משיכת מזומן מחשבון Margin

Guess

Active Member
אחרי שמושכים את השקלים אפשר לסגור את המינוס השקלי ובכך להשאר עם מינוס דולרי.
אתה מתכוון לסגירת הפוזיציה שמתבצעת ברקע על ידי המרה כלומר קניית שקלים בדולרים (שאין לך) בפקודת מרקט ?
כל עוד מדובר על סכומים נמוכים ניחא, אבל אם נאלצים או בוחרים להתמנף בסכומים משמעותיים אני מעדיף מראש להיכנס למינוס במטבע מוביל, ובבוא העת לסגור את הפוזיציה לא על ידי המרה (=פקודת מרקט) אלא על ידי פקודת לימיט או פקודת אלגו מובנית של אינטראקטיב שעשויה לשפר את שער ההמרה.

סטרבו

Well-Known Member
אתה מתכוון לסגירת הפוזיציה שמתבצעת ברקע על ידי המרה כלומר קניית שקלים בדולרים (שאין לך) בפקודת מרקט ?
כל עוד מדובר על סכומים נמוכים ניחא, אבל אם נאלצים או בוחרים להתמנף בסכומים משמעותיים אני מעדיף מראש להיכנס למינוס במטבע מוביל, ובבוא העת לסגור את הפוזיציה לא על ידי המרה (=פקודת מרקט) אלא על ידי פקודת לימיט או פקודת אלגו מובנית של אינטראקטיב שעשויה לשפר את שער ההמרה.
אין קשר לסוג הפקודה. הכוונה להמרה באופן עקרוני.

daat99

מייסד
מנהל
לא "ברקע": *בנפרד*.

אני מעדיף מראש להיכנס למינוס במטבע מוביל
אין הבדל - אותו המינוס באותו המטבע.

כשקושרים את השרוכים בנעליים, יש הבדל אם קודם קושרים את השרוך של נעל ימין או שמאל (בהקשר של התוצאה הרצויה של שרוכים קשורים ובמנותק מדת/מנהגים).

Guess

Active Member
לא "ברקע": *בנפרד*.
לא ברור לי למה התכוונת.
אין הבדל - אותו המינוס באותו המטבע.
אני לוקח ומחזיר הלוואות ב IB בסכומים גבוהים וחשוב לי לפעול בצורה הכי יעילה תוך חסכון בעלויות ככל הניתן.
אם הבנתי אותך נכון אז בשיטה שציינת נכנסים תחילה למינוס בשקלים ולאחר מכן סוגרים את הפוזיציה על ידי המרה של דולרים (שאין) לשקלים.
ההמרה מתבצעת למיטב זכרוני ב T+2 כך שנשלם יומיים ריבית שקלית מופקעת (ביחס לריבית בנק ישראל) ולאחר מכן ריבית דולרית שקרובה לריבית הפד.
בשיטה שלי על כל התקופה נשלם רק ריבית דולרית.
בנוסף שער ההמרה בשיטה שלי יהיה ככל הנראה יותר אטרקטיבי משער ההמרה בשיטה שלך כיוון שנעשה בפקודת מרקט.

daat99

מייסד
מנהל
לא ברור לי למה התכוונת.
זה לא משהו שקורה "ברקע".
זו פעולה נפרדת.

חשוב לי לפעול בצורה הכי יעילה תוך חסכון בעלויות ככל הניתן.
אין הבדל ביעילות ו/או בעלויות.
מה יותר יעיל: לקשור קודם את נעל שמאל או את נעל ימין?
מה יותר זול: לקשור קודם את נעל שמאל או את נעל ימין?
הפעולות שקולות והסדר שלהן לא משנה.
מה שחשוב זה ששתיהן יבוצעו *בנפרד* (לא קושרים את נעל שמאל "ברקע" קשירת נעל ימין).

ההמרה מתבצעת למיטב זכרוני ב T+2
למה לא מיידית?
אתה בוחר מתי להמיר.

בנוסף שער ההמרה בשיטה שלי יהיה ככל הנראה יותר אטרקטיבי משער ההמרה בשיטה שלך כיוון שנעשה בפקודת מרקט.
אני תמיד משתמש בהוראת לימיט בהמרות כי בהוראת מרקט השער משתנה וזה לרוב מוביל לאחת משתי תוצאות:
1. המרה של סכום לא נכון
2. הוראה נחסמת כי ביצוע יוביל למינוס וזה אסור לי כתושב ישראל

Guess

Active Member
למה לא מיידית?
אתה בוחר מתי להמיר.
נגיד היום הראשון לחודש והחשבון במינוס שקלי ובפלוס דולרי ומבצעים המרה של הדולרים לשקלים כך שהמינוס מתאפס.
אז מהניסיון שלי עדיין ב 6 לחודש העוקב יגבו ריבית שקלית בגין יומיים שמבחינת אינטראקטיב החשבון היה במינוס שקלי כי לוקח T+2 עד שההמרה מתבצעת בפועל (settle).
אני תמיד משתמש בהוראת לימיט בהמרות
אם כך אתה פועל כמוני, לרגע חשבתי שאתה מעביר פקודה לסגירת פוזיציית מט"ח או המרת מט"ח מובנית של אינטראקטיב (פקודות אלו מעבירות מאחורי הקלעים פקודת מרקט).

המרת מט"ח מובנית של אינטראקטיב (פקודות אלו מעבירות מאחורי הקלעים פקודת מרקט).
אני משתשמש בהמרת מט"ח מובנית, נראה לי,
פשוט לוחץ על המרה :)
איך ולמה להשתמש בלימיט ? יש מצב שההמרה לא תתבצע בגלל הלימיט ?
אני בד"כ ממיר וישר מבצע גם פעולת העברה לחשבון.

Guess

Active Member
איך ולמה להשתמש בלימיט ? יש מצב שההמרה לא תתבצע בגלל הלימיט ?
אני מבצע המרות של סכומים יחסית גבוהים, כל פיפס משמעותי עבורי. למשל אם יש לי פרנקים שוויצרים שאני רוצה להמיר לדולרים אז אני עושה קניה של USD.CHF עם הגבלת שער. כמובן שיש סיכון שההמרה לא תתבצע בגלל הלימיט אבל כיוון שיש לי סבלנות ושער הלימיט שאני קובע לא רחוק מידי משער המרקט אז ב 99% מהמקרים הקניה מתבצעת בשער שקבעתי.
אם אתה מבצע המרות בסכומים קטנים אז חבל על הזמן ותמשיך להשתמש בהמרת המט"ח המובנית.

daat99

מייסד
מנהל
אני מבצע המרות של סכומים יחסית גבוהים, כל פיפס משמעותי עבורי.
אני משער שאתה מודע לכך שעל כל 10,000 דולר, כל פיפס יוצא בסך הכל דולר.
קשה לי לדמיין מצב שבו הפער הזה באמת ישפיע על חייך :)

מעדכן שמסתבר שהאירופאים קשוחים יותר ברגולציה שלהם,
הם לא מאפשרים בכלל! משיכה של כספים, אם אין cash, גם אם החשבון הוא מרג'ין.

IBKR Ireland (IBIE) follows strict EU regulatory guidelines that restrict margin fund withdrawals for retail clients. This is largely due to the European Union's MiFID II regulations, which place limits on how margin funds can be accessed or withdrawn

עכשיו השאלה המעניינת,
מכיוון שלא תכננתי למכור לעולם אלא להשתשמש במרג'ין למקרה של משיכות אקראיות במקרה הצורך, אבל אין אפשרות כזאת בחשבון אירופאי,
וכרגע עלה צורך למשיכה לא גדולה, מה מוכרים ? מפסידות או מרוויחות ? מאזנים את הגדולות (רובן ברווח ויהיה מיסוי) או נפטרים ממפסידות ומקבעים הפסד ללא מס ? או אולי את אלו שלא ברווח ולא בהפסד (סביב 1% לפה או לפה)

לא מבין כלום באסטרטגיות מכירה מכיוון שזאת לא היתה אופציה :)

נערך לאחרונה ב:

אביטל

Active Member

IBKR Ireland (IBIE) follows strict EU regulatory guidelines that restrict margin fund withdrawals for retail clients. This is largely due to the European Union's MiFID II regulations, which place limits on how margin funds can be accessed or withdrawn

עכשיו השאלה המעניינת,
מכיוון שלא תכננתי למכור לעולם אלא להשתשמש במרג'ין למקרה של משיכות אקראיות במקרה הצורך, אבל אין אפשרות כזאת בחשבון אירופאי,
וכרגע עלה צורך למשיכה לא גדולה, מה מוכרים ? מפסידות או מרוויחות ? מאזנים את הגדולות (רובן ברווח ויהיה מיסוי) או נפטרים ממפסידות ומקבעים הפסד ללא מס ?

לא מבין כלום באסטרטגיות מכירה מכיוון שזאת לא היתה אופציה :)
אינטראקטיב אירלנד הוא ברוקר מקשר כמו אינטראקטיב ישראל? הרגולציה הזאת חלה על הברוקר או על האדם? אם זה ברוקר מקשר והרגולציה לא חלה על אינטראקטיב המקורי, אולי אפשר להעביר את החשבון לאינטראקטיב המקורי וככה תיפתח האופציה למשוך.

הרגולציה הזאת חלה גם על משיכת מניות? אולי אתה יכול להכנס למינוס על ידי קניית מניות ואת המניות האלו להעביר לבנק ושם למכור אותם.

אולי אפשר להעביר את החשבון לאינטראקטיב המקורי
להבנתי, תושבי אירופה שאינם תושבי/אזרחי ארה"ב אינם יכולים לפתוח חשבון בארה"ב.
הרגולציה היא על תושבי אירופה, כדי "לשמור עליהם" מלמשוך מזומן מול מניות.

If you continue to reside in Europe and are not a U.S. tax resident, transferring your IB account to the U.S. is not feasible. IB assigns clients to entities based on their tax residency and physical location. As a European resident, your account would remain under an EU-based IB entity, such as IB Ireland.

את המניות האלו להעביר לבנק ושם למכור אותם
למכור אני יכול גם באינטראקטיב שיש לי היום,
הרעיון היה לא למכור כלל

נערך לאחרונה ב:
דווקא יכול להיות שבמקרה שלך פתיחה של תת חשבון נוסף והעברה פנימית של מזומן, המרה בחשבון השני והעברה לבנק- כן יעבוד
גם העברות פנימיות (יש לי תת חשבון) אינן ניתנות מעבר למה שיש במזומן (cash)
האירופאים לא נותנים להכנס למינוס בחשבון

סטרבו

Well-Known Member

סטרבו

Well-Known Member
מה לגבי קניה של נייר ערך (אולי מק״מ אמריקאי קצר), העברתו לתת חשבון אחר ושם מכירה והעברה?
כמובן שזו כבר יותר פרוצדורה עם כמה שמנסים לצמצם

מה לגבי קניה של נייר ערך
צריך מזומן עבור הקניה.
אם הרעיון הוא לקנות במינוף,להעביר לתת חשבון, למכור עבור מזומן ללא סגירת המינוף בחשבון השני, ומשיכת המזומן,
ראיתי שרשור קצר ברדיט, שם מזהירים כי זאת הפרה של תנאי החשבון ושהם יודעים איך לזהות פעולה כזאת.

לא כדאי והרבה כאב ראש.

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה על העדכון!

וכרגע עלה צורך למשיכה לא גדולה, מה מוכרים ? מפסידות או מרוויחות ? מאזנים את הגדולות (רובן ברווח ויהיה מיסוי) או נפטרים ממפסידות ומקבעים הפסד ללא מס ?
או: גם וגם בצורה שמוחקת את חבות המס :)

הרגולציה הזאת חלה גם על משיכת מניות? אולי אתה יכול להכנס למינוס על ידי קניית מניות ואת המניות האלו להעביר לבנק ושם למכור אותם.
רעיון מעניין מאוד!

למכור אני יכול גם באינטראקטיב שיש לי היום,
הרעיון היה לא למכור כלל
תשים לב שהוא אמר "לקנות מניות חדשות עם מינוף, להעביר את המניות החדשות לבנק ואז למכור את המניות החדשות בבנק בלי בעיה".
זה כמובן מצריך שתהיה לך יכולת להעביר מניות לחשבון הבנק למרות המינוף וזה יגרור עלויות מכירה בבנק.
אם אתה רוצה לנסות אז לדעתי עדיף לעשות זאת עם נכס פחות תנודתי כגון ETF אג"ח ממשלתי קצר או משהו בסגנון כך שלא יהיו רווחי/הפסדי הון משמעותיים בין הרכישה למכירה.

ראיתי שרשור קצר ברדיט, שם מזהירים כי זאת הפרה של תנאי החשבון ושהם יודעים איך לזהות פעולה כזאת.
מבאס מאוד אבל הרעיון המקורי של @אביטל עדיין יכול לעבוד (אינטראקטיב לא יכולים לדעת שמכרת את המניה/אג"ח בבנק אחרי שהעברת אותם לבנק).
העלות כמובן תהיה יותר גבוהה אבל זה עדיין צריך להיות יותר זול ממיסוי.

למעלה תחתית