אי שם בהמשך הדרך אתה צפוי לחצות את הרף של 60 אלף דולר שווי תיק
חציתי את הסף הזה בצורה מאוד משמעותית כבר מזמן בתיק הגדול שלי.
תודה רבה לך
אם אני לא טועה בנקודת הזמן הזאת אתה מחויב במס ירושה בארה"ב
מס הירושה האמריקאי על אזרחים זרים הוא לא יותר מ-"בוגי-מן" שנועד להפחיד אנשים שלא חקרו מספיק ולא בדקו את הדברים בעצמם.
בבלוג ובפורום שלי אני מעודד אנשים לחקור ולאמת כל דבר שאני אומר כי חוסר ידע הוא המכשול הכי גדול שניצב לפני המשקיעים.
לעניות דעתי סופם של אנשים שלא בדקו וחקרו דברים אלא רק מסתמכים על דברי אחרים (משכנעים ככל שיהיו) הוא לקבל החלטות לא נכונות שיפגעו בעתידם הכלכלי בצורה מאוד משמעותית (לעתים הרבה יותר מאי קבלת החלטות בכלל)
עקב כך אני מפציר בך לחקור את הדברים בעצמך ולא להסתמך על אף מגיב אנונימי בפורום כלשהו וזה כולל כמובן אותי).
להלן כמה סיבות מדוע
אני לא חושש בכלל ממס הירושה האמריקאי
אחרי שביצעתי מחקר עצמאי מאוד מעמיק בנושא (נא להתייעץ עם איש מקצוע בנושא מיסוי לפני קבלת החלטות גורליות - אני לא איש מקצוע!).
כמו כל החלטה גורלית שאני מקבל (וזו נחשבת החלטה מאוד גורלית בעיניי) אני תמיד מקיף את עצמי עם כמה שכבות הגנה שונות.
שכבת הגנה ראשונה -
המס קיים יותר מ-30 שנה ועד היום לא נאכף ביוזמת ה-IRS מעולם:
- מס הירושה הזה קיים כבר יותר מ-30 שנה (המסמך הרשמי הכי ישן שהצלחתי לאתר והתייחס אל מס זה הוא מסמך עדכון שפורסם בשנות ה-80 דבר שמרמז שהמס קיים כבר מלפני שנות ה-80 וככל הנראה קיים יותר מ-100 שנה כמו מס הירושה האמריקאי הרגיל).
- עד היום לא נתקלתי באף מקרה שבו ה-IRS אכף את המס הזה מיוזמתו על אנשים שהם ויורשיהם אינם אזרחי ו/או תושבי ארצות הברית.
כן נתקלתי בתיעוד של
97 אנשים בלבד מתוך 6,735,000,000 יורשים פוטנציאליים (מספר האנשים על פני כדור הארץ שאינם אזרחי ארצות הברית ב-2012)
שהגישו מיוזמתם דו"חות מס ל-IRS ב-2012 שילמו את המס הזה.
לפי
יחס התמותה הממוצע העולמי (8 מתים על כל 1,000 אנשים) בשנת 2012 מתו 53,880,000 אנשים ברחבי כדור הארץ שאינם אזרחי ארצות הברית.
ראוי לציין שרוב המס שנגבה מאותם אנשים הוא כתוצאה מ
אחזקה בנכסי נדל"ן בשטחי ארצות הברית.
מי שמכיר את החוק האמריקאי אז הוא
מחייב אנשים שאינם אזרחי/תושבי ארצות הברית להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS
במידה והם מחזיקים בנכסי נדל"ן בשטחי ארצות הברית ולכן המסקנה
שלי היא שאותם האנשים הגישו את הדו"חות בשל נכסי הנדל"ן שברשותם ולא בגלל אחזקת מניות וזה מה שכרם לתשלום המס.
שכבת הגנה שנייה -
גורמים פוליטיים בארצות הברית דוחפים לביטול מס הירושה האמריקאי:
- גורמים פוליטיים בארצות הברית טוענים שעלות התחזוקה של המנגנון שאמור לאכוף את המס הזה יותר גדולה מהמס שנגבה בפועל ונוקטים בפעולות לביטול מס הירושה.
אין לי שמץ של מושג אם באמרות פוליטיות אלו יש אמת או רק אמרה לצורך צבירת "הון פוליטי".
בכל אופן עצם קיום האמרות הללו - גם אם הן ריקות מתוכן - אומרות שהמס שנוי במחלוקת ומערערות את הבסיס של נביאי השחורות שטוענים שהמס ייאכף בוודאות.
שכבת הגנה שלישית -
במידה ויתחילו לאכוף את המס אז ישנן פעולות לצמצום הנזק הפוטנציאלי:
- אני לא מאמין שאני אהיה הפגר הראשון ברחבי כדור הארץ שהמס יוחל על יורשיו .
תחת ההנחה שאני לא הפגר הראשון וההבנה שהתחלת האכיפה של המס הזה מהווה שינוי גיאו-פוליטי משמעותי בעולם אז אני מניח שאני אשמע על התחלת האכיפה בעודי בחיים ולכן אני אוכל לנקוט בצעדי צמצום נזקים.
- ניתן למכור חלק מהאחזקות בחברות אמריקאיות תוך כדי צמצום חבות מס בהתאם לתקנות מס הכנסה שמתירות מכירת ניירות שלא לפי סדר רכישתם במידה וניתן להוכיח יום ומחיר רכישה מקורי של כל נייר (אני יכול להוכיח זאת בקלות באמצעות הדו"ח השנתי של אינטראקטיב ברוקרס שבו מנוהל חשבון ההשקעות שלי).
- ניתן לרכוש במקומן חברות שאינן אמריקאיות בבורסה האמריקאית או בבורסה אחרת (שמקפידות על חלוקת דיבידנד עקבית, יציבה וגדלה) כי עליהן לא חל מס הירושה האמריקאי גם אם הוא נאכף.
- לאחר פעולות צמצום חבות המס הפוטנציאלית שתוארו לעיל (ועוד אחרות) ניתן להמשיך ולרכוש ביטוח חיים על סכום שיכסה את הנזק הנותר של אותה חבות מס ירושה.
שכבת הגנה רביעית -
במידה והתיק גדל בצורה חריגה שאינה פרופורציונלית אז ניתן ליצור קרן שתנהל את התיק ובכך להגן על הנכסים:
- אם התיק גדל בצורה חריגה שעוברת סכום שהגדרת לעצמך כהכרחי אז ניתן ליצור קרן אחזקות ולהעביר אליה את הנכסים (יכול להיות שזה יהווה מאורע מס אבל אם התיק גדל כל כך הרבה אז זה יכול להיות כדאי בכל זאת).
נכסים אמריקאיים שמוחזקים בתוך קרן שאינה אמריקאית לא כפופים למס הירושה האמריקאי בכלל גם אם הוא ייאכף בעתיד.
לאור שכבות ההגנה הנ"ל והידע שצברתי במהלך
המחקר שביצעתי בעצמי (שכלל קריאת הנתונים הגולמיים שה-IRS פרסם ולא הסתמכות עיוורת על דבריי אחרים) אני הגעתי למסקנה ש
מס הירושה האמריקאי אינו מטריד את מנוחתי בכלל.
אני חוזר על עצתי המקורית:
אנא תאמת את הדברים ותחקור אותם טוב מאוד לפני שאתה נוקט בפעולה כלשהי (עדיף שתתייעץ גם עם איש מקצוע).
איזו אלטרנטיבה אתה מציע ל
אדם שכן מפחד ממס הירושה האמריקאי?
(כבר הסברתי למה אני לא מפחד ממס הירושה האמריקאי אבל זה נשמע כמו דיון שיכול להועיל להרבה מאוד אנשים אז אני אודה לך אם תוכל להעלות את מחשבותיך על כתב)
שיהיה לך שבוע נפלא!