השאלה כמה זמן הוא יחכה בין קניה לקניה
וכאן בדיוק "קבור הכלב"

מחקרים שבדקו זאת עם השקעה מחקה מדד הראו שהמתנה לירידות גורמת לנזק גדול יותר באבדן עליות מאשר פשוט לקנות.
אפילו במדדים רחבים לעיתים קונים רק חברה אחת כמייצגת של תעשייה מסויימת באותה מדינה.
נכון מאוד וזו בעיה רצינית במדדים.
אנשים חושבים שהשקעה מחקה מדד יותר טובה מהשקעה בקרן שיש לה
וועדת השקעות שבוחרת את החברות בפינצטה בלי להבין שהמדד מורכב ע"י
וועדת השקעות שבוחרת את החברות בפינצטה...
אשמח לשמוע על מניות שהגדילו את הדיבידנד לאורך 25 שנים או יותר ולא נפלו באף שנה שנסחרו בהן יותר מ20 %.
גם אני
אני רק הצגתי את הטיעון שאומר שהשקעה באג"ח ממשלות יציבות בהגדרה פחות מסוכנת מקניית מניות.
ואני הסברתי שיש יותר מסוג אחד של סיכון ולכן אין דבר כזה "יותר מסוכן" או "פחות מסוכן" אלא "סיכון שונה.
למשל אם אתה יודע שתצטרך 2 מיליון דולר לניתוח מציל חיים בעוד 10 שנים ויש לך היום מיליון דולר (ללא יכולת לחסוך ו/או לגייס הון נוסף למעט השקעת המיליון דולר שיש לך) אז מה יותר "מסוכן" מבין האלטרנטיבות:
1. להשקיע במדד ה-SP500 שבראיה היסטורית הכפיל את עצמו כל 7.2 שנים כך שבסבירות גבוהה אתה תגיע למצב שיש לך 2 מיליון דולר במהלך העשור הקרוב
2. להשקיע באג"ח מדינה עם ריבית של 5% שלא יצליח להכפיל את הכסף בתקופה הנדרשת אלא רק 4.4 שנים אחרי המוות
אני חושב שיותר מסוכן למות 4.4 שנים לפני שיהיה למשקיע כסף לעבור את הניתוח מציל החיים מאשר לקבל את האפשרות להשיג את הכסף הנדרש גם אם השוק יהיה תנודתי בדרך.
במלים אחרות:
* יש סיכון "תנודתיות"
* יש סיכון "לא הרווחתי מספיק"
בכל פעם שמקטינים אחד מהם, מגדילים את האחר.
מכיוון שאני מתמקד בתזרים ולא בשווי אז סיכון "תנודתיות" לא מטריד אותי במיוחד אבל סיכון "לא הרווחתי מספיק" מאוד מטריד ולכן אני מעדיף להשקיע את כל ההון במניות דיבידנד בלי אג"ח/מזומן/אבנים.
tell me about it

ציפיות לחוד - מציאות לחוד.
תוכל לומר שאתה מצפה מתאגיד שמחזיק ערימות של מזומן לא לקחת חובות ,
גם את זה אני אומר
אפל היא החברה עם הכי הרבה מזומן בעולם(לפחות ממה שאני זוכר) ועדיין , יחס החוב להון שלה הוא 1.46...
עוד דוגמא לציפיות לחוד ומציאות לחוד.
-למה שתרצה מלחתכילה להיכנס למניה שמפסידה למדד? (האמת שניתן להחיל את השאלה הזו על הרבה מניות..)
יש את תיאורית "חזרה לממוצע".
המדד מייצג את הממוצע ולפי התיאוריה כל מה שמפגר למדד היום צריך לעקוף אותו בהמשך בשביל לייצר את הממוצע.
זה כמובן לדעתי לא באמת תופס כשמדברים על חברות בודדות אבל זו התיאוריה...
גם
איך אתה יודע איפה לפעול(באילו מקרים)?
אף אחד לא יודע את העתיד - הכל זה ניחושים שלפעמים מתממשים (ואז אנחנו חושבים שאנחנו גאונים) ולפעמים לא (ואז אנחנו מוצאים סיבה שמסבירה מדוע הפעם זה לא עבד).
יש למשל את המחקרים בנושא
התניה אופרנטית שבהם באמצעות חיזוקים, ענישות והכחדות החוקרים הצליחו לגרום לחיות (חולדות/יונים) לנקוט ב-"טקס" שלדעתם יוביל להאכלה.
בחלק מהמחקרים החיזוקים, ענישות והכחדות בוצעו בצורה רנדומלית לחלוטין ועדיין החיות התקבעו על "טקס" שהן חזרו עליו שוב ושוב בניסיון לגרום להאכלתן.
דרן בראון עשה זאת
על בני אדם בצורה מאוד יפה:
נ.ב.
עד כמה שאני יודע כל גישת ההשקעה במניות דיבידנד היא התניה אופרנטית שאני עברתי בלי להיות מודע לה
אני נשען פסיכולוגית על תזרים מזומנים יציב וחזק שהוכח ככזה בעבר.
תוך כדי הגדלת הסבירות הסטטיסטית שהוא יפגע בקרוב.