מתחיל מוחלט מנתח בעזרתכם את קובץ האלופות של פיש *2024*

19yoboy

Well-Known Member
לילה טוב,
אתחיל בזה שאני מודה לחברי הפורום על היענותם ונכונותם לעזור בכ"כ הרבה רצון בלי לקבל תמורה. האווירה כאן נהדרת, מעודדת ולא שופטת שזה הכי חשוב.
דעת פירסם בבלוג שלו את המדריך ל - קריאת הקובץ של פיש, לצערי כנראה והיו עדכונים לאורך השנים שגרמו לעמודה אחת - שתיים לזוז ימינה ונוצר בלגן קטן.
לכן, אשמח לשאול אתכם שאלות על העמודות שאינני מצליח לקרוא ואשאל שאלות מפתח עבורי שאדע על מה כדאי להתעכב ומה לא.
אני יודע שהפוסט הזה יהיה שווה זהב לצופים העתידיים.
בנוסף - אשמח לשמוע מה העמודות שהן MUST בעיניכם כאשר אתם בוחרים מניית דיבידנד.
בהמשך, אפרסם פוסט לפיו אני מתאר את צעדיי לקראת קניית מניית הדיבידנד הראשונה שלי, משהו די מרגש לדעתי, במיוחד שהתיק מיועד לרוץ שניים - שלושה עשורים בכיף.
אני אתחיל ברשותכם:
המנייה שבחרתי עבור השרשור היא רנדומלית לחלוטין (כמובן, מתוך רשימת האלופות של פיש),
אני אלך על: YORW. המנייה התחתונה ביותר בקובץ.
מניית YORW שייכת לסקטור כלי עזר, מרפרוף מהיר בגוגל אני רואה שהיא חברת מים בYORK. ביקורות בגוגל לא מבשרות טוב אבל אני ממשיך בחקירת המנייה.

no years - 26 : עמודה זו מספרת לי על רצף השנים בה החברה חילקה דיבידנד ולא מעבר לכך. העמודה לא מספרת לי על תזוזות הדיבידנד. מספר מכובד, עבר את משברי ה2000,2008. נמשיך.
price - 39.11 : מחיר המנייה בדולרים בעת כתיבת הקובץ, ברור.
div yield - 2.16: האם זה 2.16 אחוזים או דולרים? אני מניח שאחוזים. מה אני למד מהעמודה הזו? בכללי, אני יודע שזו תשואת דיבידנד. אבל, תשואה, למשך כמה זמן? תשואת ההווה? (לא כתוב פרק זמן).
5y avg yield - 1.85: מכאן אני לומד שהתשואה השנתית ב5 שנים האחרונות הינה 1.86, התשואה היום (2.16) גדולה יותר, זה מלמד אותי שהחברה הגדילה את הדיבידנד (או שלא?). מה זה כן מלמד אותי? אני מניח שזה נתון מעודד.
current div - 0.221: אני מניח שזה הדיבידנד האחרון שחולק בדולרים על כל מנייה שX מחזיק מהחברה.
payouts - 4: דיבידנד רבעוני, ארבעה תשלומים שנתיים לSHAREHOLDERS.
annulized - 0.84: מניח שזה הדיבידנד השנתי בדולרים שאני מקבל פר החזקת מנייה, הגיוני לי.
previous div - 0.203 - כאן אני רואה שהדיבידנד הקודם שהתקבל (ברבעון הקודם) נמוך ב0.18 מהדיבידנד הנוכחי דבר שבעיני לא מראה הרבה, גדילה מרבעון לרבעון לא חשובה לי כמו גדילה משנה לשנה (חשיבה נכונה?). יתרה מכך, כאשר אני רוצה לבדוק גדילה משנה לשנה, האם להסתמך על ממוצעים? כמו במנייה שלנו, ממוצע ה5 שנים האחרונות הוא 1.85 והיום הוא 2.16. או, שאתם ממליצים להסתכל על הממוצע בשנה שעברה לדוגמה. בכל מקרה, בקובץ אין ממוצע נוסף מלבד 5 שנים האחרונות כך שאצטרך לחפש באתר פיננסי.
ex date,pay date: אני מניח שEX DATE זה התאריך בו מבשרים על חלוקת הדיבידנד, Pay באיזה תאריך חולק. צודק?
low,high - 35.24,46.88 - מחירי המניות הנמוכים והגבוהים תחת הכותרת 52 שבועות האחרונים, מובן.
DGR 1Y - 4.01 - אני מניח שזה באחוזים (נכון?), אני למד שהתשואה של הדיבידנד היא גבוהה מאוד ביחס לשוק, בפועל בדולרים, הדיבידנד היה קצת יותר מ4% ממחיר המנייה (נכון?).
DGR 3Y,5Y - אני רואה שהמספר זהה ל4.01, זה נתון טוב שהDGR דומה ב1,3,5? או מרתיע? מתי זה כן מרתיע? מה אתם אוהבים לראות בטווח של ה3,5 שנים אחורה?
DGR 10Y - 3.9 - מה אני יכול להסיק מהמספר הזה? אני אנסה, לפני 10 שנים הממוצע היה נמוך, בשנים 1,3,5 האחרונות הוא היה גבוהה מה10Y האחרונות ודומה. מה זה מלמד אותי על החברה?
TTR 1Y: -0.54: מה זה TRAILING TOTAL RETURNS? (משהו נגרר אני מניח) למה מתייחס? מה המינוס מתאר, האם הנתון אמור להיות + או אפס, מה זה אומר במצבים הללו?.
TTR 3Y: -2.17: שוב, ההבדל מהשורה הקודמת הוא שזה טווח של 3 שנים, אני אפילו לא מבין אם זה ממוצע. צריך הסבר לשורה המקדימה לזו.
fair value - in the margin of safety - שווי בטוח? האם זה מתייחס למחיר המנייה? מה העמודה הזו מספרת לי?
FV%: -5: אין לי שמץ :), אשמח להסבר.
chowder number - 6: אני יודע שישנו חוק על שם צ'אודר, זה מן מדרג ציונים, 12 ומעלה זה טוב, המנייה הספציפית הזו לא. צריך לדעת משהו מעבר לכך? צריך להבין את הנוסחא של צ'אודר? (לפחות מומלץ?).
performance - EPS 1Y - 17.23 - אני יודע שEPS זו חברה בצמיחה, מה הנתון של 17.23 אומר לי?.
revenue 1Y - 15.96: הכנסה של 15.96? מה?
NPM - 33.45 - כתוב בתור הסבר שזה הרווח פר יחידת מנייה ב12 חודשים הנגררים/אחרונים, הגיוני? לא מובן לי בכ"מ.
CF/SHARE - 1.97 - כתוב שזה תזרים מזומנים פר החזקה, אני לא מבין מה ה1.97 מביע.
ROE - 10.78: החזר הון של 10.78, מה זה בדיוק אומר? אני לא מבין ביחס ל-מה.
CURRENT R - 0.85: חלוקה נוכחית של 0.85, אבל מה בדיוק?
DEBT/CAPITAL - 0.44 - מניח שזה החוב של החברה, אבל למה הוא מבוטא ע"י המספר הזה, מה 0.44 מייצג?.
ROTC - 4.72 - החזר כללי לחוב, אבל שוב, אני לא מבין את הנתון של 4.72.
valuation - P/E - 23.54 - מכפיל הרווח של החברה הוא 23.54, בעיני זה זמן די ארוך עבור חברה להרוויח את ה39.11$ שהיא מתומחרת נכון לקובץ. בעיניכם זה תקין?
P/BV - 2.47 - רווח ביחס ל - "ערך הספר" - 2.47? לא מובן לי..
PEG - 2.57: אני לא זוכר מהו הPEG המדובר ולכן לא מבין :( ..

אני מאוד מאוד אשמח לאישוש העמודות שציינתי בפניכם, לתיקון ולהסברים.

האם אתם אישית עושים בדיקות נוספות מלבד הקובץ אקסל הנ"ל בבחירת המנייה שלכם? מה ואיפה (אם יורשה לי).
ולבסוף, אשמח לשמוע את דעתכם, המנייה הזו הייתה נכנסת לתיק האישי שלכם? כן, לא, אבל בעיקר - למה?

אני, אישית, עוד לפני שקראתי ולמדתי מהתגובות שלכם לא הייתי קונה עקב כך שהDGR מאוד גבוה ביחס לשוק, הביקורות על החברה הן לא טובות וזה מה שאני מבין עד כה אז אין לי עוד חסרונות ברורים בשבילי חח :) .
תודה רבה.

daat99

מייסד
מנהל
no years - 26 : עמודה זו מספרת לי על רצף השנים בה החברה חילקה דיבידנד ולא מעבר לכך
מדובר ברצף השנים שהחברה הגדילה בו את הדיבידנד ולא רק חילקה דיבידנד..
זו יכולת הרבה יותר מרשימה.

div yield - 2.16: האם זה 2.16 אחוזים או דולרים?
אחוזים.

מה אני למד מהעמודה הזו? בכללי, אני יודע שזו תשואת דיבידנד. אבל, תשואה, למשך כמה זמן? תשואת ההווה? (לא כתוב פרק זמן).
אם תרכוש מניות במחיר השוק שלפיו מולא הקובץ אז ב-12 החודשים הקודמים היית מקבל את האחוז הזה כדיבידנדים.
לדוגמא אם מחיר המניה הוא 100 דולר ורשום 2% אז היית מקבל 2 דולר דיבידנד ב-12 החודשים הקודמים.

תשים לב שהתשואה מחושבת לפי "כמה דיבידנדים קיבלו בעבר" ביחס ל-"מחיר המניה הנוכחי" כך שאין למספר הזה קשר למציאות (המחיר לא היה זהה בעבר והדיבידנד העתידי לא קשור לעבר).

זה מלמד אותי שהחברה הגדילה את הדיבידנד (או שלא?). מה זה כן מלמד אותי?
לא.
זה מלמד אותך שהדיבידנדים ביחס למחיר המניה בעבר היו נמוכים יותר מאשר היום.
במלים אחרות - שום מידע מועיל.

current div - 0.221: אני מניח שזה הדיבידנד האחרון שחולק בדולרים על כל מנייה שX מחזיק מהחברה.
payouts - 4: דיבידנד רבעוני, ארבעה תשלומים שנתיים לSHAREHOLDERS.
annulized - 0.84: מניח שזה הדיבידנד השנתי בדולרים שאני מקבל פר החזקת מנייה, הגיוני לי.
נכון.

previous div - 0.203 - כאן אני רואה שהדיבידנד הקודם שהתקבל (ברבעון הקודם)
לא בהכרח ברבעון הקודם אלא לפני ההגדלה האחרונה.

גדילה מרבעון לרבעון לא חשובה לי כמו גדילה משנה לשנה (חשיבה נכונה?)
נכון אבל בכל מקרה זה לא נתון שניתן להסיק מהעמודה הזו.

האם להסתמך על ממוצעים? כמו במנייה שלנו, ממוצע ה5 שנים האחרונות הוא 1.85 והיום הוא 2.16. או, שאתם ממליצים להסתכל על הממוצע בשנה שעברה לדוגמה. בכל מקרה, בקובץ אין ממוצע נוסף מלבד 5 שנים האחרונות כך שאצטרך לחפש באתר פיננסי.
לא זה ולא זה - שניהם מיותרים.

ex date,pay date: אני מניח שEX DATE זה התאריך בו מבשרים על חלוקת הדיבידנד, Pay באיזה תאריך חולק. צודק?
מי שהחזיק את המניות לפני תחילת המסחר ביום ה-EX זכאי לקבל את הדיבידנד ביום ה-PAY.
תאריך ההכרזה זה תאריך אחר.

DGR = Dividend Growth Rate = קצב הגדלת דיבידנדים שנתי ממוצע והוא נמדד באחוזים.

אין קשר בין זה לבין "גבוה/נמוך ביחס לשוק" (את תשואת הדיבידנד (yield) משווים לשוק).

לגבי קשר בין הרצפים השונים:
מה שאני מחפש זה "דימיון" בין הרצפים השונים כך שאני יודע שהדיבידנד גדל בקצב דומה בכל שנה.
אם יש קפיצות גדולות בין הטווחים אז זה מרמז שבשנה ספציפית הדיבידנד הוגדל בקצב חריג (לטוב/לרע) וזה פוגע ביכולת שלי לשער מה יהיה קצב ההגדלה העתידי.

TTR 1Y: -0.54: מה זה TRAILING TOTAL RETURNS? (משהו נגרר אני מניח) למה מתייחס? מה המינוס מתאר, האם הנתון אמור להיות + או אפס, מה זה אומר במצבים הללו?.
אני מנחש שמדובר בתשואה כוללת (מחיר + דיבידנד) ב-12 החודשים האחרונים.
משהו בסגנון "לפני 12 חודשים קנית ב-X, קיבלת Y דיבידנד והיום מכרת ב-Z".
זה גם נתון חסר משמעות למשקיעי התזרים.

fair value - in the margin of safety - שווי בטוח? האם זה מתייחס למחיר המנייה? מה העמודה הזו מספרת לי?
FV%: -5: אין לי שמץ :), אשמח להסבר.
chowder number - 6: אני יודע שישנו חוק על שם צ'אודר, זה מן מדרג ציונים, 12 ומעלה זה טוב, המנייה הספציפית הזו לא. צריך לדעת משהו מעבר לכך? צריך להבין את הנוסחא של צ'אודר? (לפחות מומלץ?).
יש כל מיני המצאות של אנשים שחושבים שהם יודעים להעריך שווי של חברות למרות שהמציאות הוכיחה יותר מפעם אחת שמחירי החברות נעים לפי רגשות השוק בניתוק מוחלט משווי החברה.
אני מתעלם מכל הדברים האלו.

אני יודע שEPS זו חברה בצמיחה, מה הנתון של 17.23 אומר לי?.
EPS = רווח למניה.
הרווחים גדלו ב-17.23% בשנה אחת.

revenue 1Y - 15.96: הכנסה של 15.96? מה?
ההכנסות גדלו ב-15.96% בשנה אחת.

אני לא מבין מה ה1.97 מביע.
1.97 דולר תזרים לכל מניה.

ROE - 10.78: החזר הון של 10.78, מה זה בדיוק אומר? אני לא מבין ביחס ל-מה.
הרווחים של החברה מייצגים 10.78% מההון של בעלי המניות (סך המחיר של כל המניות הסחירות).

DEBT/CAPITAL - 0.44 - מניח שזה החוב של החברה, אבל למה הוא מבוטא ע"י המספר הזה, מה 0.44 מייצג?.
חוב חלקי הון = 44%.

valuation - P/E - 23.54 - מכפיל הרווח של החברה הוא 23.54, בעיני זה זמן די ארוך עבור חברה להרוויח את ה39.11$ שהיא מתומחרת נכון לקובץ. בעיניכם זה תקין?
תשווה לשוק.

P/BV - 2.47 - רווח ביחס ל - "ערך הספר" - 2.47? לא מובן לי..
תקרא כאן על "ערך ספר".
מחיר חלקי "ערך ספר" = 247%

PEG - 2.57: אני לא זוכר מהו הPEG המדובר ולכן לא מבין :( ..
Price Earnings Growth - היחס שבין גדילת המחיר לגדילת הרווחים.

NPM - 33.45 - כתוב בתור הסבר שזה הרווח פר יחידת מנייה ב12 חודשים הנגררים/אחרונים, הגיוני? לא מובן לי בכ"מ.
CURRENT R - 0.85: חלוקה נוכחית של 0.85, אבל מה בדיוק?
ROTC - 4.72 - החזר כללי לחוב, אבל שוב, אני לא מבין את הנתון של 4.72.
אלו לא מופיעים בקובץ שאני מכיר.
אני לא בטוח שאתה מתבונן בקובץ שיצר דויד פיש או ג'סטין לאו שהחליף אותו.
אני ממליץ לך בחום להוריד קובץ שמתאים למאמר וללמוד עליו מה כל כותרת של עמודה מייצגת לפני שאתה קופץ לקבצים עדכניים יותר.

האם אתם אישית עושים בדיקות נוספות מלבד הקובץ אקסל הנ"ל בבחירת המנייה שלכם? מה ואיפה (אם יורשה לי).
אני משתמש בקובץ שמפרסם ג'סטין לאו ולא בקובץ שאתה מצאת.

המנייה הזו הייתה נכנסת לתיק האישי שלכם? כן, לא, אבל בעיקר - למה?
חסר מידע שמבחינתי הוא חשוב ולכן אני לא יודע (ראה מאמרי רכישה בשביל להבין מה אני מחפש).

לא הייתי קונה עקב כך שהDGR מאוד גבוה ביחס לשוק
DGR זה קצב הגדלת דיבידנדים, אם הוא גבוהה מקצב הגדלת הדיבידנד של השוק אז זה מעולה :)
מה שאנחנו לא רוצים שיהיה מוגזם ביחס לשוק זה תשואת הדיבידנד ביחס למחיר המניה: Dividend Yield.

19yoboy

Well-Known Member
מדובר ברצף השנים שהחברה הגדילה בו את הדיבידנד ולא רק חילקה דיבידנד..
זו יכולת הרבה יותר מרשימה.
תודה רבה!
הno עומד בשביל?

לא זה ולא זה - שניהם מיותרים.
ראיתי שאתה מסתכל על נתון לשנה אחורה,3,5,10 אחורה, מהו?

DGR = Dividend Growth Rate = קצב הגדלת דיבידנדים שנתי ממוצע והוא נמדד באחוזים.
אמור להיות לנו סוג של אחוז מסויים שכאן אנחנו אומרים - טוב זה מוגזם, הקצב גבוה מדי. מה האחוז הזה? 5?

EPS = רווח למניה.
הרווחים גדלו ב-17.23% בשנה אחת.
בשנה אחת או בשנה האחרונה? זה גם חסר משמעות אם זה בשנה אחת שאני לא יודע מהי. בנוסף, זה מספר טוב

ההכנסות גדלו ב-15.96% בשנה אחת.
אותה השאלה, מה הכוונה בשנה אחת? האם המספר הזה הוא מספר טוב? לאיזה מספר אני אמור לצפות?

1.97 דולר תזרים לכל מניה.
מה הכוונה?

חוב חלקי הון = 44%.
זה רווח יחס חוב/הון? אם כן, 44 אחוז הולכים לבעלי המניות והשאר לחברה, זה די טוב לא?

Price Earnings Growth - היחס שבין גדילת המחיר לגדילת הרווחים.
מה המספר אליו צריכים לצפות? ככל שהוא גדול יותר זה אומר ש..?

אלו לא מופיעים בקובץ שאני מכיר.
אני לא בטוח שאתה מתבונן בקובץ שיצר דויד פיש או ג'סטין לאו שהחליף אותו.
אני ממליץ לך בחום להוריד קובץ שמתאים למאמר וללמוד עליו מה כל כותרת של עמודה מייצגת לפני שאתה קופץ לקבצים עדכניים יותר.
האקסל שאני עבדתי עליו הוא העדכני ביותר?
אתה ממליץ לצפות ישנים יותר?
פדיחה, אם תוכל לערוך את הכותרת

נשמח לקישור

מה שאנחנו לא רוצים שיהיה מוגזם ביחס לשוק זה תשואת הדיבידנד ביחס למחיר המניה: Dividend Yield.
בדיוק, התבלבלתי בין השניים

daat99

מייסד
מנהל
הno עומד בשביל?
מספר :)

ראיתי שאתה מסתכל על נתון לשנה אחורה,3,5,10 אחורה, מהו?
ממוצע DGR שמתאר את קצב הגדלת הדיבידנד - לא ממוצע התשואות.

אמור להיות לנו סוג של אחוז מסויים שכאן אנחנו אומרים - טוב זה מוגזם, הקצב גבוה מדי
בהקשר של השקעות לא מעניין אם יש סימנים חיוביים "מוגזמים" כגון: "חברה מרוויחה כל כך הרבה".
מבחינתנו כמשקיעים אנחנו רוצים אותם כמה שיוצר "מוגזמים" :)

בהקשר השלילי של "מוגזם" יש את הדברים שמייצרים דגלים אדומים כגון:
1. תשואת הדיבידנד כל כך גבוהה שזה מוגזם מכיוון שאם היא כל כך גבוהה אז זה אומר שהמשקיעים הכבדים לא מוכנים לקנות אותה
2. מכפיל הרווח כל כך גבוה שזה מוגזם מכיוון שהחברה צריכה לצמוח בקצב מטאורי ו/או המשקיע יצטרך לחכות פרק זמן לא סביר (90 שנה במקרה של יפן) בשביל להרוויח את הסכום שהמשקיע משלם היום
3. סך החובות ביחס לנכסים/תזרים מוגזים כי בשלב מסויים החברה לא תצליח לממן את הריבית השוטפת ותפשוט את הרגל

בשנה אחת או בשנה האחרונה?
אותה השאלה, מה הכוונה בשנה אחת?
אם בכותרת של העמודה יש אינדיקציה לכמות שנים אז זה באותה התקופה.
Y1 למשל מייצג את השנה האחרונה, Y3 את ה-3 האחרונות וכו'

לאיזה מספר אני אמור לצפות?
לאף מספר.
תשווה אותו בין אלטרנטיבות ההשקעה שלך ותראה מה מוצא חן בעינייך יותר.
בכל מקרה כפי שציינתי וכפי שאתה יכול לראות במאמרי הרכישה, אני לא מתייחס לדברים הללו בכלל.

מה הכוונה?
סך התזרים "cash flow" של החברה חלקי סך המניות יוצא 1.97 דולר.

זה רווח יחס חוב/הון?
כן.

44 אחוז הולכים לבעלי המניות והשאר לחברה
זה אומר שעל כל שקל של "הון בעלי המניות" יש לחברה חוב של 44 אגורות.
זה לא אומר כלום על אם זה טוב או רע - כל מקרה לגופו.

מה המספר אליו צריכים לצפות? ככל שהוא גדול יותר זה אומר ש..?
בגדול להתעלם אבל אם מתעקשים אז כמה שיותר קרוב ל-1.
מעל 1 אומר שמחיר המניה עלה יותר מהרווחים (אולי יקר מדי?)
מתחת ל-1 אומר שמחיר המניה ירד ביחס לרווחים (למה אנשים לא קונים? מה הם יודעים שלא בא לידי ביטוי ברווחים?)

לאורך זמן זה מתכנס ל-1 בכל מקרה.

האקסל שאני עבדתי עליו הוא העדכני ביותר?
אני בספק רב.
אתה שואל על עמודות שלא קיימות באקסל העדכני של ג'סטין לאו ולא היו קיימות באקסל של דויד פיש.
אתה גם לא שאלת על עמודות מתבקשות שכן קיימות באקסלים של שניהם :)

הסבירות היא שהורדת אקסל של מישהו אחר שאני באופן אישי ממליץ להימנע משימוש בו בשל היכרותי עם תהליך בנייתו.

נשמח לקישור
יש קישור בסרגל הימני של הבלוג - תחפש ג'סטין לאו.
אם אתה לא מצליח לאתר איך מייצרים שם משתמש וסיסמא (בחינם!) אז תיצור איתם קשר במייל ותגיד להם שאתה רוצה להירשם ל-CCC List by Justin Law.

19yoboy

Well-Known Member
חיפשתי בבלוג, מצאתי את הרשימה הזו בקובץ אקסל איתה כתבתי את הפוסט:
339

האם זו לא הכוונה לקובץ של פיש?

כאשר כתבתי בגוגל justin law ccc list קיבלתי תוצאה של האתר dividend value builder, לא מצאתי אזכור לקובץ של גסטין שכולכם מדברים עליו.. יש גם תוצאה בסיקינג אלפא אבל לדעתי לא לזה התכוונתם.
יש בבלוג שלך קישור לireit אם זו הכוונה אבל אין לי אופציה להירשם. שלחתי לתמיכה שלהם בקשה להירשם לרשימת תפוצה שלו.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
האם זו לא הכוונה לקובץ של פיש?
תשים לב שרשום שם בצבע ירקרק/טורקיז שמ-2018 מדובר ברשימה של רדאר דיבידנדים - רשימה גרועה ביותר שאני ממליץ בחום להתרחק ממנה כמה שניתן.
יש גם תוצאה בסיקינג אלפא אבל לדעתי לא לזה התכוונתם.
זה אותו ג'סטין לאו - אתה יכול לפנות אליו בסיקינג אלפא ולבקש ממנו קישור לרישום
יש בבלוג שלך קישור לireit
זה הקישור להתחברות - אתה קודם צריך שם משתמש וסיסמה עבור הרשימה של ג'סטין לאו.
אתה יכול לפנות אליו ישירות (סיקינג אלפא למשל) או במייל שיש בתחתית העמוד של ההתחברות.
שלחתי לתמיכה שלהם בקשה להירשם לרשימת תפוצה שלו.
מעולה.

19yoboy

Well-Known Member
DGR זה קצב הגדלת דיבידנדים, אם הוא גבוהה מקצב הגדלת הדיבידנד של השוק אז זה מעולה

שלחתי לג׳סטין הודעה ישירות דרך סיקינג אלפא להצטרף לרשימת תפוצה, תודה דעת היקר!
חשוב לי שתדע שאני קם בכל בוקר עם רצון על - מנת להשתפר וללמוד את התחום, בעיקר מהפורום, אתה דמות משפיעה ובעלת ערך בהחלטה כל - כך מרכזית של בחור בן 19 לקראת עתידו, בבקשה תמשיך בפועלך. יהיו לי גם מספר שאלות על העדכון האחרון שהעלת לבלוג (איזה כיף שאתה ממשיך), תן לי ok ואשאל, לא רוצה להספים את הבלוג בשאלות בסיסיות :).

1. כתבת בבלוג שמקשיע מניית הדיבידנד ישאף ללפחות 6% dgr בשנה.
נכנסתי לאתר לניתוח מנייה,
אלו הנתונים לאורך השנים האחרונות:
340

מה אני יכול ללמוד מהנתונים האלו? כי אני רואה שאין כאן עקביות.
או לדוגמה כאן, שיש עקביות, אני רואה שהחברה לאט לאט מקטינה את קצב הגדלת הדיבידנדים. אני מניח שזה לא משהו שהיינו קונים, נכון? :
(לא יכול לצרף עוד תמונה, כותב את הנתונים של חברה נוספת).
dgr 20 - 9.34%
dgr 10 - 5.33%
dgr 5 - 3.34%
dgr 1 - 1.73%
בכללי, היינו מעדיף שזה יהיה בדיוק הפוך, שהdgr רק ירד ככל שמסתכלים אחורה. שאלה קטנה נוספת, deg - מה הקשר של זה לdgr? זה קשור לעניין המדובר?

2. בנוסף - דיבידנד החברה עומד על שני דולר בשנה למנייה (רבעונית) - אני רוצה לשאול מדוע אתה מקצה לכל קנייה דווקא 1000$ (חוץ מהסיבה שזה סכום שאפשר לחסוך), במנייה הספציפית הזו אני יכול לקנות ב1k$ בערך 10 מניות, זה אומר 20 דולר בשנה, שאני מניח שזה די ממוצע, למרות ששמתי לב שיש ברשותך מניות שמניבות לך אפילו 60$, האם זה אפקט הריבית דריבית לאורך העשור האחרון או .. ?
האם אמור להיות לנו אכפת מכמות תשלום הדיבידנד (בדולרים?) או שזה לא פקטור. יש מניות שמחלקות דיבידנד יותר נמוך מחצי דולר ויש כאלו שיותר. אני מניח שזה לא אומר הרבה על החברה?.
3. דיברנו על מכפיל רווח. אם הוא קטן בחצי ממכפיל הרווח של שווי השוק, מה זה אומר? זו נורת אזהרה?
4. יחס רווח הון - על כל דולר שלנו יש לחברה חוב של לדוגמה 44% (0.44 סנט), זה אומר ש46% הולכים לאן?
5. Earnings Per Share - נגיד שהנתון החברתי הוא 30$. זה אומר שעל כל מנייה שאני רוכש, 30 דולר מהם הולכים ל..?

מומו

Well-Known Member
חשוב לי שתדע שאני קם בכל בוקר עם רצון על - מנת להשתפר וללמוד את התחום, בעיקר מהפורום, אתה דמות משפיעה ובעלת ערך בהחלטה כל - כך מרכזית של בחור בן 19 לקראת עתידו, בבקשה תמשיך בפועלך
סליחה על ההתפרצות הלא קשורה אבל לא יודע מה איתכם - כזה משפט אני חושב שבעל הבית צריך להדפיס, למסגר ולתלות בסלון במקום מרכזי !

וסתם שאלה מתוך סקרנות ל@daat99 היקר - האם הקרובים אליך יודעים ומוקירים על פעולותיך למען האחרים כאן בפורום? אני חושב שדברים מהסוג הזה מאוד מחזקים ונותנים תחושה מדהימה לקום בבוקר... לא רק לבחור בן ה-19 :)

ולך בחור צעיר וסקרן @19yoboy אני מציע לקרוא כאן בבלוג ובפורום - יש כאן המון המון מידע שיכול להועיל לך. אתה תמצא תשובות להרבה מאוד שאלות שכבר שאלת ועוד כאלה שאתה עדיין לא חשבת עליהם... זה לפחות מה שאני עשיתי וכמובן ממשיך לקרוא וללמוד בכל דקה פנויה

daat99

מייסד
מנהל
חשוב לי שתדע שאני קם בכל בוקר עם רצון על - מנת להשתפר וללמוד את התחום, בעיקר מהפורום, אתה דמות משפיעה ובעלת ערך
עם ביל גייטס היו הרבה ילדים בבית ספר שקיבלו את אותה ההזדמנות להשתתף בחוג מחשבים ולהתפתח.
היום אנחנו יודעים שמתוך כולם ביל גייטס היה רק אחד.
האם לדעתך ההצלחה שלו נובעת מעצם העובדה שמישהו אחר הציע לו חוג מחשבים או שמא היא נובעת מהעובדה שהוא ניצל את החוג והשקיע מאמצים שחבריו לא השקיעו בלימוד עצמי ויישום?

אני רק יכול להציג את ההזדמנות ללמוד.
אתה זה שבוחר ללמוד אז תכיר תודה למי שמתבונן בך במראה.

לא רוצה להספים את הבלוג בשאלות בסיסיות :).
הפורום והבלוג נועדו לשאלות - גם בסיסיות.
אני ממליץ לך לחלק את השאלות לנושאים ולשאול אותם בשרשורים שונים בשביל שלא תלך לאיבוד עם שאלות ותשובות שונות שמנתקות את חוט המחשבה כך שקשה להבין איזו תשובה מתייחסת לאיזו שאלה.

כתבת בבלוג שמקשיע מניית הדיבידנד ישאף ללפחות 6% dgr בשנה.
זהו מספר שרירותי ולא באמת מחייב.
המספר הזה מגיע מקצב הגדלת דיבידנד היסטורי ממוצע של השוק האמריקאי (כפי שהוא מיוצג ע"י מדד ה-SP500).

שב-5 השנים האחרונות הדיבידנד הוגדל יותר מהר מאשר ב-5 השנים שלפניהן וב-10 שנים שעוד לפניהן הוא הוגדל אפילו יותר.
מעבר להבחנה זו אין לי באמת מסקנות מהמידע הזה.

אני רואה שהחברה לאט לאט מקטינה את קצב הגדלת הדיבידנדים
הפוך - קצב הגדלת הדיבידנדים ב-5 השנים האחרונות גבוה יותר מאשר ב-5 השנים שלפניהן.
כותב את הנתונים של חברה נוספת).
dgr 20 - 9.34%
dgr 10 - 5.33%
dgr 5 - 3.34%
dgr 1 - 1.73%
כאן אנחנו דווקא רואים שככל שעובר הזמן החברה לא מצליחה להגדיל את הדיבידנדים באופן משמעותי.
הסדרה הזו יכולה להתקבל מהגדלה מאוד גדולה מבחינת אחוזים לפני 20 שנה (כמו למשל להגדיל את הדיבידנד מסנט בודד ל-2 סנט שזו הגדלה של 100%) והגדלה קטנה בהרבה היום (כמו למשל להגדיל את הדיבידנד מדולר בודד ל-1.02 דולר שזו הגדלה של 2%).
תשים לב שההגדלה הראשונה בדוגמא היא של סנט בודד והיא נספרת כ-100% בעוד האחרונה היא של שני סנטים והיא נספרת רק כ-2%.

המספרים הללו בפני עצמם יכולים להטעות אז כשיש חריגה שכזו, אם אני עדיין מעוניין לרכוש את המניה (ואני לא מעוניין לרכוש מניות של חברות שמגדילות את הדיבידנד רק ב-1.73%!) אז אני מעדיף להתבונן בהגדלות הדולריות ולנסות להבין מה קרה בהיסטוריה.

זו דוגמא טובה לכך שאפשר לכתוב מאמר שיווקי מעולה "חברה הגדילה את הדיבידנד ב-100%" כשבפועל לא קרה הרבה "הדיבידנד גדל בסנט בודד").
תמיד תנסה להגיע למקורות של הנתונים שמעניינים אותך ואל תסתפק בסיכומים של אחרים.

deg - מה הקשר של זה לdgr?
יש קשר כי בשניהם יש את האותיות D (דיבידנד) ו-G (גדילה).
מבחינה מתמטית DEG מתאר את היחס בין השינוי ברווחי החברה לבין השינוי בדיבידנדים שהיא מחלקת.
בטווח הארוך היחס הזה צריך להתכנס ל-1 ועדיף מלמטה (אם הרווחים גדלו ב-10% אני רוצה שהדיבידנד יגדל ב-10%).
מספר גדול מ-1 אומר שהדיבידנד גדל יותר מהר מהרווחים ואז צריך לבדוק למה זה קרה: האם החברה לקחה חובות בשביל לחלק דיבידנד? או שמא היא החליטה ביודעין לחלק חלק יותר גדול מהרווחים כדיבידנד כחלק מהמדיניות החדשה שלה?

מספר קטן מ-1 אומר שהדיבידנד גדל יותר לאט מהרווחים: האם החברה מנסה לצבור מזומנים בשביל להתגונן משינויים בשוק? או שמא היא החליטה לא לחלק כל כך הרבה דיבידנדים?

אני רוצה לשאול מדוע אתה מקצה לכל קנייה דווקא 1000$ (חוץ מהסיבה שזה סכום שאפשר לחסוך)
אין סיבה אחרת.
עם חיסכון חודשי של כ-500 דולר פלוס דיבידנדים סכום של 1000 דולר מייצג פעולת רכישה בין פעם בחודש לפעם בחודשיים.
המטרה שלי היא לבצע לפחות פעולה אחת ברבעון עם העדפה להתקרב לפעולה אחת בכל חודש.
כמובן שצריך להתייחס לעלויות המרה/רכישה כחלק מקבלת ההחלטות כי אנחנו לא רוצים לרכוש מניות ב-10 דולר ולשלם עמלה לבנק של 20 דולר בכל חודש...

במנייה הספציפית הזו אני יכול לקנות ב1k$ בערך 10 מניות, זה אומר 20 דולר בשנה, שאני מניח שזה די ממוצע, למרות ששמתי לב שיש ברשותך מניות שמניבות לך אפילו 60$, האם זה אפקט הריבית דריבית לאורך העשור האחרון או .. ?
תשואת הדיבידנד במועד הרכישה מכתיבה מה יהיה צפי הדיבידנדים שלך מההשקעה.
אתה מתאר מניה שמחירה הוא 100 דולר והיא מחלקת 2 דולר דיבידנד בשנה שזה אומר שתשואת הדיבידנד הנוכחית שלה היא 2%.
זה לא משנה אם תרכוש 10 יחידות, 100 יחידות או יחידה בודדת - אתה עדיין צפוי לקבל 2% כדיבידנד.

יש כמה סיבות שהובילו לכך שיש לי חברות שמחלקות יותר מאחרות:
1. יש חברות שרכשתי יותר מפעם אחת (אבל רק כאשר החשיפה התזרימית שלי אליהן נמוכה מהממוצע בתיק בשביל לא להגדיל את הסיכון התזרימי שלי אליהן יותר מדי)
2. יש חברות שהגדילו את הדיבידנד יותר מאחרות וכאן בא לידי ביטוי אפקט הגדילה האורגנית של הדיבידנד שהוא "סוג-של ריבית דריבית" (ראה את הדיון שהיה לנו על חברות שהגדילו את הדיבידנד ביותר מ-130% ממה שהוא היה כשרכשתי אותן)
3. יש חברות שרכשתי עם תשואת דיבידנד גבוהה מלכתחילה - לא חכם במיוחד אבל אני בן אנוש ולפעמים אני עושה פעולות לא חכמות מסיבות לא רציונליות

האם אמור להיות לנו אכפת מכמות תשלום הדיבידנד (בדולרים?) או שזה לא פקטור.
הסכום הדולרי לא רלוונטי.
כשאתה בא לרכוש מניה חדשה מה שמעניין אותך זו תשואת הדיבידנד הנוכחית.
שאלה:
יש לך 1000 דולר להשקעה ואתה מתלבט בין אלטנרטיבות, באיזו מהן תקבל יותר דיבידנדים?
1. רכישה של 10 מניות של חברה שנסחרת במחיר של 100 דולר ומחלקת דולר אחד כדיבידנד בשנה
2. רכישה של 100 מניות של חברה שנסחרת במחיר של 10 דולר ומחלקת 10 סנט כדיבידנד בשנה
3. רכישה של מניה בודדת של חברה שנסחרת במחיר של 1000 דולר ומחלקת 100 דולר כדיבידנד בשנה

רמז: תחשב מה תשואת הדיבידנד לפי מחיר הרכישה בכל אחד מהמקרים ואח"כ תחשב כמה דיבידנדים תקבל בסך הכל בכל אחד מהמקרים.

3. דיברנו על מכפיל רווח. אם הוא קטן בחצי ממכפיל הרווח של שווי השוק, מה זה אומר? זו נורת אזהרה?
יכול להיות שזו נורת אזהרה שמאותת "השוק חושב שהרווחים של החברה נמוכים ממה שדווח ולכן אני מתמחר בהתאם".
במידה ומדובר בחברות שמחלקות דיבידנדים אז אם השוק מאמין כך זה יבוא לידי ביטוי גם בתשואת דיבידנד גבוהה באופן חריג ביחס לשוק כך שמספיקה לי נורת ההזהרה של תשואת דיבידנד חריגה ולכן אני מתעלם מכך.

אין לי סיבה להתבונן בשתי נורות אזהרה שמאירות על אותה הבעיה :)

זה אומר ש46% הולכים לאן?
ה-56% הנותרים לא הולכים לאף מקום - זה פשוט הון בעלי המניות שהחברה לא חייבת לאף אחד.
הון בעלי המניות זה לא "כסף מזומן ששוכב בחשבון הבנק של החברה" אלא "סוג של הערכת שווי" שמניחים שיתקבל במידה ומוכרים את כל הנכסים של החברה.

תחשוב על חברה שכל מה שיש לה זה מפעל ומכונת ייצור אחת.
שווי בעלי המניות הוא מחיר המפעל (הערכת שמאי? יד2? וכו') ומחיר מכונת הייצור בשוק החופשי (כמשומשת - לא חדשה).
נניח וסך השווי של המפעל והמכונה הוא 2 מיליון שח ונניח שלחברה יש חוב של חצי מיליון שח.
מכאן נקבל שיחס החוב/הון הוא 25%.
ה-75% הנותרים מייצגים "הון בעלי מניות" של 1.5 מיליון שח.
לאן אתה חושב שהולכים המיליון וחצי הנותרים במקרה הזה?

5. Earnings Per Share - נגיד שהנתון החברתי הוא 30$. זה אומר שעל כל מנייה שאני רוכש, 30 דולר מהם הולכים ל..?
(זה טיפה הפוך אבל אני אזרום עם הניסוח שלך:)
זה אומר שעל כל מניה שאתה רוכש החברה הצליחה להרוויח 30 דולר בשנה החולפת.

בפועל החישוב מתבצע כך:
נניח שסך הרווחים של החברה בשנה החולפת היה 20 מיליון דולר
נניח שסך המניות הזמינות למסחר היום הוא 500 אלף

20 מיליון דולר ברווחים חלקי 500 אלף מניות = רווח של 40 דולר לכל מניה

סליחה על ההתפרצות הלא קשורה אבל לא יודע מה איתכם - כזה משפט אני חושב שבעל הבית צריך להדפיס, למסגר ולתלות בסלון במקום מרכזי !
תודה רבה אבל אני חושב שהוא צריך להיאמר על המשתתפים.
ביל גייטס לא הפך להיות ביל גייטס בגלל החוג למחשבים אלא בגלל שהוא ניצל את החוג למחשבים עד תומו.

וסתם שאלה מתוך סקרנות ל@daat99 היקר - האם הקרובים אליך יודעים ומוקירים על פעולותיך למען האחרים כאן בפורום? אני חושב שדברים מהסוג הזה מאוד מחזקים ונותנים תחושה מדהימה לקום בבוקר... לא רק לבחור בן ה-19 :)
רק המשפחה הגרעינית.
הרוב מבוצע באופן אנונימי מלא.

לופטי

Well-Known Member
1. כתבת בבלוג שמקשיע מניית הדיבידנד ישאף ללפחות 6% dgr בשנה.
נכנסתי לאתר לניתוח מנייה,
אלו הנתונים לאורך השנים האחרונות:
צפה בקובץ המצורף 340

או לדוגמה כאן, שיש עקביות, אני רואה שהחברה לאט לאט מקטינה את קצב הגדלת הדיבידנדים. אני מניח שזה לא משהו שהיינו קונים, נכון? :
(לא יכול לצרף עוד תמונה, כותב את הנתונים של חברה נוספת).
dgr 20 - 9.34%
dgr 10 - 5.33%
dgr 5 - 3.34%
dgr 1 - 1.73%
בסופו של דבר DGR הוא ממוצע. אני מחפש את אלו שהממוצע הזה גבוה מX% כלשהו. דעת מסנן לפי 5% (ולעיתים מרפה ל 4.5%). לפעמים אני משווה את ה DGR מול יחס חלוקת רווחים בגורופוקוס.

2. בנוסף - דיבידנד החברה עומד על שני דולר בשנה למנייה (רבעונית) - אני רוצה לשאול מדוע אתה מקצה לכל קנייה דווקא 1000$ (חוץ מהסיבה שזה סכום שאפשר לחסוך), במנייה הספציפית הזו אני יכול לקנות ב1k$ בערך 10 מניות, זה אומר 20 דולר בשנה, שאני מניח שזה די ממוצע, למרות ששמתי לב שיש ברשותך מניות שמניבות לך אפילו 60$, האם זה אפקט הריבית דריבית לאורך העשור האחרון או .. ?
האם אמור להיות לנו אכפת מכמות תשלום הדיבידנד (בדולרים?) או שזה לא פקטור. יש מניות שמחלקות דיבידנד יותר נמוך מחצי דולר ויש כאלו שיותר. אני מניח שזה לא אומר הרבה על החברה?.
תזכור שקונים בתקופות שונות (משפיע על החברות שעולות בסינון), בתנאי שוק שונים (משפיע על מחירי המניות) וכן - גם הגדלות
אכפת לנו כמה דולרים יכנסו לחשבון עבור כל מניה שרכשנו - תשואת הדיבידנד

כפי ש @סטרבו תיאר כאן - מכפיל הוא מדד לבדיקה תמחור של חברה

19yoboy

Well-Known Member
לאן אתה חושב שהולכים המיליון וחצי הנותרים במקרה הזה?
יחולקו בין היתר בתור דיבידנדים? אז אני מסיק שככל שאחוז היחס הון / חוב הוא נמוך יותר כך החברה יכולה להתמודד לקראת משברים עתידיים וגם להבטיח לי, עד כמה שניתן, שתשלום הדיבידנד לא ייפגע. אני חושב ש40% זה המקסימום, מה אתה חושב?

20 מיליון דולר ברווחים חלקי 500 אלף מניות = רווח של 40 דולר לכל מניה
האם יש עדיפות שהeps תמיד יהיה באחוזי עשרות? (אני מניח שדי חובה שהוא לפחות יהיה מספר חיובי..).

אני מחפש את אלו שהממוצע הזה גבוה מX% כלשהו.
היי תודה. על איזו תקופת זמן אתה מסתכל כאשר אתה בודק את הממוצע? האם אתה בודק שנים אחורה, כולל משברי 2008 ו 2000?
בנוסף, חשוב לך לראות רצף מסויים של העלאה ככל שהשנים מתקרבות להווה (גם אם יש שנים שהוא ירד ואז תיקן מעלה) בdgr, מה בעיקר מנחה אותך?

לפעמים אני משווה את ה DGR מול יחס חלוקת רווחים בגורופוקוס.
לא הבנתי. אתה לוקח את הdgr, משווה אותו מול יחס חלוקת רווחים (שאגב, אני תמיד מתבלבל בינו לבין יחס חלוקת רווח / הון, אני ממש אשמח להסברון על ההבדלים ביניהם כי זה מקשה על ההבנה שלי) ומה אתה מצפה להסיק מההשוואה שלך?

תשואת הדיבידנד
קיבלתי. פשוט מעט אירוני נגיד לקנות מנייה שמחירה הינו לדוגמה 100$ אבל הדיבידנד אותו היא מחלקת הוא סנט לצורך הדוגמה. מעתה והלאה, לא אייחס חשיבות למחיר הדיבידנד אלא לתשואה שלו - div yield.

מכפיל הוא מדד לבדיקה תמחור של חברה
תודה, את מכפיל הרווח הבנתי. את היכולת לקבוע האם הוא מתומחר בהתאם - או לא זה לא מובן לי. האם זה תלוי באדם שבוחר את המכפיל שאליו הוא רוצה להשוות? אני מבין שככל שהמכפיל נמוך יותר כך השוק חושב שהחברה פחות מעניינת אבל לפי ההגיון שלי, אם המכפיל נמוך, נגיד 5, זה אומר שהחברה יציבה והולכת להרוויח אשכרה תוך 5 שנים את מחיר המנייה שאני משלם היום. זה די מבטיח. האם החשיבה הזו מתקבלת על הדעת (תרתי משמע :) ).
מה היתרון של ללכת על המכפיל הממוצע (15), לעומת המכפיל הנוכחי של השוק (20+)? אני מניח שלרוב זה יתבטא במחיר המנייה?

תודה רבה לשניכם, אמשיך לחקור, גם מחר על הבוקר, לילה טוב!

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
יחולקו בין היתר בתור דיבידנדים?
בשביל זה קודם צריך למכור את המפעל ואת מכונת הייצור - איך החברה תמשיך לייצר בחודש הבא בלי מפעל ומכונת ייצור?

אז אני מסיק שככל שאחוז היחס הון / חוב הוא נמוך יותר כך החברה יכולה להתמודד לקראת משברים עתידיים וגם להבטיח לי, עד כמה שניתן, שתשלום הדיבידנד לא ייפגע.
לא - אין קשר.
בגדול מה שזה אומר לנו זה:
אם החברה תחליט להיסגר (פשיטת רגל?) אז מכירת סך הנכסים שלה במחיר השוק המצופה תוביל ל-X שקלים ויש לחברה Y חובות - הפער ביניהם יגיע לבעלי המניות.
כל עוד החברה לא נסגרת זה חסר משמעות.

האם יש עדיפות שהeps תמיד יהיה באחוזי עשרות? (אני מניח שדי חובה שהוא לפחות יהיה מספר חיובי..).
לא.
אנחנו תמיד מעדיפים כמה שיותר אבל אין לנו שליטה על זה.
באופן כללי EPS של 10 דולר עבור מניה שמחירה 100 דולר עדיף על EPS של 20 דולר עבור מניה שמחירה הוא 1000 דולר.
ה-EPS בפני עצמו פחות מעניין (בתנאי והוא חיובי כמובן) - היחס בינו לבין הדיבידנד זה מה שמעניין.

בנוסף, חשוב לך לראות רצף מסויים של העלאה ככל שהשנים מתקרבות להווה (גם אם יש שנים שהוא ירד ואז תיקן מעלה) בdgr, מה בעיקר מנחה אותך?
אני מעדיף לראות DGR דומה בתקופות שונות כי זה מראה שהחברה עקבית בהגדלת הדיבידנדים.
שילוב של זה עם DEG ששואף ל-1 זו דרך אחרת לראות שהחברה עקבית בהגדלת הרווחים גם כן.

יחס חלוקת רווח / הון,
אין רשמית יחס כזה (אם כי ניתן לחשב אותו - זו בסך הכל פעולת חשבון בסיסית) אבל יש יחס "חוב/הון בעלי המניות" :)

. פשוט מעט אירוני נגיד לקנות מנייה שמחירה הינו לדוגמה 100$ אבל הדיבידנד אותו היא מחלקת הוא סנט לצורך הדוגמה.
זה מייצג תשואת דיבידנד של 0.01% - בתנאי השוק שבהם המדד מחלק יותר מ-1% זה לא רצוי במיוחד :)

את היכולת לקבוע האם הוא מתומחר בהתאם - או לא זה לא מובן לי
אין יכולת שכזו אז ברור שזה לא מובן לך :)

ל לפי ההגיון שלי, אם המכפיל נמוך, נגיד 5, זה אומר שהחברה יציבה והולכת להרוויח אשכרה תוך 5 שנים את מחיר המנייה שאני משלם היום.
שכחת שזה מתבסס על הנחת מוצא שהחברה באמת הולכת להרוויח את הכסף הזה בכל שנה.
במציאות השוק חושב שהוא יודע אם החברה תרוויח או לא והוא משקף זאת במחיר שהוא מוכן לשלם.
אם שאר האנשים בכדור הארץ חושבים שהחברה לא תרוויח אז הם לא יקנו את המניות (לעתים אפילו ימכרו) ואם הם לא יקנו את המניות אז מחיר המניות לא יעלה (לעתים אפילו ירד ובהרבה) כך שלא יהיה כאן רווח.

כמו כן הנתונים הללו מתבססים על מה שכבר קרה ולא על מה שיקרה:
החברה הרוויחה 50 מיליון שנה שעברה ולכן המכפיל שלה הוא X אבל יכול להיות שה-50 מיליון הללו הם הגיעו מאיזשהי מכירת תרופה שהפטנט שלה פג (אהם אהם *טבע* אהם אהם...) כך שבשנה הבאה השוק כבר יודע שהיא לא תרוויח את ה-50 מיליון הללו שוב.
מכיוון שהשוק משוכנע שהחברה לא תרוויח שוב 50 מיליון אז הוא לא מוכן לשלם את "המחירים של פעם".

האם החשיבה הזו מתקבלת על הדעת (תרתי משמע :) ).
כחשיבה כן, כמציאות היסטורית - לא.
הנתונים הללו מייצגים את העבר, במציאות אתה כמשקיע תקבל את תוצאות העתיד.
בהיסטוריה העבר לא העיד על העתיד.

ההיסטוריה מתחרזת עם עצמה אבל:
1. לא חוזרת על עצמה
2. לא ידוע איך לתזמן את החרוזים

מה היתרון של ללכת על המכפיל הממוצע (15), לעומת המכפיל הנוכחי של השוק (20+)?
אין יתרון שכזה - זו אשליה.
אנשים חושבים בטעות שהמספר מייצג את מה שהם יקבלו אבל הם בפועל משלמים על מה שאחרים קיבלו לפניהם.

אני *מעדיף* שהוא לא יהיה גבוה באופן חריג ביחס לשוק אבל מעבר לכך זה ממש לא מעניין אותי.

לופטי

Well-Known Member
היי תודה. על איזו תקופת זמן אתה מסתכל כאשר אתה בודק את הממוצע? האם אתה בודק שנים אחורה, כולל משברי 2008 ו 2000?
תפריד בין רצף הגדלות לבין ה DGR
לגבי DGR:
אני מסתכל רק בקובץ של ג'סטין - כלומר עד 10 שנים. לפעמים אני מוריד בסינון גם את אלו שההעלאה האחרונה הייתה נמוכה מ X%.
לא חשוב לי במיוחד לראות רצף מסויים, אלא שהשיעור יהיה מעל X%. מבחינתי יש יתרון לחברות ששומרות על שיעור דומה לאורך כל התקופות
לגבי רצף הגדלות:
רוכש בעיקר את אלו שהגדילו במשברים 2000 ו 2008. יחד עם זאת יש לי חברות בודדות שרכשתי בתחילת הדרך ולא הגדילו במשבר 2000

לא הבנתי. אתה לוקח את הdgr, משווה אותו מול יחס חלוקת רווחים (שאגב, אני תמיד מתבלבל בינו לבין יחס חלוקת רווח / הון, אני ממש אשמח להסברון על ההבדלים ביניהם כי זה מקשה על ההבנה שלי) ומה אתה מצפה להסיק מההשוואה שלך?
באופן כללי אני מעדיף שיחס חלוקת הרווחים יהיה קטן מ 60. לפעמים מרפה ל 65, לפעמים מקשיח לפחות מ 60.
אם יחס חלוקת הרווחים נניח 20. ולאורך השנים יש עלייה ה DGR עולה ב%דו ספרדתי ובמקביל יחס חלוקת הרווחים עולה נניח ל 40 זה בסדר גמור מבחינתי.
אם יחס חלוקת הרווחים נניח 20. ולאורך השנים ה DGR עולה נניח ב 5% ויחס הרווחים יורד זה בעייתי מבחינתי - אך לא מספיק כדי לפסול את הרכישה.

בעולם אידיאלי אני מצפה לראות יחס חלוקת רווחים נמוך ויורד, וההעלאה דו ספרתית ועולה של ה DGR.
בעולם מציאותי אני ארצה שהגידול ב DGR לא יהיה על חשבון יחס חלוקת רווחים שעלול להיות בעייתי.

19yoboy

Well-Known Member
בשביל זה קודם צריך למכור את המפעל ואת מכונת הייצור - איך החברה תמשיך לייצר בחודש הבא בלי מפעל ומכונת ייצור?
אז חלוקת הדיבידנד תמיד תבוא בסוף, לאחר שהחברה השתמשה בכסף על מנת להמשיך להתקיים, זה מובן

לא - אין קשר.
הבנתי. בילבלתי בין המושג יחס הון/חוב ליחס רווחים. הכוונה שלי הייתה לגמרי ליחס הרווחים, שאותו אני מעדיף שיהיה פחות מ50% על מנת שהחברה תצליח להתמודד עם משברים עתידיים. אז למה בעצם יחס רווחים גבוה זה משהו חיובי בעיניך? נגיד 70%, היית לוקח? למה?

10 דולר עבור מניה שמחירה 100 דולר עדיף על EPS של 20 דולר עבור מניה שמחירה הוא 1000 דולר.
לא ככ הבנתי את הנתון, גם כאן אני קצת מתבלבל בין P/E לבין EPS :( ..

חוץ מזה הבנתי את השאר, תודה רבה!

אם יחס חלוקת הרווחים נניח 20. ולאורך השנים יש עלייה ה DGR עולה ב%דו ספרדתי ובמקביל יחס חלוקת הרווחים עולה נניח ל 40 זה בסדר גמור מבחינתי.
אני יכול להסיק מזה שקצת גדילת הדיבידנד נבע מכך שהחברה החליטה לחלק 20% נוספים מהרווחים שלה לבעלי המניות?

בעולם מציאותי אני ארצה שהגידול ב DGR לא יהיה על חשבון יחס חלוקת רווחים שעלול להיות בעייתי.
אני מניח שאין לנו אפשרות לשלוט על מה שיקרה בעתיד, מי הבטיח לי שהDGR לא יקפוץ בעתיד בעשרות אחוזים ויחס חלוקת הרווחים יגיע ל80%, מה עושים במצב כזה? מוכרים? never..

בעולם אידיאלי אני מצפה לראות יחס חלוקת רווחים נמוך ויורד, וההעלאה דו ספרתית ועולה של ה DGR.
האם אוכל לקבל ממך דוגמה למנייה שאוכל לראות ע"פ ההיסטוריה שלה את שכתבת לעיל?

בנוסף, יחס חלוקת הרווחים באנגלית זה payout ratio ?..
דרך לחשב את אותו ratio הוא לקחת את מחיר המנייה, נגיד 10$ ואת הeps שלה שהוא נגיד 100%, דיבידנד חלקי eps שווה עשירית, 10% זה יחס חלוקת הרווחים?

תודה רבה לשניכם, יום נעים!

לופטי

Well-Known Member
אני יכול להסיק מזה שקצת גדילת הדיבידנד נבע מכך שהחברה החליטה לחלק 20% נוספים מהרווחים שלה לבעלי המניות?
אתה יכול להסיק שה DGR עלה בשיעור דו ספרתי ויחס החלוקה עלה אבל עדיין נמוך :)

אני מניח שאין לנו אפשרות לשלוט על מה שיקרה בעתיד, מי הבטיח לי שהDGR לא יקפוץ בעתיד בעשרות אחוזים ויחס חלוקת הרווחים יגיע ל80%, מה עושים במצב כזה? מוכרים? never..
אחרי שרכשתי אני לא מתעניין בנתונים הללו
כשיש לי זמן אני כן אוהב להכנס למצגות סיכומי רבעון של קשרי משקיעים
באופן אישי אני לא מתכוון למכור אף חברה שיש אצלי בתיק, בעיקר כי אני לא יודע מה יהיה בעתיד

האם אוכל לקבל ממך דוגמה למנייה שאוכל לראות ע"פ ההיסטוריה שלה את שכתבת לעיל?
למשל PH, CSL

daat99

מייסד
מנהל
בעולם אידיאלי אני מצפה לראות יחס חלוקת רווחים נמוך ויורד
נמוך ויציב - אם הוא יורד בהתמדה זה אומר שאתה לא מקבל מספיק דיבידנדים :)

אז חלוקת הדיבידנד תמיד תבוא בסוף, לאחר שהחברה השתמשה בכסף על מנת להמשיך להתקיים, זה מובן
אני לא בטוח שזה הובן.
הון בעלי המניות זה מספר שלא קיים במציאות כל עוד אין פשיטת רגל ו/או מכירה של סך הנכסים.

אז למה בעצם יחס רווחים גבוה זה משהו חיובי בעיניך?
הוא לא.
נגיד 70%, היית לוקח?
לרוב לא אבל זה תלוי הקשר.

לא ככ הבנתי את הנתון, גם כאן אני קצת מתבלבל בין P/E לבין EPS :( ..
תחזור לשיעורי חשבון עם נעלמים.
P = מחיר
EPS = E = רווח למניה
P/E = מחיר חלקי רווח

ייתכן.

אף אחד ובדיוק את מה שאתה מחליט היום עוד לפני שזה קרה :)

בנוסף, יחס חלוקת הרווחים באנגלית זה payout ratio ?..
כן.

את הeps שלה
EPS מיוצג ע"י סכום דולרי ולא אחוזים.
למשל 2 דולר.

למעלה תחתית