ניהול מספר תיקים

• פותח הנושא djlt
  • פורסם בתאריך

djlt

Active Member
היי חברים.

יש לי שאלה לגבי ניהול תיקים ב-Interactive Brokers.
היום אני מנהל תיק עבורי ופתחתי תיקים נוספים עבור הילדים.

מה שאני עושה זה קונה מניות בתיק הראשי שלי ואז מעביר כמות מסוימת לתיקים האחרים.
כדי למנוע פגיעה ב-cost basis של המניה, אני הגדרתי ב-Interactive Brokers שזה יהיה במצב של LIFO. כלומר, אם אני קונה מניות, ואז מעביר מניות לתיקים של הילדים זה בעצם מעביר את המניות האחרונות ולא מניות ישנות שכבר היו לי בחשבון.

לפי מה שהבנתי מאלפי שדרכם, אני עושה את הדוח למס הכנסה, LIFO אסור בשימוש על ידי מס הכנסה, וזה יכול לפגוע ולגרום להם לפסול את הדוח.
אז קודם כל, הם ביקשו שאני אתחייב שאני לא משתמש ב-LIFO ואני מעביר למצב FIFO.

אז בעצם, כמה שאלות עולות:

אחד, זה האם יש לי בעיה עם מצב ליפו?
דבר שני, זה האם יש דרך טובה יותר לנהל תיקים לילדים שלא דורשת כל כך הרבה עבודה סיזיפית בסוף שנה בשביל הדוח.
אשמח לשמוע מה דעתכם

תודה.

talco

Well-Known Member
אני לא יודע אם זה עונה לך ישירות על השאלה, אבל אני מאמין גדול בלנהל הכל בעצמי.
בהמשך, כשארצה להעביר משהו לילדים, אוכל לעשות זאת לתיק שלהם בניהולם.
אין טעם בראייתי לנהל שנים מספר תיקים, רק מוסיף רעש והתעסקות ומוריד ממך גמישות.

djlt

Active Member
אני לא יודע אם זה עונה לך ישירות על השאלה, אבל אני מאמין גדול בלנהל הכל בעצמי.
בהמשך, כשארצה להעביר משהו לילדים, אוכל לעשות זאת לתיק שלהם בניהולם.
אז איך אתה מנהל חיסכון עבור הילדים?
הרעיון (שלי לפחות) הוא שיהיה להם תיק גדול ושמן עד כמה שאוכל.

daat99

מייסד
מנהל
כדי למנוע פגיעה ב-cost basis של המניה, אני הגדרתי ב-Interactive Brokers שזה יהיה במצב של LIFO. כלומר, אם אני קונה מניות, ואז מעביר מניות לתיקים של הילדים זה בעצם מעביר את המניות האחרונות ולא מניות ישנות שכבר היו לי בחשבון.
למיטב ידיעתי, אין פגיעה בעלות הבסיס גם בלי זה.
LIFO/FIFO ודומיהן רלוונטים במכירה כי הם מכתיבים את חבות המס למס הכנסה.

לפי מה שהבנתי מאלפי שדרכם, אני עושה את הדוח למס הכנסה, LIFO אסור בשימוש על ידי מס הכנסה, וזה יכול לפגוע ולגרום להם לפסול את הדוח.
אלפי אוסרים.
בתקנות מס הכנסה רשום מפורשות שכל עוד אתה מוכיח מחיר רכישה (מה שניתן לעשות עם הדו"ח של אינטראקטיב ברוקרס) אז זה מותר:
775
נמכרו ניירות ערך זהים שנרכשו במועדים שונים, יראו אותם, לענין המחיר המקורי ויום הרכישה, כנמכרים על פי סדר רכישתם, מהראשון עד האחרון, זולת אם הוכיח המוכר לפקיד השומה את יום הרכישה והמחיר המקורי של נייר הערך
במלים אחרות:
אם מוכיחים יום ומחיר מקורי אז לפי יום ומחיר מקורי.
אם לא אז לפי FIFO.

אלפי דורשים FIFO בניגוד לתקנות מס הכנסה בטענה שמס הכנסה מכריחים אותם.

אני לא מתקרב לגופים כאלו.

זה האם יש לי בעיה עם מצב ליפו?
אם אתה מתעקש להשתמש בשירות של אלפי אז יש לך בעיה עם LIFO.
אם אתה מוותר על השירות שלהם אז תקנות מס הכנסה ברורות ביותר.

האם יש דרך טובה יותר לנהל תיקים לילדים שלא דורשת כל כך הרבה עבודה סיזיפית בסוף שנה בשביל הדוח.
כל עוד כל התיקים על שמך אז מוציאים דו"ח מרוכז אחד על כל תתי-החשבונות וזהו.

אני חושב שיש ערך חינוכי עצום בלפתוח עבור כל ילד תת-חשבון (שעדיין שייך להורים ורשום על שמם בלבד) שבו הילד יוכל לקבל החלטות בנושא השקעות.
לעניות דעתי, בצורה הזו, מטפחים אצל הילד מגיל צעיר את ההבדל בין הימורים להשקעות ומעודדים אותו להיות בצד של המשקיעים.

הרעיון (שלי לפחות) הוא שיהיה להם תיק גדול ושמן עד כמה שאוכל.
כל עוד הם לא לוקחים חלק בקבלת ההחלטות אז אני חושב כמו @talco שזה מיותר.
פשוט שמים את הכל אצלך ונותנים לכל ילד כמה שמחליטים לתת לו כשרוצים לתת לו משהו.

להתחייב מעכשיו שהילד יקבל בעלות על החשבון רק בשביל לגלות שבגיל 18 הוא יורק לאמא שלו בפרצוף ומתעקש לקנות סמים זה לא נשמע לי כמו צעד רצוי עבור ההורים.
הלוואי שזה לא יקרה אצלך אבל אני מבטיח לך שזה קרה אצל הרבה אנשים שהיו משוכנעים שאצלם זה לא יקרה...

talco

Well-Known Member
אז איך אתה מנהל חיסכון עבור הילדים?
אני מנהל חסכון נקודה.
לא עבור הילדים ולא עבורי, עבור כל המשפחה (הגרעינית) שלנו, כאשתי ואני המחליטים הבלעדיים על הכסף.
אם וכשנרצה לתת מתנה, ניתן.
אחרי 120 הכל שלהם בכל מקרה.
יש לי חבר שלכבוד לידת ביתו קיבל כספים מהמשפחה ורצה לקנות בהם מניות שיהיו לבתו כשתגדל. בעד לקנות מניות, רק לא הייתי מתחייב מעכשיו על ייעודן.
לעניות דעתי, זו טעות כי:
1. הם צריכים את הכספים לגידול הבת הרבה יותר כעת.
2. אלה כספים שניתנו להורים. לבת קונים צעצועים.
3. היות שבין ילדים שונים יש זמני קנייה שונים, בתנאי שוק שונים, צפויים גם תיקים שונים.
במקום שכל ילד יקבל X לכבוד חתונה\בר מצווה\רכישת דירה\מה שתחליטו, יוצא שילד אחד יקבל X וילד שני יקבל Y.
זה טעם לפגם בעיניי.
שאלת שאלה טכנית וקיבלת תשובה קצת פילוסופית, מקווה שעזרתי.

daat99

מייסד
מנהל
במקום שכל ילד יקבל X לכבוד חתונה\בר מצווה\רכישת דירה\מה שתחליטו, יוצא שילד אחד יקבל X וילד שני יקבל Y.
בהנחה והם לא מקבלים את הכסף באותו היום אז הם בכל מקרה יקבלו שווי שונה בתיאום אינפלציה.
נתקלתי בהרבה הורים שאומרים "לכל ילד אני נותן X" אבל הילד הראשון יכול לקנות יותר עם אותו ה-X בעוד הילד האחרון לא מצליח לקנות הרבה עם אותו ה-X.
לצורך המחשה:
במשפחה ספציפית מרובת ילדים שאני מכיר, מחיר דירת 4 חדרים בעיר מרכזית כשהבן הבכור התחתן עמד על פחות מחצי מיליון שח.
כשבת הזקונים התחתנה, אותה הדירה כבר עלתה מיליון וחצי שח.

במקרה הזה, התעקשות על נתינת אותו ה-X היא בפועל נתינת שליש לבת לעומת הבן.

למעלה תחתית