מעבר תיק

Daniel

Member
שלום, אני חדש ואני אשמח לעזרה בלהחליט מה לעשות.
כמובן שאני משקיע במניות דיבידנטים ועד כה אני משקיע דרך מיטב דש טרייד, אחד הדברים שהכי מציקים לי זה
1. העמלה הכואבת של ה8 דולר פר פעולה
2. שאין לי אופציה לקנות שברי מניות ואין תכנית drip, השאלה שלי היא בתור ישראלי האם יש לי אופציה במקום אחר לדברים אלו? האם בib יש את האפשריות האלו או בברוקר אחר?
3. עוד דבר שמפריע לי הוא תהליך הסליקה של הדיבידינטים שלוקח שבועיים להגיע לכסף לחשבון

מודה על העזרה
(התחלתי את תהליך הרישום לibkr ללא ישראל, שמתי לב שצריך להזרים כסף לחשבון על מנת שיאשרו, בגדול אם כדאי לי לעבור לib אני יכול פשוט להעביר את הנכסים שלי ממיטב מבלי לממש נכון?) האם יש מדריך איפשהו שמסביר איך לעשות את זה נכון? וגם איך להפקיד לib כסף מחשבון בנק בארץ?(פועלים)

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אין תכנית drip,
יש אנשים (כמוני) שרואים בזה יתרון :)

בתור ישראלי האם יש לי אופציה במקום אחר לדברים אלו?
אין לי מושג.

האם בib יש את האפשריות האלו
ב-IB אין אפשרות לחלקי מניות (כישראלי) ותכנית ה-DRIP מוגדרת לכל החשבון ולא למניה בודדת (וזה לא עוזר בלי חלקי מניות או תיק מניות עצום).

עוד דבר שמפריע לי הוא תהליך הסליקה של הדיבידינטים שלוקח שבועיים להגיע לכסף לחשבון
תשים לב שהכסף צריך להגיע אליך לחשבון בתאריך התשלום ולא בתאריך האקס.
כשאתה אומר "לוקח שבועיים" אתה מתחיל לספור מתאריך האקס או מתאריך התשלום?

אני יכול פשוט להעביר את הנכסים שלי ממיטב מבלי לממש נכון?
חוקית כן.
מעשית יש לא מעט דיווחים באינטרנט שמיטב דש מערימים קשיים בכוונה על הלקוחות שרוצים לעזוב אותם עד כדי התעקשות בלתי חוקית למנוע את המהלך בשביל לייצר ללקוח הנוטש עלויות מעבר גבוהות.
איך להפקיד לib כסף מחשבון בנק בארץ?
באתר של אינטראקטיב ברוקרס אתה צריך לפתוח "התראה" (נוטיפיקציה) על הפקדת כספים, מאיזה חשבון בנק הם צפויים להגיע ובאיזה מטבע אתה מפקיד (שקלים במקרה הנפוץ בישראל).
לאחר פתיחת ההתראה אתה תקבל מהם את פרטי החשבון שאליו אתה צריך להפקיד את הכספים והם משתנים בהתאם למטבע שאתה רוצה להפקיד (לדוגמה: עבור הפקדה שקלית אתה תקבל פרטים של חשבון בארץ ועבור הפקדה דולרית אתה תקבל פרטים של חשבון בחו"ל).

Daniel

Member
אתה אומר שאין אפשרות לשברי מניות אבל אני רואה שכן? אתה בטוח?

ולגבי האיחור בקבלת הדיבידנט, אני אבדוק שוב פעם יכול להיות שיצאתי בור , בכל אופן אני כנראה אדחה את ההעברה לib כרגע

נערך לאחרונה ב:

Daniel

Member
שאני נכנס לאיפה שזה מאפשר לך להפעיל את השברי מניות לחשבון, אבל לא רלוונטי כי כנראה שכבר אשאר במיטב, לא שווה את ההאסל

מומו

Well-Known Member
באתר של אינטראקטיב ברוקרס אתה צריך לפתוח "התראה" (נוטיפיקציה) על הפקדת כספים, מאיזה חשבון בנק הם צפויים להגיע ובאיזה מטבע אתה מפקיד (שקלים במקרה הנפוץ בישראל).
לאחר פתיחת ההתראה אתה תקבל מהם את פרטי החשבון שאליו אתה צריך להפקיד את הכספים והם משתנים בהתאם למטבע שאתה רוצה להפקיד (לדוגמה: עבור הפקדה שקלית אתה תקבל פרטים של חשבון בארץ ועבור הפקדה דולרית אתה תקבל פרטים של חשבון בחו"ל).
האם אתה מקפיד לכתוב בהערה את שמך המלא ומספר החשבון בכל העברה של כספים לסיטיבנק?
האם היה מקרה שלא ציינת שם ומספר חשבון בהעברה? ואם כן, מה קרה באותו המקרה?

אני שואל כיון שבבנק אצלי טוענים שאין אפשרות לרשום הערה בהעברת הכספים. סקרן לדעת מה יקרה ללא ההערה שהם דורשים

סטרבו

Well-Known Member

אני שואל כיון שבבנק אצלי טוענים שאין אפשרות לרשום הערה בהעברת הכספים. סקרן לדעת מה יקרה ללא ההערה שהם דורשים
בכל העברת מסב יש אופציה להערה (למשל מטרת ההעברה), שמגיעה לצד המקבל.
לא נתקלתי במצב שאין (בוודאות במזרחי, פועלים, לאומי ואגוד).
נסה להעביר שקל דרך אתר האינטרנט לקרוב משפחה ותראה אם השדה הזה קיים במהלך ההעברה.
נגיד שאין שדה כזה או שההערה לא עברה הלאה- סיכוי גדול שאינטראקטיב יזהו את ההעברה לבד לפי סכום+חשבון מקור (מהנוטיפיקציה שפתחת).
אם לא הגיע הכסף לחשבון שלך באינטראקטיב (לא נתקלתי עדיין) אז אשאיר לאחרים לענות. אבל אני מניח שאפשר לפנות אליהם עם אסמכתא והם יזכו/ישייכו את הכסף לחשבון שלך אצלם.

מומו

Well-Known Member
נסה להעביר שקל דרך אתר האינטרנט לקרוב משפחה ותראה אם השדה הזה קיים במהלך ההעברה.
נגיד שאין שדה כזה או שההערה לא עברה הלאה- סיכוי גדול שאינטראקטיב יזהו את ההעברה לבד לפי סכום+חשבון מקור (מהנוטיפיקציה שפתחת).
אם לא הגיע הכסף לחשבון שלך באינטראקטיב (לא נתקלתי עדיין) אז אשאיר לאחרים לענות. אבל אני מניח שאפשר לפנות אליהם עם אסמכתא והם יזכו/ישייכו את הכסף לחשבון שלך אצלם.
שפותחים נוטיפקציה מציינים מאיזה בנק + מספר חשבון שממנו בוצעה העברה לIB?

סטרבו

Well-Known Member
בפתיחת החשבון אתה מציין חשבונות בנק שלך להעברה/משיכה של כספים.
כשאתה פותח נוטיפיקציה אתה מציין מאיזה חשבון יגיע הכסף.

daat99

מייסד
מנהל
אני מסתפק במספר החשבון (לא בהכרח צעד נכון).

כן ואין אחידות בין התוצאות.
היו מקרים שהכספים לא הגיעו גם עם ציון הפרטים המלאים והיו מקרים שהכספים הגיעו גם בלעדיהם.
כשמבצעים הרבה העברות (כמה כמה שנים אני ביצעתי העברות כל חודש/חודשיים) לפעמים יש עיכובים אבל הדברים לרוב נפתרו בהעברה נוספת.

בבנק אצלי טוענים שאין אפשרות לרשום הערה בהעברת הכספים
נפוץ בהרבה בנקים - לא מצאתי פתרון לבעיה הזו.

בכל העברת מסב יש אופציה להערה (למשל מטרת ההעברה), שמגיעה לצד המקבל.
לא כל הבנקים מעבירים את ההערה שאתה כותב למקבל ההעברה וגם באותו הבנק לא בכל ההעברות ההערה תעבור (ניסיון אישי).

תראה אם השדה הזה קיים במהלך ההעברה.
קיום השדה לא אומר שהמקבל יראה אותו.
בנוסף ישנה חשיבות לסכום ההעברה כאשר בסכומים גבוהים שמצריכים אישור של פקיד הבנק אז ההערה יכולה "להיעלם" כחלק מתהליך האישור (לא ברור בכלל למה).

סיכוי גדול שאינטראקטיב יזהו את ההעברה לבד לפי סכום
ומסיבה זו מומלץ לבצע נוטיפיקציות והעברות בסכומים שאינם עגולים כך יהיה יותר קל לקשר ביניהם לפי הסכום החריג.
במקום להעביר 1000 שח עגול למשל אתה יכול להוסיף כמה שקלים ואגורות לפי תאריך יום ההולדת שלך (כדוגמה לאדם שנולד בשלישי בפברואר יכול להוסיף 2.03 שח להעברה ולהעביר 1002.03 שח במקום).
בצורה הזו יהיה לנציגים של אינטראקטיב ברוקרס יותר קל לזהות את הסכום שלך בדף התנועות של החשבון שלהם.

אם לא הגיע הכסף לחשבון שלך באינטראקטיב (לא נתקלתי עדיין) אז אשאיר לאחרים לענות
כתלות בנציג ש-"נפלת עליו" או שהם ישייכו את ההעברה או שהם יחזירו את הכסף לחשבון ואז תוכל לבצע את ההעברה שוב (בהעברת מס"ב עם פטור מעמלות עו"ש זה חינם).
קרו לי שני המקרים.

כן.

לופטי

Well-Known Member

רק משתף את הניסיון הדל שלי:
אני מבצע את ההעברות מבנק לאומי
ההעברה הגבוהה ביותר הייתה 10,005 :))) שח
ב"מטרת ההעברה" אני בוחר ב "אחר", ואז קופצת לי שורה לצורך הסבר, ואני כותב את מס' החשבון
בכל העברה אני מיד פותח נוטיפיקציה ושולח צילום המסך עם האסמכתא של ההעברה
בד"כ בתוך יום אחד הכסף נמצא אלי בחשבון
פעם או פעמיים שכחתי להוסיף את מס' החשבון בהעברה. בכל זאת בתוך יומיים/שלושה הכסף היה אצלי בחשבון

מומו

Well-Known Member
בפתיחת החשבון אתה מציין חשבונות בנק שלך להעברה/משיכה של כספים.
כשאתה פותח נוטיפיקציה אתה מציין מאיזה חשבון יגיע הכסף.
תודה רבה לכל העונים !

לפני שאני יוצר קשר בטיקט \ צ'אט \ טלפון - האם יש אפשרות לראות\לשנות את הרשימה של חשבונות הבנק עבור העברה\משיכה באופן עצמאי?

daat99

מייסד
מנהל
האם יש אפשרות לראות\לשנות את הרשימה של חשבונות הבנק
בכל פעם שאתה מצהיר על הפקדה אתה יכול להגדיר מאיזה חשבון היא תגיע וכל עוד מדובר בחשבון על אותו השם אז אין בעיה.
בכל פעם שאתה רוצה למשוך כספים אתה יכול לעשות זאת לחשבון שבוצעה ממנו הפקדה בעבר והוא רשום על אותו השם בלי בעיה.

הבעיות מתחילות כשהחשבונות רשומים על שמות שונים או כשמנסים למשוך כספים לחשבון שלא הופקדו ממנו כספים בעבר (וגם כאן זו בסך הכל ביורוקרטיה שצריך להתמודד איתה).

jaradiv

Active Member
יכול להיות שאינטראקטיב לא מציינים את מספר חשבון המען בסיטיבנק שאני שולח את הכספים לסיטיבנק?
שמתי לב שכאשר אני פותח נוטיפיקציה להפקדה של סכום כסף כלשהו הם רק רושמים לי את הIBAN, אבל אם אני רוצה לעשות העברת מס"ב רגילה ללא העמלות המטורפות של הבנקים אני תקוע בזה שאין לי את מספר החשבון שלי בסיטיבנק

daat99

מייסד
מנהל
הם רק רושמים לי את הIBAN
IBAN זה פורמט בינלאומי שמכיל את כל פרטי חשבון הבנק.
כל פקיד בנק שמבין טיפה מעבר ל-"רובוט" ידע לתרגם ביניהם ויש אפילו אתרים שונים שמתרגמים ביניהם.

jaradiv

Active Member
IBAN זה פורמט בינלאומי שמכיל את כל פרטי חשבון הבנק.
כל פקיד בנק שמבין טיפה מעבר ל-"רובוט" ידע לתרגם ביניהם ויש אפילו אתרים שונים שמתרגמים ביניהם.
מסתבר שכל יום לומדים דברים חדשים :D

למעלה תחתית