משם.
למה אתה חושב שהפער גדול מדי?
מכיוון שאני חישבתי את התשובה לשתי השאלות ששאלתי אותך.

koko

Member
שוב אני לא מבין את התשובה שלך. אתה לא תענה לי על השאלה אם אני לא אעשה את החישוב בעצמי?
כמו שכתבתי, קראתי את השרשור, וגם את ההודעה הזו שאתה כתבת:

לדוגמא נכון ליוני 2021 קבוצת החברות שלא מחלקות לעולם לא נמצאה בראש הרשימה בהשקעות של 30 שנה והשקעה ראשונית של 100 דולר הובילה את המשקיע לשווי כולל של 323 אלף דולר.
לעומתה החמישון הרביעי (תיק משקיעי דיבידנדים גדלים נמצא כאן) היה במקום הראשון 569 פעמים (החמישון החמישי 142 פעמים, השלישי 13 פעמים, השני 2 פעמים הראשון והלא מחלקות 0 פעמים - סך הכל 711 תקופות השקעה של 30 שנה) והפך השקעה של 100 דולר לתיק בשווי של 2.4 מיליון דולר.

רצוי לזכור שמדובר בתשואות תוך התעלמות ממס אבל אני בספק רק אם מיסוי דיבידנדים של 25% מסוגל להפוך תיק של 2.4 מיליון דולר לפחות מ-323 אלף דולר...
אתה לא חושב שההשפעה האקספוננציאלית של ניכוי 25% מדיבידנד לפני השקעה מחדש היא משמעותית לתוצאות עם השפעה מצטברת של 30 שנה?

ב-120 חודשים קיבלתי שהקבוצה הלא מחלקת והעשירון השמיני כמעט זהים והם במקום הראשון (הבדל ממש מינורי לטובת העשירון)
ב-240 חודשים העשירון השמיני לוקח בענק
ב-360 חודשים כנ"ל
מן הסתם הפער הולך וגדל אקספוננציאלית, ואני שואל (שוב...), ברצינות כי אני לא מבין, למה אתה חושב שהפער מספיק משמעותי כך שאתה קובע שבודאות אם נוסיף לחישוב מס, עדיין יהיה פער לטובת המחלקות?

daat99

מייסד
מנהל
אני לא מבין את התשובה שלך. אתה לא תענה לי על השאלה אם אני לא אעשה את החישוב בעצמי?
אני דוגל במתן כלי לימוד לאנשים במקום במתן התשובות עצמן.
נתתי לך כלי לימודי והכוונתי אותך למציאת התשובה לשאלה ששאלת.
אם אין לך כוונה ללמוד בעצמך אז לדעתי התשובה שלי בכל מקרה לא תעזור לך כי מיד אחריה יהיו לך שאלות נוספות שגם עליהן אתה לא תוכל לענות בעצמך.

קראתי את השרשור, וגם את ההודעה הזו שאתה כתבת
אבל לא חישבת בעצמך על סמך הנתונים עצמם.
אני ממליץ לך בחום לחשב בעצמך.

אתה לא חושב שההשפעה האקספוננציאלית של ניכוי 25% מדיבידנד לפני השקעה מחדש היא משמעותית לתוצאות עם השפעה מצטברת של 30 שנה?
היא בהחלט משמעותית אבל לדעתי הפער משמעותי יותר.

אחרי שתחשב את הפער אתה תוכל להתקדם ולדמות מיסוי ברמות שונות בשביל לגלות באיזו רמת מס התוצאות מתאזנות.

מן הסתם הפער הולך וגדל אקספוננציאלית, ואני שואל (שוב...), ברצינות כי אני לא מבין, למה אתה חושב שהפער מספיק משמעותי כך שאתה קובע שבודאות אם נוסיף לחישוב מס, עדיין יהיה פער לטובת המחלקות?
תשובתי לא תשתנה:
אחרי שתראה את המספרים, תחשוב אם לדעתך הפער יכול להימחק ע"י מיסוי של 25% מהדיבידנדים.

koko

Member
ויתרתי. אני סומך על החישובים שלך ושל מומו, לא אעשה אותם שוב.

בנושא אחר שמסקרן אותי - לי משתמע מהשרשור שיש כאן ניסיון להוכיח שהשקעה במניות שמחלקות דיבידנד מניבה תשואה גבוהה יותר מהשקעה במדד (שמכיל מניות רבות שלא מחלקות דיבידנדים).

האם אתה חושב שתיק מניות דיבידנד שממוינות לפי קריטריונים קשיחים, יניב תשואה גבוהה יותר מהשקעה באינטרוולים וסכומים זהים בקרן מחקה מדד?

daat99

מייסד
מנהל
ויתרתי. אני סומך על החישובים שלך ושל מומו, לא אעשה אותם שוב.
מאוד מצער אותי לקרוא זאת :(

משתמע מהשרשור שיש כאן ניסיון להוכיח שהשקעה במניות שמחלקות דיבידנד מניבה תשואה גבוהה יותר מהשקעה במדד (שמכיל מניות רבות שלא מחלקות דיבידנדים).
לא מבחינתי.

האם אתה חושב שתיק מניות דיבידנד שממוינות לפי קריטריונים קשיחים, יניב תשואה גבוהה יותר מהשקעה באינטרוולים וסכומים זהים בקרן מחקה מדד?
אין לי שמץ של מושג.

koko

Member
לא מבחינתי.
זה לא המקום הראשון בו נתקלתי בפורום באזכור של הנתונים האלה, ושל המחקר של נד דיוויס. לא העלתי על דעתי סיבה אחרת להעלות את הנושאים האלה, למעט הוספת טיעון נוסף בעד השקעה במניות דיבידנד, באמירה שמניות דיבידנד משיאות יותר.

פתחתי שרשור נפרד בנושא התשואות. אני מניח שאותך זה לא יעניין, אבל אולי זה יעניין חברי פורום אחרים.

מומו

Well-Known Member
@koko היקר
אני חושב שמה שבעל הבית מנסה להסביר הוא, שכדי ללמוד צריך (קצת) להשקיע
התשובה של דיבידעת או שלי לא יעזרו לך ללמוד, כי תקבל את התשובה על 'כפית של זהב', כל עוד זה יתאים למצב השוק זה מצוין אבל ברגע שמשהו יתערער במקרה הטוב אתה נשאר לבד בלי הכוונה ובלי היכולת לבדוק בעצמך אם להישאר באותו מסלול או לשנות מסלול. במקרה הרע אתה מקבע הפסדים ומספר לכל מי שרק מוכן לשמוע כמה האסטרטגיה שהיתה לך בעבר היא בלשון המעטה 'על הפנים'

אני מחזק את הדברים של בעל הבית ומוסיף מעצמי שככל שתחקור לבד:
א. הבטחון שלך בדרך שתחליט ללכת בה יגדל מאוד
ב. החקירה העצמית תוביל אותך לשאלות נוספות ותפתח מיומנות שלא היו לך בעבר
ג. ידע של איך לחקור בעצמך דברים ואלו שאלות לשאול כדי לחפש תשובות
אני מניח שיש עוד יתרונות אבל זה מה שיש לי כרגע

שלא תבין לא נכון, גם אני 'נופל לדחיינות' ופעמים שאני מוותר מראש, בסופו של דבר אני מבין שזה לרעתי

daat99

מייסד
מנהל
ברגע שמשהו יתערער
כגון תהליך התנפחות בועה שהתחיל ב-2021/2022 ואי-משבר בשוק ההון מ-2009 שהופך כל בדיקה של נתונים היסטוריים שנצברו בשנים הללו לחסרת משמעות בטווח הארוך כי היא לא כוללת את ההתנהלות במשברים של תיקי ההשקעות שנבדקו ;)

מומו

Well-Known Member
אי-משבר בשוק ההון מ-2009
רק לאלו שלא מגדירים את הקורונה כמשבר :)

יש אפילו הוכחה במציאות של בלוגרית די מפורסמת שהסיקה את המסקנות מאותו 'אי-משבר' של הקורונה ושינתה כיוון...

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
רק לאלו שלא מגדירים את הקורונה כמשבר :)
קשה להגדיר כמשבר שנה שבה מדד ה-SP500 מסיים את השנה עם יותר מ-17% רווח.
אנשים לא מבינים שמשבר הוא כלכלי ולא "ירידה במחירי המניות".

מומו

Well-Known Member
קשה להגדיר כמשבר שנה שבה מדד ה-SP500 מסיים את השנה עם יותר מ-17% רווח.
אנשים לא מבינים שמשבר הוא כלכלי ולא "ירידה במחירי המניות".
לא מתווכח, כנראה שההגדרה של "משבר" היא לא אחידה באוכלוסיה...
לפי דבריך אחד התנאים של "משבר" שהיא חייבת להימשך עד לתחילת שנה הבאה?

בקורונה כל העולם עצר (טיסות, קניונים, חנויות, מפגשים משפחתיים, מתים בכל העולם וכו') יכול להיות שזה לא נקרא משבר אבל זו היתה מגיפה עולמית (לא הראשונה לצערנו) שהשפיעה גם על הכלכלה

daat99

מייסד
מנהל
לפי דבריך אחד התנאים של "משבר" שהיא חייבת להימשך עד לתחילת שנה הבאה?
לא בהכרח.
משבר מכיל פיטורים המוניים שבהם אנשים מאבדים את ההכנסה (בניגוד לקורונה שבה אנשים הוצאו לחל"ת במקום להיות מפוטרים ועדיין המשיכו לקבל "משכורות" כרגיל מהמדינה).
תתבונן במשברי עבר ותראה המוני מפוטרים, אנשים שלא מצליחים לעמוד בהחזרי משכנתאות (לא רק ב-2008) וכו'.
משבר הוא כלכלי ומתורגם לנזקים גדולים בהרבה מסתם תנודתיות של מחירי המניות.

בקורונה כל העולם עצר
כל מי ש-"עצר" המשיך לקבל משכורת כרגיל מהמדינה (ולא רק בישראל) כך שזה לא תורגם למצוקה פיננסית רחבה של הציבור.

koko

Member
הוא, שכדי ללמוד צריך (קצת) להשקיע
מה שאני מבין ממה שכתבת זה שאתה מניח שאני לא משקיע בלימוד ומחקר. אני מניח שזו לא כוונתך אבל אני לא מצליח להבין את זה אחרת.

אני מבין למה "דעת" מתנסח כמו שהוא מתנסח. אני מבין שיש לו ולך גישה חינוכית מסוימת. אני לא מסכים איתה ולא מתווכח עליה.

כאמור השיח על המחקרים הללו בפורום הזה הוא עדיין תעלומה בעיני, כשהוא בא במקביל לשיח על "מה משקיע אמיתי" היה עושה ועל פסיכולוגיה של משקיע תזרים.

daat99

מייסד
מנהל
אני מבין שיש לו ולך גישה חינוכית מסוימת. אני לא מסכים איתה
לגיטימי לחלוטין.
השיח על המחקרים הללו בפורום הזה הוא עדיין תעלומה בעיני
אני חושב שהיא תפטר כשתבדוק את ההיסטוריה הארוכה בעצמך אבל בינתיים אתה מסרב לעשות זאת ובמקום זאת אתה בודק באופן מדגמי (ושגוי) דברים שהם די חסרי משמעות ולא מייצגים כלום.
זו כמובן זכותך המלאה.

מומו

Well-Known Member
מה שאני מבין ממה שכתבת זה שאתה מניח שאני לא משקיע בלימוד ומחקר. אני מניח שזו לא כוונתך אבל אני לא מצליח להבין את זה אחרת
ח"ו לא התכוונתי לזלזל, ובוודאי שאינני מכיר את מידת ההשקעה שלך במחקר ובלימוד (או אם בכלל). כתבתי את הדברים רק מתוך התרשמות מהשרשור, ובתקווה שהם יסייעו, יחזקו ואולי יתנו לך דחיפה קלה להעמיק בבדיקת הדברים באופן עצמאי. אם הניסוח שלי לא היה מספיק ברור, דע שהכוונה הייתה נטו לעזור לחבר כמוך בפורום האיכותי הזה... :)

בנוגע לדרך הלימוד – לענ"ד, לימוד שמעורר קושיות ושאלות ומאתגר את הלומד לחקור בעצמו, עדיף בהרבה על האכלה ב"כפית של זהב" שבה התשובות מוכתבות מראש. נכון, הסגנון הזה של "לשבור את הראש" דורש משמעת עצמית ולא מתאים לכל אחד.
אני לא מכיר אותך אישית אבל מההתרשמות שלי מהכתיבה שלך, אתה בהחלט נמנה עם אלו שיכולים ומסוגלים לאתגר הזה...

המחקרים הללו בפורום הזה הוא עדיין תעלומה בעיני
גם ככה היו בעיניי. מדיי פעם אני מוצא תקופה פחות לחוצה בחיים ונכנס לעומק הדברים כמו השרשור הזה שבו אנו מתכתבים
אז למה שתחסום את עצמך מלנסות?

למעלה תחתית