התחלתי בארך באותה השיטה - לסנן ולבחור חברות.
לא טוב, מסובך מדי, תכני מדי.. בסוף שניתי את הגישה אחרי דשדוש של כמה שנים. במקרה שלי הייתי צריך להתחיל לא מלמטה אלא מלמעלה ולשאול שעלות פשוטות במקום שעלות תכניות מורכבות. אין צורך להסתבך מהתחלה עם כל הפרמטרים של חברות.
1. מה התזרים שאצטרך בעתיד?
2. מתי אצטרך את התזרים הזה?
3. עד כמה אני יכול להיות בטוח שתזרים יהיה שם בזמן ההוא?
מכאן אפשר להתחיל להכניס את המספרים הספציפיים, לרדת למטה ולפרק.
לדוגמה, אני חייב תזרים מאוד בטוח יציב וגדל בשנת 2030 לפחות והגודל שלו חייב להיות פי 4 מהיום. עניתי במשפט אחד לשלוש השאלות. פשוט לא?
יורדים עוד טיפה למטה - כדי להגיע להכנסה פי 4 מהיום באד 9 שנים אני חייב גידול שנתי של דיבידנד בארך 15%
(כלל של 72).
יפה.. ומה זה אומר 15% הגדלת דיבידנד לעשר שנים הבאות?
זה אומר שגדילה אורגנית שלהם + השקעות שלהם מחדש פנימה + כסף חדש חייבים לספק 15%.
אם יהיה יותר נקבל תזרים הרצוי מוקדם יותר.
אם יהיה פחות נקבל תזרים הרצוי מאוחר יותר.
אלו הכללי המשחק.
ומה זה אומר?
זה אומר שאני צריך למצוא איזון בין תשואת דיבידנדים ובין כצב גדילה הכי אופטימלי אחרת כדי להגיע ל15% אצטרך להזרים המון כסף מהכיס או לאחר. זה - סיכון אמיתי בעיני.
ואז אני מגיע למספרים כמו 6.2% צמיחה אורגנית + 3.2% תשואת דיבידנד + ~5% שצריך לקנות עם כסף חדש או באמצעות מסחר או שניהם (וזה מה שאני עושה)
6.2% צמיחה אורגנית של דיבידנדים - זה הנתון המרכזי לחיפוש אחרי השחקנים בתיק. זה ותשואת הדיבידנד 3.2% הם מספרים ברמה של תיק כולו וזה נותן לך מרחב בחירה בין חברות צמיחה ויציבות. למשל שילוב של SO + LMT נותן גם תזרים חזק וגם צמיחה ושניהם עשקים מועלים.
איך בדיוק לבחור חברות טובות לתיק זה סיפור אחר אבל מתבסס אף ורק על מספרים שרוצים לקבל בעתיד כמו שרשמתי בהתחלה. ולא על רשימה של פיש שזה כלי מדהים רק לא לזה. אני אישית מעדיף לבחור מגזר ספציפי ולבחור בו שחקנים הכי חזקים ועונים למספרים שלי. לדוגמה - אני חשוף לתחום הבריות כך וזה 20% מהתיק:
ABBV ABT AMGN PFE MRK MDT JNJ UNH
יש כאן גם מענה לתשואה, גם מענה לצמיחה, וגם איכות.
הדברים הטכניים של כל החברות הללו אני משאיר לסוף אם בכלל.
בקיצור זה הרבה יותר פשוט לפרק את התמונה הסופית לחלקים לעומת להרקיב תמונה מחלקים רבים לא ברורים ובמיוחד כאשר לא ברור מה התמונה הסופית שצרכים..
(מצטער על מילים רבות כל כך)