מניית ADM , כל הנתונים בעדה , אז למה תשואת דיב' גבוהה יחסית

לא הבנתי מה הכוונה "עובד על מכפילים של עד פי 3" , תסביר בבקשה
בעל הבית מציב את הטווח הבטוח שלו לקניה בין תשואת המדד (1.35 נכון להרגע) לעד פי 2 מתשואת המדד, עקב מחקר שערך עם הנתונים הגולמיים שהביא אותו למסקנה שמעל מכפיל 2 מתשואת המדד, הסיכון גדל פי 30 להקטנה או הפסקה של חלוקת הדיבידנד.
אני באופו אישי, בהתאם לשאר הפרמטרים, מרשה לעצמי לדוגמא לרכוש חברות כאשר תשואת הדיבידנד שלהן היא פי 3 מהמדד.
דבר שמבחינת בעל הבית, מעמיד אותי בסיכון גדול יותר.

מניות דיבידנד יציבות אבל שנמצאות במשבר תקופתי יחסי מבחינת תשואת הדיבידנד והמחיר
אני אחדד את השאלה,
אילו פרמטרים בקובץ של לאו,מצביעים עבורך על כך שהחברה במשבר יחסי,
מה אחוז השינוי במחיר או בתשואה שנותנים לך את המסקנה הזאת ?

(אני שואל כי רכשתי אתמול עוד קצת OZK בגלל שצנחה חופשית וגם לפני תקופה את ADM ביום שגם צנחה מאד,
אבל אין לי מושג אם זה מהלך נכון או לא, הוא רק הרגיש לי נכון, לחזק פוזיציה ולקנות בזול משהו שקניתי לפני זמן מה במחיר גבוה יותר )
תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
התכוונתי למשקיע אג"ח ממשלתי ולא לאג"ח מנייתי .
אז תשווה את הדוגמאות של השקעה באג"ח של ממשלת מקסיקו מול השקעה "במניות" ברוני הסמים המקסיקנים :)

הפואנטה היא שאג"חים שונים לא מפצים את המשקיע כשהסיכון הגלום באג"חים ספציפיים מתממשים.
במניות ישנו מנגנון "פיצוי-אוטומטי" מכיוון שהמתחרים לוקחים את נתח השוק של החברה שנפגעה ולרוב אנחנו מפוזרים על פני המתחרים שמובילים את השוק עוד לפני קרות המאורע הבעייתי.

אם הבנת כבר מתגובות שלי פה ברחבי הפורום בעבר ואם לתמצת את תזת ההשקעה שלי , אני משקיע בעיקר במניות דיבידנד יציבות אבל שנמצאות במשבר תקופתי יחסי מבחינת תשואת הדיבידנד והמחיר
בשתי מילים:
משקיע ערך.

daat99

מייסד
מנהל
לא מבחינתי.
מבחינת התובנה שהסקתי על סמך המידע שידוע לי ממשבר 2008.
אני ממש לא יודע אם זה נכון או לא אבל אני מוכן להימנע מרכישת חברות עם תשואת דיבידנד גבוהה יותר בשביל לא לקחת על עצמי את הסיכון במידה וזה נכון.

אני שואל כי רכשתי אתמול עוד קצת OZK בגלל שצנחה חופשית וגם לפני תקופה את ADM ביום שגם צנחה מאד
כשהתחלתי לסחור בבורסה רכשתי מניות של חברת PDLI אחרי שהיא צנחה מאוד.
אתה מוזמן לבדוק בגוגל איזו החלטה גאונית זו היתה.

כשהתחלתי לסחור בבורסה רכשתי מניות של חברת PDLI אחרי שהיא צנחה מאוד
זה לא טריק, השאלה היא מה היו שאר הפרמטרים שלה ביום הקניה ?
חוב, שנות חלוקה והגדלה, הגדלות ב 1,3,5,10...וכו וכו
אני לא בטוח שהיא עמדה ב 8 מתוך 10 פרמטרים ביום הצניחה

daat99

מייסד
מנהל
מה היו שאר הפרמטרים שלה ביום הקניה ?
שאר הפרמטרים שידעתי עליה ביום הקניה:
1. פורסמה הודעה לעיתונות שהם הפסידו במשפט על פטנט אחד מתוך כמה עשרות פטנטים
2. מחיר המניה ירד באופן דרסטי ביום בודד

זהו...

אין לי מושג.
שנות חלוקה והגדלה
לא זוכר אבל אני לא אתפלא אם זה באיזור ה-0.

, הגדלות ב 1,3,5,10...וכו וכו
בדיחה טובה :)

אני לא בטוח שהיא עמדה ב 8 מתוך 10 פרמטרים ביום הצניחה
אני חושב שהקריטריונים היחידים שהיא עמדה בהם הם:
בגלל שצנחה חופשית
ביום שגם צנחה מאד

בדיחה טובה :)
לא זוכר אבל אני לא אתפלא אם זה באיזור ה-0.

אני חושב שהקריטריונים היחידים שהיא עמדה בהם הם:
לא עמדה בשום סינון...
ולכן, אני מרשה לעצמי לראות הזדמנות לקניה כאשר (למרות שאין לי שום דרך כרגע לגבות את זה בנתונים)
חברה שעוברת סינון בכל הפרמטרים שהגדרתי לעצמי, למעט צניחה יומית מרשימה שמקפיצה את אחוז התשואה לעד פי 3 מהמדד.
אבל ימים יגידו.

Bar zaltzman

Active Member
בעל הבית מציב את הטווח הבטוח שלו לקניה בין תשואת המדד (1.35 נכון להרגע) לעד פי 2 מתשואת המדד, עקב מחקר שערך עם הנתונים הגולמיים שהביא אותו למסקנה שמעל מכפיל 2 מתשואת המדד, הסיכון גדל פי 30 להקטנה או הפסקה של חלוקת הדיבידנד.
אני באופו אישי, בהתאם לשאר הפרמטרים, מרשה לעצמי לדוגמא לרכוש חברות כאשר תשואת הדיבידנד שלהן היא פי 3 מהמדד.
אז מה אתה אומר לי בעצם , בכל אחת מהמניות בתיק של בעת הבית לא היו אף פעם בתשואת דיבידנד של יותר מפי 2 תשואת המדד?
אני מקווה שהבנתי נכון את הסינון הזה , נכון שהוא רלוונטי רק ליום הקנייה ,אבל זה חשוב לנו אם הנתון הזה מתממש גם אחרי/לפני הקניה ?
ואם כן , איפה היית רוצה להיות על ציר הזמן מבחינת הקנייה שלה?

אני אחדד את השאלה,
נתוני סינון בסדר עדיפות יורד :
רצף שנים הגדלת הדיבידנד
*מחיר המנייה נמוך לפחות 20-25% מה52 WEEK HIGH*
שווי שוק מעל 2 מיליארד
DGR 1/3/5/10
PAST 5YEAR DEG - כמה הדיבידנד עלה לעומת הרווחים ב5 שנים האחרונות
PAYOUT RATIO
יחס חוב להון
מבט על גרף אחוז תשואת דיבידנד היסטורי של המנייה

(אני שואל כי רכשתי אתמול עוד קצת OZK בגלל שצנחה חופשית וגם לפני תקופה את ADM ביום שגם צנחה מאד,
אבל אין לי מושג אם זה מהלך נכון או לא, הוא רק הרגיש לי נכון, לחזק פוזיציה ולקנות בזול משהו שקניתי לפני זמן מה במחיר גבוה יותר )
תודה רבה
אם טיפה נרחיב פה , יש סכנה לגבי OZK שהיא ממונפת יותר מדי או באופן מסוכן יחסית לסקטור במתן הלוואות נדלן מסחרי או משהו כזה...
כפי שדעת אמר בצדק רב , סקטור הפיננסים חשוף לתנודתיות פעמיים , הן בשל סיכון לסקטור עצמו והן בשל סיכון לסקטורים אחרים שלהם הוא מלווה כסף .
לאורך ההיסטוריה ,או ב28 האחרונות , OZK הוכיחה מעל לכל ספק שהיא יודעת להתנהל ולתמרן כלכלית נכון במשברים מכל סוג וזה מה שנותן לי לישון טוב בלילה , ולכן מבחינתי היא גם אופציה להשקעה אבל מכיוון שאני חשוף אליה יחסית הרבה נכון להיום אני לא רואה לנכון לפעול ולקנות עוד מניות ממנה.

אז תשווה את הדוגמאות של השקעה באג"ח של ממשלת מקסיקו מול השקעה "במניות" ברוני הסמים המקסיקנים :)

הפואנטה היא שאג"חים שונים לא מפצים את המשקיע כשהסיכון הגלום באג"חים ספציפיים מתממשים.
במניות ישנו מנגנון "פיצוי-אוטומטי" מכיוון שהמתחרים לוקחים את נתח השוק של החברה שנפגעה ולרוב אנחנו מפוזרים על פני המתחרים שמובילים את השוק עוד לפני קרות המאורע הבעייתי.
דיברתי על אג"ח ממשלתי של ממשלות יציבות ועל רמת הסיכון המופחתת של משקיע כזה ביחס לשיטת ההשקעה שלך/שלי/שאר חברי הפורום המשקיעים במניות בודדות.

בשתי מילים:
משקיע ערך.
אמת

אם טיפה נרחיב פה , יש סכנה לגבי OZK שהיא ממונפת יותר מדי או באופן מסוכן יחסית לסקטור במתן הלוואות נדלן מסחרי או משהו כזה..
תודה על התשובה
איך הסקת ש OZK ממונפת יותר מדי ? היחס Debt/Eq עומד על 0.13 והיחס P/Book עומד על 1.03

וגם

זה אומר שיש המון חברות (תחושת בטן) שלא תקנה שנים, והן גדלות ומגדילות רק 10% בשנה... נופלות 15%, שוב מגדילות וכו וכו
הבנתי נכון ?

שוב תודה

daat99

מייסד
מנהל
כל אחת מהמניות בתיק של בעת הבית לא היו אף פעם בתשואת דיבידנד של יותר מפי 2 תשואת המדד?
בוודאי שהיו - אני בחרתי לא לרכוש אותם באותה נקודת זמן ולא למכור את מה שכבר רכשתי קודם לכן.

אבל זה חשוב לנו אם הנתון הזה מתממש גם אחרי/לפני הקניה ?
לא עבורי.

OZK הוכיחה מעל לכל ספק שהיא יודעת
ידעה!

דיברתי על אג"ח ממשלתי של ממשלות יציבות ועל רמת הסיכון המופחתת של משקיע כזה ביחס לשיטת ההשקעה שלך/שלי/שאר חברי הפורום המשקיעים במניות בודדות.
אתה יכול לדבר על איזה אג"ח שתרצה עם איזו רמת סיכון שתבחר.
ברור לכולנו שהסיכון עדיין יהיה חיובי.
אם הסיכון יתממש באג"ח אחד מהתיק שלך אז האג"חים האחרים לא יפצו עליו וכאן טמון הפער התזרימי בין הגישות.
בנוסף ישנו סיכון אינפלציוני (אג"חים צמודים לרוב מרוויחים פחות ולעתים אפילו נסחרים במחירים של הפסד וודאי) שלא מקבל פיצוי באג"חים וכן מקבל פיצוי במניות (החברות מייצרות את האינפלציה ורווחיהן מתואמים לאינפלציה במקביל לתנודתיות הרווחים העסקיים של החברה).

יש הרבה מאוד הבדלים בין גישת:
"תן לי X ותקבל תזרים Y אבל עם סיכון לאבד את ה-X ובוודאות לא לקבל יותר מ-X ו-Y ביחד".
לבין גישת:
"תשלם X בשביל להיות בעלים, תקבל אחוז מהרווחים שהוא כרגע Y אבל אם הרווחים יגדלו אז אתה תקבל יותר ובמידה והחברה תצמח - מה שקורה בראיה היסטורית - גם ה-X שלך יגדל אם תבחר להפסיק ולהיות בעלים בעתיד".

וזה מתעלם מפיזור הסיכונים:
"אם גוף X פשט את הרגל ואגרות החוב שלו נמחקו אז גוף Y לא יפצה על הנזק באיגרות החוב שלו כך שכל ההשקעה באגרות החוב של X תמחק והריביות שציפית לקבל ממנה לא יתקבלו"
לעומת:
"אם גוף X פשט את הרגל ושווי ההחזקה בו נמחק אז גוף Y שהוא המתחרה שלו ישאב את הלקוחות וירוויח יותר כך שאתה עדיין צפוי להמשיך ולהרוויח יותר ממה שהרווחת מגוף Y לבדו"

נ.ב.
באופן כללי השוואת נכסים כל כך שונים כמו אג"ח מדינה למניות של חברה זו השוואה די חסרת משמעות.
היחס Debt/Eq עומד על 0.13
אני מצפה מבנקים שהוא יהיה יותר דומה ל-0 :)
זה כמובן לא סינון שאני מבצע...

זה אומר שיש המון חברות (תחושת בטן) שלא תקנה שנים, והן גדלות ומגדילות רק 10% בשנה... נופלות 15%, שוב מגדילות וכו וכו
הבנתי נכון ?
לא סביר שיהיה במציאות מקרה של חברה שמחיר המניות שלה לעולם לא ירד ב-20% ומעלה.

talco

Well-Known Member
"אם גוף X פשט את הרגל ושווי ההחזקה בו נמחק אז גוף Y שהוא המתחרה שלו ישאב את הלקוחות וירוויח יותר כך שאתה עדיין צפוי להמשיך ולהרוויח יותר ממה שהרווחת מגוף Y לבדו"
נקודה נוספת יפה בעיניי לגבי זה, היא החשיבות של פיזור בתוך אותו סקטור. רק ככה אהנה מהרווחים של פפסי אם קוקה קולה יפשטו רגל.
הרבה פעמים מתעלמים מכך, ואפילו במדדים רחבים לעיתים קונים רק חברה אחת כמייצגת של תעשייה מסויימת באותה מדינה.

Bar zaltzman

Active Member
אני אחדד את השאלה,
עצם זה שהיא נסחרת במחיר רחוק מהגבוה השנתי , ואני מסתכל על זה גם בהשוואה למחיר המנייה ותשואת הדיב בשנים הקודמות כמובן.
כמו שכתבתי , אני מסנן חברות שמחיר המנייה שלהם נמוך ב 20-25% מהמחיר הגבוה השנתי שלהן.

תודה רבה
איך הסקת ש OZK ממונפת יותר מדי ? היחס Debt/Eq עומד על 0.13 והיחס P/Book עומד על 1.03
לא הסקתי שהיא ממונפת מדי , הבנתי ששאלת למה לדעתי המניה ירדה או משהו בסגנון ...
אז לפי אתרי החדשות אומרים שיש סכנה לגבי OZK כי הם חילקו הרבה הלוואות למטרת נד"לן מסחרי שנמצא כרגע באי ודאות בארה"ב.
אין קשר לחוב של החברה בהקשר הזה.
אגב , לפי טבלת האלופות , החוב של OZK נמוך מהממוצע הסקטוריאלי.

הבנתי נכון ?
שוב תודה
אשמח לשמוע על מניות שהגדילו את הדיבידנד לאורך 25 שנים או יותר ולא נפלו באף שנה שנסחרו בהן יותר מ20 %.
בגדול אני לא באמת אשמח לשמוע על מניות כאלה כי אז זה אומר שיכולתי לפספס אותן , אבל אם אתה מוצא כאלה תשתף אותי.

משהו נוסף - המספר 20-25% הוא דינמי ומתאים לתקופה התנודתית המאופינת בשוק ההון כיום ,
בשוק יותר רגוע ופחות תנודתי יכול להיות שטווח המספרים הנ"ל יקטן.

באופן כללי השוואת נכסים כל כך שונים כמו אג"ח מדינה למניות של חברה זו השוואה די חסרת משמעות.
נכון , אני רק הצגתי את הטיעון שאומר שהשקעה באג"ח ממשלות יציבות בהגדרה פחות מסוכנת מקניית מניות.

אני מצפה מבנקים שהוא יהיה יותר דומה ל-0 :)
זה כמובן לא סינון שאני מבצע...
אתה מצפה למשהו שלא קיים.
הממוצע של יחס חוב להון של הבנקים בטבלת האלופות הוא 1.64.
של OZK ? 0.13

תוכל לומר שאתה מצפה מתאגיד שמחזיק ערימות של מזומן לא לקחת חובות ,
אבל - אפל היא החברה עם הכי הרבה מזומן בעולם(לפחות ממה שאני זוכר) ועדיין , יחס החוב להון שלה הוא 1.46...

איזה ערך מוסיף עבורך הנתון הנ"ל?
הרי יחס חלוקה אתה כבר בודק כפי שכתבת כאן:
בשילוב עם בדיקת הDGR של 1/3/5/10 שנים
אני יודע שהחברה גדלה יותר מהקצב שבו היא מעלה את הדיבידנד.
כלומר שהPAYOUT RATIO קטן בשנים האחרונות.

ברור, השאלה כמה זמן הוא יחכה בין קניה לקניה
בממוצע לא אמפירי אלא על סמך הזיכרון שלי בלבד ב4 שנים של השקעות מהסוג הזה,
אחת לחודש יש עסקה נכונה וטובה לי.

19yoboy

Well-Known Member
עצם זה שהיא נסחרת במחיר רחוק מהגבוה השנתי , ואני מסתכל על זה גם בהשוואה למחיר המנייה ותשואת הדיב בשנים הקודמות כמובן.
-מה אפשר להגיד על מניה שהיא שלילית (מה שאני מבין שמעניין אותך) YTD לעומת הSP500 שYTD עשה כבר 11.58%?
-למה שתרצה מלחתכילה להיכנס למניה שמפסידה למדד? (האמת שניתן להחיל את השאלה הזו על הרבה מניות..)

Bar zaltzman

Active Member
-מה אפשר להגיד על מניה שהיא שלילית (מה שאני מבין שמעניין אותך) YTD לעומת הSP500 שYTD עשה כבר 11.58%?
-למה שתרצה מלחתכילה להיכנס למניה שמפסידה למדד? (האמת שניתן להחיל את השאלה הזו על הרבה מניות..)
כי פוטנציאל הרווח יותר גבוה.
וזה שמניה הפסידה למדד זה לא התנאי שלי להשקעה ,
זה התנאי שלי להתחיל בדיקה מהותית לגבי כדאיות ההשקעה.

זו ההגדרה למשקיע ערך.

19yoboy

Well-Known Member
כי פוטנציאל הרווח יותר גבוה.
וזה שמניה הפסידה למדד זה לא התנאי שלי להשקעה ,
זה התנאי שלי להתחיל בדיקה מהותית לגבי כדאיות ההשקעה.

זו ההגדרה למשקיע ערך.
אם מניה צנחה במחיר כנראה וקרה משהו מהותי סביבה, אף אחד לא מבטיח שהיא תסתובב ותעלה במחיר. אפשר להבין את הרמז ולברוח ממנה:confused:..
איך אתה יודע איפה לפעול(באילו מקרים)?
בנוסף - איך אתה מקשר את סוג ההשקעה שלך לדיבידנד? אתה מתעסק בעיקר במניות דיבידנד(אם כן, למה?)?

קפץ לי ביוטיוב מניה בקריסה.. איך אתה בוחן אותה לדוגמה?

Bar zaltzman

Active Member
אם מניה צנחה במחיר כנראה וקרה משהו מהותי סביבה, אף אחד לא מבטיח שהיא תסתובב ותעלה במחיר. אפשר להבין את הרמז ולברוח ממנה:confused:..
ואם מניה עלתה עד כדי כך שתשואת הדיבידנד שלה גבוהה מזו של SP500 , מישהו מבטיח שהיא תעלה עוד?
מכיוון שאנחנו בפורום של בלוג על דיבידנדים , שנינו בונים על דיבידנדים של מניות יציבות מצד אחד .
מצד שני כמשקיע , מניית דיבידנד יציבה שאחוז התשואה הוא 1.5% , לא מספיקה לי.

ואם להתייחס שוב למשפט שכתבת פה .
אפשר להבין את החשש מלפעול במניה שירדה משמעותית , אבל אני נשען על נתוני עבר של הנהלות ממושמעות מבחינה כלכלית ככל הניתן.

נתוני סינון בסדר עדיפות יורד :
רצף שנים הגדלת הדיבידנד
שווי שוק מעל 2 מיליארד
DGR 1/3/5/10
PAST 5YEAR DEG - כמה הדיבידנד עלה לעומת הרווחים ב5 שנים האחרונות
PAYOUT RATIO
יחס חוב להון
מבט על גרף אחוז תשואת דיבידנד היסטורי של המנייה
בנוסף - איך אתה מקשר את סוג ההשקעה שלך לדיבידנד? אתה מתעסק בעיקר במניות דיבידנד(אם כן, למה?)?
מתעסק רק במניות דיבידנד שנמצאות בירידת מחיר 'לא רציונאלית', כי גם אם קניתי מנייה בירידה וגם אם המשיכה לרדת , אני נשען פסיכולוגית על תזרים מזומנים יציב וחזק שהוכח ככזה בעבר.

קפץ לי ביוטיוב מניה בקריסה.. איך אתה בוחן אותה לדוגמה?
שאלה יפה , תודה ששאלת .
בגדול , היא לא ירדה מספיק לפי תזת ההשקעה שלי .(ירדה 16.5 אחוז מהגבוה השנתי).
אם אתה שואל למה היא במגמת ירידה בכללי , מדובר בREIT הכי מפורסם בWALL STREET ,
עם חלוקת דיבידנד *חודשית* ועם מגמה להעלות את הדיבידנד בכל *חודש*.
כמובן שסקטור הנדלן זה סקטור שמאוד מאוד רגיש להעלאות ריבית וכל אי הודאות בתקופה הקרובה מביא אותה למגמת ירידה במחיר.
יש פה הזדמנות , אבל לדעתי יש הזדמנויות טובות לא פחות , צריך להיות סבלני פשוט .

אגב , פעלתי בה לפני כמה חודשים באופצית PUT שלא מומשה.

מצרף את גרף המניה, בשנים 2007-2009 , משבר הנדלן הגדול בהיסטוריה.
רמז , שים לב להתאוששות המהירה .
558

הדיבידנד אגב , לכל אורך התקופה , עלה...

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
השאלה כמה זמן הוא יחכה בין קניה לקניה
וכאן בדיוק "קבור הכלב" :)
מחקרים שבדקו זאת עם השקעה מחקה מדד הראו שהמתנה לירידות גורמת לנזק גדול יותר באבדן עליות מאשר פשוט לקנות.

אפילו במדדים רחבים לעיתים קונים רק חברה אחת כמייצגת של תעשייה מסויימת באותה מדינה.
נכון מאוד וזו בעיה רצינית במדדים.
אנשים חושבים שהשקעה מחקה מדד יותר טובה מהשקעה בקרן שיש לה וועדת השקעות שבוחרת את החברות בפינצטה בלי להבין שהמדד מורכב ע"י וועדת השקעות שבוחרת את החברות בפינצטה...

אשמח לשמוע על מניות שהגדילו את הדיבידנד לאורך 25 שנים או יותר ולא נפלו באף שנה שנסחרו בהן יותר מ20 %.
גם אני :)

אני רק הצגתי את הטיעון שאומר שהשקעה באג"ח ממשלות יציבות בהגדרה פחות מסוכנת מקניית מניות.
ואני הסברתי שיש יותר מסוג אחד של סיכון ולכן אין דבר כזה "יותר מסוכן" או "פחות מסוכן" אלא "סיכון שונה.
למשל אם אתה יודע שתצטרך 2 מיליון דולר לניתוח מציל חיים בעוד 10 שנים ויש לך היום מיליון דולר (ללא יכולת לחסוך ו/או לגייס הון נוסף למעט השקעת המיליון דולר שיש לך) אז מה יותר "מסוכן" מבין האלטרנטיבות:
1. להשקיע במדד ה-SP500 שבראיה היסטורית הכפיל את עצמו כל 7.2 שנים כך שבסבירות גבוהה אתה תגיע למצב שיש לך 2 מיליון דולר במהלך העשור הקרוב
2. להשקיע באג"ח מדינה עם ריבית של 5% שלא יצליח להכפיל את הכסף בתקופה הנדרשת אלא רק 4.4 שנים אחרי המוות

אני חושב שיותר מסוכן למות 4.4 שנים לפני שיהיה למשקיע כסף לעבור את הניתוח מציל החיים מאשר לקבל את האפשרות להשיג את הכסף הנדרש גם אם השוק יהיה תנודתי בדרך.

במלים אחרות:
* יש סיכון "תנודתיות"
* יש סיכון "לא הרווחתי מספיק"
בכל פעם שמקטינים אחד מהם, מגדילים את האחר.

מכיוון שאני מתמקד בתזרים ולא בשווי אז סיכון "תנודתיות" לא מטריד אותי במיוחד אבל סיכון "לא הרווחתי מספיק" מאוד מטריד ולכן אני מעדיף להשקיע את כל ההון במניות דיבידנד בלי אג"ח/מזומן/אבנים.

אתה מצפה למשהו שלא קיים.
tell me about it :D
ציפיות לחוד - מציאות לחוד.

תוכל לומר שאתה מצפה מתאגיד שמחזיק ערימות של מזומן לא לקחת חובות ,
גם את זה אני אומר :)

אפל היא החברה עם הכי הרבה מזומן בעולם(לפחות ממה שאני זוכר) ועדיין , יחס החוב להון שלה הוא 1.46...
עוד דוגמא לציפיות לחוד ומציאות לחוד.

יש את תיאורית "חזרה לממוצע".
המדד מייצג את הממוצע ולפי התיאוריה כל מה שמפגר למדד היום צריך לעקוף אותו בהמשך בשביל לייצר את הממוצע.

זה כמובן לדעתי לא באמת תופס כשמדברים על חברות בודדות אבל זו התיאוריה...

זו ההגדרה למשקיע ערך.
גם :)

אף אחד לא יודע את העתיד - הכל זה ניחושים שלפעמים מתממשים (ואז אנחנו חושבים שאנחנו גאונים) ולפעמים לא (ואז אנחנו מוצאים סיבה שמסבירה מדוע הפעם זה לא עבד).

יש למשל את המחקרים בנושא התניה אופרנטית שבהם באמצעות חיזוקים, ענישות והכחדות החוקרים הצליחו לגרום לחיות (חולדות/יונים) לנקוט ב-"טקס" שלדעתם יוביל להאכלה.
בחלק מהמחקרים החיזוקים, ענישות והכחדות בוצעו בצורה רנדומלית לחלוטין ועדיין החיות התקבעו על "טקס" שהן חזרו עליו שוב ושוב בניסיון לגרום להאכלתן.

דרן בראון עשה זאת על בני אדם בצורה מאוד יפה:

נ.ב.
עד כמה שאני יודע כל גישת ההשקעה במניות דיבידנד היא התניה אופרנטית שאני עברתי בלי להיות מודע לה :)

אני נשען פסיכולוגית על תזרים מזומנים יציב וחזק שהוכח ככזה בעבר.
תוך כדי הגדלת הסבירות הסטטיסטית שהוא יפגע בקרוב.

Bar zaltzman

Active Member
וכאן בדיוק "קבור הכלב" :)
מחקרים שבדקו זאת עם השקעה מחקה מדד הראו שהמתנה לירידות גורמת לנזק גדול יותר באבדן עליות מאשר פשוט לקנות.
מסכים , אבל אני לא סתם מחכה , אני מקבל פרמיה כדי לחכות עם הקנייה ומפוצה שכסף עבור הזמן שאני ממתין.

יש את תיאורית "חזרה לממוצע".
המדד מייצג את הממוצע ולפי התיאוריה כל מה שמפגר למדד היום צריך לעקוף אותו בהמשך בשביל לייצר את הממוצע.

זה כמובן לדעתי לא באמת תופס כשמדברים על חברות בודדות אבל זו התיאוריה...
ואם נצרף את זה התיאוריה הזו לההבנה שמניות נסחרות בגלים סימטריים ונוסיף לזה את האי רציונאליות בזה
שגרף של מניה שמחלקת דיבידנד עולה עשרות שנים צריך להיות ליניארי ולא UP AND DOWN (מבחינה רציונאלית בלבד ולא כלכלית ,
הרי התמורה בעד החזקת המנייה לאורך השנים רק עלה , אז למה המחיר עושה מה שבא לו??)
נבין שיש הזדמנויות קנייה במניות הדיבידנד החזקות על בסיס שבועי/חודשי.

תוך כדי הגדלת הסבירות הסטטיסטית שהוא יפגע בקרוב.
ידוע לי ואני מסכים איתך על זה.
זה מחיר שאני מוכן לשלם בתמורה לתשואה גבוהה יותר

למעלה תחתית