פידיון מניות בהפסד לפני העברת תיק, האם נכון לביצוע?

Moshe1

New Member
ראשית רוצה לציין כי קראתי הרבה פוסטים בפורום שמהם למדתי רבות וכיום משקיע בחלק מהתיק במניות שמחלקות דיבידנדים.
בעקבות מה שקראתי כאן ובעוד מקומות פתחתי תיק השקעות ב- IB , עד היום תיק המניות היה בבנק .
ברצוני להעביר את הפוזיציות ל- IB , השאלה מבחינת המיסוי .
האם כדאי לפדות פוזיציות שבהפסד , להעביר את הדולרים ל-IB ואז לרכוש מניות דיבידנד מחדש או להעביר את התיק בכללותו , שכולל במרביתו מניות שאני ברוווח עליהם ובמיעוט מניות שבהפסד.
כך שההפסד יוכל להתקזז עם הרווחי הון של הדידיבנדים.

daat99

מייסד
מנהל
פתחתי תיק השקעות ב- IB
ישירות באינטראקטיב ברוקרס או דרך מתווך שאין לך יכולת לתבוע אותו בבית משפט בישראל ופעולות של העובדים שלו לא מוגנות ע"י הביטוח מהונאות של ה-SIPC?

האם כדאי לפדות פוזיציות שבהפסד , להעביר את הדולרים ל-IB ואז לרכוש מניות דיבידנד מחדש או להעביר את התיק בכללותו , שכולל במרביתו מניות שאני ברוווח עליהם ובמיעוט מניות שבהפסד.
כך שההפסד יוכל להתקזז עם הרווחי הון של הדידיבנדים.
זה שאלה של עלויות:
* כמה יעלה להעביר את התיק במתכונתו הנוכחית
* כמה יעלה למכור את המניות ואז להעביר את המזומן (האם צריך להמיר מטבעות בגלל המכירה? כמה תעלה ההמרה ו/או העברת מט"ח)
* האם אתה מתכנן להגיש דו"ח מס? כמה מס תחסוך ממכירה בהפסד וממכירה של חלק יחסי ברווח בניכוי עמלות ועלויות המרה

כמו בכל דבר בחיים אין כאן נכון/לא נכון והכל תלוי בגורמים שונים.
חוץ מלשבת ולבצע חישוב מייגע אני לא מכיר דרך להגיע למסקנה.

Moshe1

New Member
ישירות באינטראקטיב ברוקרס או דרך מתווך שאין לך יכולת לתבוע אותו בבית משפט בישראל ופעולות של העובדים שלו לא מוגנות ע"י הביטוח מהונאות של ה-SIPC?
ישירות ב- interactive brokers העולמית , לא ISRAEL.

למעלה תחתית