רק הדגשה - מדובר רק על כסף שהופקד ולא על כסף שהושקע (חלק מהכסף שהושקע הגיע מדיבידנדים שחילקו חברות אחרות).צפי דיבידנדים שנתי חלקי סך כסף שהושקע.
אז המונח ש@סטרבו השתמש (Yield On Cost או בקיצור YOC) - זה התשואה על ההשקעה, בעוד שאתה מתכוון ל-Yield On Deposits (אם אפשר לקרוא לזה כך)רק הדגשה - מדובר רק על כסף שהופקד ולא על כסף שהושקע (חלק מהכסף שהושקע הגיע מדיבידנדים שחילקו חברות אחרות).
נכון מאוד.אז המונח ש@סטרבו השתמש (Yield On Cost או בקיצור YOC) - זה התשואה על ההשקעה, בעוד שאתה מתכוון ל-Yield On Deposits (אם אפשר לקרוא לזה כך)
זה לא עניין של חשיבות גדולה/פחותה אלא עניין של בדיקת דברים שונים.אבל מדוע יש חשיבות גדולה יותר לתשואה לפי ההפקדות?
לא חסכנו אותו מהמשכורת החודשית שהתקבלה בתמורה למכירת הזמן שלנו במקום להיות עם המשפחההרי הכסף שקיבלנו כדיבידנד שימש אותנו להגדלת הנכסים, ובעתיד משמש לקבלת משכורת יותר גדולה
אין ערך מוסף - אלו בדיקות שונות.מה הערך המוסף ש"תשואה על ההפקדות" מעניק לנו חלף ה-YOC?
מדוע? הרי ניתן לחשב גם עבור התיק כולוYOC מתייחס לחברה פרטנית
הפקדתי לחשבון ההשקעות 200שח, לאורך תקופת ההמתנה (עד לרכישה בפועל) ה-YOD יציג תמונה מעוותת, אתה לא חושב? כלומר, יש כסף שהופקד ונשאר כמזומן עד ההחלטה לרכש הבא שיכולה לקחת שבוע\חודש\רבעון\שנהאם רוצים לבדוק תיק שלם אז הכסף שהופקד בתיק זה מה שמכתיב את התוצאות
מסכים שאם אתה שואל על "האג"ח המקורי" - אז התשובה שלי זהה לשלך "לא"בשנה השניה האם אתה מגדיר את הריבית של האג"ח המקורי כ-1% או כ-1.01%?
חישוב YOC על תיק שלם מוביל לתוצאה שאין לה משמעות פיננסית כלשהי מכיוון שחלק מה-cost הגיע מדיבידנדים שהתקבלו מהשקעות אחרות והערבוב ביניהם לבין ההפקדות מייצר תוצאה שלא ניתן להסיק ממנה מסקנה כלשהי.מדוע? הרי ניתן לחשב גם עבור התיק כולו
הוא מציג את המציאות: בכל התקופה הזו קיבלת 0.לאורך תקופת ההמתנה (עד לרכישה בפועל) ה-YOD יציג תמונה מעוותת, אתה לא חושב?
במלים אחרות אין כסף שהושקע.יש כסף שהופקד ונשאר כמזומן
אתה מקבל את התשובה הזו באמצעות התבוננות בצפי הדיבידנדים.מה שמעניין אותי בסופו של דבר זה כמה אוכל אני יכול להביא הביתה מהתיק
אני מסכים לגמרי.אין כ"כ משמעות למעקב של התשואה לכל שכבה שנרכשה
לפעמים כן ולפעמים לא. כמו כולנואני טועה?
אתה ניחסת זאת בצורה מדוייקת ובצורה שבה שתי ההתבוננויות נכונות:אז בעצם ההסתכלות שלך היא: הפקדתי X לתיק כדי לקבל Y אוכל, בעוד שאני חשבתי לטעון שקניתי נכס בסכום A כדי לקבל B אוכל
אני מבין שאין כאן נכון או לא נכון, כל אחד מסתכל שונה?
זה בכל מקרה נכוןאני מבין שאין כאן נכון או לא נכון
למה כאן כתבת על ההון שהושקע? היה צריך להיות שהופקדבדיוק בשביל זה יש את החישוב של תשואה על ההון שהושקע - מה שכינינו YOD.
למה 0? הרי התיק מייצר דיבידנד, כסף הופקד ועדיין לא הושקע. אין כאן מונה\מכנה שווים לאפסהוא מציג את המציאות: בכל התקופה הזו קיבלת 0
הוא לוקח את התזרים הצפוי מכל התיק ומחלק אותו בסך הכסף שהופקד בתיק ובאמצעותו נרכשו מניות.ה-YOD (שזה מושג שהמצאנו כאן) לוקח את הכסף שהופקד בתיק (בלי קשר אם ביצענו רכישה או לא)
נכון?
החישוב לא מתייחס לזמנים.למה כאן כתבת על ההון שהושקע? היה צריך להיות שהופקד
אם עוד לא קנית אז עוד לא קיבלת דיבידנד ולכן סך הדיבידנד = 0 וחלוקה של 0 בכל מספר (שאינו 0) היא 0.הרי התיק מייצר דיבידנד, כסף הופקד ועדיין לא הושקע. אין כאן מונה\מכנה שווים לאפס
טכנית אני בחרתי לבצע את החישוב העצל והשגוי הזה.לפי מה שאני מבין, תשואה על ההפקדות יורדת ל-6.66% (סה"כ הופקדו 1500$ שמייצרים 100$)
לא.טעיתי?
ציינת שזה נתון שמסתכל על התיק כמכלול, תיק דיבידעת כבר מייצר דיבידנדים כך שסך הדיבידנדים גדול מ-0 (לדוגמה 100$)אם עוד לא קנית אז עוד לא קיבלת דיבידנד ולכן סך הדיבידנד = 0 וחלוקה של 0 בכל מספר (שאינו 0) היא 0.
ואז זה כבר לא YOD - תשואה על ההפקדות אלא תשואה על ההשקעות (=הרכישות) וזה מחזיר אותנו ל-YOCבשביל חישוב מדוייק עדיין לא סופרים את ה-500 החדשים עד שמבצעים את הרכישה שמשתמשת בהם
תיק דיבידעת זה לא הדוגמא שאתה הצגת ואליה התייחסתי:תיק דיבידעת כבר מייצר דיבידנדים כך שסך הדיבידנדים גדול מ-0 (לדוגמה 100$)
הצגת תיק שהופקדו אליו 200 שח ולא הייתה בו רכישה עדיין.הפקדתי לחשבון ההשקעות 200שח, לאורך תקופת ההמתנה (עד לרכישה בפועל) ה-YOD יציג תמונה מעוותת
טכנית אני בחרתי לבצע את החישוב העצל והשגוי הזה.
בשביל חישוב מדוייק עדיין לא סופרים את ה-500 החדשים עד שמבצעים את הרכישה שמשתמשת בהם.
אין לי צורך ברמת דיוק שכזו עבור הבלוג.
בפורום אנחנו נכנסים ליותר דקויות ומדייקים יותר בפרטים ולכן כאן אני מסביר על ההבדלים.
נכון.החלוקה באפס תהיה רק בתיק חדש שאין עדיין דיבידנדים
לא?
גם לא.ואז זה כבר לא YOD - תשואה על ההפקדות אלא תשואה על ההשקעות (=הרכישות) וזה מחזיר אותנו ל-YOC
הסברתי כאן את ההבדל בין התייחסותי אל שאלתך לבין מעשיי בבלוג:
לצערי זה מה שקורה אחרי חצות לילה... השכל מתעייף ולגלג"שים בראש קשה להסתובבגם לא.
YOC מחשב את עלות הרכישות וחלק מאוד משמעותי מעלות הרכישות מתקבל מהתזרים שכבר התקבל בתיק.
אין לנתונים הללו כל כך משמעות בהקשרים הללו.האם מחשבים את "תשואה על ההפקדות" כאשר מהתיק מושכים משכורת חודשית? אם כן, איך יחושב?
אני מניח שכן, אבל רק כדי לוודא - אני מבין שלנוסחה XIRR לא באמת משנה אם אנחנו מושכים ו\או מפקידים בצורה עקבית או שלא, אבל האם לנתון זה יש הגיון בתיק שיש בו הפקדות ומשיכות לא עקביות (למשל הסכומים של ההפקדה\משיכה לא קבועים)?התוצאה היא "התשואה השנתית הממוצעת על ההון"
נכון מאוד.אני מבין שלנוסחה XIRR לא באמת משנה אם אנחנו מושכים ו\או מפקידים בצורה עקבית או שלא
הוא מייצג את התועלת שהתיק ייצר למרות הפעולות של המשקיע., אבל האם לנתון זה יש הגיון בתיק שיש בו הפקדות ומשיכות לא עקביות (למשל הסכומים של ההפקדה\משיכה לא קבועים)?
זה מאפשר לקבל תמונת מצב של ההשקעות עצמן ולכן יש בכך ערך.אבל האם יש שכל בכלל לחשב זאת? האם זה נתון שאתה מתייחס אליו בתיק הגדול?
1. אני לא מחשב זאת - אני לא עוסק בהשוואות להשקעות חלופיות (הפסיכולוגיה יותר חשובה מהתוצאות), איך אתה מחשב את הנתון (תשואה שנתית ממוצעת על ההון) כאשר אתה מושך\מפקיד ב2 מטבעות שונים (שקל ודולר)?