משיכת "הלוואה" מ IB

בוקר טוב,
קודם כל, בהצלחה לנו עם המהלך של טראמפ למכסים על כל מדינות העולם, מעניין יהיה לראות האם החברות שלנו שבסיסן בארצות הברית יעופו לחלל או לקרקעית הים בטווח הקרוב והרחוק.
ובמעבר חד,
כאשר אני מושך מזומן מ IB שאינו קיים בחשבון,
האם באופן אוטומטי IB הופכים זאת למינוף ומתחילים לחשב את הריבית ? לא צריך טפסים ואישורים אלא רק מספיק מניות כדי לכסות את היחס ?
בנוסף, אני מניח שאם לוויתי 10% משווי התיק, צריך קטסטרופה רצינית כדי שהם יממשו את המינוף (ירידה של מעל 79% בשווי התיק) ?

תודה

daat99

מייסד
מנהל
קודם כל, בהצלחה לנו עם המהלך של טראמפ למכסים על כל מדינות העולם,
אינפלציה בדרך :(

כאשר אני מושך מזומן מ IB שאינו קיים בחשבון,
נוצר מינוס במטבע שבו נמשך ההון.
כל עוד יש מינוס במטבע כלשהו אז אינטראקטיב מחשבים ריביות על אותו המטבע.
תשים לב שאם יש למשקיע פלוס במטבע X ומינוס במטבע Y אז הוא עדיין ישלם ריבית על המינוס במטבע Y גם אם סך המטבעות חיובי.

לא צריך טפסים ואישורים אלא רק מספיק מניות כדי לכסות את היחס ?
כל עוד אתה לא מגיע למינוס של מיליונים (בהנחה ויש לך את הנכסים לכסות אותו) אז לא צריך אישורים.

בנוסף, אני מניח שאם לוויתי 10% משווי התיק, צריך קטסטרופה רצינית כדי שהם יממשו את המינוף (ירידה של מעל 79% בשווי התיק) ?
אף אחד לא יודע בדיוק כי:
1. מרגע שמשכת 10% ועד שהבורסה ירדה, סביר להניח שהיא עלתה ו/או קיבלת דיבידנדים כך שבפועל אתה לא נשאר עם "מינוף של 10%" אלא הרבה פחות
2. יחס המינוף משתנה בהתאם לגחמות של גופים פיננסיים שונים, בעיקר במהלך משברים, כך שעדיף לקחת מרווח ביטחון מעבר למרווח הביטחון שאתה רוצה לקחת
3. בדיוק כמו בהלוואה מהבנק/משכנתא/פנסיה/קרן השתלמות וכו', הם יכולים לדרוש החזר מלא של ההלוואה באופן מיידי בלי קשר לכלום (לא ידוע לי על מקרה שזה קרה באינטראקטיב אבל חוקית מותר להם)

daat99

מייסד
מנהל
אם עלה יותר לייבא מוצר צריכה X אז המחיר של מוצר צריכה X עולה.
אם המחיר של מוצר צריכה X עלה אז הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אומרת שמדד המחירים לצרכן שמורכב בין היתר מהמחיר של מוצר X עלה.
לזה קוראים בלועזית: אינפלציה.

בראי ההיסטוריה, אינפלציה טובה למחזיקי מניות של חברות או רעה ?
בגלים הגדולים של אינפלציה גבוהה, החברות מעלות מחיר, מעלות רווח (כי הן "רוכבות" על גל ההתייקרות ועל הדרך משחילות עוד כמה אחוזי רווח) וכו.
מצד שני, גם העלויות שלהן עולות, עובדים שובתים ומבקשים יותר שכר, מחיר חומרי הגלם עולה...
מה אומרים ההיסטוריונים ?

תודה

daat99

מייסד
מנהל
אינפלציה טובה למחזיקי מניות של חברות או רעה ?
ניטרלית.
אינפלציה נגרמת אחרי שהחברות גובות מחיר יותר יקר מהלקוחות כך שהחברות מרוויחות את האינפלציה עוד לפני שסיפרו לנו שהיא קרתה.
בנוסף, האינפלציה דוחפת את מחירי ההשקעות כלפי מעלה כך שגם מחירי המניות נדחפים ללמעלה כשיש אינפלציה.

בגלים הגדולים של אינפלציה גבוהה, החברות מעלות מחיר, מעלות רווח (כי הן "רוכבות" על גל ההתייקרות ועל הדרך משחילות עוד כמה אחוזי רווח) וכו.
קודם החברות העלו את המחיר, אחר כך סיפרו לך על "אינפלציה גבוהה".
תשים לב לא להפוך את הסדר.

למעלה תחתית