פיצול מניית at&t - שאלת מיסוי

Stardust

New Member
שלום לכם,
מאחר שאני מחזיקה במניות של at&t בוצע בחודש האחרון פיצול של המניה שבעקבותיה קיבלתי מניות בחברת WBD.
בתחילה לקחו ממני מיסי ניע ארהב (לא קשור, אבל למען הסר ספק , גם לא אזרחית). לאחר שהראתי להם שבעסקה זו לא חויבו מחזיקי המניה במס בארהב, הדבר תוקן. לאחר מספר ימים חויבתי במס אחר שנקרא ׳דיבידנד בעין׳.
לא עזרו ניסיונתיי להסביר להם, שערך המניה ירד בהוראת החברה או שסך הכסף שהתקבל - המניה הקודמת והחדשה הם השלם.
פרט נוסף, המניה מוחזקת באמצעות ברוקר ישראלי.
אודה לעזרתכם,
האם ניתן לבצע החזר מס ברשות המסים?
האם הברוקר צריך ל׳סדר׳ את זה?
בקיצור, האם יש מה לעשות?
תודה.

נ.ב
מכיוון, שזו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן (פעילה שקטה), זו הזדמנות להגיד תודה לך, בעל הבלוג הנהדר הזה - דעת.

daat99

מייסד
מנהל
פרט נוסף, המניה מוחזקת באמצעות ברוקר ישראלי.
וזו בדיוק הבעיה.
הגופים בישראל מחויבים לגבות מיסוי מקסימלי גם אם אין צורך בתשלום מס מקסימלי ובמקרה של קבלת מניה כדיבידנד לפי החוק לא צריף להיות מיסוי בכלל.

האם ניתן לבצע החזר מס ברשות המסים?
בשביל זה צריך להגיש דו"ח שנתי ו/או לבצע תיאום מס.

האם הברוקר צריך ל׳סדר׳ את זה?
מבחינתו (ומבחינת החוקים והרגולציות) הכל תקין - הוא גבה מס מקסימלי וזו בעיה שלך שאת לא חייבת לשלם אותו.

האם יש מה לעשות?
בהקשר הזה הדבר היחיד הוא להגיש דו"חות מס.
עבור העתיד יש מקום לשקול עבודה עם ברוקר זר שלא מבצע גביית מס מקסימלית בצורה אוטומטית.

מכיוון, שזו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן (פעילה שקטה), זו הזדמנות להגיד תודה לך, בעל הבלוג הנהדר הזה - דעת.
את יכולה לכתוב ולשאול ככל העולה על רוחך ואני אענה בשמחה למיטב ידיעתי הלא מקצועית.

Stardust

New Member
תודה.
אז בכל מקרה, גם אצל ברוקר זר, אצטרך להגיש דוח למס הכנסה. הגשת הדוח לא נחסכת ממני.
מה היתרון ? מס הכנסה יחזיר בכל מקרה בתוספת ריבית הצמדה?
אני טועה?

daat99

מייסד
מנהל
ז בכל מקרה, גם אצל ברוקר זר, אצטרך להגיש דוח למס הכנסה. הגשת הדוח לא נחסכת ממני.
לעניות דעתי הגשת דו"ח שנתי זה צעד חיובי - הוא גורם למס הכנסה להחזיר לי את הכספים שלא הייתי צריך לשלם להם מלכתחילה אבל הגופים הישראלים השונים כבר לקחו לי (כגון מקום העבודה, בנקים וכו').

מה היתרון ?
את שואלת מה היתרון בין שני הבאים?
1. עבודה עם גוף שלא עושה טעויות שכאלו, לא גובה מס שלא צריכים לשלם וגובה עמלות מגוחכות
2. עבודה עם גוף שעושה טעויות כאלו באופן שגרתי, גובה מיסוי מקסימלי גם אם לא צריכים לשלם מס כלל ושודד מאיתנו עמלות שמנות

נניח ואדם שיקר לליבך רוצה לשאול את עצתך בבחירה בין שני אלו, אילו טיעונים תציגי בשביל לשכנע אותו לעבוד עם #2 במקום עם #1?

Stardust

New Member
בהנחה שעלויות לא משחקות תפקיד (אין יתרון לברוקר זר מבחינת דמי ניהול, המרה, עמלות), רק נושא המיסוי הוא המשנה.
הגשת דוח למס הכנסה תיצור שיוויון בין שני הברוקרים?

שאלה נוספת,
האם לא כל דיבידנד ממוסה ב 25% ? (מניות רגילות- נסחרות בארהב-דולר אמריקאי, לא MLP)

daat99

מייסד
מנהל
בהנחה שעלויות לא משחקות תפקיד (אין יתרון לברוקר זר מבחינת דמי ניהול, המרה, עמלות)
הנחה שגויה ביסודה אבל זכותך להניח אותה ולפעול לפיה :)

הגשת דוח למס הכנסה תיצור שיוויון בין שני הברוקרים?
לא.
גופים ישראלים רגישים לטעויות רבות בכל הנושא שקשור לפיצולים והתפצלויות כך שלעתים המשקיעים לא מקבלים את המניות שלהם (קרה לי באופן אישי עם אחד הגופים הישראליים לפני שהעברתי את הנכסים שלי לחו"ל).
למעט החשיפה למיסוי מקסימלי במקור (גם אם הוא אינו נדרש), עבודה עם גוף ישראל מצריכה מעקב צמוד אחרי הפעולות הנ"ל.

האם לא כל דיבידנד ממוסה ב 25% ?
לא בהכרח - זה תלוי בהגדרת החלוקה ע"י החברה.
הרוב המוחלט של החלוקות מוגדרות כ-"דיבידנד רגיל/בונוס" וממוסות לפי מס דיבידנדים אבל ישנן חלוקות שמוגדרות אחרת (כגון חלוקת שווי למשל) ולכן גם ממוסות אחרת.
בשותפויות זה נפוץ שהחלוקות יצריכו מיסוי פירותי במקום מיסוי דיבידנדים ובמקרה הזה המיסוי היום עומד על 37%~.

Stardust

New Member
הבהרה קטנה, שיוויון הכוונה, ללא התייחסות גם ל:
לא נלקח מלכתחילה, להוחזר בדיעבד.

Stardust

New Member
כן, קראתי באחת התגובות שלך.אני מקווה שבסוף קיבלת את המניות החסרות.
אין ברירה, אלך למס הכנסה .
תודה רבה!

מומו

Well-Known Member
מס הכנסה יחזיר בכל מקרה בתוספת ריבית הצמדה?
כן, אמורים להחזיר בתוספת ריבית והצמדה. אם אני לא טועה מדובר על 4% או קרוב לכך

קראתי פה ושם שבתקופה עם ריבית אפסית ואנשים יודעים שמגיע להם החזר ממ"ה כדאי לשקול דחייה להגשת הדו"ח "ולהרוויח" את אותה ריבית. ניתן להגיש עד 6 שנים אחורה במידה ולא מחויבים להגיש כל שנה

כמובן שכדאי להתייעץ עם רו"ח, אין לי ניסיון ואני לא איש מקצוע. מה שכתבתי זה רק כדי לקבל "ניקוד" גבוה בפורום המדהים הזה של דעת :)

לופטי

Well-Known Member
קראתי פה ושם שבתקופה עם ריבית אפסית ואנשים יודעים שמגיע להם החזר ממ"ה כדאי לשקול דחייה להגשת הדו"ח "ולהרוויח" את אותה ריבית. ניתן להגיש עד 6 שנים אחורה במידה ולא מחויבים להגיש כל שנה
באופן רשמי זה נהפך לתחביב בשבילי

Stardust

New Member
תודה על תגובתכם. משום מה, רק היום ראיתי את המשך ההתכתבות .
מכיוון שבמניות התשואה השנתית ההיסטורית הממוצעת נעה סביב ה 7%, ואנו מניחים שתשואה עתידית דומה להיסטורית לא בטוח שאחכה 6 שנים עד להגשת ההחזר. בעצם הפסד של 3% (תיאורטית, כמובן). דעתכם, שיקולים בעד ונגד?

daat99

מייסד
מנהל
הקישור הראשון מציג תשואה של יותר מ-10% מתחילת הגדרת המדד כ-SP500 ומבין כל הנתונים שאני מכיר הוא הכי מהימן (ורחוק מאוד מ-7%).

הקישור השני נערך ע"י משקיעים מחקי מדד (ככל הנראה בעלי אינטרסים לפי הניסוח שלו) ובוחר בפינצטה תאריכי השקעה שהתאימו לאינטרס העורך כגון תאריך בדיקה ראשוני מ-1970 בלבד במקום 1957 (התאריך שבו המדד הפך להיות SP500 ומאז הציג תשואה של יותר מ-10% בשנה) או 1871 (התאריך הראשון שבו יש לנו מידע מקיף על הבורסה האמריקאית ומאז הציג תשואה של יותר מ-9% לשנה).
אפילו במקורות של אותו המאמר יש הפניה לנתונים שמראים תשואה שנתית ממוצעת של יותר מ-9%.

אין התלבטות, אא"כ תשכנעו אותי אחרת. לכן, דעתכם חשובה
אני מתקשה להבין מה את שואלת.
לשכנע אותך אחרת ממה?

נערך לאחרונה ב:

Stardust

New Member
קל וחומר.
בהפחתת עלויות + מיסים זה יהיה סביב ה7%
אני שואלת בהמשך למה שלופטי ומומו רשמו. ממתינים עם הדיווח 6 שנים כדי להרוויח 4% ריבית דריבית . מדוע? הרי הם יפסידו את התשואה על ההחזר שהיה יכול להיות מושקע בכל אותם שנים שלא דרשו החזר.

daat99

מייסד
מנהל
בהפחתת עלויות + מיסים זה יהיה סביב ה7%
העלויות הן זניחות ועם תכנון נכון מס רווחי הון לא צריכים לשלם כמעט אף פעם.
המיסוי היחיד שמשלמים בפועל באופן עקבי הוא מס דיבידנדים והוא ממש לא 30% מהתשואה הכוללת.

ממתינים עם הדיווח 6 שנים כדי להרוויח 4% ריבית דריבית . מדוע? הרי הם יפסידו את התשואה על ההחזר שהיה יכול להיות מושקע בכל אותם שנים שלא דרשו החזר.
מה עדיף: 4% צמוד לאינפלציה בישראל בוודאות או פוטנציאל של 10% בממוצע כתלות בתנודתיות השוק?
שתי התשובות נכונות.

נ.ב.
תמיד נחמד יותר כשמס הכנסה חייבים לך כסף מאשר ההיפך :)

לופטי

Well-Known Member
אני שואלת בהמשך למה שלופטי ומומו רשמו. ממתינים עם הדיווח 6 שנים כדי להרוויח 4% ריבית דריבית . מדוע? הרי הם יפסידו את התשואה על ההחזר שהיה יכול להיות מושקע בכל אותם שנים שלא דרשו החזר.
אני מגיש דוח שנתי

למעלה תחתית