נרשמתי לפורום, סוף סוף. באתי לספר קצת על עצמי והתפיסה שלי

AlexNOSAM

Member
צהריים טובים,

אני אלכס, בן 27. הגעתי לעולם הזה של לייצר הכנסה שתאפשר יום אחד לפרוש מעבודה כמו רבים מאיתנו דרך ״הסולידית״.
בפורום הסולידית, נחשפתי לראשונה דרך daat לכל תחום מניות הדיווידנדים (מעדיף לכתוב בלי ב׳). ואני חייב לומר שהוקסמתי - באותו סדר גודל כמו כשגיליתי את הסולידית. כבר אז לא הייתי חסיד גדול של indexing, אבל לא הכרתי משהו אחר. אני מאמין גם ש-indexing נמצא בדעיכה מהרבה סיבות והעתיד שייך למי שבוחר מניות אינדיווידואליות בעצמו. זה נושא לדיונים אחרים, אני חושב.

לא עשיתי מהלכים עם זה, עד 2020. מיותר לציין מה קרה בשוק, אבל אותי אישית הפתיעה כמות מניות הדיווידנד הטובות שמחירן נפל והן פשוט נשארו על הרצפה. רובן, אפילו בימים אלה עדיין שוכבות ״בתחתית״ ללא קונה. המצב הזה כבר היה בלתי נסבל עבורי, והרגיש לי פשוט רע פיזית להסתכל על זה מבלי לפעול.
אז לקחתי את הכסף מכל הקופות והקרנות למיניהן - למרות הטבות המס שלהן שאהבתי - והתחלתי להרים את המניות מהרצפה. אני לא מסתכל לאחור, לא אכפת לי שהחשבון שלי ממוסה. אני צריך את השליטה כדי לישון טוב בלילה.

אז אני מקווה להשתתף עכשיו כחלק מהקהילה פה. יש לי כמה רעיונות טובים לדיונים.

AlexNOSAM

Member
בהצלחה!
תמצא כאן הרבה ידע ועניין. ממליץ גם לקרוא את הבלוג https://www.dividendgrowthinvestor.com/
תודה!
אני מודע לבלוג, אבל לא עוקב באדיקות. קשה לעקוב אחרי אנשים שמדברים על דיווידנדים, כי כשאין להם על מה לכתוב הם פשוט עושים פוסטים של ״10 המניות שקניתי החודש ולמה אני מאמין בהן״ חחחח

daat99

מייסד
מנהל
ברוך הבא לפורום!

תודה שבחרת לשתף אותנו בגישה שלך - זה תמיד טוב ללמוד דברים שונים מאנשים שונים.

sogi

Member
לא עשיתי מהלכים עם זה, עד 2020. מיותר לציין מה קרה בשוק, אבל אותי אישית הפתיעה כמות מניות הדיווידנד הטובות שמחירן נפל והן פשוט נשארו על הרצפה. רובן, אפילו בימים אלה עדיין שוכבות ״בתחתית״ ללא קונה. המצב הזה כבר היה בלתי נסבל עבורי, והרגיש לי פשוט רע פיזית להסתכל על זה מבלי לפעול.
ברוך הבא לפורום!
נהנתי לקרוא את התגובות שלך כבר בפורום "הסולידית", אז אני שמח שעכשיו אתה נמצא גם פה :).

אכפת לך לכתוב פה כמה מניות טובות לדעתך שקנית?
כמובן, לא בתור המלצה או משהו...

AlexNOSAM

Member
ברוך הבא לפורום!
נהנתי לקרוא את התגובות שלך כבר בפורום "הסולידית", אז אני שמח שעכשיו אתה נמצא גם פה :).

אכפת לך לכתוב פה כמה מניות טובות לדעתך שקנית?
כמובן, לא בתור המלצה או משהו...
תודה! :)

אני מחזיק בהרבה מניות של חברות כריית זהב. כמו Barrick Gold שבאפט עצמו קנה הקיץ לראשונה, ו-Newmont שהיא היחידה מסוגה בסנופי.
וגם חברות תקשורת בשווקים מתפתחים כמו טורקיה וברזיל. למשל Telefonica Brasil ו-Turkcell Iletism-משהו-משהו... לא זוכר במדוייק את השם. שתיהן מונפקות גם ב-NYSE, למי שלא רוצה להכניס לפוזיציות בבורסות המקומיות שלהן.

daat99

מייסד
מנהל
אני מחזיק בהרבה מניות של חברות כריית זהב. כמו Barrick Gold שבאפט עצמו קנה הקיץ לראשונה, ו-Newmont שהיא היחידה מסוגה בסנופי.
וגם חברות תקשורת בשווקים מתפתחים כמו טורקיה וברזיל. למשל Telefonica Brasil ו-Turkcell Iletism-משהו-משהו... לא זוכר במדוייק את השם. שתיהן מונפקות גם ב-NYSE, למי שלא רוצה להכניס לפוזיציות בבורסות המקומיות שלהן.
אתה יכול להסביר בבקשה מדוע בחרת בחברות הללו?
אנחנו יכולים ללמוד הרבה מההסבר אבל מעט מאוד מהשמות :)

StockDiv

Active Member
אני מאמין גם ש-indexing נמצא בדעיכה מהרבה סיבות והעתיד שייך למי שבוחר מניות אינדיווידואליות בעצמו. זה נושא לדיונים אחרים, אני חושב
האמת שזה דווקא מעניין אז אם לא בדיון הזה, אני אשמח אם תפתח דיון חדש בנושא :)

AlexNOSAM

Member
אתה יכול להסביר בבקשה מדוע בחרת בחברות הללו?
אנחנו יכולים ללמוד הרבה מההסבר אבל מעט מאוד מהשמות :)
רק שתדע, התגובה שלך רדפה אותי במשך כמה ימים. לא שכחתי ממנה, פשוט חשבתי איך לענות כמו שצריך.
האמת היא שיש לי כמה מנהלי קרנות שאני תופס מהם. אני רואה ממה הקרנות שלהם מורכבות, ולוקח את האלמנטים שמתאימים לי.
ככה למשל הגעתי לקטע של חברות תקשורת ב-EM (שווקים מתעוררים). למה דווקא את Telefonica ו-Turkcell, את זה אני משאיר למנהלים להחליט. ואז, אני מסתכל על הקרנות שהם מנהלים ועושה משם Cherry picking. אלה לא שמות רנדומליים, אני עוקב אחרי האישים האלה כבר שנים. חלק מהם כמעט עשור.
האמת שזה דווקא מעניין אז אם לא בדיון הזה, אני אשמח אם תפתח דיון חדש בנושא :)
זה אחד הדיונים שאני מקווה לפתוח בהמשך. יש לי דווקא הרבה מידע על זה. אני לא אוהב להשאיר אנשים במתח - בקצרה אני יכול לסכם פה שפשוט יותר מדי אנשים היום עושים indexing, עד כדי שזה איבד את הערך והאפקטיביות. יש לי גם גרפים מעניינים...
זה יקח אבל זמן מה. אני הולך להיות מאוד עסוק בחודש-חודשיים הקרובים עם נסיעות. So don't hold your breath.

AlexNOSAM

Member
מה הדרך שלך לעשות צ'רי פיקינג?
על סמך מה אתה בוחר ב-X במקום Y?
למען האמת, זה החלק המשעמם. אני קודם מסתכל על נתונים יבשים יותר כמו מחיריה בעבר, תשואה, p/e, יחס חלוקה...
ואז, אני קצת מחפש רפרנסים לחברה במקורות תקשורת כדי להתרשם. לא משהו מיוחד, באמת.

למעלה תחתית