מניות דיווידנד בשוק המקומי

שמואל

New Member
דעת יקר

יש וגם יש מניות המחלקות קבוע דיווידנד. אך כפי שציינת, רובם קטנות עד מאוד. מניות אלו לא עוברות אף אחד מהקריטריונים שקבעת, אך התשואה שלהם כל כך גבוהה, לפעמים יותר מ- 10%, כך שבמשך עשור אפשר לקבל את הכסף חזרה ועדיין עומדת לזכותך ההשקעה המקורית. לדוגמא : לידר שוקי הון(לא מחזיק במניה). רצ"ב קובץ וורד המכיל טבלה המפרט את הדיווידנדים על פני עשור. כאמור, המניה אינה עונה לקריטריונים של DGI, אלא, מוצגת לצורך ידע כללי.
כמוה מניות נוספות עם ניהול נכון וריווחיות טובה, וגם, עברו את משבר 2008 לא רע בכלל. אבל רובן במדד 75 ומדד יתר 50.

שלך
שמואל

קבצים מצורפים

daat99

מייסד
מנהל
בעניין: מניות דיווידנד בשוק המקומי

תודה רבה על שיתוף הקובץ!

אם נשים לב אז הדיבידנד של החברה אינו יציב ואינו גדל (הם מחלקים דיבידנדים שונים בכל פעם).
הדרישה שלי מהחברות שאני רוכש היא חלוקת דיבידנד יציב וגדל בכל שנה כולל גם במהלך משברים.

לצערי הרב בארץ לא נתקלתי בחברות שעונות על הדרישה הזו עדיין.

בכל אופן ממש תודה לך על שיתוף קבצי המחקר שלך!

mati_katz

Active Member
דעת יקר

יש וגם יש מניות המחלקות קבוע דיווידנד. אך כפי שציינת, רובם קטנות עד מאוד. מניות אלו לא עוברות אף אחד מהקריטריונים שקבעת, אך התשואה שלהם כל כך גבוהה, לפעמים יותר מ- 10%, כך שבמשך עשור אפשר לקבל את הכסף חזרה ועדיין עומדת לזכותך ההשקעה המקורית. לדוגמא : לידר שוקי הון(לא מחזיק במניה). רצ"ב קובץ וורד המכיל טבלה המפרט את הדיווידנדים על פני עשור. כאמור, המניה אינה עונה לקריטריונים של DGI, אלא, מוצגת לצורך ידע כללי.
כמוה מניות נוספות עם ניהול נכון וריווחיות טובה, וגם, עברו את משבר 2008 לא רע בכלל. אבל רובן במדד 75 ומדד יתר 50.

שלך
שמואל
תודה על השיתוף.
קיים מדד דיבידנדים בישראל:

http://www.tase.co.il/Eng/MarketData/Indices/Additional/Pages/IndexMainDataAdditional.aspx?Action=1&IndexID=166

דבר נוסף, מנית אלביט נסחרת בארה''ב הבנתי שגם מחלקת דיבידנדים משנת 97 .
@daat99 כמובן יגיד שזה לא DGI ואני מסכים. עדין זה מעניין . מעניין אותי לבצע מחקר בעיקר על מניות באירופה שהגדילו דיבידנד כמה שנים, הקטינו ואז חזרו להגדיל כמה שנים.... יש מצב שאפשר לכמת ולראות מגמה למשל מחזורית לפי ההכנסות של החברה (אם זה תחום מחזורי).

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה על השיתוף!
נשים לב שהדרישות של מדד תל-דיב מהחברות הן:
1. שווי שוק של 400 מיליון שח (או 300 מיליון שח אם הן כלולות בת"א 100).
2. תשואת דיבידנד של 2% ומעלה במהלך 2 מתוך 3 השנים האחרונות.

עדין זה מעניין
מאוד מעניין :)

מעניין אותי לבצע מחקר בעיקר על מניות באירופה שהגדילו דיבידנד כמה שנים, הקטינו ואז חזרו להגדיל כמה שנים.... יש מצב שאפשר לכמת ולראות מגמה למשל מחזורית לפי ההכנסות של החברה (אם זה תחום מחזורי).
אני יודע שיש בלוג שמפרסם "רשימת אלופות דיבידנדים אירופאית" כמו הרשימה של דוד פיש - זו יכולה להיות נקודת התחלה טובה.

mati_katz

Active Member
תודה רבה על השיתוף!
נשים לב שהדרישות של מדד תל-דיב מהחברות הן:
1. שווי שוק של 400 מיליון שח (או 300 מיליון שח אם הן כלולות בת"א 100).
2. תשואת דיבידנד של 2% ומעלה במהלך 2 מתוך 3 השנים האחרונות.

מאוד מעניין :)

אני יודע שיש בלוג שמפרסם "רשימת אלופות דיבידנדים אירופאית" כמו הרשימה של דוד פיש - זו יכולה להיות נקודת התחלה טובה.
כן אני עוקב אחרי הרבה בלוגים אירופאים כאלה..

mati_katz

Active Member
אפשר לקבל קישורים אליהם בבקשה ?
סליחה על האיחור, משום מה אני לא רואה את המיילים עם עידכון שיש הודעה חדשה למרות שאני עוקב אחרי השרשור.

דוגמאות הן:
http://worldofdividends.blogspot.co.il

ויש עוד ..צריך לחפש לפי מילות מפתח בגוגל או באתר הזה ..
כתבתי קישור אתמול בפורום על כתבה מעניינת על ניו זילנד...תראה גם שם

mati_katz

Active Member
דעת יקר

שלך
שמואל
אני לא מצליח לפתוח את הקובץ וורד. יש אפשרות לשלוח אותו שוב? מאוד מעניין אותי וגם אני חוקר את עניין מניות דיב ישראליות...

quesito

Well-Known Member
זה לא רק חוסר בתרבות ארגונית, אין גם היסטוריה :(
בסדר..אולי עוד מעט יהיה ..
לדעתי, חשוב אם מצליחים להשקיע בכמה חברות שהולכות להיות שחקני DGI בעתיד עוד בשלב מוקדם יותר

daat99

מייסד
מנהל
לדעתי, חשוב אם מצליחים להשקיע בכמה חברות שהולכות להיות שחקני DGI בעתיד עוד בשלב מוקדם יותר
בהחלט יכול מאוד להיות שאתה צודק אבל ברמה הפסיכולוגית השקעה בחברות שכאלו לא תאפשר לי לישון בלילה במהלך משברים ולכן אני מוכן לוותר על תשואת היתר שאולי קיימת בהן תמורת שנת לילה טובה יותר במהלך המשברים הבאים.

quesito

Well-Known Member
בהחלט יכול מאוד להיות שאתה צודק אבל ברמה הפסיכולוגית השקעה בחברות שכאלו לא תאפשר לי לישון בלילה במהלך משברים ולכן אני מוכן לוותר על תשואת היתר שאולי קיימת בהן תמורת שנת לילה טובה יותר במהלך המשברים הבאים.
אני מסכים.

למעלה תחתית