מס ירושה

שלום,

אי שם בהמשך הדרך אתה צפוי לחצות את הרף של 60 אלף דולר שווי תיק
אני מאחל לך שזה יקרה מהר
אם אני לא טועה בנקודת הזמן הזאת אתה מחויב במס ירושה בארה"ב
אני לא בקי בחוק - אז יכול להיות שאני לא מדייק פה

עכשיו לדילמה
האם בנקודת הזמן הזאת אתה ממשיך בתוכנית ההשקעות שלך? או משנה אסטרטגיה?

תודה ושבוע טוב

משקיע ירוק

daat99

מייסד
מנהל
אי שם בהמשך הדרך אתה צפוי לחצות את הרף של 60 אלף דולר שווי תיק
חציתי את הסף הזה בצורה מאוד משמעותית כבר מזמן בתיק הגדול שלי.

אני מאחל לך שזה יקרה מהר
תודה רבה לך :)

אם אני לא טועה בנקודת הזמן הזאת אתה מחויב במס ירושה בארה"ב
מס הירושה האמריקאי על אזרחים זרים הוא לא יותר מ-"בוגי-מן" שנועד להפחיד אנשים שלא חקרו מספיק ולא בדקו את הדברים בעצמם.
בבלוג ובפורום שלי אני מעודד אנשים לחקור ולאמת כל דבר שאני אומר כי חוסר ידע הוא המכשול הכי גדול שניצב לפני המשקיעים.

לעניות דעתי סופם של אנשים שלא בדקו וחקרו דברים אלא רק מסתמכים על דברי אחרים (משכנעים ככל שיהיו) הוא לקבל החלטות לא נכונות שיפגעו בעתידם הכלכלי בצורה מאוד משמעותית (לעתים הרבה יותר מאי קבלת החלטות בכלל)

עקב כך אני מפציר בך לחקור את הדברים בעצמך ולא להסתמך על אף מגיב אנונימי בפורום כלשהו וזה כולל כמובן אותי).

להלן כמה סיבות מדוע אני לא חושש בכלל ממס הירושה האמריקאי אחרי שביצעתי מחקר עצמאי מאוד מעמיק בנושא (נא להתייעץ עם איש מקצוע בנושא מיסוי לפני קבלת החלטות גורליות - אני לא איש מקצוע!).

כמו כל החלטה גורלית שאני מקבל (וזו נחשבת החלטה מאוד גורלית בעיניי) אני תמיד מקיף את עצמי עם כמה שכבות הגנה שונות.

שכבת הגנה ראשונה - המס קיים יותר מ-30 שנה ועד היום לא נאכף ביוזמת ה-IRS מעולם:
  • מס הירושה הזה קיים כבר יותר מ-30 שנה (המסמך הרשמי הכי ישן שהצלחתי לאתר והתייחס אל מס זה הוא מסמך עדכון שפורסם בשנות ה-80 דבר שמרמז שהמס קיים כבר מלפני שנות ה-80 וככל הנראה קיים יותר מ-100 שנה כמו מס הירושה האמריקאי הרגיל).
  • עד היום לא נתקלתי באף מקרה שבו ה-IRS אכף את המס הזה מיוזמתו על אנשים שהם ויורשיהם אינם אזרחי ו/או תושבי ארצות הברית.
כן נתקלתי בתיעוד של 97 אנשים בלבד מתוך 6,735,000,000 יורשים פוטנציאליים (מספר האנשים על פני כדור הארץ שאינם אזרחי ארצות הברית ב-2012) שהגישו מיוזמתם דו"חות מס ל-IRS ב-2012 שילמו את המס הזה.
לפי יחס התמותה הממוצע העולמי (8 מתים על כל 1,000 אנשים) בשנת 2012 מתו 53,880,000 אנשים ברחבי כדור הארץ שאינם אזרחי ארצות הברית.
ראוי לציין שרוב המס שנגבה מאותם אנשים הוא כתוצאה מאחזקה בנכסי נדל"ן בשטחי ארצות הברית.
מי שמכיר את החוק האמריקאי אז הוא מחייב אנשים שאינם אזרחי/תושבי ארצות הברית להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS במידה והם מחזיקים בנכסי נדל"ן בשטחי ארצות הברית ולכן המסקנה שלי היא שאותם האנשים הגישו את הדו"חות בשל נכסי הנדל"ן שברשותם ולא בגלל אחזקת מניות וזה מה שכרם לתשלום המס.​

שכבת הגנה שנייה - גורמים פוליטיים בארצות הברית דוחפים לביטול מס הירושה האמריקאי:
  • גורמים פוליטיים בארצות הברית טוענים שעלות התחזוקה של המנגנון שאמור לאכוף את המס הזה יותר גדולה מהמס שנגבה בפועל ונוקטים בפעולות לביטול מס הירושה.
    אין לי שמץ של מושג אם באמרות פוליטיות אלו יש אמת או רק אמרה לצורך צבירת "הון פוליטי".
    בכל אופן עצם קיום האמרות הללו - גם אם הן ריקות מתוכן - אומרות שהמס שנוי במחלוקת ומערערות את הבסיס של נביאי השחורות שטוענים שהמס ייאכף בוודאות.
שכבת הגנה שלישית - במידה ויתחילו לאכוף את המס אז ישנן פעולות לצמצום הנזק הפוטנציאלי:
  • אני לא מאמין שאני אהיה הפגר הראשון ברחבי כדור הארץ שהמס יוחל על יורשיו .
    תחת ההנחה שאני לא הפגר הראשון וההבנה שהתחלת האכיפה של המס הזה מהווה שינוי גיאו-פוליטי משמעותי בעולם אז אני מניח שאני אשמע על התחלת האכיפה בעודי בחיים ולכן אני אוכל לנקוט בצעדי צמצום נזקים.
  • ניתן למכור חלק מהאחזקות בחברות אמריקאיות תוך כדי צמצום חבות מס בהתאם לתקנות מס הכנסה שמתירות מכירת ניירות שלא לפי סדר רכישתם במידה וניתן להוכיח יום ומחיר רכישה מקורי של כל נייר (אני יכול להוכיח זאת בקלות באמצעות הדו"ח השנתי של אינטראקטיב ברוקרס שבו מנוהל חשבון ההשקעות שלי).
  • ניתן לרכוש במקומן חברות שאינן אמריקאיות בבורסה האמריקאית או בבורסה אחרת (שמקפידות על חלוקת דיבידנד עקבית, יציבה וגדלה) כי עליהן לא חל מס הירושה האמריקאי גם אם הוא נאכף.
  • לאחר פעולות צמצום חבות המס הפוטנציאלית שתוארו לעיל (ועוד אחרות) ניתן להמשיך ולרכוש ביטוח חיים על סכום שיכסה את הנזק הנותר של אותה חבות מס ירושה.
שכבת הגנה רביעית - במידה והתיק גדל בצורה חריגה שאינה פרופורציונלית אז ניתן ליצור קרן שתנהל את התיק ובכך להגן על הנכסים:
  • אם התיק גדל בצורה חריגה שעוברת סכום שהגדרת לעצמך כהכרחי אז ניתן ליצור קרן אחזקות ולהעביר אליה את הנכסים (יכול להיות שזה יהווה מאורע מס אבל אם התיק גדל כל כך הרבה אז זה יכול להיות כדאי בכל זאת).
    נכסים אמריקאיים שמוחזקים בתוך קרן שאינה אמריקאית לא כפופים למס הירושה האמריקאי בכלל גם אם הוא ייאכף בעתיד.

לאור שכבות ההגנה הנ"ל והידע שצברתי במהלך המחקר שביצעתי בעצמי (שכלל קריאת הנתונים הגולמיים שה-IRS פרסם ולא הסתמכות עיוורת על דבריי אחרים) אני הגעתי למסקנה שמס הירושה האמריקאי אינו מטריד את מנוחתי בכלל.

אני חוזר על עצתי המקורית:
אנא תאמת את הדברים ותחקור אותם טוב מאוד לפני שאתה נוקט בפעולה כלשהי (עדיף שתתייעץ גם עם איש מקצוע).

משנה אסטרטגיה?
איזו אלטרנטיבה אתה מציע לאדם שכן מפחד ממס הירושה האמריקאי?
(כבר הסברתי למה אני לא מפחד ממס הירושה האמריקאי אבל זה נשמע כמו דיון שיכול להועיל להרבה מאוד אנשים אז אני אודה לך אם תוכל להעלות את מחשבותיך על כתב)

תודה ושבוע טוב
שיהיה לך שבוע נפלא!

תודה רבה על הפוסט
בהחלט אסתכל בעצמי על חוקי המיסוי האמריקאים

אצלי הבעיה פשוטה יותר :)
אני עדיין לא שם

לכשאגיע (לא רחוקה הדרך)
אפנה חלק מהמשאבים לנדלן
גם כיום באווירת ריבית עולה (לפחות בתחושה) זה עדיין גיוון שראוי לקחת בחשבון

daat99

מייסד
מנהל
בשמחה.
הדבר הכי חשוב לזכור הוא שההשקעה הטובה ביותר בשבילך היא ההשקעה שמאפשרת לך לישון טוב בלילה ולא ההשקעה שצפויה לספק את התשואה הגבוהה ביותר.

אם מה שיאפשר לך לישון יותר טוב זה הפניית משאבים לנדל"ן אז זה בהחלט צעד שכדאי לשקול.

אתה יכול לקרוא מה דעתי ברמה האישית על השקעות שונות שהתנסיתי בהן בעבר במאמר הזה.

אני מניח שאין אמת אחת
מה שייתן לי לישון יותר טוב הוא לדעת שיש לי קצת מהכל
קצת נדלן קצת מניות דיבידנדים
אני לחלוטין לא מחפש את התשואה הגבוהה ביותר אלה דווקא
הכנסה קבועה (שכירות, דיבידנד) ויחסית תנודתייות נמוכה (עד כמה שניתן לומר על שוק מנייתי)

daat99

מייסד
מנהל
אני מניח שאין אמת אחת
מסכים ב-100%!

מה שייתן לי לישון יותר טוב הוא לדעת שיש לי קצת מהכל
קצת נדלן קצת מניות דיבידנדים
אני לחלוטין לא מחפש את התשואה הגבוהה ביותר אלה דווקא
הכנסה קבועה (שכירות, דיבידנד) ויחסית תנודתייות נמוכה (עד כמה שניתן לומר על שוק מנייתי)
לי זה נשמע שאתה יודע בדיוק מה אתה צריך בשביל לישון טוב בלילה ולדעתי מצבך מעולה ביחס להרבה אחרים.

שתהיה לך המון הצלחה ואם אתה רוצה לשאול שאלות כלליות (או ספציפיות) אז אתה כמובן יכול להמשיך ולעשות זאת כאן.

mati_katz

Active Member
g\
תודה רבה על הפוסט
בהחלט אסתכל בעצמי על חוקי המיסוי האמריקאים

אצלי הבעיה פשוטה יותר :)
אני עדיין לא שם

לכשאגיע (לא רחוקה הדרך)
אפנה חלק מהמשאבים לנדלן
גם כיום באווירת ריבית עולה (לפחות בתחושה) זה עדיין גיוון שראוי לקחת בחשבון
אני מעוניין מאוד בנדלן REITS
התכוונת להחזיק נדלן ישירות?

daat99

מייסד
מנהל
אני מעוניין מאוד בנדלן
האם אתה מבין את כל הסיכונים הכרוכים בריטים לעומת מניות רגילות? (אם לא אז זה נושא מעולה לשרשור חדש)

התכוונת להחזיק נדלן ישירות?
כן.
חוקי ארצות הברית מחייבים כל אדם שאינו אזרח ארצות הברית ואינו תושב ארצות הברית להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS אם:
1. הוא הבעלים של נכס נדל"ן (נכס פיזי) שממוקם בגבולות ארצות הברית (גם בעלות חלקית תופסת).
2. הוא בעל מניות מהותי (מחזיק לכל הפחות ב-10% ממניות החברה) בחברה שהתאגדה בגבולות ארצות הברית.

daat99

מייסד
מנהל
מצאתי שוב את הקישור לסטטיסטיקות שמפרסם ה-IRS לגבי תשלומי מס ירושה על זרים שאינם תושבים:

נקודות מעניינות ("כל האנשים בעולם" למעט אזרחים אמריקאים כמובן):
* מכל האנשים בעולם שנפטרו בשנת 2009 רק 824 הגישו דו"חות ל-IRS ומתוכם רק 377 הצטרכו לשלם מס ירושה כאשר סך הנכסים שהגיע ממניות עמד על כ-22% בלבד
* מכל האנשים בעולם שנפטרו בשנת 2010 רק 625 הגישו דו"חות ל-IRS ומתוכם רק 260 הצטרכו לשלם מס ירושה כאשר סך הנכסים שהגיע ממניות עמד על כ-33% בלבד
* מכל האנשים בעולם שנפטרו בשנת 2011 רק 438 הגישו דו"חות ל-IRS ומתוכם רק 143 הצטרכו לשלם מס ירושה כאשר סך הנכסים שהגיע ממניות עמד על כ-32% בלבד

בכל השנים הנ"ל החלק המשמעותי של תשלומי מס ירושה הגיע מנדל"ן ומנכסים אחרים (לא מניות/מזומן/נדל"ן).

בהתחשב בכמות האנשים שנפטרים בעולם בכל שנה עם תיקי השקעות שעוברים את ה-60 אלף דולר הנתונים הנ"ל ממחישים את חוסר האכיפה של מס ירושה על אזרחים זרים.

SIN

Well-Known Member
בנוסף לדברים שדעת ציין, ניתן בקלות להפנות את השאלה לבנק (אני באופן אישי קיבלתי תשובה כתובה ממנהל בכיר שעד כה לא היה מקרה אחד שהבנק אכף עליו את מס הירושה או התנה את שחרור הכספים של היורשים בהבאת אישור מה-IRS. זה כמובן לא מובטח, ולא יודעים מה יהיה קדימה וכו' וכו' אבל נכון לאותה נקודת זמן ששאלתי, זאת היתה התשובה וכאמור היתה להם התנסות עם הרבה יורשים באופן טבעי).

כמו כן, אם חוששים, ניתן להעביר את הניהול של הניירות האמריקאים לבתי השקעות ישראלים שנחשבים מוגנים יותר מהבנקים המסורתיים בארץ.

בהצלחה

daat99

מייסד
מנהל
כמו כן, אם חוששים, ניתן להעביר את הניהול של הניירות האמריקאים לבתי השקעות ישראלים שנחשבים מוגנים יותר מהבנקים המסורתיים בארץ.
גם בתי השקעות בחו"ל (שאינם חלק מבנק) יותר "בטוחים" בהקשר הזה מהבנקים (כולל הבנקים בארץ).

מומו

Well-Known Member
אם התיק גדל בצורה חריגה שעוברת סכום שהגדרת לעצמך כהכרחי אז ניתן ליצור קרן אחזקות ולהעביר אליה את הנכסים (יכול להיות שזה יהווה מאורע מס אבל אם התיק גדל כל כך הרבה אז זה יכול להיות כדאי בכל זאת).
נכסים אמריקאיים שמוחזקים בתוך קרן שאינה אמריקאית לא כפופים למס הירושה האמריקאי בכלל גם אם הוא ייאכף בעתיד.
ידוע לך האם אפשרי להקים קרן כזו בישראל? עד כמה יהיה מסובך\פשוט?

מצאתי שוב את הקישור לסטטיסטיקות שמפרסם ה-IRS לגבי תשלומי מס ירושה על זרים שאינם תושבים:
בעמוד הזה של ה-IRS הנתונים מעודכנים עד לשנת 2011
לא מצאתי דוחות אחרי 2011

האם לא ייתכן שהאכיפה גדלה משנת 2011 ואנחנו ממשיכים לטמון את ראשנו בחול?

daat99

מייסד
מנהל
ידוע לך האם אפשרי להקים קרן כזו בישראל?
כן - בדיוק כמו בכל מדינה בעולם שיש לה יחסים פיננסיים תקינים עם ארה"ב.
ראוי לשאול "למה דווקא בישראל"?
ישראל לא ידועה כמדינה הכי ידיתותית מבחינת מיסוי חברות/השקעות ברחבי העולם המערבי.

עד כמה יהיה מסובך\פשוט?
בדיוק כמו הקמת כל חברה אחרת.

האם לא ייתכן שהאכיפה גדלה משנת 2011
האם אתה חושב שהאכיפה שהייתה כמעט ולא קיימת עד 2011 גדלה באופן משמעותי בלי שהאינטרנט היה מוצף ביורשים שמתלוננים על כמויות המס שהם היו צריכים לשלם?
אני די בטוח שהיו מוקמות קבוצות פייסבוק בכל שפה אפשרית (כולל "קלינגונית" למכירים) שמרכזת את "נפגעי אכיפת מס הירושה האמריקאי".

60 אלף דולר זה ממש לא סכום גדול וכמות האנשים שנפטרים עם סכום כזה בארצינו הקטנטונת היא משמעותית - קל וחומר בשאר העולם.

אנחנו ממשיכים לטמון את ראשנו בחול?
אני לא מגדיר את עצמי כ-"טומן ראשי בחול":
* אני מודע לחובת תשלום מס ירושה
* אני מודע לחוסר האכיפה בנושא
* אני מודע לכך שהוא נושא כל כך שנוי במחלוקת שהאמריקאים רבים עליו בכל מערכת בחירות ועדיין לא עושים כלום
והכי חשוב:
* אני מודע לכך שגם אם היורשים שלי ישלמו אותו מצבם יותר טוב מאשר האלטרנטיבות שאנשים שמפחדים ממנו נוקטים בהן

מומו

Well-Known Member
ראוי לשאול "למה דווקא בישראל"?
ישראל לא ידועה כמדינה הכי ידיתותית מבחינת מיסוי חברות/השקעות ברחבי העולם המערבי.
נגישות שזה "ליד הבית" יכול להיות יתרון משמעותי.
האם נדרש להיות אזרח או תושב המדינה כדי להקים חברה ברחבי העולם המערבי?

בדיוק כמו הקמת כל חברה אחרת.
מה הדרישה - חברה בע"מ? חברה שמונפקת בבורסה?

daat99

מייסד
מנהל
נגישות שזה "ליד הבית" יכול להיות יתרון משמעותי.
לא בסכומים האלו :)

האם נדרש להיות אזרח או תושב המדינה כדי להקים חברה ברחבי העולם המערבי?
לא תמיד - תלות מדינה/מקום/זמן.
בכל מקרה כשיהיה לך מספיק בשביל שזה יהיה משמעותי דיו אתה תוכל לשכור את שירותי האיש מקצוע הכי טוב בתחום רק מאיזה מיני-דיבידנד :)

מה הדרישה - חברה בע"מ? חברה שמונפקת בבורסה?
כל חברה שאתה הבעלים שלה (חברה משפחתית גם טוב לצורך הדיון - כלומר אתה ואולי גם אשתך/הילדים).

מיסוי ירושה חל על הנכסים של הנפטר.
אם הנכסים שייכים לחברה אז הירושה היא המניות של החברה הזרה ולא המניות האמריקאיות וכל עוד החברה שהקמת אינה אמריקאית אז לא חלים עליה חוקי מס ירושה.

מומו

Well-Known Member
בכל מקרה כשיהיה לך מספיק בשביל שזה יהיה משמעותי דיו אתה תוכל לשכור את שירותי האיש מקצוע הכי טוב בתחום רק מאיזה מיני-דיבידנד :)
כמה זה מספיק?

כל חברה שאתה הבעלים שלה (חברה משפחתית גם טוב לצורך הדיון - כלומר אתה ואולי גם אשתך/הילדים)
החברה לא צריכה להציג הכנסות והוצאות בהתאם לעיסוקה? הקמת חברה רק להגנה בפני מס ירושה יעלה ספקות לעצם קיומה מצד הרשויות

מיסוי ירושה חל על הנכסים של הנפטר.
אם מדובר רק על החשש ממס ירושה, אז לפי דבריך אחד הפתרונות הוא חשבון משותף. קל מאוד להקים חשבון כזה בברוקר, בלי יותר מדיי כאב ראש וללא עלות

daat99

מייסד
מנהל
כמה זה מספיק?
את זה אתה תחליט אבל בגדול זה לפחות כמה מליוני דולרים :) (סכום שכל משקיע לטווח ארוך יכול להגיע אליו בקלות - בעיקר אלו המוותרים על נכסים עם תשואת חסר כגון מזומן/אג"ח/פיקדונות/קירות)

החברה לא צריכה להציג הכנסות והוצאות בהתאם לעיסוקה?
לא.
כל חברת אחזקות פשוטה ו/או קרן נאמנות (פרטית) יספיקו מבחינת מיסוי ירושות.

הקמת חברה רק להגנה בפני מס ירושה יעלה ספקות לעצם קיומה מצד הרשויות
איזה רשויות?
כל עוד החברה אינה אמריקאית אז לרשויות בארצות הברית אין צד בעניין.
מבחינת המדינה שבה החברה הוקמה - צריך לעבוד לפי חוקי אותה המדינה וכאן באים לידי ביטוי אנשי המקצוע.

אז לפי דבריך אחד הפתרונות הוא חשבון משותף
בדיוק הפוך!
בהנחה ואדם חושש ממס ירושה אז חשבון משותף זה אחד הצעדים הכי בעייתיים שהוא יכול לעשות.
בעת פטירת אחד מבני הזוג החשבון יהיה מוקפא עד לתשלום מס הירושה על חלקו היחסי של הנפטר ובמידה ויש סכסוכי ירושה זה אומר שחלקו היחסי של הנותר בחיים לא זמין לו.

כמו כן במקרה הזה אתה מגן רק על חצי מהכסף ממס ירושה כך שהיורשים עדיין יספגו נזק כבד מתשלום המיסוי על חלקו של הנפטר כך שבפועל לא באמת עזרת להם אבל גרמת נזק לשותף שנותר בחיים.

מומו

Well-Known Member
לפחות כמה מליוני דולרים
לצערי אני רחוק אלפי שנות אור משם, אבל רק בגלל שיש לי סכום קטן אומר שאני פחות חושש ממס ירושה?! ממש לא...

כל חברת אחזקות פשוטה ו/או קרן נאמנות (פרטית) יספיקו מבחינת מיסוי ירושות.
ויש דרך פשוטה וזולה שאתה מכיר שאפשר לבצע את המהלך?
בתיק השקעות קטן, אנשי המקצוע יבלעו את כל התיק... :(

בדיוק הפוך!
כנראה שלא הסברתי את עצמי, הרעיון שלי היה בחשבון משותף להמשיך לנהל אותו גם אחרי שאחד מבני הזוג נפטר.
ואולי בהמשך לנסות בצורה הדרגתית להעביר את הנכסים לחשבון אחר

בעת פטירת אחד מבני הזוג החשבון יהיה מוקפא עד לתשלום מס הירושה על חלקו היחסי של הנפטר
כל עוד אינטראקטיב לא קיבלו הודעה שאחד מבני הזוג נפטר - החשבון אמור להתנהל כרגיל, לא?

למעלה תחתית