מניית MSTY

שאולי

New Member
שלום לכולם,

לאחרונה נחשפתי לנושא של מניות דיבידנד באמצעות הסרטון הזה של מיכה סטוקס.
בסרטון הוא מדבר על מניית MSTY, ומראה שמי ששם 27,000$ מחודש אפריל ועד לחודש נובמבר 24 ( תקופה של 7 חודשים),
מרוויח דיבידנד של 14,676$ שאם מחלקים את זה לחודש זה יוצא בקירוב 2,100$, ואם מכפילים ב 3.5 ש"ח מדובר על 7,338 ש"ח ממוצע חודשי לפני מס.
מצורפת טבלה.
ההסתייגות היחידה שנאמרה בסרטון, זה שכרגע המניה על הגל ועדיין לא ראינו אותה מתמודדת עם משבר.

במידה ואני מעוניין להשקיע במניה הזו, יש לי כמה שאלות של מתחיל:
- מה יכול לקרות במקרה הכי גרוע ? והאם אני יכול להתנהל עם סטופ לוס כדי לנהל את זה ?
- למה אני צריך לשים לב כדי לוודא שהמניה הולכת לתת את התשואות הללו גם בעתיד.
- איזה סימנים יעידו שהמניה לא הולכת להמשיך לתת את התשואות הללו ?

או במילים אחרות, איך אני יכול להיכנס למניה ולנהל את הסיכונים בצורה אופטימלית ?

- שאלה מיסוי - במידה ואני מממש את הדיבידנד, אילו הוצאות אני צריך להפחית לדוגמא מס על הרווח, עמלות וכו'

תודה מראש לעונים :)

קבצים מצורפים

daat99

מייסד
מנהל
לאחרונה נחשפתי לנושא של מניות דיבידנד באמצעות הסרטון הזה של מיכה סטוקס.
חשוב לשים לב שאין שום קשר מציאותי בין מה שהוא מציג בסרטון לבין מה שאני עושה בפועל ומציג בבלוג.
לאחר צפיה בסרטון, לעניות דעתי הוא אומר שם דברים מאוד מסוכנים והרבה מאוד מהמעריצים שלו יפלו חזק אם הם יפעלו לפיו.

בסרטון הוא מדבר על מניית MSTY
MSTY זו לא חברה/מניה אלא קרן מנוהלת אקטיבית.
לא רק שמדובר בקרן אלא מדובר בקרן שמבצעת מסחר באופציות על מניות של חברה ספציפית.
הדבר מאוד מזכיר את SVXY של לפני 2018 ואני ממליץ לך בחום לראות איך הסתיים הסיפור של SVXY בחמישי לפברואר 2018 (תחפש בפורום/בגוגל לדוגמא: "איל גולדשטיין").

ההסתייגות היחידה שנאמרה בסרטון, זה שכרגע המניה על הגל ועדיין לא ראינו אותה מתמודדת עם משבר.
לא מדובר במניה/חברה ולכן אין כאן משמעות ל-"התמודדות עם משבר".
מדובר כאן באסטרטגיית מסחר מאוד מסובכת ומבלבלת שאולי תעבוד טוב תקופה כלשהי אבל בסופו של דבר צפויה להתפוצץ בפרצוף.
האם אתה יודע לצאת לפני הפיצוץ?

SVXY התרסקה ב-95% במהלך שעה וחצי אחרי סגירת המסחר!

לצורך ההבנה רצוי שתשווה את התוצאות של קנה-והחזק במניית MSTR מול התוצאות של MSTY שמבצעת פעולות על האופציות של MSTR:

למה להסתפק ב-167.56% עם משחקים מסוכנים על אופציות במקום לקבל 278.82% עם קנה והחזק פשוט?

מה יכול לקרות במקרה הכי גרוע ?
אובדן של כל ההון.
בניגוד להשקעה בחברות רגילות שבהן הסבירות לאובדן כל ההון היא נמוכה, במקרה הזה הסבירות היא שואפת ל-100% ככל שטווח ההשקעה מתארך.
תשים לב שהקרן יכולה לרדת ל-0 גם אם החברה שבאופציות שלה היא סוחרת תמשיך לצמוח.

האם אני יכול להתנהל עם סטופ לוס כדי לנהל את זה ?
לא יעזור לך - ראה SVXY בחמישי לאפריל 2018.

למה אני צריך לשים לב כדי לוודא שהמניה הולכת לתת את התשואות הללו גם בעתיד.
אני לא נביא אבל אני בספק אם זה יקרה.

איזה סימנים יעידו שהמניה לא הולכת להמשיך לתת את התשואות הללו ?
הפעולות של מנהלי ההשקעות (שהם כבר עושים לפי הצהרתם): הימורים על אופציות.

או במילים אחרות, איך אני יכול להיכנס למניה ולנהל את הסיכונים בצורה אופטימלית ?
אתה לא.
פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים.
אני לא רוצה להחליף אחד מהם.

- שאלה מיסוי - במידה ואני מממש את הדיבידנד, אילו הוצאות אני צריך להפחית לדוגמא מס על הרווח, עמלות וכו'
אני לא יודע איך חלוקת הכספים מוגדרת.
במידה וזה מוגדר כדיבידנד רגיל אז 25% מס דיבידנדים במקור.
במידה ולא אז זה יכול להיות ממוסה לפי מס שולי אמריקאי מקסימלי.

שאולי

New Member
אז מה שאני מבין ממה שכתבת אסטרטגיות של מניות דיביבנד צריכות להיות עם מניות/חברות ולא קרנות שמנוהלות אקטיבית,
ומסקנה נוספת היא שכדי לקבל תשואה של 2,000$ בחודש, צריך סכומים הרבה יותר גדולים מ-27,000$, כפי שהושקעו בקרן הזאת.
נכון ?

daat99

מייסד
מנהל
אז מה שאני מבין ממה שכתבת אסטרטגיות של מניות דיביבנד צריכות להיות עם מניות/חברות ולא קרנות שמנוהלות אקטיבית,
הגישה שלי מתבססת על קבלת דיבידנד יציב וגדל על סמך רווחי החברות שגדלו בהתאם לאורך עשורים.

קרנות אקטיביות אינן חברות והן לא "מייצרות רווחים".
הקרן הספציפית שהצגת מבצעת מסחר באופציות ומחלקת למשקיעים חלק/כל התמורה שהם קיבלו ממכירת האופציות.
אם הגישה הזו מתאימה לך אז אתה יכול ליישם אותה בעצמך אבל אל תשלה את עצמך - אין לזה שום קשר לרווחי החברות ובהחלט אל תצפה ליציבות לאורך זמן.

ומסקנה נוספת היא שכדי לקבל תשואה של 2,000$ בחודש, צריך סכומים הרבה יותר גדולים מ-27,000$, כפי שהושקעו בקרן הזאת.
נכון ?
השוק הכולל מספק 10% בשנה שזה מתחלק בין עליית ערך לתזרים ונכון להיום התזרים הוא כ~1.2% בלבד.

תזרים של 2000 בחודש מהשקעה של 27000 זה למעשה תזרים של 24000 בשנה שזה מייצג תשואת תזרימית של 88.89% עוד לפני שקלול של עליות ערך (בפועל יותר, ביצעתי חישוב לינארי לצורך הפשטות אבל במציאות מתבצע חישוב לוגריתמי שבו ה-2000 שהתקבלו בחודש הראשון מושקעים מחדש ומגדילים את התזרים של החודש השני כך שבפועל מקבלים הרבה יותר מ-24 אלף).

לי זה נשמע כמו מלכודת פתיים, האם לך זה נשמע הגיוני?

רק בשביל לאזן את התשואה של הקרן אל מול תשואת השוק הממוצעת, הקרן צריכה להתרסק כ-78.89% בשנה.

הסיבה שזה לא קרה במקרה הפרטני של הקרן הזו היא שהיא מבצעת מסחר על אופציות של מניה ספציפית ולא על כל השוק.
באותה התקופה (כפי שקישרתי לעיל) המניה ייצרה רווח כולל של 278.89% בעוד הקרן (תוך התעלמות ממיסוי דיבידנדים) הצליחה לייצר רווח של 167.56% בלבד.
פער של יותר מ-100% בתשואות עוד לפני חיתוך התזרים בשל מיסוי דיבידנדים.

אם אתה רוצה להמר על החברה אז אתה יכול לעשות זאת ע"י רכישת מניות החברה עצמה.
אין שום היגיון ברכישת היחידות בקרן הזו.

נערך לאחרונה ב:

יעקב&שמחה

New Member
הייתי מגדיר זאת שיש להבדיל בין דיבידנד הנוצר ע"י רווחים מנתינת שירות או ייצור, לבין דיבידנד שנוצר מפעילות ספקולטיבית שהקרן עושה במקומך כי אתה חושש לסחור אופציות באופן ישיר.
בשם ההגינות אציין שיש לי סכום נמוך לתקופה קצרה (!!!) בחלק מהקרנות האלו, אבל באמת יעד קצר ויש יכולת להפסיד אותו.

mraines

Active Member
יש יותר ויותר תחושה ודיבור על החשיבות לחשיפה לביטקוין בתיק ההשקעות. בנק ההשקעות בלקסטון אף ממליץ להוסיף 2 אחוז לתיק. חברת MSTR , ממשיכה לקנות ביטקוין כנגד אגח זירו קופון שניתן להמרה. מתחיל להרגיש כאילו החברה הזו ממצבת את עצמה כבנק המרכזי של הביטקוין. מסתבר שיש ביקוש בעולם למטבע דיגיטלי כזה .MSTY בעיני היא דרך יותר סולידית להחשף לביטקוין באחוז קטן של התיק למי שהחליט ומבין את הסיכונים במכשירים האלו. אני הוספתי לתיק שלי אותו באחוז קטן מאוד בשלב הזה. יחד איתו הוספתי מכשירים דומים שהחברה הנפיקה YMAX שמשלמת דיוידנד שבועי, NVDY , AMDY, ו AMZY. כל התעודות האלו עוסקות בכתיבת אופציות על ניירות ספציפיים וחלוקה של 95 אחוז מהרווחים מכתיבת האופציות למחזיקים, אלו דברים שאני עשיתי ידנית כבר עשרים שנה ואני שמח שיש כעת מכשיר פיננסי שתמורת דמי ניהול סבירים עושה את זה בשבילי. כל המכשירים האלו מניבים דיוידנדים של עשרות אחוזים בשנה כתלות בתנודתיות של המניה עליה הונפקו

daat99

מייסד
מנהל
מסתבר שיש ביקוש בעולם למטבע דיגיטלי כזה
היה ביקוש מהרגע שהמציאו אותו.
כל תעשיית הפשע הבינלאומית דורשת מטבע אנונימי שלא ניתן לניטור ע"י רשויות החוק במדינות השונות.
אני לא מוצא סיבה לחשוב שהביקוש הזה יעלם מהעולם.

MSTY בעיני היא דרך יותר סולידית להחשף לביטקוין
MSTY בכלל לא חושפת אותך לביטקוין, אם כבר אז MSTR חושפת אותך לביטקוין אבל היא מוסיפה לא מעט סיכונים שלא קיימים בהשקעה ישירה בביטקוין.

לא משלמים על אוכל בביטקויין,
ביטקויין הוא ספקולציה של קזינו פילוסופי, מיליוני שעות תוכן, כל מה זה כסף, איך מצילים את העולם, ערך לא ערך ושאר ירקות,
קניתי קצת מתוך רצון אמיתי שיצליחו לייצר מערכת מקבילה לסוויפט וחבריהם מהבנק (שלושה ימים להעביר 100 דולר...אימייל מסבתא מגיע תוך 12 שניות...)
אולי הביטקויין יהפוך לזמין וקל ויגיע למיליון, אם הסיפור ישכנע עוד אנשים, אולי ירד לאפס, אם ימאס לכולם.

ימים יגידו, הימור גרידא.

mraines

Active Member
אז ככה, הדולר משמש הרבה יותר מביטקוין בפשע ובטרור ובסחר בבני אדם.
לגבי האם MSTY חושף אותך לביטקוין או לא, MSTY חושף אותך לביצועי מניית MSTR שקונה ביטקוין כנגד בלוואות בריבית אפס. MSTR עושה את זה כלכך טוב וחכם שמשקיעים מסכימים לשלם על המניה פי שניים מעלות הביטקוין אותה הם מחזיקים.
למה הם מסכימים? מאותה סיבה שמוכנים לשלם על מניה ולקבל דיוידנד מתחת לאינפלציה. יש טריליוני דולרים במזומן בחוץ שמחפשים בריחה מהדולר שנשחק כל יום לנכסים מניבים. משקיעים שמחפשים הכנסה חודשית יעדיפו את MSTY על פני MSTR. מציע להשכלה כללית להקשיב למצגת של יושב ראש MSTR שמו Saylor , מאוד מענינת האסטרטגיה שלהם הוא חוזה שהביטקוין יעשה 29 אחוז בשנה בשלושים שנה הבאות. והם ממשיכים לקנות כל חודש לחברה ביטקוין, הוא מספר שעיריות בארהב מתחילות לרכוש ביטקוין גם חוזה שבקרוב ממשל ארהב ימכור זהב ויחליף אותו לביטקוין.
למי ששאל למה לא לרכוש ישירות ביטקוין , לי אישית זה מסובך ויקר לרכישה ולניהול ולדיווח מס.

mraines

Active Member
לא משלמים על אוכל בביטקויין,
ביטקויין הוא ספקולציה של קזינו פילוסופי, מיליוני שעות תוכן, כל מה זה כסף, איך מצילים את העולם, ערך לא ערך ושאר ירקות,
קניתי קצת מתוך רצון אמיתי שיצליחו לייצר מערכת מקבילה לסוויפט וחבריהם מהבנק (שלושה ימים להעביר 100 דולר...אימייל מסבתא מגיע תוך 12 שניות...)
אולי הביטקויין יהפוך לזמין וקל ויגיע למיליון, אם הסיפור ישכנע עוד אנשים, אולי ירד לאפס, אם ימאס לכולם.

ימים יגידו, הימור גרידא.
בבורסת kraken זה 2שניות לרכוש ביטקוין , בדיוק כמו לרכוש מניה באינטראקטיב

בבורסת kraken זה 2שניות לרכוש ביטקוין , בדיוק כמו לרכוש מניה באינטראקטיב
גם בקויינבייס וכו,
אבל איך אתה משלם עם זה לחבר בברזיל ? או מזמין באמאזון ?
בדיוק כמו מניה, צריך למכור כדי להשתמש (אם אין דיבידנדים :))

daat99

מייסד
מנהל
MSTY חושף אותך לביצועי מניית MSTR
ממש לא.
אני חושב שכדאי שתקרא טוב את התשקיף.
MSTY חושף אותך לתנודות המחיר של המניה - בלי קשר לכיוון התנודות.

MSTR עושה את זה כלכך טוב וחכם שמשקיעים מסכימים לשלם על המניה פי שניים מעלות הביטקוין אותה הם מחזיקים.
אז למה לא לקנות את המניה וזהו (כפי שהוצג כאלטרנטיבה שהובילה לתשואת יתר של 100% לעומת MSTY עד לנקודת הבדיקה)?

mraines

Active Member
ממש לא.
אני חושב שכדאי שתקרא טוב את התשקיף.
MSTY חושף אותך לתנודות המחיר של המניה - בלי קשר לכיוון התנודות.

אז למה לא לקנות את המניה וזהו (כפי שהוצג כאלטרנטיבה שהובילה לתשואת יתר של 100% לעומת MSTY עד לנקודת הבדיקה)?
אם משקיע בונה תיק להכנסה חדשית מדיוידינדים זה עדיף כי לא צריך למכור כל פעם מניות לצורך יצור הכנסה. במקום מקבל הכנסה והאחזקות בנייר נשאר להעברה בין דורית. משקיע צעיר שבונה על צמיחת ערך נכון יעשה אם ישקיע במניה כמובן

daat99

מייסד
מנהל
אם משקיע בונה תיק להכנסה חדשית מדיוידינדים זה עדיף
אין דבר כזה השקעה בהימורים (למעט אם אתה מקים את הקזינו בעצמך ואחרים מבצעים את ההימורים).
דיבידנדים מגיעים מרווחים אמתיים של חברות.
הכספים שמחולקים ע"י הקרנות הללו מתקבלים מהימור על מחירי הביטוח של תנודתיות המניה.

מי שרוצה להמר על מחירי הביטוח של מניה/קרן X ולא רוצה לעשות זאת בעצמו אז זה מוצר שיכול להתאים לו (עמלות גבוהות ומחיקת ערך ארוכת טווח).
מי שרוצה להשקיע לא יקבל את מבוקשו בהימורים.

במקום מקבל הכנסה והאחזקות בנייר נשאר להעברה בין דורית
זו טעות נוספת - בקרנות הללו הנייר נשחק באופן תמידי.
זו בדיוק הסיבה שישנו פער של יותר מ-100% בין תשואת המניה של MSTR לבין תשואת הקרן שמבצעת הימורים על האופציות שלה MSTY.

למעלה תחתית