מעקב אחר התיק

talco

Well-Known Member
איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? באיזו תדירות? איזה מידע אתם שומרים? איפה?
אני לקראת השקעה ראשונית במניות דיבידנד ואשמח לשמוע מהמנוסים :)
חשבתי לנהל גוגל-שיט עם:
1. טיקט המניה.
2. תאריך רכישה.
3. סכום.
4. כמות.
5. דיבידנד עבר.
6. דיבידנד צפוי.
7. גדילה נוכחית בדיבידנד.
על הדיבידנד כבר להתעדכן מאיזה אתר שישלח לי עדכונים (יש מומלצים?) ואחת לחודש אוודא שאני בכיוון הנכון ואשקיע כסף נוסף.

daat99

מייסד
מנהל
איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם?
אני לא "עוקב" אחרי התיק אבל אני רשום למייל יומי באתר סיקינג אלפא וכשתמחשק לי אני בודק אם רשום שם משהו על דיבידנדים.

באיזו תדירות?
רנדומלית ובלי פרסום הבלוג היא כנראה הייתה פחותה מפעם ברבעון.

איזה מידע אתם שומרים?
ראה קישור "מצב התיק" בסרגל העליון של הבלוג.
קח בחשבון שחלק משמעותי מהמידע הוא בשביל שאני אוכל לפרסם מאמרי סיכום בללוג ודי מיותר בשביל המשקיע הרגיל.

talco

Well-Known Member
קח בחשבון שחלק משמעותי מהמידע הוא בשביל שאני אוכל לפרסם מאמרי סיכום בללוג ודי מיותר בשביל המשקיע הרגיל.
אני לא "עוקב" אחרי התיק אבל אני רשום למייל יומי באתר סיקינג אלפא וכשתמחשק לי אני בודק אם רשום שם משהו על דיבידנדים.
בלי מעקב לפחות חלקי על הפרמטרים שרשמתי, יהיה לך קשה להבין תזרימית איפה אתה בסיכון כמו גם איזה חברות כבר לא מחלקות דיבידנד.
תיק דיבידעת מכיל הרבה מידע, כנראה עודף, לטובת השכלת הקוראים. לכן ניסיתי לזקק על מה כדאי לי לשים דגש בתיק פרטי שלא יפורסם (כנראה בדומה לתיק הפרטי שלך) :)

סטרבו

Well-Known Member
מתחזק אקסל די בסיסי - מתי נכנס דיבידנד וכמה.
עושה זאת עי הוצאת דוח חודשי מאינטראקטיב והעתקת המידע לאקסל.
על בסיס זה בניתי כמה גרפים יפים לבלוג.

daat99

מייסד
מנהל
יהיה לך קשה להבין תזרימית איפה אתה בסיכון
תיעוד של תזרים זה לא "מעקב".

כמו גם איזה חברות כבר לא מחלקות דיבידנד.
לא כל כך מעניין אותי - מה שמעניין אותי זה שצפי הדיבידנדים השנתי הכולל עולה.
לכן ניסיתי לזקק על מה כדאי לי לשים דגש בתיק פרטי שלא יפורסם
תיעוד תזרים וכמות מניות בכל שנה.

לופטי

Well-Known Member
אצלי יש אקסל יחסית פשוט שדומה מאוד לדיבידעת
גיליון מרכז של כל האחזקות, כמות מניות, דיבידנד שנתי צפוי לפני ואחרי מס, דיבידנד אחרון, תאריך הכרזה אחרון, תאריך הכרזה עתידי צפוי
גיליון היסטוריית פעולות (שממנו נמשכים נתונים לגיליון המרכז)
גיליון סה״כ דיבידנדים לפני מס לפי לפי שנים וחודשים (עוזר לי לראות מתי צפוי הגדלה)
גיליון גרפים וטבלאות מסכמות (כל הנתונים אחרי מס)

אני נכנס לקובץ ומעדכן בכל פעם שיש הכרזה, ויום למחרת הרכישה

SIN

Well-Known Member
נוסף על מה שנכתב פה ואני מניח שהוא סטנדרטי אצל כל משקיע דיבידנדים גדלים, אצלי בקובץ יש עוד שני דברים שמאוד מחזקים את האסטרטגיה והפסיכולוגיה ואולי יעזרו לך גם:

1. יש לי טבלה של הוצאות בסיס שלאט לאט אני רואה איך ברמה החודשית הדיבידנדים מכסים את השורות שהכנסתי, וכשזה קורה אני מוסיף שורה/יעד חדש לרשימה. יש משהו מאוד מרגיע בלדעת שגם אם קורה שינוי משמעותי, ההוצאות הבסיסיות יכולות להיות מכוסות בלי שאני אצטרך לעשות משהו אקטיבי.
2. אני מחשב בקובץ כל פעם את הממוצע החזוי של הגדלת הדיבינד לפי נתוני העבר, וככול שיש לי יותר שנים, כך הממוצע מתקרב לתוחלת (אני מניח). בצורה הזאת, אני מנסה לחזות מה תהיה ההכנסה עוד 10 ועוד 20 שנים. אם אתה בעניין של עצמאות כלכלית, אלה נקודות ייחוס מעניינות על ציר הזמן.

מומו

Well-Known Member
תודה רבה לחברים שמשתפים !

כנראה שרק אצלי יש איזו "שריטה" שצריך לבדוק כמעט כל דבר ושבאמת קיבלתי את מה שמגיע לי - אני מסוג האנשים שסוף החודש בודקים את התלוש משכורת שהחשבות בחברה לא פיספסה משהו, ושחברת האשראי לא חייבה אותי על סכום ב"טעות". כנ"ל לגבי חברות הסלולר. נכון יש גבול עד כמה אני יכול לבדוק - אני לא הולך לקרוא את השעון מים או את שעון החשמל בכל פעם שמקבל חשבון.
ושזה מגיע לתיק התזרים - אני בהחלט בודק (אני מצפה לקבל סכום X מחברה Y ומוודא אחת לחודש בסטייטמנט) ואם כל זאת עדיין לא מצאתי פיספוס אחד של אינטראקטיב.

איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם?
השאלה הזו מדיי פעם חוזרת על עצמה מגולשים, יש לך כאן מספר רעיונות משרשורים קודמים:

קישור 1
קישור 2
קישור 3
קישור 4 שתי ההודעות האחרונות שלי שפירטתי קצת יותר
קישור 5 קובץ של תיק דיבידעת

לא כל כך מעניין אותי - מה שמעניין אותי זה שצפי הדיבידנדים השנתי הכולל עולה
ואם ח"ו הדיבידנדים יירדו, האם לא כדאי לזהות מי הסוררות ואולי לנקוט בפעולה?

1. יש לי טבלה של הוצאות בסיס שלאט לאט אני רואה איך ברמה החודשית הדיבידנדים מכסים את השורות שהכנסתי
באמת רעיון מעולה, מחזק מאוד !

2. אני מחשב בקובץ כל פעם את הממוצע החזוי של הגדלת הדיבינד לפי נתוני העבר
עבורי אם הייתי מבחין שהתיק לא מגיע לממוצע החזוי - זה היה מערער את הביטחון ולכן אני לא נוקט בשיטת החיזויים

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
כנראה שרק אצלי יש איזו "שריטה" שצריך לבדוק כמעט כל דבר ושבאמת קיבלתי את מה שמגיע לי
אולי אתה בין הבודדים שבודקים אבל בארץ אתה בין הרוב שרצוי שיבדקו :)

השאלה הזו מדיי פעם חוזרת על עצמה מגולשים, יש לך כאן מספר רעיונות משרשורים קודמים:

קישור 1
קישור 2
קישור 3
קישור 4 שתי ההודעות האחרונות שלי שפירטתי קצת יותר
קישור 5 קובץ של תיק דיבידעת
רשימה מעולה :)

ואם ח"ו הדיבידנדים יירדו, האם לא כדאי לזהות מי הסוררות ואולי לנקוט בפעולה?
בעבר חשבתי כך ועם הזמן שוכנעתי ע"י חבר שגישת "קנה ושכח" צפויה להוביל לתוצאות יותר טובות ולכן שיניתי את דעתי.

עבורי אם הייתי מבחין שהתיק לא מגיע לממוצע החזוי - זה היה מערער את הביטחון ולכן אני לא נוקט בשיטת החיזויים
אתה ממש לא היחיד :)

SIN

Well-Known Member
אנסה לחדד - לא אמרתי שאני בודק הגעה אל איזשהו ממוצע חזוי כיעד בל יעבור.
הדיבידנד הממוצע בתיק בשיטה הזאת, מתעדכן כל הזמן לפי המציאות ההיסטורית והעכשווית בשוק, ולא לפי מה שמתחשק לי או איזה הנחת עבודה כזאת או אחרת (שבעיקר רלוונטית בעת הקנייה בלבד).
זה משהו אינפורמטיבי שבטווח הזמן הארוך בשאיפה להתכנס לתוחלת, ושכתבתי שהוא בסה"כ נקודת ייחוס מעניינת בלבד בציר הזמן, למי ששוקל להפחית תלות בעבודה ברמה כזאת או אחרת, כי היא נותנת איזשהי הערכה/תחזית/קנה מידה פשוט, אל מול מצב שלא עושים זאת.

באותו אופן - גם הגדלת הדיבידנד בשנה הבאה, מסתמכת על רצף הגדלות העבר, מצב החברה הנוכחי לפי פרמטרים מסויימים, והנחת סבירות שכך יהיה גם קדימה - מה ההבדל אם כך?
זה אותו חישוב שמתבסס על הגדלות העבר עם ציפיה קדימה, רק לטווח של מעבר לשנה.

בתור מישהו שמעיד על עצמו שהוא בודק כל דבר, אני מתקשה להאמין שאתה לא בודק את הכרזות אחוז ההגדלה של הדיבידנדים של המניות שאתה מחזיק, כל פעם שיש הכרזה.
אם אתה אכן עושה את זה, אז אתה הלכה למעשה עוקב אחר ממוצע הדיבידנד שלך בצורה שוטפת גם ככה.

daat99

מייסד
מנהל
אנסה לחדד - לא אמרתי שאני בודק הגעה אל איזשהו ממוצע חזוי כיעד בל יעבור.
הבעיה עם יעדים היא לא שהם "בל יעברו" אלא שאם "מחטיאים" אותם אז מנסים "לתקן" ובכך לרוב גורמים ליותר נזקים.

בתור מישהו שמעיד על עצמו שהוא בודק כל דבר, אני מתקשה להאמין שאתה לא בודק את הכרזות אחוז ההגדלה של הדיבידנדים של המניות שאתה מחזיק, כל פעם שיש הכרזה.
אם אתה אכן עושה את זה, אז אתה הלכה למעשה עוקב אחר ממוצע הדיבידנד שלך בצורה שוטפת גם ככה.
יש הבדל בין "לראות שהייתה הגדלה X מחברה Y" לבין לקשר את המידע הזה על כל החברות ביחד ולקבל תמונה של התיק.
בנוסף יש הבדל בין לדעת מה קרה (לשון עבר) לבין לשערך מה יקרה ובדיעבד לגלות שקרה אחרת.

SIN

Well-Known Member
הבעיה עם יעדים היא לא שהם "בל יעברו" אלא שאם "מחטיאים" אותם אז מנסים "לתקן" ובכך לרוב גורמים ליותר נזקים.

יש הבדל בין "לראות שהייתה הגדלה X מחברה Y" לבין לקשר את המידע הזה על כל החברות ביחד ולקבל תמונה של התיק.
בנוסף יש הבדל בין לדעת מה קרה (לשון עבר) לבין לשערך מה יקרה ובדיעבד לגלות שקרה אחרת.
בגדול אני מסכים אבל שני דברים בהקשר הזה:
1. בל יעבור ומחטיאים מבחינתי הם היינו הך. ברגע שאתה מנסה לתקן זה הופך ליעד והרי זה סותר את מה שכתבתי. אין שום ניסיון לתקן את התוצאה מלמעלה או למטה, היא פשוט אינדקציה שאם היא קורית אז טוב ואם לא גם טוב.
2. אני חולק עליך שיש הבדל. בעיני, ברמת העיקרון זה אותו הדבר בדיוק עד כדי המקרה החד חד ערכי שהתיק מורכב ממניה אחת. גם הקטנות החשיפה מכל מניה ומניה בודדת יביאו לתוצאה הזאת בסופו של דבר.
מעבר לכך אין כל יכולת לגלות שבדיעבד קרה אחרת כי תחשוב שהנתון כל הזמן מתעדכן - כלומר כל מעבר שנה כל השנים קדימה בעצם מתעדכנות ואני לא שומר את "ההיסטוריה" כך שזה לגמרי משחק ברמת הסקרנות ולא כמשהו שגורם לאיזשהו צעד אופרטיבי כמו לא עמדתי ביעד X ולכן אני אעשה Y.

בהמשך לכותרת,
אם אני קונה, מחזיק, לא בודק כלום, פעם ב, נכנס ל IB, רוכש ביתרה את מה שמתאים לפי הסינון שלי, מה הסיכוי שכסף "יעלם" או יופקד בסכומים שנמוכים ממה שמגיע לי על ידי IB ?
מתכנן כל סוף שנה לבדוק מה הופקד, כמה חולק ואם אין פער, ללכת לים. הרי אם מישהו יגלה פער, נקבל פה שרשור אינסופי וכותרות בסגנון IB גנבה לכאורה כספי לקוח...
בעיה ?

מומו

Well-Known Member
מאז 2014 אנחנו מנהלים אקסל עם כל ההכנסות וההוצאות
מעניין מאוד. שמעתי לא מעט חברים שעושים את זה ולא ממש הבנתי את דרכי הפעולה.
אסביר את השאלה, מה מטרת האקסל? האם לראות שבדיעבד לא חרגנו מהתקציב או שזה אקסל שעוזר לך להחליט כמה מותר לך להוציא בחודש הבא?

האם מתעד את כל סוגי ההכנסות (משכורת, קצאות, דיבידנדים וכו') או רק דיבידנדים?
האם כל סוגי ההוצאות או רק קבועות? בלת"מים?

מודה באשמה

אם אתה אכן עושה את זה, אז אתה הלכה למעשה עוקב אחר ממוצע הדיבידנד שלך
שוב מודה באשמה - אני אכן יודע מה הצפי השנתי בהינתן ההכרזות שאני יודע עד לאותה נקודת זמן. מתוך כך אני גם יודע מה הממוצע כדי לבצע את הרכישה הבאה. בדומה מאוד למה שתיק דיבידעת מציג בכל רכישה ובכל עדכון חודשי.

מה לעשות ב"ה זכיתי למנטור ממדרגה ראשונה בקנה מידה עולמי במגרש הביתי

מתנצל אם לא הבנתי כראוי, רק בבקשה שים לב שכתבת:
אני מנסה לחזות מה תהיה ההכנסה עוד 10 ועוד 20 שנים
ועל זה הגבתי ששיטת החיזויים עבורי היתה מערערת את הביטחון.

כמו שתמיד אנחנו אומרים שהפסיכולוגיה תמיד תנצח. האם אתה לא חושש שבפעם הבאה למשל שתפתח את הפורטפוליו אצלך ותבחין בחברה X שיש לך אותה כבר כמה שנים טובות והיא תקועה מאחורה הרבה אחרי הממוצע החזוי...
האם זה לא היה מתחיל ב
ברמת הסקרנות
ומהר מאוד היה עובר
לאיזשהו צעד אופרטיבי
?

מה הסיכוי שכסף "יעלם" או יופקד בסכומים שנמוכים ממה שמגיע לי על ידי IB ?
לענ"ד סיכוי קלוש שזה יקרה. לא נחשפתי עד היום למקרה כזה ועדיין אני משתדל לעקוב...שריטה מה אפשר לעשות...
רשאי ללכת לים מזג אוויר נהדר. רק אל תשכח להזמין אותנו ;)

daat99

מייסד
מנהל
אם אני קונה, מחזיק, לא בודק כלום, פעם ב, נכנס ל IB, רוכש ביתרה את מה שמתאים לפי הסינון שלי, מה הסיכוי שכסף "יעלם" או יופקד בסכומים שנמוכים ממה שמגיע לי על ידי IB ?
אני לא חושב שמישהו יודע לענות על השאלה אבל אתה יכול לחפש בגוגל אנשים שמתלוננים שזה קרה להם ולראות כמה תוצאות תקבל.
כשכסף "נעלם" לאנשים הם נוטים לעשות הרבה רעש גם אם בדיעבד התברר שזה היה באשמתם :)

לא אחת שאני מטריד את מנוחתי עבורה.

מה לעשות ב"ה זכיתי למנטור ממדרגה ראשונה בקנה מידה עולמי במגרש הביתי
גם אני רוצה :(

האם זה לא היה מתחיל ב
ומהר מאוד היה עובר
?
אצלי התשובה היא בהחלט כן ולכן אני באופן אישי גם נמנע מכך.

guesto

Well-Known Member
מתכנן כל סוף שנה לבדוק מה הופקד, כמה חולק ואם אין פער, ללכת לים.
אישית לא ממש מודאג מהעניין אבל לבדוק פעם אחת בסוף כל שנה שהמספרים מסתדרים זה לא סיפור גדול ונשמע טוב לדעתי.
יש אפשרות לתחזק תיק ב-Google Finance ואני מתעד שם כל רכישה כי התיק שלי מפוצל בין IBKR ושוואב, אז נוח לי יותר לבדוק שם בדיוק כמה יש בכל פוזיציה (אבל אם אתה מנסה להתעלם מהשווי אולי זה יכול להפריע). אני נוהג להשתמש בהפקדות מייד כשאני מעביר אותן ולכן אין ממש אפשרות שהפקדה "תעלם" או תיכנס בסכום נמוך יותר.
הדבר היחיד שאני לא בודק זה דיבידנדים אבל אולי אני אתחיל לבדוק, הבעיה היא שמספר המניות משתנה תוך כדי השנה אז לכפול את החלוקות במספר המניות הנוכחי זה לא מספיק וצריך קצת יותר "להסתבך".

אני מסוג האנשים שסוף החודש בודקים את התלוש משכורת שהחשבות בחברה לא פיספסה משהו, ושחברת האשראי לא חייבה אותי על סכום ב"טעות".
כבר יצא שגיליתי שחסר משהו בתלוש וגם יצא שגיליתי בעיה בחיוב האשראי (לאו דווקא של חברת האשראי עצמה), אבל ב-IBKR עוד לא יצא לי.

מומו

Well-Known Member
גם אני רוצה :(
חחח... לענ"ד כבר הגעת לדרגה שאתה לא זקוק.
ממרומי ניסיונך וידיעותיך אתה לא חושש שאם תלמד עוד באותו נושא זה כבר עלול להזיק?

הבעיה היא שמספר המניות משתנה תוך כדי השנה
וזו הסיבה שכדאי לבדוק פעם בחודש\רבעון. בסוף השנה כמו שציינת נצטרך להשקיע הרבה יותר זמן

Yoav

Member
אני בודק בכל קבלה של דיבידנד
פחות בגלל שאולי משהו קרה יותר בגלל שאני פשוט נהנה לראות את הכסף זורם לחשבון :):)

אוקיי אוקיי, רציתי לבדוק מה אתם בודקים
איפה אני רואה דו"ח מפורט של איזו חברה שילמה לי דיבידנד מתי ?
פתאום יש לי יתרה ב cash :)

למעלה תחתית