אבל אם אחד החברות פשטה רגל? התמזגה? או הפסיקה להעלות ו/או לשלם דיבידנדים?לא עושה כלום האמת.
מזמן לא נכנסתי לחשבון
אני באופן אישי לא עוקב ולא יודע עד שמישהו בוחר לספר לי.איך אתם יודעים כאשר אחר מהם פשטה את הרגל? או כל דבר אחר? מלא תסריטים אפשריים.
הרבה יותר קל ממה שנדמה לך (אפשר להשיג סקריפט של ג'אווה שפותח את הדפים של כל המניות בלחיצת כפתור אחת אם ממש רוצים - בעיקר בעידן הצ'אטים כגון ג'יפיטי וחבריו).הרי אי אפשר להיכנס לאיזה אתר או משהו בשביך כל מניה? זה יוצא כפול 50!
כלוםמה באמת אתם עושים?
מתי לדעתך נקבל עדכון על הכלום שעשית בבלוג?לא עושה כלום האמת.
מזמן לא נכנסתי לחשבון
אז מה?אבל אם אחד החברות פשטה רגל? התמזגה? או הפסיקה להעלות ו/או לשלם דיבידנדים?
אההה... יהיה לי קשה אישית לנהל ככה תיק!אני באופן אישי לא עוקב ולא יודע עד שמישהו בוחר לספר לי.
צודק! זה אכן עושה את המלאכה פשוטה יותר.הרבה יותר קל ממה שנדמה לך (אפשר להשיג סקריפט של ג'אווה שפותח את הדפים של כל המניות בלחיצת כפתור אחת אם ממש רוצים - בעיקר בעידן הצ'אטים כגון ג'יפיטי וחבריו).
אני החלטתי לא למכור ולכן:אם לא אבדוק, אני לא אדע שצריך למכור אותה
אחרי הירידות - קרי: למכור בזול וככל הנראה עם קיבוע הפסד.כי יכולתי למכור
שלא ירדה (באופן יחסי לזו שנמכרה כי היא לא פגעה בדיבידנד) - קרי: לקנות ביוקר.לקנות מניה אחרת
צודק! זה אכן עושה את המלאכה פשוטה יותר.
נמצא עובד ב-FIREFOX ומכיל את כל המניות שנמצאות בתיק דיבידעת (לקח 2-3 דקות לכתוב, עוד 5 דקות להבין שכרום לא אוהב פופאפים ולעבור לפיירפוקס).
<html>
<head>
<script>
function openUrls()
{
var stocks = [
"ADM", "ADP", "AFL", "ALB", "AOS", "ATO", "AWR", "BANF", "BEN", "CAH", "CARR", "CB", "CBSH", "CBU", "CFR", "CHRW", "CHX", "CINF", "CLX", "CSL", "DCI", "DOV", "EMR", "ES", "EXPD", "FELE", "GD", "GGG", "GPC", "GWW", "HRL", "JNJ", "KTB", "LANC", "LECO", "MGEE", "MGRC", "MO", "MS", "NDSN", "NEE", "OTIS", "OZK", "PB", "PG", "PH", "PII", "PPG", "RBCAA", "RTX", "SCL", "SEIC", "SJM", "SRCE", "SWK", "TJX", "TROW", "UGI", "UMBF", "VFC", "WBA"
];
openNextTab(stocks, 0);
}
function openNextTab(stocks, index)
{
if (index < stocks.length) {
var name = stocks[index];
var url = "https://finance.yahoo.com/quote/" + name + "/history/?filter=div";
window.open(url, name);
console.log('Opened ' + name);
setTimeout(function() {
openNextTab(stocks, index + 1);
}, 500); // Delay each call by 100 milliseconds
}
}
</script>
</head>
<body>
<input type="button" value="Open URLs" onclick="openUrls();" style="height:100px; width:200px">
</body>
</html>
הכל מתנקז לזה. התוכל בבקשה להרחיב על זה? כי זה נשמע counterintuitive!אני החלטתי לא למכור
פשוט מאוד:התוכל בבקשה להרחיב על זה? כי זה נשמע counterintuitive!
בדיוק בגלל שהרבה מאוד אנשים חושבים כך אז מחיר המניה יורד באופן מוקצן הרבה יותר מאשר הפגיעה בחברה בפועל.הרי מניה שהפסיקה לשלם/לעלות דיבידנדים, צריך לכאורה למכור מיד ולקנות משהו אחר.
גנבים לא מתקבלים פה בברכה.ואני בהחלט גונב לך את הסקריפט הזה![]()
נשמע הגיוני. אבל, ככה, תיאורטית, אתה עלול לגמור עם תיק של 50 מניות שאף אחד מהם לא משלמת דיבידנדים. צריך להיות איזה שהוא כלל מתי למכור מניה.פשוט מאוד:
גם אחרי פגיעה בדיבידנד יכולים לקרות שני דברים:
1. החברה תתאושש ובגלל שהיא פגעה בדיבידנד ומחירה ירד באופן מוקצן (למשל ע"י ההמון שמוכר רק בגלל פגיעה בדיבידנד בלי קשר לכלום) אז ההתאוששות של מחיר המניה גם תהיה מוקצנת ומי שיגלה בדיעבד שהוא מכר אותה אחרי הירידות איבד הון משמעותי (ראה למשל TJX מהקורונה)
2. החברה לא תתאושש ואולי אפילו תעלם (ראה למשל WBA משנה שעברה)
מכיוון שלי באופן אישי אין שום יכולת לדעת מראש איזה משני הדברים יקרו ומכיוון שלי באופן אישי אין שום יכולת לדעת מה יותר סביר שיקרה אז כל פעולה שאני אבחר בה שקולה לזריקת מטבע.
מכיוון שבכל מקרה מדובר בזריקת מטבע, אני מעדיף להמר על הצד שלא עושה כלום מאשר על הצד שמנסה להיות יותר חכם מכולם.
יש מבין! מסכים!גנבים לא מתקבלים פה בברכה.
אתה כמובן יכול לעשות במידע שמפורסם בבלוג ובפורום כראות עיניך כי הוא מפורסם בחינם לצרכי החכמת הציבור.
רק בלי לגנוב!
כן כן, ברור. הרעיו שלך נתן לי רעיון שאני שוקל ברצינות זה לכתוב איזה web scraper בשביל המטרה הזאת. אולי אפילו בעתיד הרחוק לשים אותו ב- Github.נ.ב.
אני באופן אישי לא משתמש בסקריפט הזה בכלל, יצרתי אותו כחלק מכתיבת התגובה לשאלתך היום רק בשביל להמחיש עד כמה זה קל לפשט את החיים.
יותר סביר שיפול עלי מטוס בים ליד בת-ים - זה לפחות קרה פעם אחת.תיאורטית, אתה עלול לגמור עם תיק של 50 מניות שאף אחד מהם לא משלמת דיבידנדים.
1. מי אמר?צריך להיות איזה שהוא כלל מתי למכור מניה.
בהצלחה!כן כן, ברור. הרעיו שלך נתן לי רעיון שאני שוקל ברצינות זה לכתוב איזה web scraper בשביל המטרה הזאת. אולי אפילו בעתיד הרחוק לשים אותו ב- Github
אהה... או... אבל, ככה, תיאורטית, אתה עלול לגמור עם תיק של 50 מניות שאף אחד מהם לא משלמת דיבידנדים.מה רע ב-"אף פעם"?
אהה... או... אבל, ככה, תיאורטית, אתה עלול לגמור עם תיק של 50 מניות שאף אחד מהם לא משלמת דיבידנדים.
יותר סביר שיפול עלי מטוס בים ליד בת-ים - זה לפחות קרה פעם אחת.
כל כך רחוק מהאמתהיא הרי הפסיקה לשלם דיבידנדים כבר כמה שנים טובות.
אינטל מעולם לא הציגה רצף הגדלות של 25 שנה, הרצף הכי ארוך שלה היה 22.בוא ניקח את אינטל לדוגמא. סביר להניח שהיא הייתה בתיק ההיפוטתי של ה- 50 מניות.
באוגוסט, אפילו לא שנה אחת.הפסיקה לשלם דיבידנדים כבר כמה שנים טובות
אז מה?אם אני אף פעם לא מוכר, זה אומר שהכנסת דיבידנדים שלי פחתה.
אבל בינתיים, הכספים שמושקעים במנית WBA (שכרגע לא מחלקת דידידנדים), לא מכניסים לך דיבידנדים. עדיף למכור את WBA ולקנות משהו שכן יכניס דיבידנדים.ה?
זה גם אומר שאתה מפנה כספים חדשים לחברות אחרות שכן משלמות כך שגם אם היא תמחק אתה כבר תקנה חברה אחרת במקומה הרבה לפני שיימחקו שאר ה-49.
קח לדוגמא את WBA, מאז שהיא הפסיקה אני כבר הספקתי לרכוש את NDSN.
בשביל שכל החברות יפסיקו לחלק אני צריך להמשיך לרכוש את WBA גם אחרי שאי שהיא נמחקת וזה לא הגיוני.
נכון.אבל בינתיים, הכספים שמושקעים במנית WBA (שכרגע לא מחלקת דידידנדים), לא מכניסים לך דיבידנדים
תבדוק מה היה קורה אם הייתי מיישם זאת על TJX.עדיף למכור את WBA ולקנות משהו שכן יכניס דיבידנדים.
אתה מניח שתמיד יקרה #2.גם אחרי פגיעה בדיבידנד יכולים לקרות שני דברים:
1. החברה תתאושש ובגלל שהיא פגעה בדיבידנד ומחירה ירד באופן מוקצן (למשל ע"י ההמון שמוכר רק בגלל פגיעה בדיבידנד בלי קשר לכלום) אז ההתאוששות של מחיר המניה גם תהיה מוקצנת ומי שיגלה בדיעבד שהוא מכר אותה אחרי הירידות איבד הון משמעותי (ראה למשל TJX מהקורונה)
2. החברה לא תתאושש ואולי אפילו תעלם (ראה למשל WBA משנה שעברה)
צודק. הלכתי ושאלתי את Grok, זה התשובה המלאה (לא צריך לקרוא את הכל, אני שם את זה פה בשביל רפרנס): https://grok.com/share/bGVnYWN5_956d6d0e-f36a-4121-a03b-e5178721c2ac.תבדוק מה היה קורה אם הייתי מיישם זאת על TJX.
האמת שכן, אני תופס את עצמי כל הזמן חושב שמה שיקרה זה #2 כאשר באמת עדיף להניח "אני מניח שאין לי מושג."אתה מניח שתמיד יקרה #2.
אני מניח שאין לי מושג.
חבל מאוד.הלכתי ושאלתי את Grok
בהחלט שיחה נחמדה אבל היא ממש לא תחליף ללימוד הדרך שבה בודקים את ההיסטוריה.אני שם את זה פה בשביל רפרנס