ניהול תיק דיבידנדים: איך לעקוב אחרי 50 מניות בלי להשתגע

refaelsh

Active Member
נניח יש לי כבר תיק עם 50 מניות דיבידנד.
איך אתם יודעים כאשר אחר מהם פשטה את הרגל? או כל דבר אחר? מלא תסריטים אפשריים.
הרי אי אפשר להיכנס לאיזה אתר או משהו בשביל כל מניה? זה יוצא כפול 50!
מה באמת אתם עושים?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
איך אתם יודעים כאשר אחר מהם פשטה את הרגל? או כל דבר אחר? מלא תסריטים אפשריים.
אני באופן אישי לא עוקב ולא יודע עד שמישהו בוחר לספר לי.

הרי אי אפשר להיכנס לאיזה אתר או משהו בשביך כל מניה? זה יוצא כפול 50!
הרבה יותר קל ממה שנדמה לך (אפשר להשיג סקריפט של ג'אווה שפותח את הדפים של כל המניות בלחיצת כפתור אחת אם ממש רוצים - בעיקר בעידן הצ'אטים כגון ג'יפיטי וחבריו).

מה באמת אתם עושים?
כלום :)

לא עושה כלום האמת.
מזמן לא נכנסתי לחשבון
מתי לדעתך נקבל עדכון על הכלום שעשית בבלוג?
אני כל יום מרפרש את הקישורים שיש בסרגל הימני של הבלוג ובכל יום מתאכזב מחדש שהבלוג העברי האהוב עלי נשאר בתחתית הרשימה :(

אבל אם אחד החברות פשטה רגל? התמזגה? או הפסיקה להעלות ו/או לשלם דיבידנדים?
אז מה?
בשלב מסויים נגלה את זה (למשל כשאנסה לעדכן את לוח הדיבידנדים השנתי).
זה לא שיש לי משהו לעשות שיכול לשנות את המציאות.

refaelsh

Active Member
אני באופן אישי לא עוקב ולא יודע עד שמישהו בוחר לספר לי.
אההה... יהיה לי קשה אישית לנהל ככה תיק!
נניח שמניה כלשהיא הפסיקה לשלם דיבידנדים, או הפסיקה להעלות אותם.
אם לא אבדוק, אני לא אדע שצריך למכור אותה, זה הפסד כסף. כי יכולתי למכור ולקנות מניה אחרת שתשתלם דיבידנדים ווכה אני אפסיד את זה.

הרבה יותר קל ממה שנדמה לך (אפשר להשיג סקריפט של ג'אווה שפותח את הדפים של כל המניות בלחיצת כפתור אחת אם ממש רוצים - בעיקר בעידן הצ'אטים כגון ג'יפיטי וחבריו).
צודק! זה אכן עושה את המלאכה פשוטה יותר.

daat99

מייסד
מנהל
אם לא אבדוק, אני לא אדע שצריך למכור אותה
אני החלטתי לא למכור ולכן:
אם לא אבדוק אני לא אדע שאני לא צריך לעשות כלום.
אבל רגע, אני גם ככה לא עושה כלום.
מה השתנה?

כי יכולתי למכור
אחרי הירידות - קרי: למכור בזול וככל הנראה עם קיבוע הפסד.
לקנות מניה אחרת
שלא ירדה (באופן יחסי לזו שנמכרה כי היא לא פגעה בדיבידנד) - קרי: לקנות ביוקר.

אם אני מרוקן את הרעש אני נשאר עם: למכור בזול בשביל לקנות ביוקר.
לא נשמע לי אטרקטיבי במיוחד :)
צודק! זה אכן עושה את המלאכה פשוטה יותר.
נמצא עובד ב-FIREFOX ומכיל את כל המניות שנמצאות בתיק דיבידעת (לקח 2-3 דקות לכתוב, עוד 5 דקות להבין שכרום לא אוהב פופאפים ולעבור לפיירפוקס).
קוד:
<html>
<head>
<script>
function openUrls()
{
    var stocks = [
"ADM", "ADP", "AFL", "ALB", "AOS", "ATO", "AWR", "BANF", "BEN", "CAH", "CARR", "CB", "CBSH", "CBU", "CFR", "CHRW", "CHX", "CINF", "CLX", "CSL", "DCI", "DOV", "EMR", "ES", "EXPD", "FELE", "GD", "GGG", "GPC", "GWW", "HRL", "JNJ", "KTB", "LANC", "LECO", "MGEE", "MGRC", "MO", "MS", "NDSN", "NEE", "OTIS", "OZK", "PB", "PG", "PH", "PII", "PPG", "RBCAA", "RTX", "SCL", "SEIC", "SJM", "SRCE", "SWK", "TJX", "TROW", "UGI", "UMBF", "VFC", "WBA"
        ];
    openNextTab(stocks, 0);
}

function openNextTab(stocks, index)
{
    if (index < stocks.length) {
        var name = stocks[index];
        var url = "https://finance.yahoo.com/quote/" + name + "/history/?filter=div";
        window.open(url, name);
        console.log('Opened ' + name);
        setTimeout(function() {
            openNextTab(stocks, index + 1);
        }, 500); // Delay each call by 100 milliseconds
    }
}
</script>
</head>

<body>
    <input type="button" value="Open URLs" onclick="openUrls();" style="height:100px; width:200px">
</body>

</html>

refaelsh

Active Member
אני החלטתי לא למכור
הכל מתנקז לזה. התוכל בבקשה להרחיב על זה? כי זה נשמע counterintuitive!
הרי מניה שהפסיקה לשלם/לעלות דיבידנדים, צריך לכאורה למכור מיד ולקנות משהו אחר.

daat99

מייסד
מנהל
התוכל בבקשה להרחיב על זה? כי זה נשמע counterintuitive!
פשוט מאוד:
גם אחרי פגיעה בדיבידנד יכולים לקרות שני דברים:
1. החברה תתאושש ובגלל שהיא פגעה בדיבידנד ומחירה ירד באופן מוקצן (למשל ע"י ההמון שמוכר רק בגלל פגיעה בדיבידנד בלי קשר לכלום) אז ההתאוששות של מחיר המניה גם תהיה מוקצנת ומי שיגלה בדיעבד שהוא מכר אותה אחרי הירידות איבד הון משמעותי (ראה למשל TJX מהקורונה)
2. החברה לא תתאושש ואולי אפילו תעלם (ראה למשל WBA משנה שעברה)

מכיוון שלי באופן אישי אין שום יכולת לדעת מראש איזה משני הדברים יקרו ומכיוון שלי באופן אישי אין שום יכולת לדעת מה יותר סביר שיקרה אז כל פעולה שאני אבחר בה שקולה לזריקת מטבע.
מכיוון שבכל מקרה מדובר בזריקת מטבע, אני מעדיף להמר על הצד שלא עושה כלום מאשר על הצד שמנסה להיות יותר חכם מכולם.

הרי מניה שהפסיקה לשלם/לעלות דיבידנדים, צריך לכאורה למכור מיד ולקנות משהו אחר.
בדיוק בגלל שהרבה מאוד אנשים חושבים כך אז מחיר המניה יורד באופן מוקצן הרבה יותר מאשר הפגיעה בחברה בפועל.
במציאות זה אומר שעד שאנחנו שומעים על זה, מחיר המניה כבר ירד הרבה יותר ממה שהוא היה אמור לרדת וזה אומר שאנחנו מוכרים בהפסד ביחס לשווי החברה שאינו באמת ידוע.

ואני בהחלט גונב לך את הסקריפט הזה :)
גנבים לא מתקבלים פה בברכה.
אתה כמובן יכול לעשות במידע שמפורסם בבלוג ובפורום כראות עיניך כי הוא מפורסם בחינם לצרכי החכמת הציבור.
רק בלי לגנוב!

נ.ב.
אני באופן אישי לא משתמש בסקריפט הזה בכלל, יצרתי אותו כחלק מכתיבת התגובה לשאלתך היום רק בשביל להמחיש עד כמה זה קל לפשט את החיים.

refaelsh

Active Member
פשוט מאוד:
1. החברה תתאושש ובגלל שהיא פגעה בדיבידנד ומחירה ירד באופן מוקצן (למשל ע"י ההמון שמוכר רק בגלל פגיעה בדיבידנד בלי קשר לכלום) אז ההתאוששות של מחיר המניה גם תהיה מוקצנת ומי שיגלה בדיעבד שהוא מכר אותה אחרי הירידות איבד הון משמעותי (ראה למשל TJX מהקורונה)

מכיוון שלי באופן אישי אין שום יכולת לדעת מראש איזה משני הדברים יקרו ומכיוון שלי באופן אישי אין שום יכולת לדעת מה יותר סביר שיקרה אז כל פעולה שאני אבחר בה שקולה לזריקת מטבע.
מכיוון שבכל מקרה מדובר בזריקת מטבע, אני מעדיף להמר על הצד שלא עושה כלום מאשר על הצד שמנסה להיות יותר חכם מכולם.
נשמע הגיוני. אבל, ככה, תיאורטית, אתה עלול לגמור עם תיק של 50 מניות שאף אחד מהם לא משלמת דיבידנדים. צריך להיות איזה שהוא כלל מתי למכור מניה.

גנבים לא מתקבלים פה בברכה.
אתה כמובן יכול לעשות במידע שמפורסם בבלוג ובפורום כראות עיניך כי הוא מפורסם בחינם לצרכי החכמת הציבור.
רק בלי לגנוב!
יש מבין! מסכים!

נ.ב.
אני באופן אישי לא משתמש בסקריפט הזה בכלל, יצרתי אותו כחלק מכתיבת התגובה לשאלתך היום רק בשביל להמחיש עד כמה זה קל לפשט את החיים.
כן כן, ברור. הרעיו שלך נתן לי רעיון שאני שוקל ברצינות זה לכתוב איזה web scraper בשביל המטרה הזאת. אולי אפילו בעתיד הרחוק לשים אותו ב- Github.

daat99

מייסד
מנהל
תיאורטית, אתה עלול לגמור עם תיק של 50 מניות שאף אחד מהם לא משלמת דיבידנדים.
יותר סביר שיפול עלי מטוס בים ליד בת-ים - זה לפחות קרה פעם אחת.
צריך להיות איזה שהוא כלל מתי למכור מניה.
1. מי אמר?
2. מה רע ב-"אף פעם"?

כן כן, ברור. הרעיו שלך נתן לי רעיון שאני שוקל ברצינות זה לכתוב איזה web scraper בשביל המטרה הזאת. אולי אפילו בעתיד הרחוק לשים אותו ב- Github
בהצלחה!
יהיה נחמד אם תבחר לשתף אותו בפורום שבו גנבים לא מתקבלים בברכה ;)

refaelsh

Active Member
בוא ניקח את אינטל לדוגמא. סביר להניח שהיא הייתה בתיק ההיפוטתי של ה- 50 מניות.
היא הרי הפסיקה לשלם דיבידנדים כבר כמה שנים טובות. אם אני אף פעם לא מוכר, זה אומר שהכנסת דיבידנדים שלי פחתה.

daat99

מייסד
מנהל
בוא ניקח את אינטל לדוגמא. סביר להניח שהיא הייתה בתיק ההיפוטתי של ה- 50 מניות.
אינטל מעולם לא הציגה רצף הגדלות של 25 שנה, הרצף הכי ארוך שלה היה 22.
הפסיקה לשלם דיבידנדים כבר כמה שנים טובות
באוגוסט, אפילו לא שנה אחת.
אם אני אף פעם לא מוכר, זה אומר שהכנסת דיבידנדים שלי פחתה.
אז מה?
זה גם אומר שאתה מפנה כספים חדשים לחברות אחרות שכן משלמות כך שגם אם היא תמחק אתה כבר תקנה חברה אחרת במקומה הרבה לפני שיימחקו שאר ה-49.

קח לדוגמא את WBA, מאז שהיא הפסיקה אני כבר הספקתי לרכוש את NDSN.
בשביל שכל החברות יפסיקו לחלק אני צריך להמשיך לרכוש את WBA גם אחרי שהיא נמחקת וזה לא הגיוני.

נערך לאחרונה ב:

refaelsh

Active Member
ה?
זה גם אומר שאתה מפנה כספים חדשים לחברות אחרות שכן משלמות כך שגם אם היא תמחק אתה כבר תקנה חברה אחרת במקומה הרבה לפני שיימחקו שאר ה-49.

קח לדוגמא את WBA, מאז שהיא הפסיקה אני כבר הספקתי לרכוש את NDSN.
בשביל שכל החברות יפסיקו לחלק אני צריך להמשיך לרכוש את WBA גם אחרי שאי שהיא נמחקת וזה לא הגיוני.
אבל בינתיים, הכספים שמושקעים במנית WBA (שכרגע לא מחלקת דידידנדים), לא מכניסים לך דיבידנדים. עדיף למכור את WBA ולקנות משהו שכן יכניס דיבידנדים.

daat99

מייסד
מנהל
אבל בינתיים, הכספים שמושקעים במנית WBA (שכרגע לא מחלקת דידידנדים), לא מכניסים לך דיבידנדים
נכון.
עדיף למכור את WBA ולקנות משהו שכן יכניס דיבידנדים.
תבדוק מה היה קורה אם הייתי מיישם זאת על TJX.

אתה מניח שתמיד יקרה #2.

אני מניח שאין לי מושג.

refaelsh

Active Member
תבדוק מה היה קורה אם הייתי מיישם זאת על TJX.
צודק. הלכתי ושאלתי את Grok, זה התשובה המלאה (לא צריך לקרוא את הכל, אני שם את זה פה בשביל רפרנס): https://grok.com/share/bGVnYWN5_956d6d0e-f36a-4121-a03b-e5178721c2ac.
המשפט הבא שיכנע אותי שאתה צודק:
"daat99 prefers to "do nothing" rather than sell impulsively, avoiding the risk of selling low and buying something else at a higher price."

אתה מניח שתמיד יקרה #2.

אני מניח שאין לי מושג.
האמת שכן, אני תופס את עצמי כל הזמן חושב שמה שיקרה זה #2 כאשר באמת עדיף להניח "אני מניח שאין לי מושג."
אני מבין. תודה רבה לך :)

daat99

מייסד
מנהל
למעלה תחתית