מעקב אחרי דיבידנדים TrackYourDividends

Div123

Well-Known Member
https://trackyourdividends.com/

אני משתמש באתר זה בניהול תיק הדיבידנדים שלי.
הגרסה החינמית מאפשרת הזנת נתוני מניות וקבלת ניתוח של התיק, מידע על תשלומים צפויים ועוד.
השימוש העיקרי שאני עושה באתר הוא מחשבון סימולציה לתזרים דיבידנדים עתידי,
וכאשר אני מעוניין להגדיל אחזקה של חברות שכבר קיימות בתיק - בוחר מבין אלה המשלמות פחות.

ישנה אפשרות לרכוש מנוי לאתר, ולקבל ניתוחי מניות ודירוג ביטחון דיבידנד.

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה לך על הסקירה.
באיזה סוג של ניתוח תיק אתה מתמקד באתר?

Div123

Well-Known Member
נראה לי שהמונח הנכון הוא סיכום התיק.
הגעתי לאתר הזה אחרי שחיפשתי כלי שייתן לי התייחסות לדיבידנדים.
אחרי הזנת נתוני האחזקות שלי, קיבלתי מידע על סכום התשלום הצפוי מכל חברה, וכולן ביחד.
נתונים נוספים הם תשואת הדיבידנד של התיק, תשואה על העלות (YIELD ON COST), ושיעור צמיחת הדיבידנד בחמש שנים האחרונות.
מנקודה זו אפשר לעשות סימולציה לשווי עתידי ללא הפקדות. ניתן גם לעשות סימולציה על השקעת דיבידנדים בחזרה בתיק דמיוני
Dividend Reinvestment Calculator

ניסיתי גם את https://simplysafedividends.com/ , שם קיבלתי ניתוח של התיק שלי לפי ביטחון תשלום הדיבידנד הצפוי.
בשני האתרים לא ראיתי צורך לעשות מנוי. אני משקיע בחזרה את הדיבידנדים שאני מקבל, ולא נמצא בשלב שאני חי מהם.

מומו

Well-Known Member
https://trackyourdividends.com/

אני משתמש באתר זה בניהול תיק הדיבידנדים שלי.
אם אתה כבר מנהל את התיק שלך באקסל כזה או אחר, לא כדאי להשאיר את הכוח בידיים שלך ולא להסתמך על אתרים חינמים עם ערך מוסף מאוד נמוך?!
הרי בהשקעה קטנה אתה יכול לקבל את כל הנתונים שהאתר הזה מספק בתוך האקסל.

לצערי ראיתי לא מעט מקרים שבהתחלה הם בחינם ואז שתופסים תאוצה ופרסום הם מבקשים תשלום. בהתחלה תשלום קטן מאוד, ואז אתה אומר לעצמך "למה לא? זה גרושים..." וככה הכדור שלג מתגלגל...

daat99

מייסד
מנהל
זה היה מזמן איפה זה כתוב לי ?
באתר של אינטראקטיב ובדו"ח השנתי.

יש אפשרות ב IB לראות אם נכנס דיבידנד וכמה ? (איפה בדיוק)
המידע הזה מופיע בדו"ח השנתי הרגיל ובנוסף אתה יכול לייצר לעצמך דו"חות מותאמים אישית רק עם המידע שאתה רוצה.

אין כפית

Active Member
אתה יכול להפיק statement (מופיע בעמוד הראשי). הכל נמצא שם
אני מנסה להפיק דו"ח כדי לראות את הדיבידנדים שלי, אני מנסה רק להבין שאני קורא אותו כמו שצריך.
זה מה שאני רואה בעמודות של הדיבידנדים בדו"ח:
159

אם אני מבין נכון, בדצ שמאל מופיעים כל הדיבידנדים שהתקבלו, אבל לפני מס. בצד ימין מופיע המס ששילמתי עבור כל דיבידנד... האם זה נכון?
ז"א שבשורה התחתונה, אם אני רוצה להוסיף לאקסל את הדיבידנד שהתקבל, אז אני צריך להוסיף את הדיבידנד פחות המס, ואת זה להוסיף לאקסל. האם אני צודק?
האם יש מקום באינטראקטיב שבו אני יכול לראות את הדיבידנד שהתקבל, אחרי תשלום מס? (לחסוך לי את העבודה של לחסר את המס בעצמי).

תודה רבה!

daat99

מייסד
מנהל
אם אני מבין נכון, בדצ שמאל מופיעים כל הדיבידנדים שהתקבלו, אבל לפני מס. בצד ימין מופיע המס ששילמתי עבור כל דיבידנד... האם זה נכון?
כן.

ז"א שבשורה התחתונה, אם אני רוצה להוסיף לאקסל את הדיבידנד שהתקבל, אז אני צריך להוסיף את הדיבידנד פחות המס, ואת זה להוסיף לאקסל. האם אני צודק?
תלוי באקסל שלך.
אם אתה עוקב אחרי הדיבידנדים המקוריים אז אתה צריך את צד שמאל.
אם אתה עוקב אחרי "כסף מזומן" (אחרי מס) אז אתה צריך להפחית את צד ימין מצד שמאל.

האם יש מקום באינטראקטיב שבו אני יכול לראות את הדיבידנד שהתקבל, אחרי תשלום מס?
לא שידוע לי.

לחסוך לי את העבודה של לחסר את המס בעצמי
אם פחות חשוב לך הדיוק אז אתה יכול באקסל להזין את הדיבידנד המקורי ולשים בעמודה ליד נוסחה שמפחיתה ממנו 25% מס דיבידנדים.
זה כמובן יהיה שגוי עבור מקרים שבהם שילמת פחות מ-25% אבל זה "קרוב מספיק" לצרכי מעקב.
אני באופן אישי מעדיף לעקוב אחרי הדיבידנד המקורי ללא מיסוי בכלל.

אין כפית

Active Member
כי בסוף השנה אני בכל מקרה צריך לשלם 25% (בין אם במקור ובין אם להשלים עבור מס הכנסה) וזה הרבה יותר קל מלהתחכות אחרי כל דיבידנד וכל ניכוי מס במקור.
אני לא ככ מבין. להבנתי, בשביל הדו"חות למס הכנסה ותשלום המס בפועל, אין צורך לעקוב אחרי כל תשלום דיבידנד נפרד - אלא צריך להציג דו"ח שנתי כולל שמראה כמה הכנסות קיבלת וכמה מס שילמת, ואז להלשים את זה ל25% בארץ. אני צודק?

אם כן, אז מטרת המעקבב הפרטני היא לא בשביל המיסים, ואז יש עניין לראות כמה קיבלת בפועל ולא כמה קיבלת לפני מס.
אם אני טועה, וכן צריך את פירוט ההכנסות בשביל מס הכנסה - אז אכן הגיוני יותר להציג את הדיבבידנדים שהתקבלו בנפרד, בנוסף להצגה של המס שנוכה במקור בנפרד (כדי שיהיה אפשר להשלים ל25% למס הכנסה בארץ).

מהי מטרת המעקב שלך אחרי הדיבידנדים? לעצמך או למס הכנסה?

daat99

מייסד
מנהל
להבנתי, בשביל הדו"חות למס הכנסה ותשלום המס בפועל, אין צורך לעקוב אחרי כל תשלום דיבידנד נפרד - אלא צריך להציג דו"ח שנתי כולל שמראה כמה הכנסות קיבלת וכמה מס שילמת, ואז להלשים את זה ל25% בארץ. אני צודק?
כן - וזה מתקבל מהדו"חות של אינטראקטיב ולא מקובץ האקסל שלי שעוקב אחרי צפי הדיבידנדים השנתי היציב והגדל.

אז מטרת המעקבב הפרטני היא לא בשביל המיסים, ואז יש עניין לראות כמה קיבלת בפועל ולא כמה קיבלת לפני מס.
מבחינתי מטרת המעקב היא לראות את צפי הדיבידנדים גדל ומכיוון שאני בכל מקרה צריך לשלם 25% מס אז זה לא משנה בכלל אם אני מסתכל על הדיבידנד לפני או אחרי מס וקל וחומר אין משמעות אם אני מסתכל ברמה הפרטנית על כל חברה והמס שניכו במקור מהדיבידנד הפרטני שלה.

רק לעצמי.
אינטראקטיב מנפיקים לי את הדו"ח הרגיל בשביל מס הכנסה.

מומו

Well-Known Member
אצלי גם וגם.
פעם בחודש מבצע Copy Paste מהדוח של אינטראקטיב לאקסל/גוגל שיט שיצרתי ובו אני מרכז את כל הפעולות (קניה, מכירה, מיזוגים, פיצולים, דיבידנד וגם תשלום המס).
בגיליון נפרד (או שאפשר גם באותו גיליון) הוספתי חישוב אחוז מס ששולם לכל מניה.
אגב, לעיתים נדירות ניתן לראות שהאחוז משתנה בין חודשים לאותה המניה, תלוי איך הוגדר הדיבידנד (כמו ש@daat99 היקר הסביר בהזדמנויות שונות בפורום)

בעזרת הגיליון אני יודע אם יהיה לי חבות מס על הדיבידנדים ולהתכונן לפני סוף שנה בהתאם כדי לצמצמם.
האפשרות הפשוטה ביותר - לבצע מכירה של מניה מופסדת שאמורה לקזז את תשלום המס.

** כמובן, שכל מה שקשור למיסים כדאי להתייעץ עם איש מקצוע, אני לא יועץ ולא רו"ח

למעלה תחתית