מניות עולמיות

האם יש הגיון בהשקעה במניות המחלקות דיבי בעולם חוץ מאמריקה
לכאורה, כן. פיזור מקורות הדיבי של התיק

אני חשבתי לעשות כך, לקרנות קרנות מחקות דיבי עולמי (שהם איקס ארצות הברית) ובארהב כן לנתח מניות
פשוט זה שוק מצומם יותר מהשוק העולמי ויש הרבה מידע בתחום

אשמח לדעות נוספות בתחום

תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
האם יש הגיון בהשקעה במניות המחלקות דיבי בעולם חוץ מאמריקה
כל עוד הן מספקות את מטרת ההשקעה, כן.
פיזור מקורות הדיבי של התיק
לא הייתי מחשיב זאת כיתרון בכלל.
מקורות הדיבידנד של חברות אמריקאיות הוא בינלאומי בכל מקרה כך שזה רק מוסיף חשיפה לעוד סיכונים גיאופוליטיים.

לקרנות קרנות מחקות דיבי עולמי
תגדיר את מטרת התיק ותבדוק עם הקרנות הללו עונות עליה.

כרגע אין קרן שמחלקת דיבי באופן יציב, כולן תזתיות. SCHY היא קרן של 4 שנים ולכן לא ממש ואמרת הרבה
האם זה עומד במטרות שלי? אני חושב שלמטרת הפיזור זה עונה מאוד.
למה? ארהב כן יכולה לרדת/שיהיה בה בדווקא בעיות ולכן הדיבי יהיה בסכנה לעומת מניות בכל העולם.
האם זה יהיה חלק מרכזי מהתיק? כנראה שלא.

אתה צודק בטיעון של מניות אמריקאיות הם בינלאומיות מהצד של הדיבי שלהם ולכן אין עניין לפזר, אבל מהצד של המחיר מניה הוא יכול לרדת ולכן יש את הפיזור בתיק.

באיזו סיבה לא היית רואה לפזר את תיק השקעות מחות לארהב מעבר לסיכון הגיאופוליטי? האם יש עוד נסיבות?

daat99

מייסד
מנהל
ארהב כן יכולה לרדת/שיהיה בה בדווקא בעיות ולכן הדיבי יהיה בסכנה לעומת מניות בכל העולם.
אני מתקשה להבין מדוע אם "ארצות הברית יורדת" זה אומר ש-"הדיבידנד יהיה בסכנה".
האם אתה חושב שאם "ארצות הברית תרד" אז אנשים בישראל, גרמניה וסין יפסיקו לשתות קולה?

מהצד של המחיר מניה הוא יכול לרדת ולכן יש את הפיזור בתיק.
מחיר המניה בתיק תזרימי רלוונטי בדיוק כמו מחיר דירה בדירה שגרים בה ולא מתכננים למכור ב-50 השנים הבאות.

באיזו סיבה לא היית רואה לפזר את תיק השקעות מחות לארהב מעבר לסיכון הגיאופוליטי? האם יש עוד נסיבות?
הפיזור מתקבל ממקורות הרווחים ולא מהבורסה שבה המניות נרכשו או מהעיר שבה הנהלת החברה נמצאת.

נכון, הפיזו הינו לפי מקור הרווחים. מסכים מאוד עם המשפט הזה.
אבל בא נסתכל, על שנת 2025 מדד SCHD שדי מודד לנו את שוק מניות הדיבי ירד מאוד.
למרות שהחברות הן לכאורה עולמיות...

ישנן מלא חברות שמרכז הנוכחות שלהם היא איננה ארהב, ולכן אם למשל יש אינלפציה גדולה מאוד/בועה כשלהי דווקא שמה התיק לא יפגע אם הוא יפוזר

אגב, מדוע זה שונה בתיק שאיננו קשור דווקא לדיבי אלא לצבירה ששמה ההמלצה היא כן לפזר בין מדינות.

(גרהם כתב בספרו גם לפזר בין מדינות)

daat99

מייסד
מנהל
אבל בא נסתכל, על שנת 2025 מדד SCHD שדי מודד לנו את שוק מניות הדיבי ירד מאוד.
למרות שהחברות הן לכאורה עולמיות...
אתה מדגים את מה שרשמתי לך בשרשור השני:
מדידת הדבר הלא נכון מובילה להחלטות לא נכונות.
אני מתבונן בתזרים שמקורו ברווחים שמקורם בכל העולם.
אתה מתבונן במחיר שמקורו בדימיונו של "מר שוק המשוגע".
אם למשל יש אינלפציה גדולה מאוד/בועה כשלהי דווקא שמה
איך אינפליה עצומה בארצות הברית תשפיע על רווחי קוקה קולה בישראל, גרמניה וסין?

הרווחים הם באחוזים והם לא מבינים מה זה "אינפלציה".

אגב, מדוע זה שונה בתיק שאיננו קשור דווקא לדיבי אלא לצבירה ששמה ההמלצה היא כן לפזר בין מדינות.
הדיבידנדים מגיעים מהרווחים שמגיעים מרכישת המוצרים והשירותים של החברה בכל העולם.
מחיר המניה מגיע מדימיונו של "מר שוק המשוגע" ובטווחים הקצרים אין לו שום קשר למציאות הרווחים העולמיים.

האם תסכים איתי שיש חברות שלא נסחרות בארהב שרוב ההכנסות שלהם הם לא בארהב?
נכון שרוב החברות האמריקאיות הינם גלובליות ועל זה אתה תכלס מסתכל...
אבל יש עוד אלפי חברות שהם לא כך

אני נותן דוגמא, בנקים בישראל שהם מחלקים דיבי די יציב לאורך עשור
כנל חלק מחברות הביטוח
חברות ביטחוניות (אם כי להם יש הכנסות עולמיות יותר)
אז אני די בטוח שיש מלא חברות מחוץ לארהב שהכנסות העיקריות כנל הם מחוץ לארהב וזה הפיזור שנקבל...

וצודק, שאם תיהיה נפילה במחיר זה יהיה זמן טוב לקנות כי זה רק שיגעון של מר שוק אבל אם יהיה תרחיש של אינפלציה/או כל משבר כלכלי בארהב הקונה המומוצע כנראה ישקול פעמיים לקנות קולה.. למרות שבעולם ימשיכו לקנות קולה אבל החברה תכניס הרבה פחות

לסיכום - המטרה של המניות העולמיות הינן, חברות שלא נסחרות בארהב ושהכנסות שלהם ברובן לא בארהב.

SIN

Well-Known Member
אני חושב שמה שאולי אתה מפספס זה הפער בגישות.
הדוגמאות שציינת לא פוגשות את הנחות העבודה כפי שמוצגות בתיק דיבידעת. מציע לך לעיין מעט בהנחות העבודה, ומדוע דעת קבע אותן עבור עצמו, כפי שהן.
אז שאל את עצמך, מה הנחות העבודה שאיתן אתה ישן טוב בלילה.

מציע לך לבדוק האם החברות שציינת מגדילות בעיקביות את הדיבינדים מדי שנה? לפחות לגבי הבנקים, התשובה שלילית, כי הם לא מחלקים בצורה רציפה ובכל שנה. יש תקופות שהם נמנעים מכך בשל סיבות כלכליות או רגולטוריות). אם אתה חי על תזרים, לא היית רוצה שלא יהיה לך כסף ללחם, בשם הפיזור.
אח"כ נסה להבין האם ההגדלה הזאת מדי שנה, ככול וקיימת, מכסה את האינפלציה שהיתה באותה השנה? (אם אתה חי על התזרים אז אתה רוצה שהכסף שלך עדיין יקנה לך משהו)
האם עשור, שזאת תקופת הזמן שנקבת בה, היא נקודת יחוס טובה עבורך ועבור מטרות ההשקעה שלך? (אם התשובה היא כן, אז למה למשל לא 8 שנים או 12?)

daat99

מייסד
מנהל
האם תסכים איתי שיש חברות שלא נסחרות בארהב שרוב ההכנסות שלהם הם לא בארהב?
יש גם חברות שכן נסחרות בארצות הברית שרוב ההכנסות שלהן הן לא בארצות הברית (יש לפחות אחת כזו בתיק דיבידעת).

אבל יש עוד אלפי חברות שהם לא כך
אז מה?

בנקים בישראל שהם מחלקים דיבי די יציב לאורך עשור
1. יציב בערך כמו תינוק על חבל שנמתח בין שני גורדי שחקים...
2. עשור זה טווח קצר וחסר משמעות.

אתה שם לב שאתה מתעקש להתבונן בטווחים קצרים גם כאן וגם בשרשור שבו אתה מחפש "להכות את המדד"?

כנל חלק מחברות הביטוח
אכן, כנל.

חברות ביטחוניות (אם כי להם יש הכנסות עולמיות יותר)
גם כנל.

אז אני די בטוח שיש מלא חברות מחוץ לארהב שהכנסות העיקריות כנל הם מחוץ לארהב וזה הפיזור שנקבל...
אני חוזר, אז מה?

אם יהיה תרחיש של אינפלציה/או כל משבר כלכלי בארהב הקונה המומוצע כנראה ישקול פעמיים לקנות קולה.. למרות שבעולם ימשיכו לקנות קולה אבל החברה תכניס הרבה פחות
בזה אני ממש לא מסכים.
תזכור: חברות מייצרות את האינפלציה ולכן הן מרוויחות ממנה.
דווקא כבעלים של חברה עדיף שתרצה אינפלציה כמה שיותר גבוהה.

לסיכום - המטרה של המניות העולמיות הינן, חברות שלא נסחרות בארהב ושהכנסות שלהם ברובן לא בארהב.
מבחינתי זו לא מטרה.

daat99

מייסד
מנהל
אשמח שתגיד לי מהו טווח לא קצר עבורך? אנסה למצוא נתונים גם לזה
טווח שמכיל גם אינפלציה דו-ספרתית וגם דפלציה.
טווח שמכיל גם תקופות ארוכות של העלאות ריבית וגם תקופות ארוכות של הורדות ריבית.

לפחות מ-1940 ועד 2020

ומאוד יועיל אם תכניס בפנים גם את המשבר הכי גרוע בהיסטוריה האמריקאית המתועדת - 1929.

למעלה תחתית