מניית GOOGLE

mati_katz

Active Member
מעוניין לקבל דעה למרות שזו מניה לא קשורה לדיבידנדים.
למה לא לרכוש מניות של גוגל , חברה שכולנו משתמשים וכנראה עם עתיד ?
אם חברה כזאת תתייצב קצת בעתיד אז האם היא תחלק דיבידנדים כמו APPLE או MSFT ?
אם כן, אז עדיף שהיא תהיה בתיק כבר מעכשיו אולי ?

תודה לעונים.

daat99

מייסד
מנהל
למה לא לרכוש מניות של גוגל
מבחינתי התשובה היא (ההדגשה לא במקור):
כנראה עם עתיד ?
אני באופן אישי מעדיף חברות שהוכיחו עבר מרשים שבו הן לא רק צמחו אלא יכלו להרשות לעצמן לחלק למשקיעים משכורת נדיבה וגדלה.
ברכישת חברות שלא מחלקות דיבידנד המשקיע למעשה נוקט בגישה שבה הוא אומר: "אני אדע למכור את המניה ברגע הנכון שבו היא תניב לי רווח בעתיד".
אני אישית נוקט בגישה: "אני יודע שאני לא יודע מתי למכור מניות ולכן אני לא רוצה את האפשרות הזו בכלל".

זה כמובן לא הופך את ההשקעה בחברה להשקעה גרועה אלא להשקעה עם גישה שונה שאני באופן אישי לא מעוניין לקחת.

אם חברה כזאת תתייצב קצת בעתיד אז האם היא תחלק דיבידנדים כמו APPLE או MSFT ?
בהחלט יש סיכוי שכן ואם זה יקרה אז אני בהחלט אשקול לרכוש את המניות שלה באופן אישי.

אם כן, אז עדיף שהיא תהיה בתיק כבר מעכשיו אולי ?
שוב - זה עניין של גישה.
אם אתה מעוניין לבצע הימור ספקולטיבי (אלו לא מילים גסות ולא דבר רע בהכרח) אז בהחלט יש מקום למניה הזו בתיק שלך.
אם האופי שלך דורש גישה יותר זהירה אז המניה הזו לדעתי לא תתאים.

ג.נ.
לא מחזיק מניות של מיקרוסופט, אפל וגוגל.

mati_katz

Active Member
מחקר מעניין יכול להיות מתי חברה מתחילה לשלם דיבידנד עם הקשר לתאריך משוער שהופכת ל"יציבה" או לא "מנית צמיחה"........

daat99

מייסד
מנהל
מחקר מעניין יכול להיות מתי חברה מתחילה לשלם דיבידנד עם הקשר לתאריך משוער שהופכת ל"יציבה" או לא "מנית צמיחה"........
אכן נושא מאוד מרתק - אם תתקל במחקר שכזה אני מאוד אשמח לקבל קישור :)

daat99

מייסד
מנהל
אני באמצע מחקרים אחרים כרגע (כמו למשל אם אני ממשיך למכור מניות בעת פגיעה בדיבידנד או עובר למתכונת של קנה והחזק לנצח) :)

NamelessOne

New Member
אני אוהב דיבידנדים.
אני אוהב חברות שהוכיחו את עצמן.
אני אוהב את גוגל.

החברה הטובה בעולם במאה השנים האחרונות וזאת רק ההתחלה.
IMHO כמובן :)

שמואל

New Member
אני אוהב דיבידנדים.
אני אוהב חברות שהוכיחו את עצמן.
אני אוהב את גוגל.

החברה הטובה בעולם במאה השנים האחרונות וזאת רק ההתחלה.
IMHO כמובן :)

1. אם אתה אוהב דיווידנדים אז אתה לא יכול לאהוב את גוגל, כי גוגל לא מחלק דיווידנדים.
2. גוגל לא נייר הערך הטוב בעולם, מ- 2004 (שנת הקמה) עלה רק 1331% זאת אומרת פי 13. לעומת זאת באותה תקופה נייר הערך של אפל עלה 4901% כלומר פי 49.
3. גוגל אינו שם של תאגיד אלא מותג של מנוע חיפוש. שם התאגיד הוא Alphabet Inc ו- GOOGL הוא הסימול של נייר הערך.

שמואל

למעלה תחתית